• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideNyheter og reiseartiklerBryllupsreise i Afrika

Bryllupsreise i Afrika

02 April, 2019
Vis alle innlegg

giraffer ved solnedgang

Det afrikanske kontinentet har mange spennende bryllupsreisemål som både kan gi dere store opplevelser og ro, avslapning og ikke minst: romantikk.

Er dere på leting etter den perfekte bryllupsreisen?

Her får dere 5 tips til unike bryllupsreisemål i Afrika!

Tanzania – For nygifte som vil oppleve både safari og paradisøy

par på Zanzibar

Har dere alltid drømt om flotte safariopplevelser kombinert med et ekte, eksotisk strandparadis? Da er en safari i Tanzania med  avsluttende badeferie på Zanzibar kanskje den perfekte reisen for dere!

Tanzania er et av verdens beste safariland, for det eldgamle økosystemet i Serengeti nasjonalpark skaper fenomenale rammer for helt spesielle safariopplevelser.

I Serengeti kan dere oppleve massevis av dyr på daglige game drives, f.eks. bøfler, gnuer, løver, sjiraffer, elefanter, flodhester, leoparder og mange andre viltlevende safaridyr og fugler. Og som en ekstra bonus – for dere som vil komme enda nærmere naturen – kan dere bo i wild camps der dere, så snart dere slår øynene opp, kan gå ut og speide etter dyr på savannen som fortsetter i det uendelige, ut mot horisonten.

Hvis dere vil ta safarien til et helt nytt nivå, kan dere også oppleve dyrene på savannen fra kurven i en luftballong. Se hverandre dypt inn i øynene, klyp dere i armen og nyt øyeblikkene sammen.

Etter eventyrlige dager på safari er tiden kommet til å fly videre til palmestrand, bølgeskvulp og avslapning. Zanzibar ønsker dere velkommen med myke, hvite sandstrender, vaiende palmer, asurblått hav og fargerike korallrev. Slapp av, nyt hverandres selskap, les en god bok eller slukk tørsten med en forfriskende, eksotisk drink.

Det er også gode muligheter til å utforske andre sider ved Zanzibar. Gå på oppdagelsesferd i Stone Towns pittoreske gater, beundre den vakre arabiske arkitekturen eller bli kjent med de røde apene i Jozani Chwaka Bay nasjonalpark, hjemsted for noe av Zanzibars flotteste flora og fauna.

Uganda – for nygifte på jakt etter unike dyreopplevelser

fjellgorilla i Bwindi Impenetrable Forest

Hvis dere alltid har drømt om å møte de berømte gorillaene, er Uganda det perfekte landet å legge bryllupsreisen til.

Uganda er et av verdens beste steder å oppleve de fascinerende fjellgorillaene, for rundt halvparten av alle verdens viltlevende gorillaer lever nettopp her – bl.a. i Bwindi Impenetrable Forest nasjonalpark, og det er hit dere skal.

Dere får virkelig nærkontakt med naturen på leting etter de unike menneskeapene når dere vandrer gjennom områder med slyngplanter og tett underskog. Av og til er gorillaene nysgjerrige, og da kan dere komme helt tett på disse store, fredelige og sterke dyrene. Å sitte og studere disse utrolige skapningene er en ekstraordinær opplevelse som dere garantert aldri vil glemme.

I tillegg til de fascinerende gorillaene får dere også møte menneskets nærmeste nålevende slektninger i dyreverdenen, nemlig sjimpansene. Det er fascinerende å se disse nesten menneskelige skapningenes ”hverdag” og se hvordan de lever i Kyambura Gorge-området. De kloke apene er sky, men guiden din kjenner området godt og er flink til å finne sjimpansene.

Når det gjelder safari, kan Uganda også by på eventyrlige opplevelser. Dere kan f.eks. oppleve det mangfoldige dyrelivet i Queen Elizabeth nasjonalpark, der det lever mer enn 650 fuglearter og 95 pattedyrarter, blant annet løver, leoparder, antiloper, elefanter og bøfler.

Nasjonalparken har også en meget variert natur med savanne, sumpområder og skog. Legg inn et stopp ved ekvator og forevig opplevelsen med et romantisk bilde når dere står på hver deres side av jordkloden.

Namibia – for nygifte som ønsker seg unike naturopplevelser

natthimmel i Namibia

Namibia er perfekt til en bryllupsreise hvis natur – og selvfølgelig flotte dyreopplevelser – står øverst på ønskelisten.

Dette landet har mange helt enestående naturfenomener som kan virke nærmest uvirkelige, selv når man ser dem med egne øyne.

En av disse flotte naturens underverker er Sossusvlei. Sossusvlei har verdens høyeste sanddyner med vakre gylne og oransjerøde farger som skimrer i utallige fargenyanser. Gå en tur i dette eventyrlige området og la dere forundre over naturens mange formasjoner, eller opplev sandsletten i soloppgangens vakre lys om bord i en luftballong.

En annen helt spesiell opplevelse ved sanddynene er Namibias fantastiske nattehimmel. Ta hverandre i hånden og opplev en av verdens aller vakreste og romantiske stjernehimler her – og i resten av Namibia – med ditt hjertes utkårede.

I Etosha nasjonalpark, der dere garantert får både vakker natur og et fenomenalt dyreliv, kan dere oppleve mange tradisjonelle safaridyr, f.eks. sjiraffer, elefanter, løver og sebraer.

Et helt enestående naturfenomen her i nasjonalparken er den 5.000 km2 store saltsletten Etosha Pan. Dette golde landskapet er restene av en uttørket sjø og er så stort at det til og med kan ses fra verdensrommet. Her føler dere virkelig naturkreftene.

Dere kan også oppleve alle attraksjonene i eller naturen ved Namibias største by, Swakopmund, som er stolt av sin kulturarv fra den tyske kolonitiden. Gå en tur på Krystalgalleriet og kjøp et glitrende minne å ta med hjem. Dere kan også bli med på et romantisk cruise i bukten på en katamaran, kjøre quadbike i sanddynene eller dra på ørkentur.

Kenya – for nygifte som vil ut på klassisk safari

Løvepar

Kenya er et av Afrikas klassiske safariland, og her finner dere mange fantastiske nasjonalparker, reservater og naturområder som vil gi dere en helt uforglemmelig bryllupsreise.

I Amboseli nasjonalpark kan dere treffe mange fascinerende safaridyr, og denne nasjonalparken er spesielt kjent for sine store elefantflokker.  Dessuten er vegetasjonen i parken sparsom, noe som gjør det enklere å finne dyrene. Når dere våkner i lodgen i Amboseli, er det med en fabelaktig panoramautsikt rett ut til majestetiske Kilimanjaro og den tilsynelatende uendelige savannen.

Dra også til den utrolig flotte Great Rift Valley, dalen som strekker seg hele 5.000 kilometer gjennom det østlige Afrika. Lake Naivasha ligger på kløftens høyeste punkt og er bl.a. kjent for vervetaper (hvitgrønne marekatter), et rikt fugleliv, flodhester og sjiraffer.

Kenyas høydepunkt vil for nok for mange være Masai Mara. Dette viltreservatet har en enorm konsentrasjon av ville dyr som leoparder, elefanter, gaseller, løver og geparder. Den imponerende sletten med de karakteristiske akasietrærne danner en flott ramme for safariopplevelser av beste merke.

Og selv om dyreopplevelsene kanskje er høydepunktet, er en tur til Karen Blixen Museum og et par dager med avslapning kanskje heller ikke å forakte?

I Nairobi kan dere blant dra til den verdensberømte danske forfatteren Karen Blixens tidligere administrasjonsbygning, som i dag huser den hyggelige kafeen Karen Coffee Garden. Rundt kafeen ligger det en frodig, romantisk hage der dere kan gå hånd i hånd og føle historiens vingesus.

Tilbring et par dager med ren avslapning, f.eks. i Mombasa, der dere kan nyte livet som nygifte ved svømmebassenget eller i skyggen av en palme i havkanten. Hvis dere har lyst på litt eventyr, kan dere f.eks. vandre en tur i Mombasas fargerike sentrum eller ta en romantisk kveldsbåttur i en tradisjonell dhow.

3-i-én-reisen – for nygifte som vil ha alt!

elefant kjærlighet Botswana

Unik natur, flott safari, storbyliv og eventuelt også badeferie. Alt det kan dere få på bryllupsreisen hvis dere velger vår 3-i-én-reise: Victoria Falls, Botswana og Cape Town.

Dette blir tidenes bryllupsreise, allerede helt fra starten. Det første møtet med det store afrikanske kontinentet er Victoria Falls, en spektakulær opplevelse. Dette vannfallet er enormt og er et godt eksempel på naturkreftene på sitt mest imponerende. Gå den første turen som nygifte ved det vakre vannfallet – et minne dere vil bevare for alltid. For å gjøre opplevelsen enda mer spesiell kan dere også oppleve vannfallet fra luften, om bord i et helikopter.

Etter det første møtet med naturen er det safaritid. Chobe nasjonalpark i Botswana har store uberørte naturområder der det lever dyr som elefanter, bøfler, geparder, løver, leoparder og mange forskjellige fugler.

Etter storslåtte natur- og dyreopplevelser er tiden kommet til flotte Cape Town. Denne storbyen i Sør-Afrika har alt det hjertet begjærer. Dere kan dra på shopping i det hyggelige havneområdet, besøke romantiske vingårder i det omliggende vinlandet eller få vite mer om landets dramatiske historie på en utflukt til Robben Island, øya der Nelson Mandela satt fengslet. Hvis dere har lyst på flere naturopplevelser, kan dere vandre til toppen av Taffelberget. Kort sagt: Cape Town har alt.

Hvis dere har lyst på noen dager på stranden etter alle disse fantastiske opplevelsene, kan dere avslutte reisen på paradisøya Mauritius med vaiende palmer, kritthvit sand, krystallklart vann og flotte, fargerike korallrev.

Nyt livet og slapp av sammen. Lad opp batteriene før den felles hverdagen snart begynner. Mauritius er en øy der romantikken blomstrer, med velsmakende mat og vakker natur. Den perfekte avslutningen på en uforglemmelig bryllupsreise!

Afrika er et kontinent fullt av fantastiske opplevelser, så gled dere til å legge ut på en av livets viktigste reiser.

Hvis dere har spørsmål om reisene våre, er dere hjertelig velkommen til å kontakte reisekonsulentene våre. De hjelper dere gjerne med å finne den perfekte bryllupsreisen.

Pakk kofferten og de store forventningene og legg ut på reise med din hjertenskjær til opplevelsesrike, vakre og romantiske Afrika.

 Afrikasafari.no – Kom helt tett på!

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.