Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Olduvai Gorge

Olduvai-kløften er cirka 100 meter dyp og 48 kilometer lang. At den kalles Olduvai er faktisk på grunn av en stavefeil, og egentlig burde den ha hett Oldupai-kløften. I dag er den kjent under begge navn, men offisielt har den hatt navnet Oldupai-kløften siden 2005.

Kløften har spor fra menneskets spede begynnelse og er kjent som  et av de mest berømte utgravningsstedene i Øst-Afrika, og arbeidet kan følges på nært hold av besøkende.

Populære reiser: Olduvai-kløften

Safari i Tanzania

Opplev det fantastiske dyrelivet og den fantastiske naturen i 4 av de mest kjente nasjonalparkene.

9 dager inkl. flyTanzania & Zanzibar

Kombiner Tanzania-safari med en avslappende strandferie på den eksotiske koralløya Zanzibar.

15 dager inkl. flySafari & Mombasa

Safari i Tanzania kombineret med en afslappende strandferie ved den kenyanske kyst i Mombasa.

15 dager inkl. flySafari og Doha

Opplev Tanzanias fantastiske dyreliv kombinert med Arabisk kultur og opplevelser i Doha – 2 verdensdeler på 1 ferie!

12 dager inkl. flyOlduvai-kløften finnes i det nordlige Tanzania, litt sør for nasjonalparkene Ngorongoro og Serengeti, og vest for Lake Manyara. Området er også et av de viktigste arkeologiske utgravningssteder i verden, og det var her man blant annet fant Zinjanthropus, av arkeologene kaldt Nøtteknekkermannen.

Han er datert til å ha levt for 1,75 millioner år siden, og har vært en viktig del av vår forståelse av utviklingen mot Homo Sapiens. Det er funn fra nettopp dette området som gjør at man mener at mennesket som vi kjenner det i dag stammer fra Afrika.

Utgravingene startet tidlig i det 20. århundre, og de foregår fremdeles. De opprinnelige utgravningsstedene er bevart, så turister og besøkende kan se hvordan arkeologien foregikk den gang.

Arbeidet i dag foregår kun på de tørre tidspunktene av året, men de bevarte utgravningsstedene kan besøkes året rund. På toppen av kløften er der bygd et museum som brukes til å fortelle historien om viktige funn, og de har selvfølgelig suvernirer til salg for de som tar turen forbi.

Olduvai-kløften er oppstått som følge av vulkansk aktivitet og jordskjelv, da området befinner seg på kanten av de tektoniske platene i Afrika. Det er allikevel ingen grunn til bekymring, ettersom platene og med det aktiviteten under ligger i dvale.