TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerTarangire nasjonalpark i Tanzania

Tarangire nasjonalpark i Tanzania

29.02.2020
Vis alle innlegg

tarangire safariI det nordøstlige Tanzania finner du Tarangire nasjonalpark – en av Tanzanias vakreste nasjonalparker.

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største park og er har fått sitt navn etter Tarangire-elven som renner gjennom parken.

Nedenfor kan du lese mer nasjonalparken som er kjent for sine mange elefanter og som, meget passende, også kalles ”The Baobab Capital of The Word”.

Dyrelivet i Tarangire

2 Tarangire dyreliv

Tarangire nasjonalpark har et helt fantastisk dyreliv. Her lever de forskjellige bestandene av dyr tett på hverandre, og du vil derfor få mulighet til å oppleve mange av dyrene på nærmeste hold.

De dyrene du lett vil kunne få øye på er bl.a. sebraer, gnuer, kuduer, impalaer og gaseller. I tillegg vil du kunne treffe på løver, leoparder, hyener og treklatrende pytonslanger, samt flere sjeldne antilopearter: østafrikansk oryx-antilope (oryx beisa callotis) og gerenuk, kanskje bedre kjent som sjiraffgaselle.

Men det er spesielt de store flokkene av elefanter og det spektakulære fuglelivet som er de største trekkplastrene i Tarangire.

Det er en flott opplevelse å være i Tarangire året rundt. Spesielt i den tørre perioden, fra juni til oktober, migrerer store grupper dyr til parken og holder til der. På denne tiden av året er nemlig elven dyrenes eneste permanente vannkilde i mils omkrets.

Elefanter i store flokker

3 Elefanter

Tarangire er spesielt kjent for sin enorme konsentrasjon av elefanter som beveger seg rundt i store flokker. Av og til vil du kunne se flokker på flere hundre elefanter.

Hvis du kommer til nasjonalparken i den tørre perioden, vil du kanskje legge merke til at elefantene flokkes rundt elven men også rundt de store sandhaugene. Elefanter kan nemlig bruke sansene sine til å finne vann under jorden, og de bruker sine enorme krefter til å grave etter vann i sanden. Derfor kan elefanter også overleve i lang tid uten direkte adgang til vann.

Fuglelivet

kingfisher

Tarangire nasjonalpark er også et populært tilholdssted for massevis av fugler.

Det anslås at det lever mer enn 550 forskjellige fuglearter i sumpområdet i Tarangire, og derfor er Tarangire et av stedene i verden med flest ynglende fuglearter.

Blant de mange forskjellige fugleartene vil du bl.a. kunne oppleve dvergpapegøyer, isfugler, veverfugler, koritrapper og rovfugler.

For fugleentusiaster er det best å reise til nasjonalparken i den regnfulle perioden, fra november til mai, da mange fugler migrerer til parken. Men også i årets tørrere måneder er det mange fjærkledte skapninger å se.

Naturen i Tarangire

5 Tarangire natur

Tarangire nasjonalpark er som nevnt en av Tanzanias vakreste. Den skiller seg fra de øvrige nasjonalparkene i Tanzania ved å ha et mer kupert landskap med forskjellige vekstsoner.

Landskapet er mer frodig nettopp fordi Tarangire grenser opp til Lake Burungi, og gjennom parken renner Tarangire-elven.

I parken kan du bl.a. oppleve store områder med gress- og busksavanne, sumpområder og mange flotte trær. Og det er nok spesielt de majestetiske baobabtrærne som vil fange din oppmerksomhet når du kjører gjennom parken.

Baobabtrær

6 Baobabtræ

Baobabtrærne er et av de mest berømte symbolene på afrikansk natur, og et av de beste stedene å se dem er nettopp Tarangire. Faktisk er det vanskelig å unngå å få øye på dem.

Det som gjør baobabtrærne så spesielle er deres enorme størrelse og utseende.

Trærnes utseende har gitt dem kallenavnet ”upside down”-trær, for trekronen kan faktisk se ut som et stort rotnett som er snudd på hodet.

Trærne kan bli rundt 1000 år gamle, og det forklarer deres majestetiske størrelse. De kan ta til seg enorme mengder vann og klarer seg derfor gjennom lange tørkeperioder. På den måte minner baobabtrærne om elefanter.

Elefantene vil du også finne ved de store trærne, for de tygger på barken og bruker den også til å slipe støttennene sine.

Opplev Tarangire nasjonalpark på (disse reisene):

På en reise til vakre Tarangire nasjonalpark får du oppleve et annerledes landskap der du virkelig kommer tett innpå alle dyrene. Spesielt de store elefantflokkene, alle fuglene og den flotte naturen gjør Tarangire til et must see på din safarireise til Tanzania.

Vi tilbyr flere forskjellige reiser som inkluderer Tarangire nasjonalpark. Hvis du er i tvil om hvilken reise du skal velge og når på året du skal dra, skal du kontakte reisekonsulentene våre. De hjelper deg gjerne med å finne den reisen som passer aller best for deg.

Tarangire er absolutt et besøk verdt!

TourCompass – Kom helt tett på!