TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerWorld Lion Day – Feir den afrikanske løven sammen med oss!

World Lion Day – Feir den afrikanske løven sammen med oss!

01.08.2018
Vis alle innlegg

De afrikanske slettene fortsetter i det uendelige, så langt øyet rekker.

I det fjerne får du øye på en flokk løver som vandrer stille og rolig bortover savannen.

Med ett står tiden stille.

Løven er kanskje det afrikanske dyret som fascinerer oss aller mest.

Men vi må passe på den hvis vi fremdeles skal kunne oppleve dyrenes konge i sitt rette element. Derfor ble også World Lion Day etablert.

Les om World Lion Day og feir den afrikanske løven med oss.

Hva er World Lion Day?

World Lion Day er en hyllest til det fantastiske, fascinerende og fryktinngydende dyret løven er.

Løven spiller en viktig rolle på mange måter, både biologisk, kulturelt og symbolsk. Løvestatuer av bronse og stein pryder inngangen til mange bygninger, blant annet vårt eget Storting. Løven er avbildet på flere lands flagg og er et viktig symbol på styrke og makt, også i den vestlige verden.

Initiativtakerne bak World Lion Day etablerte denne internasjonale løvedagen for å skape oppmerksomhet rundt løven. Håpet er å skape oppmerksomhet om behovet for å verne om dette enestående dyret som er en så viktig del av vårt biologiske mangfold, både nå og i fremtiden.

World Lion Day avholdes den 10. august hvert år, og denne dagen er passende nok i løvens tegn.

Den afrikanske løven

Den afrikanske løven har en helt spesiell plass i manges hjerter. Det er et av Big 5-dyrene, og for mange av gjestene våre er det et stort høydepunkt å oppleve løven på en safari i Afrika.

Vi forstår godt hvorfor!

Løven er et fascinerende bekjentskap.

En truet dyreart

Det lever rundt 20.000 løver i Afrika i dag. Men det blir stadig færre av dem, og løven tilhører nå verdens utrydningstruede dyrearter.

I 1975 var det rundt 250.000 løver på savannene i de afrikanske landene. Så bestanden er altså redusert med hele 80-90 % i løpet av de siste ca. 40 årene.

Hvordan lever løver?

Den afrikanske løvens habitat er savanner eller andre store, åpne vidder, som f.eks. gressletter.

Løven lever i flokker på opptil 25 dyr. De små løveungene leker rundt foreldrene sine, og i en flokk er det ca. 10-15 hunner og bare 2-4 hanner.

Alle løveflokker har en alfahann som leder, og de andre hannene tvinges bort fra gruppen når de blir sterke nok til å prøve å avsette flokkens leder fra tronen. Hunnene lever derimot i flokken hele sitt liv. Men løvers liv varer faktisk ikke så lenge. Ville løver blir ofte ikke eldre enn 12-14 år, for mange av dem dør i kamp.

Løvene er rovdyr. De spiser mange forskjellige dyr, men foretrekker mellomstore pattedyr som f.eks. antiloper, gnuer og sebraer. Hvis du er heldig, kan du oppleve løvens jakt på et av disse dyrene på din reise i Afrika. Ofte består imidlertid løvens mat av rester andre dyr etterlater seg. Løver spiser nemlig også åtsler som andre rovdyr har nedlagt.

Har du lyst til å få nærkontakt med dyrenes konge?

Du kan oppleve den afrikanske løven på de fleste av våre safarireisemål.

TourCompass – Kom helt tett på!