• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden

Sommerferie 2019

16 January, 2019
Vis alle innlegg

 

Ngorongoro

Er du i gang med å planlegge sommerferien?

Drømmer du om å se løver, sebraer og sjiraffer?

Det er store opplevelser i vente når turen går til det afrikanske kontinentet. Uansett om du ønsker deg fantastiske dyreopplevelser på savannen, fascinerende naturfenomener eller helst vil slikke sol ved turkisblått hav: i denne delen av verden får du alt du ønsker deg.

Begynn å drømme om din neste sommerreise her!

Hvilke afrikanske land skal jeg reise til i sommerferien?

Der er flere reisemål i Afrika som er flotte å reise til når det er sommerferie i Norge.

Vi har valgt ut 3 feriemål som passer spesielt godt hvis du vil reise i juli og august måned.

Kenya i juli og august

Masai Mara

Sommermånedene er en god tid å reise til Kenya på, og du kan forvente behagelige temperaturer og meget lite regn.

Juli og august er faktisk blant Kenyas kaldeste måneder. Temperaturene ligger likevel relativt høyt, rundt 22-26 grader om dagen. Men du må regne med kalde morgener og kvelder, så kle deg godt hvis du skal på game drive om morgenen. Månedene er også årets tørreste, og jo lenger inn i denne tørre perioden man kommer, jo mindre vann og vegetasjon blir det. Det gjør det også enklere å få øye på alle savannens dyr.

Hvis du velger en sommerferie i Kenya, kan du også oppleve et av verdens mest imponerende dyrefenomener, nemlig den store gnuvandringen. Fra slutten av juni og til oktober vandrer enorme flokker av gnuer i Masai Mara, og i denne perioden kan du også få oppleve de mange gnuene krysse Mara-elven mellom Serengeti Nasjonalpark i Tanzania og Masai Mara i Kenya.

Avslutt de store safariopplevelsene med en flott badeferie under palmene i Mombasa, byen som ligger på Kenyas kyst, ut mot Det indiske hav. Med en gjennomsnittlig dagtemperatur på 28 grader i juli og august er Mombasa det perfekte reisemålet for en avsluttende strandferie. I denne hyggelige havnebyen kan du nyte livet på de deilige, kritthvite sandstrendene og lytte til bruset fra det asurblå havet. Hvis du har lyst til å gjøre mer enn å ligge på stranden, kan du også gå på oppdagelsesferd i byen og få vite mer om dens spennende historie.

5 tips til sommerferie i Kenya:

Tanzania i juli og august

Zanzibar

Tanzania er et fantastisk sommerferieland, for her kan du forvente tørt vær og behagelige dagtemperaturer i juli og august.

I juli, som er årets tørreste måned, ligger dagtemperaturene på ca. 22-23 grader, mens temperaturen kommer opp mot 25 grader i august. Det kan være kjølig om morgenen og kvelden.

Etter den store regntiden, som slutter i mai, forsvinner vannet i vannhullene langsomt. Derfor er det mye lettere å få øye på alle de flotte savannedyrene som på denne tiden av året samles rundt de vannkildene som er igjen.

Hvis du er heldig, kan du kanskje også rekke å få med deg den store gnuvandringen ved våre wild camps før dyrene i juni/juli beveger seg fra Serengetis sletter i Tanzania i retning Masai Mara i Kenya.

I det hele tatt er det store dyreoplevelser i vente på en sommerferie i Tanzania. Du kan f.eks. bli med på en utrolig spennende safari i Ngorongoro-krateret, der frodig natur med sjøer, sumper, akasieskog og selvfølgelig savanne skaper et utrolig godt habitat for 25.000-30.000 dyr.

Avslutt safarireisen med en badeferie på øya Zanzibar. Denne tiden på året faller det minimalt med regn på Zanzibar, og selv om temperaturene er blant årets laveste, ligger de fremdeles over 20 grader, og i august kan de komme opp mot 30 grader. Her kan du slappe av på idylliske, hvite strender ved det vakre havet eller dra på oppdagelsesferd rundt på den interessante øya, f.eks. til den gamle bydelen Stone Town, der du kan bli bedre kjent med øyas fascinerende historie og unike kultur.

5 tips til sommerferie i Tanzania:

Sør-Afrika i juli og august

Kruger

Hvis du drømmer om å besøke Sør-Afrika, er juli og august gode måneder – spesielt hvis du skal på safari i Sør-Afrikas største nasjonalpark, Kruger.

Selv om det er vinter i Sør-Afrika når vi har sommer er temperaturene i Kruger, som ligger i den nordlige delen av Sør-Afrika, meget behagelige. Du kan forvente gjennomsnittlige dagtemperaturer på ca. 23-25 grader. Men det kan være kjølig om morgenen, kvelden og natten, så husk å ta med varme klær.

I juli og august er det mindre regn enn ellers i Kruger, så derfor er også landskapet mer karrig. Da er det enklere å få øye på dyrene på savannen, for de kan ikke skjule seg i den frodige vegetasjonen som regntiden bringer mer seg. I tillegg samler dyrene seg rundt de vannhullene som fremdeles har vann. Det betyr at du har gode muligheter til å krysse alle The Big Five av listen, og samtidig får du en mer privat safariopplevelse enn i høysesongen.

Kombiner Sør-Afrika med en reise til Zambia og de enestående Victoria Falls. Vannfallene er 1,7 km brede, og på det lokale språket kalles de Mosi-oa-Tunya (røyken som tordner) pga. vannmassenes buldring og vannspruten som skytes høyt opp i luften. I sommermånedene har du en praktfull utsikt over Victoria Falls, og det er mulig å se dem bedre fordi vannmassene er mindre enn til andre tider på året.

3 tips til sommerferie i Sør-Afrika:

Bestill sommerferien i god tid!

Sommermånedene er populære reisemåneder, for mange vil jo reise bort i sommerferien.

Derfor er det lurt å bestille reisen i god tid på forhånd!

Hvis du har spørsmål om hvilke av våre reisemål som passer best til sommerferien din, skal du ta kontakt med reisekonsulentene våre. De hjelper deg gjerne!

Afrikasafari.no – Kom helt tett på!

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.