TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Tanzania: Serengeti fly in-safari

Reiseberetning fra Tanzania: Serengeti fly in-safari

14.02.2020
Vis alle innlegg

I oktober var vår kollega Rikke sammen med sin mann og to barn på høstferie i Tanzania, på vår reise ”Serengeti fly in-safari, Ngorongoro og badeferie på Zanzibar“. Nedenfor kan du lese Rikkes beretning fra den første delen av reisen; fly in-delen.

Flightlink

Hvis du vil ha en safaritur med ekstra wow-faktor og samtidig ønsker å spare tid, kan jeg virkelig anbefale en fly in-safari. Her flyr du rett inn i hjertet av Serengeti nasjonalpark og lander midt mellom alle de ville dyrene.

I høstferien tok jeg familien med på vår Serengeti fly in-safari, og vi var alle spente på hvilke opplevelser som ventet oss i Tanzania.

Vi ble hentet på Kilimanjaro flyplass at et lite cessna grand caravan-fly med plass til 12 personer. Vi var så heldige at det denne dagen ikke var noen andre som skulle med dette flyet, så vi hadde det helt for oss selv.

Fly-in

Vi hilste pent på piloten, spente oss fast og få minutter senere kunne vi se landebanen forsvinne under oss. Der ute i horisonten ventet safarieventyret vårt.

Med Mount Kilimanjaro på høyre side satte vi kurs for Serengeti-sletten, og det varte ikke lenge før vi så det flotte landskapet under oss. Så langt øyet rakk var det savanne, skog og små fjell.

Etter en flytur på vel en time, med øynene klistret til vinduet, begynte vi nedstigningen. På veien ned så vi en stor flokk gnuer som beitet, og nå kunne vi også se landebanen, en litt bred grusvei på et par hundre meter. En sebraflokk galopperte avgårde da de ble forstyrret av det lille flyet som nå landet midt i habitatet deres.

Få minutter senere kunne vi stige ut på grusen – vi hadde landet midt i Serengeti nasjonalpark. Nå skulle vi bare ut til safaribilen og sjåføren som ventet på oss.

leopard

Vi la ut på vår første game drive, og sjåføren spurte om lunsjen kunne vente litt, for han visste at en leopard hadde slått seg ned i et tre i nærheten. Det syntes vi hørtes ut som en god plan.

Etter bare få minutters kjøring så vi de første gasellene og løvene, og et sted der ute ventet også leoparden. Wow! Et fantastisk safarieventyr lå foran oss!

Rikke, TourCompass