Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Afrika i bilder – naturfotografen Ole-Arne og Afrika

Posted on :

”For meg som fotograf er Afrika et paradis – motivene står i kø…”

Ole-Arne Schlytter bor og jobber i Oslo. I fritiden er han lidenskapelig naturfotograf, og siden han var liten har han drømt om å reise til Afrika.

Drømmen ble til virkelighet da han på 1980-tallet var FN-soldat i Libanon og fikk sjansen til å dra til Egypt og dermed fikk sitt første møte med det afrikanske kontinentet. Siden den gang har han besøkt Afrika flere ganger, blant annet Tanzania i 2014 og Sør-Afrika i 2017 med Afrika Safari.

Der er stor forskjell på å være naturfotograf i Skandinavia og Afrika. I Skandinavia er dyrene redde for mennesker. De gjemmer seg når man nærmer seg med kameraet, og man må lage seg skjulesteder for å få de beste bildene. I Afrika er det helt annerledes, forklarer Ole-Arne.

”Dette er den største forskjellen. I Afrika er safaribilen skjulet, og dyrene er ikke redde for den. De fortsetter med sine gjøremål uten å la seg forstyrre…”

Mitt yndlingsbilde

Ole-Arnes utallige bilder av dyr og fugler fra nasjonalparkene i Afrika er tydelige bevis på hans sterke kjærlighet til naturen. Han har tatt mange gode bilder, men det er likevel enkelte han er spesielt glad i.

Han synes det er vanskelig å velge det aller beste bilde, men det er muligens Ole-Arnes forkjærlighet for geparder som til slutt gjør utslaget. I alle fall er det dette bildet av to geparder, en hann og en hunn, han velger som et av de bildene som betyr mest for ham.

Gepard
Serengeti nasjonalpark, Tanzania, 2014

”I den sørlige delen av Serengeti (Ndutu) traff vi på et par geparder som lå og slappet av. De lå ved siden av hverandre, hannen hadde potene sine over hunnen. De slikket hverandre og malte høylytt (slik andre katter gjør når de koser deg). Det var virkelig rørende å se.

Bildet ble tatt da hannen reiste seg opp, mens hunnen lå på ryggen med potene i været. Det ser ut som om hun smiler.

Det var fantastisk å se det sosiale samspillet – jeg er veldig glad for å ha fått oppleve det.”

I Afrika står opplevelsene i kø

En annen stor opplevelse Ole-Arne har i friskt minne er fra han og konens siste reise til Sør-Afrika, i februar 2017. I safaribil i Kruger National Park traff de på to elefanter som kjempet mot hverandre.

”… [Vi] traff en sint elefant som sloss med en annen elefant så trærne og plantene rundt dem ble helt nedtrampet. Den tapende elefanten trakk seg, mens den sinte elefanten fortsatte på sin vei, ristet på hodet og blåste i snabelen mens den rev i trær og stampet med bena …”

Elefant
Kruger Nasjonalpark, Sør-Afrika 2017

”Det var litt av et syn, det var virkelig imponerende og samtidig skremmende å oppleve elefantens kraft og styrke. Dette er et mektig og flott dyr som man må vise stor respekt …”

”Jeg stolte 100 % på guiden vår, som alltid flyttet bilen når elefanten ble for nærgående. Samtidig stoppet han alle privatbiler for å advare dem mot den sinte elefanten.”

Sør-Arika eller Tanzania?

Ole-Arne har vært med Afrika Safari på safari i både Tanzania og Sør-Afrika. Begge er fantastiske reisemål hvis du vil fotografere eller bare oppleve alle de ville dyrene du bare kan se i Afrika.

Etter Ole-Arnes mening er den største forskjellen mellom de to reisemålene at Tanzania, og spesielt Serengeti nasjonalpark, har åpne sletter og savanner. Her får du lett øye på dyrene, selv på stor avstand.

Avhengig av årstiden kan du også være så heldig å få oppleve den store migrasjonen, der gnuer, sebraer og gaseller vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya.

Serengeti
Serengeti Nasjonalpark, Tanzania 2014

I andre av Tanzanias nasjonalparker, f.eks. Tarangire og Lake Manyara, samt i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika har parkene flere trær og busker der dyrene kan ligge skjult.

Men uansett reisemål, fremholder Ole-Arne:

”Opplevelsene står i kø, uansett hva man velger… I tillegg er begge land, hvert på sin måte, rike på kultur og historie…”

Hvorfor Afrika Safari?

Ole-Arne reiste for første gang med Afrika Safari i 2014.

For ham har muligheten til å kunne leie en privat safaribil vært viktig (mot tillegg i prisen). Da blir det enklere å stoppe hvor som helst. Noe som er meget viktig når målet er å ta de beste bildene.

Naturfotografen nevner også:/p>

”Afrika Safari er virkelig konkurransedyktige når det gjelder pris og tilbyr mange ulike avreisedatoer, noe jeg setter stor pris på.”

Selv om han har besøkt Afrika flere ganger, er han langt fra ferdig. F.eks. vurderer han å vende tilbake til Sør-Afrika senere på året for å oppleve naturen med andre farger.

”[Jeg] går nok aldri lei av Afrika. Der opplever jeg nye, fantastiske ting hver gang. Spesielt etter at naturfotografi ble en lidenskap for meg…” … ”I fremtiden har jeg også som mål å reise til Kenya”

Du kan se alle Ole-Arnes fantastiske bilder på hjemmesiden hans her.

 

Har du lyst til å bli med til Sør-Afrika, Tanzania eller et av våre andre reisemål i Afrika?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med å planlegge ditt livs reise på alle hverdager mellom klokken 9.00 og 16.00 på telefon 85 29 54 24. Du kan også gjerne sende oss en e-post til info@afrikasafari.no.

Kom helt tett på med Afrikasafari.no