man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaBotswana
Botswana

Safari i Botswana

På våre reiser til Botswana opplever du et av Afrikas mest eksklusive safarireisemål.

Botswana er et land med uberørt natur og et imponerende rikt dyreliv, og alt dette kan du f.eks. oppleve på safari i Chobe nasjonalpark. I tillegg kan du kombinere Botswana med flere av våre andre reisemål, slik at du kommer hjem med enda flere fantastiske opplevelser.

Hvis du har spørsmål om Botswana, må du gjerne kontakte våre reisekonsulenter på tlf. 85 29 54 24.

Populære reiser: Botswana

Hvorfor skal du reise til Botswana?

Våre reiser til Botswana er fulle av absolutt autentiske opplevelser.

Du skal velge Botswana fordi du her finner noen av Afrikas mest uberørte og minst besøkte nasjonalparker, og samtidig nesten alle Afrikas mest kjente dyrearter.

Botswana har uberørt natur og eksepsjonelle safariområder. Nesten 20 % av landet består av nasjonalparker og viltreservater, så her har du gode muligheter til å oppleve det meget varierte dyrelivet overalt.

Botswanas regjering har brukt store ressurser på å bevare landets natur, blant annet ved å begrense antallet besøkende til landet. Derfor regnes Botswana også for å være en av verdens mer eksklusive safaridestinationer.

Safari i Chobe nasjonalpark

Chobe nasjonalpark ligger øst for det frodige Okavango-deltaet. Nasjonalparken er oppkalt etter den majestetiske elven Chobe River som gir liv til den nordlige delen av Kalahari-ørkenen, og denne ørkenen utgjør en stor del av Botswana.

Chobe nasjonalpark er en av Botswanas beste safariparker. Pga. regjeringens tiltak for å begrense antallet besøkende vil du her – selv om du reiser i høysesongen – kunne få «private» safariopplevelser i parken.

Nasjonalparken er hjemsted for det største antallet elefanter i Afrika, og man antar at det kan være opptil 120.000 elefanter i Chobe. I tillegg til elefanter kan du treffe på store flokker av bøfler, sebraer, sjakaler, hyener, løver, gnuer, sjiraffer, flodhester og leoparder. Det er også utrolig mange fugler i Chobe. Her lever det mer enn 450 forskjellige fuglearter, og du kan f.eks. beundre Botswanas vakre nasjonalfugl, blåråken.

I Chobe kan du både bli med på tradisjonell safari på land og en safari til vanns på Chobe-elven.

Kombinasjonsmuligheter

Vi tilbyr en rekke kombinasjonsmuligheter som gir deg muligheter til å få med deg enda flere opplevelser og minner hjem fra din reise til Botswana.

Victoria Falls i Zambia

Kombiner Botswana med en reise til Zambia, der du kan oppleve det spektakulære vannfallet Victoria Falls.

Vannfallet er cirka 1,7 kilometer bredt og består av i alt sju fosser som sender 500 millioner liter vann ned i den ca. 100 meter dype slukten – hvert eneste minutt. Det er en overveldende opplevelse å stå nær dette vannfallet, f.eks. på en vandring på Knife Edge Bridge.

Hvis du vil se vannfallet fra et annet perspektiv, kan du kjøpe en helikoptertur som gir deg en unik opplevelse av vannfallets enorme størrelse. Les mer om mulighetene til ekstrautflukter under reisene.

Sør-Afrika

Kombiner din reise til Botswana med Sør-Afrika. Her kan du også dra på safari, kjøre rundt selv og oppleve flotte storbyer.

I Kruger nasjonalpark, Sør-Afrikas største nasjonalpark, får du også oppleve en stor konsentrasjon av dyr, f.eks. Big Five-dyrene, sjiraffer, sebraer, gaseller og alle de andre fantastiske safaridyrene.

På Sør-Afrikas sørkyst kan du oppleve litt av dette flotte landet på egen hånd på en kjør-selv-reise på Garden Route. Strekningen har en variert natur med store kontraster mellom kyst og innland.

Du bør også få med deg Cape Town, en av verdens mest interessante storbyer. Her finner du en moderne by med mange hyggelige gater der du finner små butikker, markeder, museer og hyggelige kafeer.

Namibia

Kombiner Botswana med en reise til Namibia.

Namibia står på mange måter i slående kontrast til Chobe nasjonalpark, for her finner du tørre landskaper og dyr som har tilpasset seg disse mer ekstreme forholdene.

Du kan for eksempel dra ut til sandørkenen Sossusvlei, som er spesielt vakker ved soloppgang – opplev den på en ballongferd. Eller Etosha nasjonalpark, som til tross for sine ekstreme klimatiske forhold har et utrolig mangfoldig dyreliv med sjiraffer, elefanter og løver.

I Namibia kan du både bli med på en klassisk rundreise eller velge en kjør-selv-reise.

Mauritius

Avslutt reisen din med en badeferie på Mauritius – den fantastiske øystaten i Det indiske hav.

Mauritius ligger i Det indiske hav, og her ligger alt til rette for avslapning ved svømmebassenget eller på de idylliske sandstrendene. Du kan også delta i forskjellige typer vannsport eller dra på oppdagelsesferd rundt på Mauritius, der du kan få nærkontakt med øyas grønne, frodige natur.

Har du spørsmål om Botswana?

Botswana er et fantastisk safarireisemål, og vi kan nesten garantere at du vil komme hjem herfra med uforglemmelige opplevelser i bagasjen.

Hvis du har spørsmål om Botswana, kombinasjonsmuligheter eller våre andre reisemål, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg med å finne den perfekte reisen.

Afrikasafari.no – Kom helt tett på

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.