• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideNyheter og reiseartiklerNår er det best å reise til Zanzibar?

Når er det best å reise til Zanzibar?

05 March, 2019
Vis alle innlegg

Zanzibar - 3

Nyt den blå himmelen, det asurblå havet, de hvite sandstrendene med en drink i hånden eller gå på oppdagelsesferd i Stone Towns historie i de smale gatene der det dufter av krydder. Dette er bare noen av de tingene du kan oppleve når du besøker den tanzaniske øya Zanzibar.

Men når på året er det egentlig best å reise til denne flotte øya?

Les mer her og få vite mer om vær og klima på paradisøya.

NB: Oversikten nedenfor er kun veiledende.

Klimaet på Zanzibar

Zanzibar - 2

Zanzibar ligger i det tropiske klimabeltet, og derfor er det varmt på øya året rundt.

Det er sommer på Zanzibar når det er vinter i Norge. Året rundt kan du forvente en gjennomsnittlig dagtemperatur på 25 til 28 grader og en gjennomsnittlig nattetemperatur på 20 til 25 grader. Solen skinner  mellom 7 og 8 timer hver eneste dag.

Så uansett om det er sommer eller vinter: på Zanzibar er det ferievær.

Tørre perioder

Zanzibar har to tørre perioder: Den lange, ”kalde” tørre perioden, og den korte, fuktigere.

  • Den lange tørre perioden er fra juni til oktober – og omfatter altså de norske sommerferiemånedene. Det kan forekomme små, lette regnbyger, men været er for det meste solrikt.
  • Den korte tørre perioden faller i månedene i januar og februar, og da er det – som i den tørre perioden i sommermånedene – mange tilreisende på øya.

De to tørre periodene er perfekte for en badeferie på Zanzibar. Ta en velfortjent hvil i vannkanten, et bad i det behagelig varme vannet eller svøm på eventyr under havets overflate. I januar og februar er det spesielt flott å snorkle og dykke, for da er havet meget klart.

Hvis du har lyst på å oppleve mer enn sol og hav, er en kryddertur på øya en fantastisk opplevelse. Du kan også oppleve Zanzibars historie på en tur til Prison Island, det det også lever kjempeskilpadder, eller ta en tur til Stone Town, der du bl.a. kan gå på det livlige Darajani-markedet.

Regnfulle perioder

Zanzibar har også to regnfulle perioder: én lang og én kort.

  • Den lange regnfulle perioden er fra mars til mai, og det er i disse månedene årets største regnmengder faller. Luftfuktigheten er også høy.
  • Den korte regnfulle perioden er i november og desember, og i denne perioden er regnbygene ofte korte og avløses raskt av sol.

Vær oppmerksom på at regntid ikke betyr at det regner hele dagen eller hver dag. Også i de regnfulle periodene kan du få mange dager du kan tilbringe på Zanzibars flotte strender. En stor fordel ved å reise hit i disse periodene er at det er færre reisende på øya. I desember er det igjen høysesong, og da kommer det mange flere turister hit.

Også på dager som ikke passer så godt til strandaktiviteter kan du få flotte opplevelser på Zanzibar. Du kan for eksempel ta en tur til de persiske badene, nasjonalmuseet Beit al-Ajaib eller oppleve en av Stone Towns andre spennende severdigheter.

Opplev Zanzibar på disse reisene

Det er flotte opplevelser i vente på en reise til strandparadiset Zanzibar.

Hvis du er i tvil om når du skal reise eller hvilken reise du skal velge, sitter reisekonsulentene våre klare til å hjelpe deg med å finne den perfekte reisen.

God tur til Zanzibar!

Afrikasafari.no – Kom helt tett på!

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.