TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler10 tips til lange flyreiser

10 tips til lange flyreiser

06.01.2020
Vis alle innlegg

Plane

Du har gledet deg veldig til reisen, men ser ikke frem til den lange flyreisen. Du må tilbringe mange timer i et flysete mens du gleder deg til å lande på reisemålet.

Hvordan skal du få alle timene i flyet til å gå? I stedet for å se flyreisen som noe du bare må få overstått, kan du bruke tiden i luften til å gjøre noe av alt det du ikke rekker i hverdagen.

Les mer her og få våre 10 gode råd til hvordan du får tiden til å fly på din reise til Afrika.

1) Ha på deg behagelige klær

Du skal sitte i mange timer. Sørg for å ha på deg behagelige klær og unngå å bruke tiden på å ergre deg over at du tok på deg de strammeste jeansene og den stiveste skjorten.

Det er alltid lurt å kle seg med flere lag. Temperaturen i et fly kan ofte variere, og det er deilig å kunne ta på seg en varm genser når temperaturen faller.

Med komfortable klær er du klar til å starte flyreisen og følge noen av våre gode underholdningsråd.

2) Les en bok

Det finnes ikke noe mer avslappende enn å fordype seg i et nytt univers.

Pakk den boken du lenge har villet lese og nyt at du endelig har nok tid til å la deg rive med av handlingen i fred og ro.

Hvis du heller vil høre innholdet i boken, kan du laste ned yndlingsboken på en telefon eller en annen elektronisk enhet. Da er det bare å lene seg tilbake og se utover skyene eller landskapet du flyr over mens du drømmer deg inn i bokens verden.

3) Lytt til en podcast

Podcaster er blitt manges go-to når de skal slappe helt av. Etter hvert er det blitt et enormt utvalg forskjellige podcaster, og du vil sikkert finne en du liker.

Sørg for å ha lastet ned mange episoder av yndlingspodcasten din før du setter deg på flyet og slår av internettet på telefonen.

Len deg tilbake, lukk øynene og lytt til morsomme vitser eller interessante fortellinger fra akkurat den podcasten du helst vil høre. Husk å pakke øretelefonene i håndbagasjen – de er helt uunnværlige på en lang flyreise!

4) Se en film eller en serie

Å se en film eller en serie er kanskje den mest populære flyunderholdningen. De fleste fly har nemlig en skjerm i seteryggen foran deg.

Sjekk ut om flyet har akkurat den filmen eller serien du lenge har villet se. Hvis du vil være sikker på å ikke lete forgjeves, kan du laste ned film eller serier på din iPad eller PC, slik at du kan se dem offline. Da er du garantert forberedt til flere timers underholdning!

Hvis du ikke vil bli altfor nervøs i løpet av flyreisen, er det lurt å holde seg unna filmer som Cast Away eller Alive.

5) Fordyp deg i landet du skal til

Hadde du ikke tid til å åpne reiseguiden og finne ut hva man bare må se på reisemålet før du dro avsted?

Finn frem reiseguiden og begynn å lese om landets attraksjoner, verdensarvsteder og kultur, så kommer du frem fullt forberedt.

Vil du være ekstra klar til møtet med reisemålet, kan du laste ned en språkapp og lære noen nyttige gloser. Det er alltid lurt å kunne si hei og takk i et fremmed land.

6) Spill sammen med andre

Hvis du reiser sammen med andre, kan dere ha deres egen konkurranse. Ha alltid en kortstokk i håndbagasjen. Det gjelder ikke bare på flyreisen, men i alle situasjoner der det kan forekomme ventetid.

Velg et morsomt spill, så vil dere raskt oppdage at timene flyr avsted.

Hvis dere vil gjøre konkurransen enda mer spennende, kan dere ha spesielle premier. Kanskje de som taper skal spandere en drink på vinneren når dere kommer frem til reisemålet?

7) Fargelegg

Fargelegging er ren terapi for sjelen, og dette er den perfekte måten å slappe helt av på. Du tror kanskje at fargebøker bare er for barn, men forskningen har faktisk vist at fargelegging kan ha en avslappende og terapeutisk effekt på voksne.

Det finnes mange fine fargebøker for voksne, så kjøp en fargebok og noen fargerike tusjer eller fargeblyanter på forhånd, slå bordet på flyet ned og gå i gang med å fargelegge bokens flotte mønstre. Du vil ankomme reisemålet avstresset og avslappet.

8) Løs kryssord

Liker du å bruke hodet og leke med morsomme ordkonstruksjoner?

Pakk et kryssordblad og utfordre deg selv. Se om du kan løse en hel side uten å sniktitte på fasiten bakerst. Hva er forresten et annet ord for reise på fem bokstaverr?

Kan det være safari?

9) Reis deg opp med jevne mellomrom

Det er aldri behagelig å sitte i samme stilling i for mange timer.

Sørg for å reise deg opp med jevne mellomrom. Gå en tur i midtgangen og prøv å gjøre noen strekkøvelser, slik at kroppen din får i gang blodsirkulasjonen igjen.

Når du kommer tilbake til setet ditt, er du klar til ny og spennende underholdning.

10) Ta en lur

Har du fulgt alle våre gode råd, men det er enda noen timer igjen av flyreisen?

Finn frem nakkeputen, sovemasken og øreproppene så du kan komme frem til reisemålet uthvilt og klar til eventyr.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende