• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideNyheter og reiseartiklerDe 10 vakreste stedene i Afrika

De 10 vakreste stedene i Afrika

30 August, 2019
Vis alle innlegg

Mauritius

Med hele 54 forskjellige land er Afrika fullt av vakre steder du kan oppleve på reisen din.

Du kan f.eks. reise rundt i Sør-Afrikas vakre vinregion, se de fantastiske utsiktene fra toppen av Afrika på Kilimanjaro eller la deg imponere av de enorme vannmengdene ved Victoria Falls.

Afrika har garantert noe for deg. Få inspirasjon til 10 av Afrikas vakreste steder nedenfor.

Den idylliske vinregionen i Sør-Afrika

stellenbosch

En meget vakker kjøretur fra den travle storbyen Cape Town finner du Sør-Afrikas idylliske vinregion, der du kan smake på landets verdensberømte viner.

Det er mange fantastiske områder her, men blant de mest populære er Stellenbosch, Franschhoek og Paarl.

Her finner du et fantastisk landskap som er dominert av grønne marker der vinstokkene står snorrett med vakre fjell i bakgrunnen.

Mellom vinmarkene og fjellene ligger det hyggelige, gamle vingårder spredt i landskapet. Hver gård produserer sin egen vin av druene som er høstet på vinstokkene som ligger rundt gården.

På en tur rundt i vinregionen kan du både besøke gamle, vakre, hvitkalkede vingårder og nybygde, moderne vingprodusenter. Alle ligger de i utrolig sjarmerende omgivelser.

Opplev idyll og god vin:

Frodig regnskog i Bwindi nasjonalpark i Uganda

Bwindi

I den sørvestlige delen av Uganda ligger Bwindi Impenatrable National Park – en av Afrikas flotteste nasjonalparker.

Her finner du en grønn og tett jungel som vokser oppover et bratt fjell. Regnskogen er Ugandas eldste og sies å være mer enn 25 000 år gammel.

I tillegg er Bwindi Ugandas mest biologisk mangfoldige regnskog. Høyden i regnskogen varierer fra 1 160 meter til 2 607 meter over havet. Den store høydeforskjellen fører til at mange forskjellige plantearter trives i skogen.

Men det er ikke bare naturen Bwindi er kjent for.

I skogen lever det cirka 400 fjellgorillaer, og det er rundt halvparten av alle verdens fjellgorillaer. Derfor er Bwindi stedet å reise til for alle som gjerne vil få et glimt av disse flotte, sjeldne apene.

Opplev regnskog og fjellgorillaer:

Toppen av Afrika – Uhuru Peak på Kilimanjaro

Uhuru Peak

Du må vandre i flere dager for å nå opp til Kilimanjaros snøkledde fjelltopp – Uhuru Peak. Men utsikten er verdt strevet!

Kilimanjaro er på sitt høyeste punkt 5 895 moh., og dette er også det høyeste punktet i Afrika.

Å stå på Uhuru Peak er en enestående opplevelse, og den er det ikke mange som kan skryte av. Det er spesielt vakkert ved soloppgang, når solens gylne stråler reflekteres i snøen. Prøv å forestille deg hvordan det føles når dagens første stråler treffer ansiktet ditt etter harde, lange dager på vandring.

På Swahili betyr Uhuru frihet, og det er kanskje nettopp dette mange føler når de står på toppen av verdens høyeste frittstående fjell?

Stå på toppen av Afrika:

Victoria Falls’ enorme vannmasser i Zambia

Mosi-Oa-Tunya

Ved Zambezi River, som utgjør grensen mellom Zambia og Zimbabwe, ligger vakre Victoria Falls.

Victoria Falls er et kjempestort, brusende vannfall som faller ned i den dype Batoka-kløften. Vannfallet er 1 708 meter bredt og 108 meter høyt, og hvert minutt faller det 550 millioner liter vann ned i Batoka-kløften og videre ut i Zambezi River.

Vannfallet er alltid omgitt av skyer av vanntåke som gir næring til den omliggende regnskogen. På grunn av vanntåken kan du også nesten alltid se en flott regnbue ved vannfallet.

Hvis du besøker Victoria Falls ved fullmåne, kan du være så heldig å oppleve ”månebuen” som skapes av månens lys. Dette fenomenet finnes bare ganske få steder på jorden, og det kan ses ganske ofte ved Victoria Falls.

Bli overveldet av vannmassene:

Frodig natur og sandstrender på Mauritius

Mauritius 2

Mauritius er en grønn og frodig øy som er dekket av vegetasjon året rundt.

Øystaten er spesielt kjent for sin kyst med vakre strender og asurblått vann.

I alt er det mer enn 160 km kystlinje her, og overalt er det sandstrender der du kan slappe av ved vaiende palmer eller bade i det fantastiske vannet.

Det er flotte muligheter for å dykke eller snorkle, f.eks. ved Trou aux Biches. Her finner du klart vann og et korallrev som ligger relativt nær kysten, og det gjør dette stedet perfekt til snorkling.

Blir du lei av Mauritius’ vakre sandstrender – hvis det da overhodet er mulig – kan du også utforske øystatens fantastiske natur. Naturen på Mauritius har fosser, fjell, sukkerrørmarker og blå laguner.

Avslutt ferien på paradisiske strender:

Mangfoldige Stone Town på Zanzibar

Stone Town

Zanzibar har mange vakre kyststrekninger og strender, og dette er en viktig årsak til at mange reiser til øya. Men det er også mange interessante kulturopplevelser, f.eks. i vakre Stone Town.

Stone Town er den eldste bydelen i Zanzibar by, og her det en helt spesiell atmosfære. Byen er blitt påvirket både av Europa, Afrika og Midtøsten, og det kan man blant annet se på byens bygninger.

Her kan du beundre bygninger i europeisk stil med vakkert dekorerte balkonger med detaljerte utskjæringer. Eller palassaktige hus i arabisk stil med høye, hvite murer som ligger side om side med indisk-inspirerte bygninger med farget glass i vinduene.

Stone Town er spesielt kjent for sine vakre, arabiske dører som er dekorert med knotter av bronse, og øverst på dørene er det ofte arabiske skrifter fra Koranen. Tidligere ble dørene ansett for å være et tegn på velstand.

Gå på oppdagelsesferd i Stone Town:

Kratergryten Ngorongoro i Tanzania

ngorongoro crater

Tanzania har et helt enormt biologisk mangfold, og det kan du beundre helt fra det sørlige Tanzanias endeløse sletter i Serengeti til den ville og varierte naturen i Selous Game Reserve i nord.

En av landets unike naturfenomener er det utslukte vulkankrateret Ngorongoro, verdens største intakte kaldera – vulkanske kratergryte. Dette er et av verdens vakreste områder, og Ngorongoro har til og med fått tilnavnet ”Tanzanias Edens hage”.

Områdets har både en overveldende flott natur og et enormt rikt dyreliv.

Ngorongoro har enestående landskaper i det 260 km2 store området. Krateret består bl.a. av høylandssletter, savanne og skoger, og det er en fascinerende opplevelse å kjøre ned langs kraterkanten for å oppleve Ngorongoro på nærmeste hold.

Krateret hat også et utrolig mangfoldig dyreliv med rundt 25 000 ville dyr. Dette gjør krateret til et perfekt sted å dra på safari. Blant annet kan Ngorongoro skryte av å ha en av verdens største konsentrasjoner av løver..

Dra på safari i Edens hage:

Store dyreflokker i Masai Mara i Kenya

masai mara

I den sørvestlige delen av Tanzania, cirka 270 kilometer fra Nairobi, ligger Masai Mara – et av Afrikas naturreservater.

I Masai Mara finner du endeløse, åpne gressletter med spredte akasietrær samt grønne skogområder og brusende elver.

På savannen kan man oppleve de vakreste solnedganger som skaper et helt spesielt, gyllent lys.

Naturen i Masai Mara er utrolig vakker året rundt, men parken er nok mest kjent for den store gnuvandringen, der flere millioner dyr vandrer over naturreservatets sletter fra juli til oktober.

den store gnuvandringen krysser dyrene Mara- og Talek-elvene. Her ligger glupske krokodiller på lur for å få tak i et av de mange byttedyrene, og flere tusen av dyrene overlever ikke vandringen gjennom Masai Mara.

Opplev store dyreflokker:

Okavango-deltaets vakre natur i Botswana

Okavango-delta

Okavango-deltaet i Botswana er et frodig og uberørt, grønt delta som huser et fantastisk dyreliv. Naturen får liv av et nettverk av elver som renner gjennom deltaet.

Deltaet er et av verdens største innlandsdeltaer og ligger utrolig nok i den ellers så tørre Kalahari-ørkenen. Hvert år oversvømmes deltaet av vann som har rent hele veien fra fjellene i Angola til Okavango-elven for til sist å flyte over elvebreddene og ut i deltaet.

Deltaet muliggjør et komplekst økosystem, og hvert år fra juli til september migrerer tusenvis av dyr til deltaet for å finne vann. I noen årstider er nesten halvparten av alle Afrikas elefanter i Okavango-deltaet, for de kommer hit for å finne vann.

I tillegg til den fantastiske naturen du finner her er også solnedgangene i Okavango-deltaet i verdensklasse. Solnedgangen reflekteres i områdets elver bak silhuettene av trær og kanskje en elefant – et nesten uvirkelig syn.

I deltaet lever det også 482 forskjellige fuglearter. I tillegg er det gode muligheter til å se rovdyr som løver, leoparder, geparder og Afrikas villhunder.

Bli imponert av naturen:

Elefanter i Amboseli nasjonalpark i Kenya

Amboseli

I den sørlige delen av Kenya finner du Amboseli nasjonalpark. Dette er en av Kenyas minste nasjonalparker, men den har noen av de absolutt største opplevelsene.

Amboselis knapt 400 km2 er bl.a. kjent for sin store konsentrasjon av elefanter. Det lever cirka 1 000 elefanter i parken, og Amboseli er derfor fremdeles et av de beste steder i Afrika å oppleve elefantflokker på nært hold. Én av årsakene til at elefanter trives godt i parken er at smeltevann fra Kilimanjaros iskappe flyter under parken og blir til kilder elefantene kan bade i.

Nasjonalparken har også enestående utsikter.

Fra Amboseli nasjonalpark har du f.eks. en fantastisk utsikt til Kilimanjaro. Du har kanskje sett det berømte bildet av Kilimanjaro med elefanter i forgrunnen? Det er tatt i Amboseli! I tillegg er parken berømt for sine enestående solnedganger. Forestil deg silhuetter av elefanter i en solnedgang med duse farger som er skapt av de støvete slettene – den utsikten er det vanskelig å slå!

Se de mektige elefantene:

Afrika har mange fascinerende, unike og vakre steder, uansett hvilket reisemål du velger.

Hvis du har spørsmål om reisemål, reisetemaer eller reiser, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre. De hjelper deg gjerne med å finne din drømmereise til Afrika.

Afrika-safari.no – Kom helt tett på!

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.