• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideNyheter og reiseartikler10 reisemål du kan velge i 2019

10 reisemål du kan velge i 2019

10 December, 2018
Vis alle innlegg

10 reisemål du kan velge i 2019

Drømmer du om å reise bort?

Blir 2019 et år da du kan krysse av enda et reisemål på listen din?

Hvis du drømmer om å oppleve fantastiske reisemål på den andre siden av jorden – i Afrika, Latin-Amerika og Asia – er det kanskje på tide å gjøre drømmen til virkelighet?

Nedenfor finner du våre 10 forslag til reisemål du kan velge i 2019 – fra Afrikasafari.no og våre søsterselskaper Asiatours.no og Lamatours.no.

Tanzania – safari, fjellbestigning og endeløse strender

Serengeti

Tanzania er et flott østafrikansk safarireisemål.

Her finner du f.eks. Serengeti nasjonalpark, med et økosystem regnes for å være et av verdens eldste, og det unike Ngorongoro-krateret med sitt mangfoldige og konsentrerte dyreliv.

Hvis du drømmer om å bestige et av verdens mest imponerende fjell, er Tanzania også et naturlig valg. Her kan du bestige Kilimanjaro, Afrikas høyeste og verdens høyeste frittstående fjell – den ultimative utfordringen.

I Tanzania kan du også avslutte safarireisen eller fjellbestigningen på den idylliske øya Zanzibar med badeferie på kritthvite strender, tropiske drinker og all den luksusen du fortjener. Hva mer kan man ønske seg? Kanskje en dag med litt kultur – og det kan du også få på denne øya, for Stone Towns labyrintiske gater skjuler mange flotte, historiske severdigheter.

Beste reisetid: Når det er best å reise, avhenger av hva du vil oppleve. Klimaet på Kilimanjaro er ganske annerledes enn for eksempel i nasjonalparken Serengeti. Generelt kan man si at Tanzania er et godt reisemål året rundt: Fra november til mars er det flere dyreunger enn ellers i Serengeti og fra slutten av mai til juli kan du oppleve The Great Migration på nærmeste hold.

Brasil – sjarm, livsglede og naturskatter

Rio de Janeiro

Brasil er blant Sør-Amerikas mest besøkte reisemål, og dette store landet er fullt av severdigheter, fra nord til sør.

Opplev Brasils sjarm på nært hold i storbyen Rio de Janeiro, sambaens og livsgledens by. Storbyen har mange attraksjoner du bør få med deg, blant annet Kristusstatuen som står og våker over byen fra toppen av Corcovado-fjellet. Kommer du hit i februar, vil du ikke kunne unngå å la deg rive med av karnevalsstemningen og sambarytmene.

Hvis du har lyst til å oppleve dyreliv og vakker natur, skal du besøke Amazonas, verdens største regnskog, eller Pantanal, et av verdens største våtområder, der du bl.a. kan møte kapivaren – verdens største gnager. Ta turen til Iguazu-vannfallet – et av verdens største vannfall som ligger på grensen mellom Argentina og Brasil. Her kan du virkelig føle naturkreftene på sitt mektigste.

Beste reisetid: Du kan reise til Brasil året rundt, men klimaet avhenger i stor grad av hvor i landet du oppholder deg. Brasil strekker seg over flere klimasoner, så været kan variere sterkt alt etter om du befinner deg nord eller sør i det store landet.

Japan – en smeltedigel av tradisjoner

Kyoto

Hvis du har lyst til å oppleve Japan før OL for alvor kommer til å sette sitt preg på Tokyos gater i 2020, er 2019 et godt år å velge. Japan er ulikt andre asiatiske land, og den japanske kulturen vil nok både overraske og overvelde deg.

Her finner du et land som er en smeltedigel av eldgamle, fascinerende, asiatiske tradisjoner og storbyens tempo og modernitet.

Du kan f.eks. oppleve disse spennende kontrastene i hovedstaden, Tokyo, i form av symbiosen mellom det hypermoderne og det tradisjonelle Japan. Og hvis du virkelig vil dykke ned i tradisjonene, kan du besøke Kyoto – Japans hjerte – der du kan se flere tusen år gamle helligdommer og føle byens helt spesielle, historiske atmosfære. Uansett hvor du reiser i Japan har du mulighet til å oppleve den unike japanske matkulturen, som på mange måter er en severdighet i seg selv.

Beste reisetid: Hvis du har lyst til å oppleve kirsebærtrærnes blomstring, skal du reise til Japan mellom mars og april. Ellers er landet et flott reisemål året rundt.

Kenya – klassisk safari og enestående natur

Masai Mara

Kenya er et av Afrikas klassiske safarireisemål.

Ingen som reiser til Kenya kan unngå å bli mektig imponert av det overveldende dyrelivet i de kenyanske nasjonalparkene.

I Masai Mara finner du et av Kenyas mest berømte naturområder, med et stort og mangfoldig dyreliv på de endeløse slettene. Her kan du eksempelvis oppleve alle The Big Five-dyrene, sjiraffer, sebraer, gaseller, gnuer og mange, mange andre spennende dyr – året rundt. Det er også i Masai Mara at du kan oppleve en del av den årlige gnumigrasjonen når gnuene skal krysse Mara-elven, der de store nilkrokodillene venter.

Men Kenya har mange andre flotte naturseverdigheter, f.eks. den knallrøde jorden i Tsavo East, fugleliv og flodhester ved Lake Naivasha og Kenyas største elefanter i Amboseli nasjonalpark.

Beste reisetid: Hvis du har lyst til å oppleve The Great Migration, skal du reise til Masai Mara mellom juni/juli og oktober. Hvis du helst vil unngå regntiden, bør du ikke reise hit fra april til slutten mai (den store regntiden) og fra slutten av oktober til desember (den lille regntiden), i regntidene som særpreget det kenyanske klimaet. Men Masai Mara er et fantastisk reisemål året rundt.

Peru – historie og mystikk

Machu Picchu

Peru er ikke kjent for sine fantastiske strender, som mange av de andre søramerikanske landene, men hvis du ønsker deg historie, fantastisk natur og uforglemmelige opplevelser, venter Peru på å ta imot deg med åpne armer.

Gå i inkaenes fotspor på en fantastisk vandring til ett av verdens syv nye underverker, Machu Picchu, et populært mål for besøkende fra hele verden. Denne godt bevarte inkabyen er blant Perus største severdigheter og er et absolutt must-see hvis reisen fører deg til Peru. Hvis du vil dykke enda dypere ned i inkaenes historie, kan du også besøke en by i nærheten av Machu Picchu, Cusco, som var inkaenes gamle hovedstad. I denne byen kan du se mange flotte byggverk, blant annet soltempelet Korincancha, som var et av inkaenes helligste steder.

En annerledes, men absolutt severdig attraksjon, er de mystiske Nazcalinjene. Linjene er tegninger i ørkensanden som man mener ble laget av Nazca-folket for mer enn 2.000 år siden.

Beste reisetid: Du kan reise til Peru året rundt. Men vær oppmerksom på at inkavandringen er stengt i februar. Den beste tiden å gjennomføre denne vandringen på er mellom april og november.

Thailand – Blant verdens mest besøkte reisemål

Grand Palace

Thailand er ikke et up-and-coming-reisemål, det har vært blant verdens mest populære feriereisemål i mange år. Og det med god grunn.

Thailand er et flott reiseland både for barn og voksne, for de aktive, for matelskere, for historie- og kulturinteresserte og for alle dem som bare vil nyte livet og slappe av. I tillegg er Thailand et relativt rimelig feriereisemål!

Landets hovedstad, Bangkok, er en storby som kan ta pusten fra noen hver, med mange fantastiske severdigheter, f.eks. kongepalasset Grand Palace, som var kongefamiliens hjem i 150 år, og de utallige markedene der du kan øve deg i kunsten å prute. Hvis du reiser nord i landet, finner du Chiang Mai, en annerledes og sjarmerende by som bl.a. huser det hellige tempelet Wat Prathat Doi Suthep. Det ligger vakkert til på en fjellside. Og så er det selvfølgelig Thailands fantastiske øyer i nord, der du kan få en paradisisk avslutning på ferien din.

Beste reisetid: Thailand er fantastisk året rundt. Men det er store klimaforskjeller, alt etter om du er i Nord-, Sentral- eller Sør-Thailand. Det er best å reise til Nord-Thailand mellom oktober og mars, til Sentral-Thailand og kysten av Øst-Thailand mellom november og mai og til Sør-Thailand mellom november og mars (vestkysten) og juni og oktober (østkysten).

Sør-Afrika – en regnbue av opplevelser

Cape Town

Sør-Afrika er et fantastisk, allsidig og mangfoldig land der man kan tilbringe alle slags ferier. Faktisk kalles Sør-Afrika Regnbuenasjonen fordi landet er så etnisk og kulturelt mangfoldig, og denne mangfoldigheten er noe av det som gjør Sør-Afrika til et så fascinerende reisemål.

Mangfoldigheten kommer bl.a. til uttrykk i de mangeartede opplevelsene som venter deg her.

Kruger nasjonalpark er Sør-Afrikas største nasjonalpark, et område med vakker natur og mulighet for fantastiske safariopplevelser. Her lever det en stor konsentrasjon av forskjellige dyrearter, både pattedyr, krypdyr og mer enn 500 forskjellige fuglearter.

Overalt i Sør-Afrika kan du også forvente å oppleve enestående natur. Kjør langs Sør-Afrikas sørlige kyst på den berømte Garden Route og opplev dramatiske kyster, gylne strender og sjarmerende byer. Og apropos byer: storbyen Cape Town, som flere ganger er kåret til en av verdens beste byer, er absolutt verdt et besøk. Denne hyggelige byen har mange forskjellige severdigheter, så her er det noe for alle.

Beste reisetid: Sør-Afrika har et klima som gjør landet til et flott reisemål året rundt. Det er likevel viktig å være oppmerksom på at det er vinter i Sør-Afrika når vi har sommer her hjemme. Det er dessuten regntid i Kruger nasjonalpark i årets varmeste måneder, fra november til februar, så hvis du helst vil unngå regntiden, bør du reise til andre tider av året.

Kina – tusenårsriket

Kinesiske muren

Kina er et kjempestort reiseland – så stort at det nesten er umulig å rekke over alt i løpet av bare ett liv.

Sjelden finner du et land med så mange forskjellige kulturer og regioner. Men når først du har fått visum, kan du oppleve alt – uten å måtte krysse grenser.

Kina er fullt av spennende severdigheter du ikke bør gå glipp av. I hovedstaden kan du utforske de mange historiske severdighetene Beijing har å by på, f.eks. Den forbudte by, Sommerpalasset og en del av den mer enn 8.000 km lange kinesiske muren som ligger nord for byen. Hvis du reiser innover i landet, må du ikke gå glipp av de mer enn 2.000 år gamle terrakottakrigerne som står på rekke og rad i Xi’an. Og kommer du enda lenger mot vest, kan du møte de utrydningstruede, berømte pandaene i Chengdu-provinsen.

Beste reisetid: Du kan reise til Kina året rundt, men Kina er et stort land, så derfor vil det være store forskjeller i temperaturer og værforhold, alt etter hvor i landet og når på året du reiser.

Colombia – Sør-Amerikas best bevarte hemmelighet

Medellin

Colombia er kanskje ikke et reisemål du har vurdert? Dette landet ble jo også tidligere forbundet med narkotikakarteller og høy kriminalitet. Men det var før. Nå er Colombia i ferd med å bli et stadig mer populært reisemål og dette interessante landet er kanskje en av Sør-Amerikas best bevarte hemmeligheter.

En av Colombias største severdigheter er det prekolombianske ruinanlegget Ciudad Perdida eller Lost City, Colombias svar på Machu Picchu. Lost City ligger langt inne i jungelen og kan kun nås til fots, og det er derfor de færreste som kan skryte av å ha vært inne ved disse fantastiske ruinene.

Hvis du ikke er sikker på at du har lyst til å ta den fysiske utfordringen det kan være å nå frem til den glemte byen, er det heldigvis mange andre ting å oppleve.

Medellín er Colombias nest største by og kjent under navnet ”Byen med evig vår” pga. det behagelige klimaet. Før var byen beryktet for sin forbindelse med Pablo Escobar og narkotikahandel, men nå er byen som forvandlet. Siden 2002 har man klart å gjøre denne interessante byen til et sentrum for innovasjon, og i 2013 ble Medellín kåret til verdens mest innovative by. Bli med på en rundtur i byen og se de utrolige forandringene som er skjedd med egne øyne.

I kystbyen Cartagena møter du den kolonitidssjarmen som kjennetegner flere av de søramerikanske byene. Her kan du gå på oppdagelsesferd i byens mange fascinerende bydeler, og hver av dem har sine egne attraksjoner. F.eks. den gamle bydelen, oppført på UNESCOs verdensarvliste og en stemningsfull labyrint av brosteinsbelagte gater.

Beste reisetid: Du kan reise til Colombia året rundt. Her er det ikke årstiden som bestemmer temperaturene, men derimot høyden over havet. Den beste tiden anses for å være mellom desember og mars samt fra juli til august, for da er det relativt lite regn. Den tørre perioden ved den karibiske kysten er derimot fra desember til april – men man kan også reise til dette området i regntiden.

Botswana – eksklusiv safari og elefanter

Botswana

Botswana er et av Afrikas mest eksklusive safarireisemål. Regjeringen i landet har hatt sterkt fokus på bevaring av landets natur, bl.a. ved å begrense antallet turister som får reise hit.

En av landets største attraksjoner er Chobe nasjonalpark. Her kan du forvente en mer privat safariopplevelse enn i andre safariland i Afrika pga. regjeringens tiltak. Nasjonalparken er berømt for sin spektakulære og uberørte natur. Og naturligvis er det massevis av dyr her.

Chobe er spesielt kjent for sine mange elefanter – faktisk huser Botswana verdens største bestand av elefanter. I tillegg kan du møte klassiske safaridyr som løver, leoparder og elefanter. I Chobe finner du også Chobe-elven, og den brukes til en annen type safari – en elvesafari der du kan oppleve noen av de dyrene som holder til i vann, blant annet krokodiller og flodhester.

Beste reisetid: Nasjonalparken kan besøkes året rundt. Hvis du helst vil unngå regn, skal du ikke legge reisen til januar og februar, for da regner det mest. Den tørre perioden ligger mellom mai og oktober. I denne perioden kan det bli kaldt om natten.

Hvor vil du reise i 2019?

Drømmer du om å dra på ditt livs opplevelsesferie i 2019?

Nå har du fått forslag til 10 fantastiske reisemål i 3 verdensdeler, og her er det helt sikkert også en reise for deg.

Hvis du er mer fristet av et av landene som tilbys av våre søsterselskaper, kan du finne reiser til Asia og Latin-Amerika på henholdsvis Asiatours.no og Lamatours.no.

Hvis du har spørsmål eller andre henvendelser, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre.

Riktig god reise!

Afrikasafari.no – Kom helt tett på!

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.