TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Sør-Afrika: Cape Town, Kruger nasjonalpark og Mauritius

Reiseberetning fra Sør-Afrika: Cape Town, Kruger nasjonalpark og Mauritius

07.10.2018
Vis alle innlegg

I september 2018 var vår kollega Dennis på tur til Sør-Afrika og Mauritius. Nedenfor kan du lese mer om alt det han opplevde:

mauritius

Storbyferie i Cape Town etterfulgt av safari i Kruger nasjonalpark og badeferie på Mauritius er virkelig den perfekte kombinasjonen av sightseeing, dyreliv og avslapning. Kjæresten min, Maria, og jeg var så heldige å få legge ut på en fantastisk reise til Sør-Afrika i september 2018, og her fikk vi virkelig mange minneverdige opplevelser fra første dag.

Cape Town – Mange byer i én

Cape Town – Mange byer i én

Allerede når man lander i Cape Town, viser landet seg fra sin beste side, og utsikten til fjellene som omgir byen er imponerende flott. Det berømte Table Mountain rager over byen og fjellsidene danner en vakker bakgrunn for en by med mange forskjellige fasetter. Kontrastene stopper ikke ved landskapet, for alle som reiser hit oppdager raskt at Sør-Afrika er et land med store forskjeller mellom fattig og rik. På kjøreturen til hotellet kan du både se Khayelitsha, Sør-Afrikas største Township, og moderne skyskrapere som viser den raske utviklingen byen har gjennomgått de siste 30 årene.

Under apartheid-regimet var byen oppdelt i forskellige distrikter, og man kan fremdeles se de markante forskjellene på byens ulike områder. Spesielt det fargerike District 6 er absolutt verdt et besøk.

Vi fikk bli med på en interessant byvandring, der guiden Manny med innlevelse og følelse formidlet historien fra de fire tiårene med apartheid i Sør-Afrika. Vi avsluttet vandringen et besøk ved Cape Towns rådhus, der Nelson Mandela holdt sin første tale som fri mann. Det var en følelsesladet opplevelse!

Vin, ost og Simpewe

Vin, ost og simpawe

Sør-Afrika, særlig den sørvestlige delen, er kjent for sin gode vin, og selv om vi ikke er de største vinkjennerne var vinlandet og området rundt Stellenbosch et must på reisen vår! Vi fikk muligheten til å bli med på en heldagstur som inkluderte tre forskjellige vingårder, og ved hvert sted vi stoppet fikk vi smake på vin sammen med et stort utvalg lokale oster.

Høydepunktet på denne turen var likevel uten tvil guiden og sjåføren Simpewe. Ikke bare visste han så mye om området og de stedene vi besøkte, men da vi spurte ham om hans liv og familie, fortalte han gjerne. Han er veldig stolt over landet sitt. Det gjelder for øvrig for alle de sørafrikanerne vi snakket med på reisen vår.

Livsglede, klem og kos

Livsglede, klem og kos

Vi valgte også å legge inn et besøk på Loving God Pre-school på reisen, og det angrer vi ikke på. Barna ble veldig glade for å se oss, og vi ble mottatt med klemmer, strålende smil og godt humør. Barna vil så gjerne leke, og det er morsomt å spille ball med dem. De sang også nasjonalsangen sin av full hals, med øyne som lyste av stolthet. Dette var en dag full av livsglede, kjærlighet og smil. Barna vinket entusiastisk farvel da vi kjørte av gårde, og vi fikk virkelig lyst til å dra tilbake igjen. Helst med det samme!

Ansikt til ansikt med nesehorn i Kruger nasjonalpark

Ansikt til ansikt med nesehorn i Kruger nasjonalpark

Reisen vår inkluderte også safari i Kruger nasjonalpark, og her var høydepunktet helt klart da vi gikk ut av bilen for å strekke bena i selskap med to hvite nesehorn som gikk og beitet 20-30 meter unna. Safariturer er preget av overraskelser og forventninger, for man kan aldri vite hvilke opplevelser som er i vente. Én ting er likevel garantert: du vil komme hjem med minner for livet!

Avslapning og badeferie på Mauritius

Avslapning og badeferie på Mauritius

Fulle av inntrykk og gode minner reiste vi videre fra Sør-Afrika til fantastisk vakre Mauritius. Nå var tiden inne til å legge bena høyt og bare nyte hverandres selskap. På denne paradisøya i Det indiske hav  ligger alt til rette for en perfekt strandferie. Det kan være vanskelig å huske alle detaljene fra en lang ferie, og selv om bilder er nyttige minnehjelpere, er det gull verdt å kunne sitte helt uforstyrret under en parasoll og minnes alle de flotte opplevelsene. En dag skal vi tilbake til Sør-Afrika og Mauritius, det er helt sikkert!

Dennis, TourCompass