TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Sør-Afrika: Takk for en flott tur

Reiseberetning fra Sør-Afrika: Takk for en flott tur

06.12.2018
Vis alle innlegg

Nedenfor kan du lese et reisebrev som Anne, vår turkoordinator i Afrika, fikk fra Henning som var i Sør-Afrika i november 2018.

Hornbill

Kjære Anne

På vegne av min kone Susanne og meg selv, samt fire av våre bekjente som var med på safari forrige uke, vil jeg gjerne si mange takk for alle opplevelsene.

Dette var store opplevelser, spesielt for de to som var ute på sin første safari. Men også for oss garvede safarireisende, som var på vår 6. safari i Afrika, var det en stor opplevelse.

Den lange reisen er slitsom, det er ikke til å unngå, men dette oppveies de mange gode opplevelsene, som de vi fikk på denne turen. Også den lange kjøreturen fra Johannesburg til lodgen ble litt av en opplevelse da vi stoppet ved en ”rasteplass” med en hel zoologisk hage – både på reisen til og fra lodgen.

flodhest

Lodgen fungerte perfekt og lå fantastisk til, rett nede ved elven – og det er vel nesten ingen større opplevelse enn å finne rommet sitt, gå bort til vinduet og balkongen og bli mottatt av flodhester og en hel flokk elefanter.

Å bo på lodgen var en god opplevelse, for alt fungerte – det var gullende rent og det flinke rengjøringspersonalet holdt rommet i meget god stand.

Restauranten fungerte godt, selv om retterne var litt ensformige, men det er vi vant til i Afrika – så det var ikke et stort problem. Det var også et flott salatbord hver kveld – så heller ikke her hadde vi noe som helst å klage på. Deilig frokost og god service fra personalet.

For ordens skyld vil jeg også nevne at informasjonen før og på reisen er fantastisk, og det var flott å få en e-post fra deg (red: Anne fra TourCompass) noen dager før ankomst med informasjon om forskjellige ting.

Selve oppholdet ble en opplevelse helt utenom det vanlige. Jeg har flere ganger spøkt med at jeg gjerne ville se ville hunder og andre spesielle dyr, og på den første safarien var vi nesten ikke kommet inn i Kruger- parken før vi ble mottatt av en flokk på 10-12 ville hunder – FANTASTISK.

villhund

Hver dag så vi leoparder, og en dag så vi til og med en hunnleopard med to unger. Vi så også mange fugler, spesielt hornravn, kampørn og sist, men ikke minst, flekkhubroen og den meget sjeldne kappfrankolinen, i tillegg til de vanlige fuglene.

Mine ønsker om å se de små antilopene ble også oppfylt. Vi så steinbukk, buskbukk, klippespringer og duiker, i tillegg til de mer vanlige artene som kudu, gnu og selvfølgelig impala. Sabelantilopen fikk vi imidlertid bare et glimt av i Boulders.

dik dik

De store dyrene, som elefant, nesehorn (som det var mange av), flodhest, bøffel og sjiraff.  De små som langhalet mungo og dvergmungo – det er nesten ikke mulig å ønske seg flere.

Det var imidlertid sørgelig å oppleve det store antallet elefanter og deres destruktive ødeleggelse av parkens biotop, noe som bidrar til å fortrenge de andre dyrene. Jeg håper at det på et tidspunkt blir gjort noe med denne utfordringen for å bevare parken.

Alt i alt var det fantastiske opplevelser på denne ferien, og derfor vil jeg rette en stor takk til dere.

Hvis alt går vel, begynner vi neste år å planlegge en ny reise, og den skal gå til Tanzania og Ngorongoro-parken.

Mange hilsener fra fornøyde gjester

Susanne og Henning Pust

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende