TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Tanzania: Med luftballong over Serengeti-sletten

Reiseberetning fra Tanzania: Med luftballong over Serengeti-sletten

25.11.2019
Vis alle innlegg

I september 2019 reiste våre to kolleger Anne Mette og Louise på studietur til Tanzania og Zanzibar. Ballongsafarien er en av de mange opplevelsene de vil huske lenge!

Ballong safari

Solens stråler skinner med flotte oransje-røde farger og strekker seg forsiktig opp av horisonten. Luften er kjølig, men vi er både spente og forventningsfulle der vi står og ser på ballongen som fylles med luft. Følelsen av å gli over savannen er magisk. Luften er kjølig, alt er rolig og dyrene passerer under oss nærmest uvitende om at noen observerer dem fra luften. Vi får et helt annet perspektiv på savannens landskaper og dens imponerende dyreliv.

Serengeti, sebraer

Vi sto grytidlig opp, og kjøreturen til ballongplassen foregikk i mørke. Det var faktisk så mørkt at vi ikke la merke til den beitende flodhesten i veikanten før guiden stopper bilen. Ellers så vi ikke så mange dyr, men det gjorde ingenting. For når vi kommer opp i luftballongen, opplever vi et utrolig variert dyreliv. Det starter med en luskende hyene. Flodhestenes grynting hører vi allerede før vi kommer over elven. De ligger tett sammen og ligner kampesteiner.

utsikt over serengeti

Stillheten er helt fantastisk her oppe over Serengeti-sletten. Innimellom avbrytes den av lyden fra ilden som blåses opp i ballongen. Vi dreier forsiktig rundt, slik at alle i kurvene kan se dyrene. Alle er på utkikk etter dyr og beundrer samtidig soloppgangens vakre farger over landskapet. Vi hvisker nesten bare hver gang noen ser et dyr, for stillheten er et kjærkomment avbrekk fra de siste dagenes humpete og støvete jeepturer.

Serengeti, løver

Høydepunktet kommer da vi hører at det er løver forut. Vi kan først ikke se noe på grunn av det store treet. men alle står klar med øynene på stilker, kameraer og kikkerter. Så snart vi passerer treet får vi se tre hannløver som er opptatt med å forære en nedlagt sebra. Hunnene og ungene venter tålmodig rundt de støyende hannløvene. Et utrolig syn så tidlig om morgenen.

Ballong safari, frokost

Landingen foregår roligere enn forventet, og vår engelske skipper styrer oss trygt utenom termitthauger og trær.
Etter landingen venter det et herlig glass champagne midt ute på Serengeti før vi kjører i retning frokosten. Under et høyt tre fullt av fuglereder er det dekket opp med grønn duk og servise på tre langbord. Kelnerne stå klare med en full english breakfast, og den spiser vi i de naturskjønne omgivelsene. Her spares det ikke på champagnen!

Anne Mette & Louise, ballong safari
Vi skåler for en vellykket morgen med nye opplevelser og enda flere dyr – de løvene glemmer vi aldri! Det var en ekstravagant morgen, men denne opplevelsen vil bli et minne for livet.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende