TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerHvor skal jeg reise i 2023?

Hvor skal jeg reise i 2023?

27.01.2023
Vis alle innlegg

Ha Long Bay i Vietnam

Vår guide til 2024 er kommet! Se hvor du skal reise i 2024.

Vi har begynt på et helt nytt år, med helt nye muligheter til å oppdage og reise ut i verden. Med så mange steder rundt omkring i verden å velge mellom, kan det være vanskelig å bestemme seg for et reisemål. Derfor spurte vi våre erfarne reisespesialister hvor de vil anbefale å reise i 2023. Ekspertene har svart. Her presenterer vi våre 10 beste reisemål, for å hjelpe deg med å planlegge eventyrene dine i 2023.

Her er vår guide til hvor du skal reise i 2023.

1. Bli fascinert av Vietnams mangfoldighet og sjarm

Ha Long Bay i Vietnam

Fra det fjellrike landskapet og det smaragdgrønne vannet i Ha Long-bukten til den vakre kystlinjen med sjarmerende byer i det sentrale Vietnam og til de frodige risterrassene i Mekong-deltaet i sør. Vietnam er et vakkert og mangfoldig land. Uansett om du velger en reise i nord eller sør eller fra nord til sør: du vil garantert få en fantastisk opplevelse.

Få mest mulig ut av din tid i Vietnam:

• Besøk den vakre hovedstaden Hanoi og UNESCO-verdensarvsteder i Hoi An
• Bli med på minicruise i Ha Long-bukten
• Gå på oppdagelsesferd i den livlige byen Ho Chi Minh City og prøv de mange velsmakende rettene på byens mange gatekjøkkener

Se våre reiser til Vietnam nedenfor:

 

2. Reis tilbake i tid og møt mayaene i Mexico

Chichen itza i Mexico

Få et unikt innblikk i Mexicos spennende historie og precolumbianske ruiner. Opplev fantastiske strender, fascinerende historie, praktfull natur, livlige storbyer og det velsmakende mexicanske kjøkkenet. Mexico er det perfekte tropiske reisemålet for alle som ønsker en variert ferie.

Få mest mulig ut av din tid i Mexico:

  • Opplev Mexicos mayaruiner, spesielt et av verdens nye underverker, Chichen Itza
  • Besøk den sjarmerende kolonitidsbyen San Cristóbal og hovedstaden Mexico City
  • Avslutt reisen med badeferie ved en av landets praktfulle strender, f.eks. Playa del Carmen eller Tulum

Se våre reiser til Mexico nedenfor:

 

3. Oppdag det ville Afrika på en safari i Tanzania

Sebra i Serengeti nasjonalpark i Tanzania

Opplev en av verdens mest varierte og imponerende samling av dyreliv, med store bestander av løver, elefanter, nesehorn, giraffer, leoparder og bøfler. Avslutt turen med en strandferie på den vakre øya Zanzibar. Øya ligger utenfor kysten av Tanzania, og er kjent for sine lange, hvite strender, krystallklart vann og strandpromenader omkranset av palmer.

Få mest mulig ut av din tid i Tanzania:

Serengeti National Park er utvilsomt et av Tanzanias store høydepunkter, og her kan du møte elefanter, løver, gnuer, sebraer og mange flere dyr!
• Kjør gjennom Ngorongoros kuperte høyland. Dette er en vulkansk “gryte” og et av naturens underverker
• Fordøy opplevelsene på en badeferie på paradisøya Zanzibar

Se våre reiser til Tanzania nedenfor:

 

4. Fordyp deg i gammel japansk kultur mens fremtiden suser forbi

En utsikt over Mount Fuji i Kyoto, Japan

Japan er landet der fortid møter fremtid. Landet der du finner eldgamle tradisjoner og kultur side ved side med snakkende toaletter og roboter. Tokyo ligger badet i neonlys og livet holder høyt tempo, samtidig som tiden nesten står stille i tradisjonelle teseremonier. Topptips: Hvis du vil se kirsebærblomstene i 2023, skal du bestille nå, for det er få plasser igjen!

Få mest mulig ut av din tid i Japan:

  • Opplev essensen av Japan i de viktigste kulturbyene: Tokyo og Kyoto
  • Mens du er i Kyoto kan du se det vakre, berømte UNESCO-verdensarvstedet Ginkakuji-templet, den berømte Filosofstien og Nanzen-ji templet

Se våre reiser til Japan nedenfor:

 

5. Slipp løs din indre eventyrer i Botswanas Okavango-delta

Elefant i Okavango-deltaet i Botswana

Botswana er berømt for sine utrolige, autentiske safariopplevelser og betagende landskaper, som Okavango-deltaet. Hvis du spør oss, er den eneste riktige måten å oppleve Okavango-deltaet på å overnatte i telt med elefanter, impalaer og løver som brøler om natten, fuglekvitter som vekker deg om morgenen og en kald øl ved bålet om kvelden.

Få mest mulig ut av din tid i Botswana:

  • Se store elefantflokker i Chobe nasjonalpark
  • Tilbring natten i en autentisk teltleir midt i Okavango-deltaet og hør dyrenes brøl om natten

Se våre reiser til Botswana nedenfor:

 

6. Bli imponert av Ecuadors fantastiske natur

Quilotoa kraterinnsjø i Ecuador

Hvis du er glad i natur, må du reose til Ecuador, for naturen her er bare helt fantastisk. Utforsk de enestående Galapagosøyene, der du kan møte dyr som de enorme galapagosskilpaddene, drageligende iguaner og blåfotsuler. Her står naturopplevelsene i kø for å imponere deg. Opplev snødekte vulkaner i nasjonalparken Cotopaxi og den fascinerende kratersjøen Quilotoa!

Få mest mulig ut av din tid i Ecuador/Galapagos:

  • Et cruise er for mange den ideelle måten å oppleve Galapagos på. Du ser mange øyer og får unike muligheter til å oppleve det helt spesielle dyrelivet og atmosfæren
  • Øyhopping er et rimeligere alternativ. Det er perfekt hvis du vil se hvordan lokalbefolkningen lever, ha større fleksibilitet og frihet (eller hvis du lett blir sjøsyk)

Se våre reiser til Galapagosøyene nedenfor:

 

7. Gå blant tretoppene i Monteverde tåkeregnskog i Costa Rica

Monteverde i Costa Rica

Utforsk det vakre naturlandskapet i Costa Rica, fra høye fjell og vulkanske kratre til nydelige strender og frodig regnskog. For eksempel er Monteverde tåkeregnskog et av de mest fantastiske stedene i Costa Rica, med sin frodige vegetasjon, sine vakre fossefall og sine store trær, som når helt inn i skyene. Her kan du få pulsen opp ved å prøve en av de spennende aktivitetene som tilbys i området, som zip- lining eller en tur på hengebroer.

Få mest mulig ut av din tid i Costa Rica:

• Imponerende dyreliv i Tortuguero nasjonalpark, ved Arenal-vulkanen
• Hvis du vil avslutte reisen med avslapning, kan du velge enten Playa Sámaras eller Manuel Antonios vakre strand

Se våre reiser til Costa Rica nedenfor:

 

8. Finn “The Big Five” i Kenyas Masai Mara

Løver i Masai Mara i Kenya

Hvis du har lyst til å få nærkontakt med både dyr og natur, er en safari i Kenya det ultimate eventyret. Her kan du være så heldig å se løver, leoparder, neshorn, elefanter og bøfler i en av Afrikas mest berømte nasjonalparker. Eksperttips: Reis hit fra juli til september for å se den actionfylte krysningen av elven Mara under gnuvandringen.

Få mest mulig ut av din tid i Kenya:

  • Se elefanter ved foten av Kilimanjaro, opplev flodhester og flamingoer gå side ved side i Amboseli National Park og utforsk Lake Naivasha
  • Kombiner safarien med en deilig badeferie på Mombasas kritthvite sandstrand Diani Beach

Se våre reiser til Kenya nedenfor:

 

9. La deg begeistre av Sri Lankas maleriske natur

Løveklippen på Sri Lanka

Denne lille tropiske øya i Det indiske hav har mye å by på. Ikke minst en smilende, gjestfri lokalbefolkning. Sri Lanka er berømt for sin billedskjønne natur, frodige grønne risterasser og historiske templer og kultur. Du kan også kombinere en reise til Sri Lanka med badeferie på Maldivenes kritthvite sandstrender.

Få mest mulig ut av din tid i Sri Lanka:

  • Opplev landets dyreliv på en jeepsafari i Yala National Park og få se elefanter, krokodiller og bjørner – og hvis du er heldig, leoparder
  • Nyt utsikten til Sri Lankas berømte vartegn, Løveklippen Sigiriya

Se våre reiser til Sri Lanka nedenfor:

 

10. Si G’day til Australias store og vakre kontraster

Great Barrier Reef i Australia

Australia er et selvfølgelig reisemål for deg som vil oppleve alt. Uansett om det er hvite sandstrender, ørken, korallrev, livlig moderne byliv, imponerende natur eller tidløs historie og urbefolkningssamfunn. Reisemulighetene er uendelige “Down Under”. Ikke minst er det også helt fantastisk å komme ned og nyte det deilige sommerværet i den kalde og lange vinteren her i Norge.

Få mest mulig ut av din tid i Australia:

  • Selv om Australia har mange storslagne naturopplevelser, kan vi spesielt anbefale å se soloppgangen ved Uluru, snorkle eller dykke ved Great Barrier Reef og bli med på en spennende brovandring på Sydney Harbour Bridge

Sjekk ut våre reiser til Australia

Er du klar til å legge ut på ditt livs opplevelsesreise i 2023?

Hvis du har spørsmål om hvilket reisemål som passer best for deg, skal du kontakte reisekonsulentene våre, for de sitter klare til å hjelpe deg.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende