TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerTable Mountain i Cape Town

Table Mountain i Cape Town

19.06.2020
Vis alle innlegg

Taffelfjellet

Table Mountain – Taffelfjellet på norsk – er en av Cape Towns mest berømte severdigheter, og her får du fantastiske naturopplevelser rett ved storbyen.

Nesten overalt i Cape Town har du utsikt til det imponerende fjellet som står der og rager høyt bak byen.

Les mer om det vakre Table Mountain nedenfor.

Hva er Table Mountain?

Taffelfjellet 2

Det over 1 000 meter høye Table Mountain er Cape Towns mest kjente naturfenomen.

Fjellet ligger bak Cape Town som en beskytter mellom byen og resten av det store landet. Faktisk er Table Mountain så viktig for den sørafrikanske storbyen at det også er inkludert i byens flagg.

Table Mountain er verdensberømt. På vestenden av fjellet kan du se det 669 meter høye nabofjellet Lions Head, et populært fjell å klatre på og paraglide fra. På østsiden av Table Mountain ligger fjelltoppen, Devil’s Peak. I midten ligger det cirka 3 kilometer flate platået som også har gitt fjellet sitt navn, Table Mountain.

Table Mountain er et attraktivt utfluktsmål, og du må ikke gå glipp av en tur opp hit på din reise til Cape Town.

Table Mountains imponerende utsiktspunkter

Taffelfjellet skyer

Fra toppen av Table Mountain har du en helt fantastisk panoramautsikt over Cape Town og kysten ved Atlanterhavet. Når været er klart, kan du se helt til Robben Island. På denne øya satt Nelson Mandela fengslet i 13 år.

På overskyede dager dekkes fjellets topp av et mykt skydekke. Når det skjer, sier lokalbefolkningen av bordet har fått duk på seg. Selv om skyene skjermer for utsikten, er dette et spektakulært fenomen.

Det er ikke bare flotte utsikter du finner på toppen av Table Mountain.

Her kan du blant annet utforske en av Table Mountains største grotter, Woodstock Caves. Grotten er hele 50 meter bred og 15 meter dyp! Fra denne grotten kan du se bort på Table Mountains nabo, Lion’s Head. Også herfra har du en praktfull panoramautsikt.

Drar du opp på fjelltoppen ved siden av Table Mountain, Devil’s Peak, kan du nyte den flotte utsikten mot Table Mountain.

Table Mountains enestående natur

Natur

I tillegg til imponerende utsikter har Table Mountain også et stort biologisk mangfold. Fjellet har rundt 2 200 plantearter og 1 400 blomsterarter – mange av disse artene finnes sågar bare ved Table Mountain.

Både Table Mountain og området rundt fjellet har en variert flora med ulike eksemplarer av plantearten fynbos som danner en vakker mosaikk av kratt og busker.

Når du utforsker naturen ved Table Mountain, vil du også kunne se vakre orkideer, sjeldne iriser og fargerike blomster fra oxalis-familien som bidrar til å gjøre opplevelsen av fjellet enda litt flottere.

Hvordan kan du oppleve Table Mountain?

For å komme opp på toppen av Table Mountain har du to muligheter: du kan ta kabelbanen eller du kan bruke bena.

Med kabelbanen til toppen

 Taubane

Med kabelbanen kan du nå fjellets topp på rundt fem minutter.

Den første kabelvognen ble innviet i 1929, og banen har vært flittig i bruk siden første dag. Årlig transporterer kabelbanen mer enn 900 000 besøkende til toppen av fjellet.

En kabelvogn kan transportere 65 passasjerer om gangen. Inne i selve vognen er det vinduer og et roterende gulv, så du er sikker på å få en flott utsikt over landskapet.

Det eneste du må være oppmerksom på er at kabelbanen stenges i dårlig vær.

Med vandresko til toppen

Hike

Vil du oppleve Table Mountain til fots, er det flere vandreruter som bringer deg til fjellets flate topp eller til andre av utsiktspunktene. Mange av rutene er bratte og krever at du er i noenlunde god fysisk form.

Avhengig av formen din og hvilken rute du velger, må du regne med å bruke 1,5-3 timer på oppstigningen. Men ikke la deg av skremme av den utfordringen det er å gå opp til toppen. På veien opplever du fjellets karakteristiske vegetasjon, og det er en god følelse å endelig ha klart turen og komme opp på toppen av fjellet.

Det kan være en god ide å gå sammen med flere, og du må alltid sjekke værmeldingen før du begir deg avsted.

Besøk Cape Town og Table Mountain:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende