• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideNyheter og reiseartiklerOpplevelsesferier for enhver smak

Opplevelsesferier for enhver smak

07 September, 2018
Vis alle innlegg

Ngorongoro

Afrika kan by på noen av verdens største safariopplevelser, men også mye mer enn det.

Har du f.eks. lyst til å oppleve spektakulære naturfenomener, reiser du med barn eller drømmer du om å besøke Afrikas beste nasjonalparker? Kanskje ønsker du deg en ferie der alt dette er mulig. Uansett hva du har mest lyst til: i Afrika står opplevelsene i kø.

Finn din neste opplevelsesferie nedenfor.

For deg som vil besøke Afrikas mest berømte nasjonalparker

Serengeti

Afrika har utrolig mange fantastiske nasjonalparker og viltreservater som ønsker velkommen til safari og der du kan oppleve kontinentets fantastiske natur- og dyreliv – og kanskje de fem dyrene mange aller helst vil se: The Big Five.

Fascinerende økosystem i Tanzania

Serengeti Nasjonalpark i Tanzania har et av verdens eldste økosystemer. I denne flotte nasjonalparken lever også «de fem store»: løven, elefanten, bøffelen, nesehornet og leoparden.

Den vakre naturen i denne tradisjonsrike nasjonalparken bidrar til å gjøre reisen hit til et eventyr av de helt store, og opplevelsene blir minner for livet, selv om du kanskje ikke får øye på The Big Five.

Den store migrasjonen i Kenya

I naturreservatet Masai Mara kjører du i landcruiser på de flotte, enorme slettene. Masai Mara er enestående.

Parken har faktisk en av verdens største konsentrasjoner av ville dyr, blant annet The Big Five, sjiraffer, sebraer, geparder og mange andre. Hvis du vil oppleve et fenomen av de helt store, kan du besøke reservatet fra juli til oktober, da den store migrasjonen av bl.a. gnuer foregår i Masai Mara. Resten av året vandrer gnuene i Serengeti nasjonalpark.

Den største nasjonalparken i Sør-Afrika

I Sør-Afrika ligger Kruger nasjonalpark, og den er nesten 65 km bred og hele 350 km lang.

Nasjonalparken er hjemsted for utrolig mange dyrearter, og også her kan du være så heldig å møte The Big Five. På jakt etter de fem store kan du nyte parkens fabelaktige natur. Her er det nemlig ikke mindre enn 2.000 forskjellige plantearter.

Kruger nasjonalpark er Sør-Afrikas største og ble utlagt til nasjonalpark så tidlig som 1926.

Opplev elefanter i Chobe Nasjonalpark

Et av de beste safarilandene i Afrika er det lille landet i sør – Botswana – også kjent som et av de mest eksklusive safarireisemålene. Her kan du besøke Chobe nasjonalpark, et av de beste stedene å oppleve elefanter i Afrika. Det anslås at det bor opptil 120.000 elefanter her.

Nasjonalparken strekker seg over et område på 10.000 km2 med vakker natur og et fantastisk dyreliv. Du opplever plante- og dyrelivet på tradisjonelt vis fra en landcruiser, men også fra en båt på Chobe-elven, en fascinerende måte å oppleve den flotte naturen og dyrene i og ved elven på.

Opplev Afrikas mest berømte nasjonalparker på:

For deg som vil oppleve spektakulære naturfenomener

Victoria Falls

I Afrika venter det fantastiske naturopplevelser, men det er ikke bare de som utspiller seg på savannen du kan glede deg til.

Vulkankrater i Tanzania

I Tanzania ligger Ngorongoro-krateret, restene av en utslukt vulkan.

Når du kjører ned langs kraterkanten, på en 600 meter lang, svingete vei, kan du se den enorme kraterbunnen som måler hele 260 km2. Naturen i området er utrolig variert, for her finner du både sjøer, sumper, skoger og savanne. I denne vakre naturen lever det også rundt 30.000 dyr. Krateret er et av de stedene i verden med den største konsentrasjonen av løver i forhold til arealet.

Brusende vannfall i Zambia

Zambia er kjent for et av verdens mest berømte naturfenomener: Victoria Falls. Dette spektakulære vannfallet må bare oppleves.

Vannfallet er 1,6 km. bredt, ca. 100 meter høyt og har en vannsprut som går 400 meter opp i luften. Hvert eneste sekund velter forbløffende 1.000 kubikkmeter vann ned i slukten. Her utfordres ikke bare synssansen, men også hørselen – du kan høre vannfallet lenge før du kan se det. Så det er ikke uten grunn at vannmassene kalles Mosi-oa-Tunya – røyken som tordner – på det lokale språket.

Røde sanddyner i Namibia

Et naturfenomen i absolutt særklasse er de røde sanddynene i Namibia, Sossusvlei.

Når du kommer til Sossusvlei ser du det fascinerende landskapet i rødt så langt øyet rekker. De vakre, røde viddene av sand og atter sand vil bli et minne for livet.

Du kan også oppleve Sossusvlei fra en luftballong i morgengryet, da solens spede stråler farger landskapet i stadig endrende nyanser. Å sveve over dette eventyrlige sandhavet er en helt unik måte å oppleve Sossusvlei og Namibia på.

Opplev spektakulære naturfenomener på:

For deg som vil enda nærmere naturen

Kilimanjaro

Det er mange måter å være ett med naturen på, spesielt når reisen din går til det afrikanske kontinentet.

Våkne opp midt på savannen

Hvis du har lyst på en «midt i naturen»-opplevelse utenom det sedvanlige, kan vi anbefale å overnatte i telt midt i naturen, f.eks. i wild camps.

Det helt spesielle ved å overnatte i f.eks. en wild camp eller andre teltleirer er at du virkelig får nærkontakt med naturen og dyrelivet. Du kan både sove i eller rett utenfor nasjonalparkene, og hvis du er heldig, kommer dyr som antiloper og sebraer på besøk i nattens mulm og mørke.

Det er noe nesten magisk ved å gå til sengs og våkne opp midt i naturen.

Bestig Kilimanjaro i Tanzania

Er du glad i å vandre og å leve i ett med naturen?

Å bestige Kilimanjaro i Tanzania er en helt spesiell opplevelse. Du overnatter i leirer på vei opp til toppen på verdens høyeste frittstående fjell, som er hele 5.895 meter høyt. Jo lenger opp du vandrer, jo kaldere blir det i leiren om natten. Derfor er det viktig å kle seg godt og riktig. Når du endelig kommer opp til toppen, kan du være stolt av deg selv og nyte en helt utrolig utsikt over de omliggende landskapene.

Til fots mellom dyrene i Afrika

På en bushwalk – safari til fots – får du virkelig nærkontakt med naturen, for her vandrer du på savannen mellom de flotte afrikanske dyrene. Men det er helt trygt. Du går sammen med en ranger som har meget gode kunnskaper om området og alle dyrene der.

Rangeren forteller deg om den lokale naturen og dyrelivet og lærer deg å tolke savannens signaler – ved å lytte, iaktta og lukte. En safari med nærkontakt til natur og dyreliv er en utrolig fascinerende opplevelse.

Kom enda nærmere naturen på:

For deg som vil oppleve Afrikas forskjellige kulturer

Masai

De afrikanske landene er kjent for sitt store kulturelle mangfold.

I Afrika lever det rundt 3.000 stammer som snakker vel 2.000 språk, og det er en spennende opplevelse å bli nærmere kjent med noen av de mange stammene.

De rødkledte masaiene i Kenya og Tanzania

Runde hytter, røde klær og kveg. Det er noen av kjennetegnene ved masaiene.

Masaiene kjenner du igjen på lang avstand pga. shukaen, deres røde klesdrakt. De har også hull i ørene og vakre, fargerike kjeder.

Dette folket er gjetere og krigere og lever av det kveget de oppdretter.

Enda et særtrekk er at masaiene spytter på hverandre, for dem symboliserer dette en velsignelse.

Opplev et lite kongedømme i det sydlige Afrika

Det er nok ikke mange som har hørt om Swaziland. Dette lille landet grenser til Sør-Afrika og Mocambique og ble et kongedømme i begynnelsen på 1800-tallet. Swaziland ble likevel ikke selvstendig før i 1968.

Når passet ditt er stemplet på grensen, kan du reise inn i kongedømmet. Du kan besøke bedriften Swazi Candles som selger flotte lys, gå på et marked eller se tradisjonell dans i en landsby, en fargestrålende og kongelig opplevelse.

Møt et av verdens eldste folk

San-folket, som bl.a. lever i Namibia, har en historie på hele 25.000-30.000 år. Tradisjonelt levde de som jegere, i pakt med naturen.

Buskmennene, som de også kalles, har hatt det vanskelig opp gjennom tidene, bl.a. i kolonitiden, da de blant annet ble brukt som gjetere. Betalingen var alkohol og små mengder mat, noe som blant annet førte til at mange av folket fikk alkoholproblemer. I dag får San-folket bl.a. hjelp av Ombili Foundation, som gir rundt 480 av dem tak over hodet. På et besøk hos denne organisasjonen får du vite mer om dette gamle folket.

Bli kjent med noen av Afrikas kulturer på:

For deg som reiser med barn

Addo Elephant National Park

Afrika er et flott reisemål både for barn og voksne.

Hvis du vil på safari med mindre barn, skal du se nærmere på våre barnevennlige reiser.

Malariafri safari i Sør-Afrika

I det malariafrie Kariega Game Reserve i Sør-Afrika finner du perfekte betingelser for en familiesafari.

Naturen er variert, med busker og kratt, åpne gressletter, høydedrag og daler – altså perfekt natur for et mangfoldig dyreliv. Dere bor på en familievennlig lodge som er innhegnet, der det er massevis av opplevelser og aktiviteter, både for store og små.

En stor fordel er også at du ikke trenger å bekymre deg for malaria, for dette området er malariafritt og på alle måter ideelt for alle som reiser med små barn.

Familievennlig safari i Kenya

På en familiesafari i Kenya er det mange minneverdige opplevelser for hele familien.

Elefantbarnehjemmet i Nairobi, Lake Naivsha, en ferskvannssjø 1890 moh. på veien til Masai Mara, nasjonalparken der det venter store safariopplevelser for alle aldre og deilig strandferie i Mombasa. Dere får deres egen bil, og det gir større frihet til å legge inn pauser underveis, noe som spesielt er en fordel på reiser med mindre barn.

Denne familiesafarien blir et ekte reiseeventyr, både for barna og de voksne.

Sør-Afrika i ditt eget tempo

Når man reiser med barn, er det fint å kunne bestemme tempoet selv. Det kan du på den unike Garden Route i Sør-Afrika. Her er du garantert mange store opplevelser, uansett om du reiser med barn eller ikke.

Garden Route har massevis av barnevennlige opplevelser. Møt alle dyrene i Sør-Afrikas tredje største nasjonalpark, Addo Elephant Nasjonalpark, besøk en strutsefarm i Oudtshoorn og kjør en fantastisk tur langs hele kystruten. Garden Route er en opplevelse for hele familien.

Ta barna med på:

For deg som gjerne vil på badeferie

Mauritius

Fullend safarien, kjør-selv-reisen eller bestigningen av Kilimanjaro med avslapning og turkisblått vann på et av våre deilige badeferiereisemål.

Ta barna med på:

Avslapning og historie på Zanzibar

På en øy midt i Det indiske hav kan du oppleve ren idyll.

Zanzibar er et perfekt sted for å fordøye alle opplevelser på f.eks. savannen. Her venter det rolige, avslappende dager på hvite sandstrender, med klart og behagelig varmt vann og flotte koraller. Du kan også krydre dagene med litt fascinerende arabisk historie i den gamle byen Stone Town.

Luksus på Mauritius

Det indiske hav har enda en øyperle: Mauritius.

Denne øya er noe helt utenom det vanlige. Det krystallklare vannet, de idylliske sandstrendene, de vaiende palmene og de flotte korallrevene bidrar til å gjøre denne paradisøya til den perfekte avslutningen på reisen din.

Mauritius er en av Det indiske havs mest eksklusive øyer, så et opphold her kan du glede deg til. I tillegg til de førsteklasses strendene kan du også beundre øyas vakre natur, med blant annet frodige sukkerrørsmarker, fjell, fosser og laguner.

Havnebystemning i Mombasa

På Kenyas sørkyst ligger Mombasa.

I denne byen får du både deilige strender, en fascinerende historie og havnebystemning. Når du avslutter reisen her, kan du slappe av på stranden ved Det indiske hav, lese en god bok og bade i det veltempererte vannet. Du kan også oppleve den fargestrålende kulturen i byens gater, få enda litt mere safari på en dagstur eller bli med på et middagscruise om kvelden. Mombasa har mye å by på.

Slapp av på deilige sandstrender på:

Gleder du deg til ditt afrikanske eventyr?

Det er nesten ingen grenser for hva du kan oppleve på en reise til Afrika.

Uansett hvor du reiser, vil du få uforglemmelige opplevelser som blir minner for livet. Alle våre reiser kombinerer flere forskjellige typer opplevelser, så vi har helt sikkert en kombinasjon som passer for deg.

Hvis du har spørsmål, skal du ikke nøle med å kontakte reisekonsulentene våre, for de sitter klare til å hjelpe deg med å finne ditt livs opplevelsesferie.

Afrikasafari.no – Kom helt tett på!

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.