• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideNyheter og reiseartikler5 ting å gjøre i Cape Town når det regner

5 ting å gjøre i Cape Town når det regner

20 February, 2019
Vis alle innlegg

regn i Cape Town

Cape Town er en fantastisk by, og her står opplevelsene kø – selv om det er regner.

Du forbinder kanskje Cape Town med turer på Taffelberget, besøk ved Cape Point og andre klassiske severdigheter, men Cape Town har også flotte innendørsaktiviteter hvis været skulle være litt vått.

Få inspirasjon til 5 spennende innendørsaktiviteter til en regnværsdag i Cape Town.

1. Besøk spennende museer

Cape Town har mange interessante museer for kunst og historie, og de er et godt valg når det regner.

South African Museum

På Sør-Afrikas nasjonalmuseum får du et spennende innblikk i landets naturhistorie.

Museet har en samling på ikke mindre enn 1,5 millioner arter, og de har stor betydning for naturforskningen. Her kan du f.eks. se afrikanske dinosaurer, insektfossiler og gjenstander som ble brukt av de første menneskene i Sør-Afrika som er mange, mange tusen år gamle. Men museet viser også fisk som er fanget i løpet av den siste uken.

Gå på oppdagelsesferd i den spennende sørafrikanske naturen innendørs, så kan du gå fra museet med helt nye kunnskaper om vår forunderlige verden.

Zeitz Museum of Contemporary Art Africa

Zeith Mocca

Uansett hvor kunstinteressert du er: Zeitz Museum of Contemporary Art Africa er verdt et besøk.

Dette fantastiske museum viser det aller beste av afrikansk kunst i en mer enn 6.000 kvadratmeter stor bygning som er fordelt på 9 etasjer. Faktisk har museet verdens største samling av afrikansk kunst, og her finner du både flere permanente og midlertidige utstillinger.

Museet ligger i en gammel kornsilo fra 1921 ved Victoria & Alfred Waterfront.

Iziko Slave Lodge

slave lodge

Du kan lære mye interessant om Sør-Afrikas slaverihistorie på Iziko Slave Lodge. Og dagens museumsbygning spilte en viktig rolle for slavehandelen i Sør-Afrika.

Bygningen er en av de eldste bygningene i Sør-Afrika og kan dateres helt tilbake til 1660. Tidligere var museet bl.a. oppholdssted for 1.000 slaver, og av dem døde årlig ca. 20 %. Stedet har også huset et fengsel, et postkontor og en domstol. Huset lå også praktisk til for slavehandlerne, for det var slavehandel på Spin Street, rett rundt hjørnet fra museet.

2. Dra på vinsmaking i Cape Towns vinområder

vinsmakning

Sør-Afrika er verdensberømt for sin vinproduksjon, f.eks. signatursorten Pinotage, som er en blanding av Pinot Noir- og Hermitage-sortene. Cape Towns vinområder er noen av de beste stedene å dra på vinsmaking.

Det er flere vinområder i og utenfor Cape Town.

Groot Constantia

Cape Towns vintradisjoner begynte i vakre Constantia, en forstad til Cape Town. Her finner du hvite vingårdsbygninger omgitt av vinmarker og fjell.

Du kan f.eks. besøke områdets eldste vingård, Groot Constantia, der du kan smake på de utsøkte vinene som gården har spesialisert seg på å dyrke frem siste 300 årene.

Stellenbosch

I Stellenbosch finner du mer enn 200 forskjellige vinprodusenter.

På en vintur hit kan du f.eks. besøke en vingård som tilbyr en omvisning i vinkjelleren der du naturligvis også får smake på de dyrebare dråpene. Noen steder serveres det gode oster sammen med vinen, og det gjør utflukten ekstra hyggelig.

Paarl

Du kan også dra til det vakre vinområdet Paarl, og også her kan du smake på de utsøkte lokale vinene.

I tillegg til den gode vinen har denne byen også andre interessante severdigheter. I Paarl finner du nemlig det siste stedet Nelson Mandela satt fengslet.

3. Dra på handletur

Cape Town er et mekka for alle shoppingglade.

I byen kan du finne flere shoppingsentre og mange innholdsrike markeder der du har gode muligheter til å gjøre et kupp.

Canal Walk Shopping Centre

I Cape Town ligger shoppingsentret, Canal Walk, Afrikas tredje største shoppingsenter.

Canal Walk har hele 400 butikker og 50 spisesteder, så her er shoppingmulighetene nesten uendelige.

På sentret finner du både internasjonale og lokale merker, og du kan kjøpe alt fra en kopp kaffe til

diamanter.

Victoria Wharf Shopping Centre

Ved Victoria & Alfred Waterfront ligger Victoria Wharf Shopping Centre, og her kan du vandre rundt i de mer enn 450 forskjellige butikkene som selger alt mellom himmel og jord.

Kjøp f.eks. tradisjonelt håndverk laget av lokale kunstnere eller ta deg en matbit. På sentret finner du også mer vanlige butikker der du kan kjøpe internasjonale merkeklær.

The Bay Harbour Market

I en tidligere fabrikk i Hout Bay ligger the Bay Harbour Market, og her kan du kjøpe suvenirer, sør-afrikansk håndverk, vintageklær, antikviteter og mye mer. På Bay Harbour Market er det ikke alle og enhver som kan få en stand, og derfor kan du finne mange kreative og morsomme ting her.

Markedet har åpent fredag ettermiddag og i helgene.

4. Spis godt på Cape Towns matmarkeder

Matmarkeder

I tillegg til massevis av fantastiske restauranter har Cape Town også mange matmarkeder der du kan kose deg med nytilberedt mat laget av lokale råvarer.

Neighbourgoods Market

Ta en tur til helgemarkedet Neighbourgoods Market. Det ligger i hjertet av Woodstock-området og er et av Cape Towns beste matmarkeder.

Hver lørdag kommer lokale bønder til markedet for å selge produktene sine. Du kan f.eks. kjøpe grønnsaker eller en deilig frokost ved en av de 100 stendene.

V&A Food Market, Table Bay

På Victoria & Alfred Waterfront ligger det et gammelt pumpehus av murstein som er ombygd til et livlig marked med over 50 forskjellige boder.

Markedet er åpent hver dag, og du her kan du stille sulten med velsmakende vegetariske karriretter, tandori-kylling og mye annet. Du kan også sette tennene i litt mer eksotiske kjøttspesialiteter som sebra, krokodille eller vortesvin.

City Bowl Market

Hver torsdag fra 16.30-20.30 kan du kjøpe middagen din på City Bowl Markets mer enn 30 forskjellige stender som selger mat fra forskjellige kjøkkener i hele verden.

Hva med en gourmet-hot dog eller argentinske empanadas? Hvis du liker søte saker, finner du også små desserter og godteri.

City Bowl Market legger vekt på variert mat av god kvalitet, så her finner du garantert noe som smaker!

5. Gå på oppdagelse i en annen verden

aquarium

Hvis du ikke er så veldig glad i vanlige museer, er det mange andre severdigheter som også passer perfekt på en regnværsdag.

Dra til fugleland

Hvis du liker fugler, må du få med deg World of Birds.

Her lever det mer enn 3.000 fugler – og andre smådyr – i den 4 hektar store parken. Det er hele 400 forskjellige fuglearter, og dem kan du oppleve på de rundt 100 forskjellige turene rundt omkring i parken.

World of Birds er en av verdens største fugleparker i verden og den største i Afrika. Den holder åpent alle årets 365 dager, fra klokken 9-17.

Opplev sommerfugler i Butterfly World

Nær Cape Town ligger Butterfly World, et 1.000 kvadratmeter stort drivhus der det lever tusenvis av fantastiske og eksotiske sommerfugler fra hele verden.

Hver uke importerer stedet 500-800 sommerfuglpupper fra Malaysia, Kina, Costa Rica og Filippinene.

I tillegg til sommerfugler har Butterfly World også andre eksotiske dyr, blant annet fugler, reptiler og edderkopper – som lever trygt i glassterrarier.

Du kan også gå en tur i Butterfly Worlds hage, og der møter du frittgående, ender, geiter, høns og surikater. Hvis du reiser med småbarn, er en tur i hagen perfekt, for her kan barna også fôre noen av dyrene.

Opplev livet under vann

Er du fascinert av livet under havoverflaten? Da skal du ta en tur til Two Oceans Aquarium.

Spissen av Sør-Afrika ligger ut mot to hav – Det indiske hav og Atlanterhavet – og i disse havene lever det fantastiske skapninger som du bl.a. kan oppleve i akvariet. Du kan f.eks. prøve å dykke blant piggrokker og skilpadder, undersøke livet under vannet i et mikroskop eller se morsomme pingviner.

Du kan også se på når personalet f.eks. fôrer pingvinene med reker eller fisk og forteller om deres liv og vaner.

På Cape Towns akvarium kan du tilbringe mange interessante timer.

Opplev Cape Town på disse 3 reisene

I Cape Town venter mange store opplevelser, både når det regner og solen skinner. Så uansett vær: i denne fascinerende byen er det opplevelser for enhver smak.

Hvis du har spørsmål eller ønsker å få vite mer om våre reiser til Sør-Afrika, må du gjerne kontakte  reisekonsulentene våre.

Afrikasafari.no – Kom helt tett på!

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.