TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerDe 5 største severdighetene i Tanzania

De 5 største severdighetene i Tanzania

29.08.2017  |  oppdatert: 14.07.2023
Vis alle innlegg

Tanzania er et helt unikt afrikansk land. Dette flotte landet har mange fantastiske naturopplevelser du ikke må gå glipp av. Her kan du dra på eksotisk safari, vandre i noen av verdens flotteste fjell, se enorme sjøer og beundre et utslukt vulkankrater med et rikt dyreliv.

Her beskriver vi fem severdigheter du må få med deg når du reiser til Tanzania.

Nedenfor kan du lese mer om de fem fascinerende opplevelsene.

Safari i Serengeti – Tanzanias mest kjente nasjonalpark

Serengeti National Park er Tanzanias mest kjente nasjonalpark og et opplagt valg for fantastiske safariopplevelser.

Her lever det mer enn 70 ulike større pattedyr og mer enn 500 fuglearter. På safari i Serengeti kan du f.eks. møte “The Big Five”. Nasjonalparkens landskap består blant annet av åpne sletter, sjøer og skog.

Bonusinfo: Nasjonalparken er oppført på UNESCOs verdensarvliste, spesielt på grunn av verdens største vandringer av bl.a. sebraer og gnuer, The Great Migration, en av de verdens mest imponerende naturfenomener.

Ngorongoro Crater – Gå på oppdagelsesferd i krateret til en utslukt vulkan

Ngorongoro-krateret er et must-see i Tanzania. Dette området er fantastisk vakkert og har store bestander av bl.a. sebraer, gnuer, elefanter, løver, gaseller og flodhester.

Krateret har en radius på 10 kilometer og ble skapt av en utslukt vulkan som kollapset for mer enn 2,5 millioner år siden. I dag lever det mer enn 42.000 masaier i dette vakre naturområdet, som inneholder alt fra saltsjøer til skoger.

Bonusinfo: Krateret er et naturbeskyttet område på 8.288km2. Den unike naturen i og rundt Ngorongoro-krateret er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Tarangire National Park – Et utrolig mangfoldig landskap

Tarangire National Park har fått navnet sitt fra Tarangire-elven, som renner gjennom parken. I tørketider er elven parkens eneste vannkilde og trekker til seg elefanter, løver, leoparder og mange andre dyr.

Parken har et utrolig variert landskap, så gled deg til å se både bakker og åser, busksavanne og sumpområder. Tarangire er kanskje aller best kjent for sine majestetiske baobabtrær.

Bonusinfo: Tarangire er det stedet i verden der flest forskjellige fuglearter yngler på én gang, ca. 550 forskjellige arter.

Bestig Kilimanjaro – en opplevelse du aldri glemmer

Bestig Kilimanjaro og gled deg til å oppleve den helt spesielle, fantastiske utsikten som møter deg når du endelig når toppen av fjellet etter en lang og til tider hard vandring.

Du kan komme opp til toppen, Uhuru Peak, ved å følge flere ruter, f.eks. via Machame-, Shira-, Lemosho-, Marangu- eller Rongai-ruten. Den siste delen av bestigningen kan, alt etter hvilken rute du velger, skje i fullmånens skjær med temperaturer fra -18 til -26 grader.

Bonusinfo: Kilimanjaro er med sine 5.895 meter Afrikas høyeste fjell og det høyeste frittstående fjellet i verden.

Badeferie på Zanzibar – Avslapning på kritthvite sandstrender

Kombiner safari med Zanzibar, der du kan få den beste badeferien. Her kan du slappe av på stranden eller i vannet, der det er fantastsike muligheter til å dykke og snorkle.

Du kan også ta en tur til Stone Town (hovedstaden på Zanzibar), smake på øyas krydder, oppleve regnskogen og se de røde apene eller gå på oppdagelse i de små landsbyene

Bonusinfo: Zanzibar har en meget dramatisk historie med arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere og europeiske oppdagelsesreisende, som alle har bidratt til å sette sitt spesielle preg på øya.

Har du også lyst til å oppleve Tanzanias flotte severdigheter?

Se vårt utvalg av reiser til Tanzania her eller kontakt våre reisekonsulenter.

Hvis du lurer på hvilken reise som passer best, hjelper vi deg gjerne med å finne den perfekte turen for deg.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende