TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerVinterreiser til Afrika

Vinterreiser til Afrika

10.07.2019  |  oppdatert: 02.01.2023
Vis alle innlegg

Løve

Skal du ha vinterferie i januar eller februar?

Da gir det afrikanske kontinentet flotte muligheter til storslåtte opplevelser.

Savanner, safaridyr, storbyer og sandstrender gir deg fantastiske opplevelser og også et velfortjent avbrekk fra de kalde vintermånedene her hjemme.

Få inspirasjon til vinterreisen her

Tanzania i januar og februar

Serengeti Zebra

En reise til Tanzania i januar eller februar er full av flotte opplevelser. Vil du oppleve fascinerende dyr, praktfull natur eller nyte livet i vannkanten? Da er Tanzania et av de beste vinterreisemålene.

På din reise til Tanzania er det et must å besøke Serengeti nasjonalpark. I januar og februar har nasjonalparken årets høyeste temperaturer, med gjennomsnittlige dagtemperaturer på opptil 28 grader. I januar er det ikke lenge siden den korte regntiden i november, så naturen er frisk og det er mindre goldt i denne perioden.

En av månedenes absolutte høydepunkter på Serengetis endeløse sletter er når gnuene og sebraene kalver. Februar er den beste måneden hvis du har lyst til å oppleve dette fascinerende fenomenet. De nyfødte må raskt på bena, for de blir lett ofre for de store rovdyrene som ofte holder til like i nærheten.

Hvis vinterreisen din også skal inneholde sol og strand, er en avsluttende badeferie et opplagt valg. Paradisøya Zanzibar har sin tørre periode i disse månedene, og da er dagtemperaturen gjennomsnittlig badevennlige 28 grader. Gå en tur i vannkanten på de kritthvite sandstrendene og hør bølgenes rolige brus. Eller hopp i det asurblå havet og opplev den fargerike verdenen under havets overflate.

Hvis du blir lei av avslapning, vand og soling – selv om det kanskje ikke er så veldig sannsynlig – kan du ta en tur til Stone Town. Her kan du gå en tur i byens svingete, labyrintaktige gater. Byen har en interessant historie og kultur, og fortidsminnene er mange i Stone Town.

Tilbring vinterferien i Tanzania

Kilimanjaro i januar og februar

Kilimanjaro

Vil du bestige Kilimanjaro? Da er januar og februar perfekte måneder.

I disse månedene er det en tørr periode på Kilimanjaro, og denne tiden kjennetegnes klimaet av behagelige temperaturer, klarere vær og mindre regn enn i den regnfulle perioden. Og nettopp derfor er disse vintermånedene perfekt for vandringer til toppen av det høye, frittstående fjellet.

Kilimanjaro er et fjell som både vil by på anstrengelser og eufori.

Vi har 5 forskjellige ruter til toppen av Kilimanjaros med forskjellige vanskelighetsgrader og overnattingsmuligheter. Du kan f.eks. vandre den vakre strekningen til Uhuru Peak på Marangu-ruten, der du overnatter i hytter. Hvis du vil nærmere naturen, kan du velge én av de andre fire rutene der du overnatter i telt.

På veien mot toppen opplever du fenomenal natur, uansett hvilken rute du velger. Du kommer gjennom regnskog, heilandskap og alpint ørkenlandskap, så her ser du virkelig hvordan naturen endrer seg underveis når man bestiger et fjell.

Høydepunktet nås når du kommer til fjellets topp, for det er en nesten ufattelig stor opplevelse. Kombinasjonen av seiersfølelse, trøtthet og den fantastiske utsikten vil gi deg en følelse som ikke kan beskrives, den må oppleves.

Tilbring vinterferien på Kilimanjaro

Sør-Afrika i januar og februar

Cape Town

Hvis du alltid har drømt om å oppleve Sør-Afrika, er januar og februar gode måneder i denne delen av Afrika, for Sør-Afrika har sommer når vi har vinter. Uansett om du foretrekker safari, naturopplevelser eller storby: Sør-Afrika har alt.

Været i Kruger nasjonalpark, en av Sør-Afrikas unike nasjonalparker, har både mye sol og regn, noe som gjør landskapet frodigere enn ellers. Til tross for regnet er det en fantastisk periode å besøke nasjonalparken. Her kan du få alle de store safariopplevelsene. Elefanter, leoparder, bøfler, antiloper og sebraer er bare noen av de ville dyrene du kan møte her.

Kombiner reisen din med storbyferie i Cape Town, der det er flott sommervær i disse månedene: mange soltimer, varmt vær og bare lite regn.

Du kan også bli med på en guidet rundreise på Sør-Afrikas berømte Garden Route: en av verdens vakreste kyststrekninger. Denne imponerende kystruten er 300 km lang og går mellom Mossel Bay (Western Cape) og Storms River (Eastern Cape). På Garden Route ligger det interessante byer, flotte landskaper og fantastiske avstikkere. Du kommer blant annet til å få se Oudtshoorn, også kjent som verdens strutsehovedstad, og den sjarmerende byen Knysna med sin vakre lagune. På Garden Route venter det mange fantastiske opplevelser.

Tilbring vinterferien i Sør-Afrika

Kenya i januar og februar

Kenya

For alle som vil ha safariopplevelser i verdensklasse er Kenya et opplagt valg. Januar og februar er fantastiske måneder å besøke landet på, og du kan avrunde alle opplevelsene med en avslappende badeferie.

Været i Masai Mara, Kenyas mest kjente nasjonalpark, kjennetegnes i denne perioden av årets høyeste temperaturer og bare lite regn. Naturen er frodig, for det er ikke lenge siden den lille regntiden i november og desember.

Masai Mara er en av de helt store opplevelsene i det østafrikanske landet. Viltreservatet er hjemsted for alle Big Five-dyrene, vakker natur og de rødkledde masaiene. Du kan aldri vite hva du opplever på dine game drives, men det vil alltid bli opplevelser uten sidestykke. Hvis du vil, kan du besøke en masailandsby og se hvordan stammefolket lever.

I Amboseli nasjonalpark er det også storslåtte opplevelser i denne tiden, med varmt vær og begrensede nedbørsmengder. Det er gode muligheter for å se fugler som overvintrer, og fuglene elsker parkens sumpområder. Nasjonalparken er også hjemsted for store elefantflokker, så her ligger alt til rette for det perfekte Afrika-bildet med majestetiske Kilimanjaro mod sør som bakgrunn.

Hvis du har lyst til å slappe av i et strandparadis, er det flere muligheter. Både Mombasa og Zanzibar har vakre strender, vaiende palmer, behagelig varmt vann og fargestrålende korallrev. Med andre ord alt du trenger for å få en perfekt avslutning på safarieventyret ditt.

Tilbring vinterferien i Kenya

Uganda i januar og februar

Uganda

Hvis du har et møte med ville gorillaer på bucket-listen din, er en vinterreise til Uganda i januar eller februar en veldig god ide.

Uganda har nemlig en av sine to tørre perioder i januar og februar, og det gir deg flere soldager og mindre våte stier på gorilla-trackingen. Men Uganda ligger i et tropisk område, så litt regn hver dag må du likevel forvente.

Det er en helt fantastisk opplevelse og reisens ubestridte høydepunkt når du vandrer på stiene i Bwindi Impenetrable Forest nasjonalpark på jakt etter de store menneskeapene. Som navnet på parken antyder, bor gorillaene i tett regnskog, og en ”gorillafamilie” består ofte av opptil 10 medlemmer.  Gorillaer er ganske nysgjerrige dyr, og det vil si at selv om du ikke går helt bort til dem, vil de nok komme nærmere deg for å se hvem du er.

Vil du oppleve flere fascinerende dyr, kan du i Uganda også møte sjimpanser. Disse sky, menneskelignende dyrene holder til ved Kyambura Gorge. Husk å nyte turen inn til sjimpansene, den er utrolig vakker.

Uganda er også et land med andre ville opplevelser. Du kan f.eks. se de treklatrende løvene i Ishasha, et helt spesielt dyrefenomen. Løvenes adferd er helt unik, og disse løvene lever bare i enkelte nasjonalparker i Tanzania og Uganda.

Tilbring vinterferien i Uganda

Det afrikanske kontinentet har mange fantastiske reisemål.

Landene i Afrika er fulle av storslåtte opplevelser. Savanner, fjell, naturområder, unike dyr, storbyer, kultur og strandparadis: alt dette kan du oppleve på en reise hit.

Hvis du er i tvil om hvilket reisemål du skal velge, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre. De kan hjelpe deg med å finne den perfekte reisen.

Slipp unna vinterkulden her hjemme og nyt en vinterreise til varmere himmelstrøk i Afrika.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende