• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
13 dager

Botswana & Victoria Falls

Dra på safari i et av verdens beste safariland. Overnatt i en komfortabel teltleir midt i Okavango-deltaet, se Chobes mange elefanter og la de mektige Victoriafallene skylle reisestøvet av deg.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Botswana & Victoria Falls Botswana & Victoria Falls
13 dager

Botswana & Victoria Falls

Dra på safari i et av verdens beste safariland. Overnatt i en komfortabel teltleir midt i Okavango-deltaet, se Chobes mange elefanter og la de mektige Victoriafallene skylle reisestøvet av deg.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Maun i Botswana, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 overnattinger i Maun, inkl. frokost
 • 3 dagers campingsafari i Okavango-deltaet, inkl. 2 overnattinger i teltleir, all transport, guide, alle måltider og alle nasjonalparkgebyrer
 • Transfer fra hotell til flyplassen i Maun
 • Fly fra Maun til Kasane
 • Transport fra flyplassen i Kasane til Chobe nasjonalpark
 • 3 overnattinger ved Chobe nasjonalpark i Botswana inkl. frokost og middag
 • Båttur på Chobe-elven
 • Game drive i Chobe nasjonalpark
 • Transport fra Chobe nasjonalpark til Livingstone i Zambia, inkl. grensekryssing
 • 3 overnattinger i Livingstone ved Victoriafallene inkl. frokost
 • Fly fra Livingstone til Norge inkl. transfer
 • Mulighet til å forlenge oppholdet med badeferie på Mauritius eller storbyopplevelser i Cape Town
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. to reisende

Reisen kort & godt

Hvem har ikke sett et BBC-program om Okavango-deltaet? Hvem kjenner ikke historien om Dr. Livingstone som «oppdaget» og ga navn til Victoriafallene, og hvem har ikke lyst til å se flokker med tusenvis av elefanter?

Denne reisen har alt dette!

Botswana har rykte på seg for å være et av verdens beste safariland – samt for å være utrolig dyrt, med mindre man sover i telt og kjører lange strekninger hver dag. Slik trenger det heldigvis ikke være. Vi har satt sammen en prisvennlig reise der du opplever hvorfor landet har fått sitt velfortjente rykte som et fenomentalt safariland – uten at du trenger å sove i telt i alle de 10 dagene.

Du kommer tett på dyrelivet og naturen på en vaskeekte campingsafari i det mektige Okavango-deltaet. Du sover i telt med eget (bush-)toalett og dusj, og kan høre elefanter, løver og impalaer gjennom kanvasen. Du kjører på game drives i et område hvor det er tillatt å kjøre etter solnedgang, samt delvis offroad. Du kommer tett på!

I Chobe overnatter du på en flott lodge med utsikt over den brede Chobe-elven. Du drar på game drives og båtturer og nyter synet av de store elefantflokkene og de enorme krokodillene.

Du avslutter reisen på en annen flott lodge ved de fantastiske Victoriafallene. Her kan du velge om du bare vil nyte synet av fallene på egen hånd, eller kjøpe en av våre mange spennende utflukter.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du får en perfekt kombinasjon av rustikk og autentisk campingsafari og komfortable, firestjerners lodger
 • Det venter fenomenale safariopplevelser i verdens største innlandsdelta
 • Du opplever Chobe nasjonalparks enorme elefantflokker og drar på båttur på Chobe-elven
 • La spruten fra Victoriafallene få skylle safaristøvet av deg

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise, og turen går med fly til Botswana med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Maun, Botswana

Ved ankomst i Maun blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Du har én enkelt overnatting i Maun, før opplevelsene i deltaet begynner. Resten av dagen er til fri disposisjon til å slappe av etter reisen.

Overnatting:
Dag 3: Maun – Okavango-deltaet

Det er avreise fra hotellet om morgenen, og turen går mot den østlige delen av Okavango-deltaet. Fra Maun kjører du mot Moremi Game Reserve – en tur på ca. 100 km. Underveis kan du nyte synet av lokale landsbyer, mopanetrær og kanskje til og med de første ville dyrene. Hverken nasjonalparker eller viltreservater i Botswana er inngjerdet, så i tørketiden kan elefantene godt finne på å gå inn i landsbyene på sin leting etter vann.

Dagens mål er Khwai-området. For å komme hit kjører du gjennom det kjente safariområdet Moremi Game Reserve. Landskapene i denne delen av deltaet er meget varierte. Fra høye mopanetrær og tett buskas til flate områder som i perioder er oversvømmet av vann og i andre tider på året ligger der som tørre sletter med døde, spøkelsesaktige trær og til elver der flere hundre flodhester holder til.

Du overnatter i Khwai-området, som grenser til Moremi og landskapsmessig er helt likt dette området. I motsetning til Moremi er Khwai likevel ikke et dedikert viltreservat, og det betyr at safarireglene er noe annerledes her. I Khwai er det for eksempel tillatt å kjøre på safari etter mørkets frembrudd, og det er derfor mulighet til å se nattaktive dyr. Det er også tillatt å kjøre litt offroad, så her kan du komme enda nærmere dyrene. Dyrene vet naturligvis ikke at de befinner seg i et såkalt ”konsesjonsområde”, og fordi landskapene er de samme som i Moremi, er dyrelivet like rikt her som i Moremi – om ikke enda rikere.

I kveld overnatter du i en teltleir midt i den ville naturen. Du ankommer leiren, som står klar med oppsatte telt, messetelt og bålplass – og personalet er travelt opptatt med å lage middag til deg. Lanternene skaper en god stemning i leiren – men de forurenser ikke himmelen med kunstig lys, så sett deg ved bålet, ta deg en kald drink og kikk opp mot himmelen. Stjernehimmelen her er helt fenomenal!

Dag 4: Opplevelser i Okavango-deltaet

Du blir vekket tidlig – før solen er stått opp. Du har nok allerede vært våken et par ganger fordi du har hørt dyrelyder. Som oftest hører man impalaer som grynter til hverandre. Elefanter som lager trompetlyder er heller ikke uvanlig, og hvis du hører godt etter, kan du kanskje få høre de dype kallebrølene til en løve. Du er helt trygg i teltet ditt, og det er en helt fantastisk opplevelse å ligge i den afrikanske natten og vite at du sover der dyrene bor.

I den kjølige morgenluften blir det helt varmt vann i en skål utenfor teltet ditt, der du kan vaske ansiktet før frokost. Frokosten består av te, kaffe, juice, muesli, toast – og kanskje en muffins, så du er godt forberedt til formiddagens game drive. Så snart solen titter frem skal du nemlig legge ut på dagens første game drive. Hva formiddagen vil bringe er umulig å si! Vi tipper du vil se elefanter, sebraer, sjiraffer, vortesvin, flodhester, løver, impalaer, vannbukker – og hvis du er heldig, kanskje en leopard, ville hunder og en flokk sabelantiloper. Underveis blir det tid til en formiddagskaffe og litt søtt.

Ved lunsjtid går turen tilbake til leiren, der personalet har maten klar. Man blir både sulten og sliten når man er på safari. Spenningen, den friske luften og den tidlige starten gir deg nok lyst til å ta en aldri så liten lur. Det er det heldigvis tid til, og når du er klar, ber du bare personalet om å gjøre ferdig dusjen din. De varmer opp en stor bøtte vann og gjør klar en ”bucket-shower” så du kan få skylt av deg støvet.

Etter en dusj og en kopp kaffe skal du ut på dagens andre game drive. Kanskje har guiden hørt rykter om en leopard et sted, kanskje skal dere sjekke om løvene fremdeles er der de var i morges – eller kanskje går turen til elefantene som står i elven og drikker noen av de 200 literne vann en elefant drikker hver dag.

Solnedgangene i Okavango-deltaet er nesten ubeskrivelig vakre. Halvdøde trær som speiler seg i vannet, elefanter som blir til silhuetter og himmelen som farges helt lilla og rosa er et utrolig flott syn.

Når solen går ned og temperaturen faller, kommer de nattaktive dyrene frem. Med en spesiell lampe lyser guiden ut i nattemørket, og nå gjelder det å se etter øyne i natten. Igjen er det ingen som vet hva som venter på safarien. Kanskje er det løver og hyener på jakt – kanskje en kameleon – og sikkert noen harer. Det er bare å holde ivrig utkikk.

Tilbake i leiren venter enda en god middag, og så kan du gå til ro i teltet ditt.

Overnatting:
Ekstrautflukter:
Dag 5: Okavango-deltaet – Maun

Neste morgen vekkes du igjen tidlig, før solen står opp. Formiddagens program ligner gårsdagens, men i dag må du pakke tingene dine, for etter formiddagens game drive går turen tilbake til Maun. Teltet skal du ikke bekymre deg for – det tar personalet ned når du er dratt. Alt du må gjøre er å glede deg til enda en spennende safaritur!

Tilbake i Maun venter et godt hotell der du tilbringer den siste natten – mens du sikkert allerede savner lydene fra bushen.

Overnatting:
Dag 6: Maun – Kasane, Chobe nasjonalpark

I god tid før flyet går blir du kjørt til flyplassen, og derfra flyr du til Kasane. Ved ankomst i Kasane blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt for de neste tre nettene. Kasane er en liten by, så kjøreturen tar kun ti minutter – med mindre det står en elefant i veien. Det er nemlig ikke uvanlig i Kasane. Et steinkast fra byen ligger inngangen til Chobe nasjonalpark, som er et rent mekka for elefanter. Man anslår at det bor mer enn 120 000 elefanter i Chobe, så det er ikke rart at de av og til forviller seg inn til byen! Resten av dagen er til fri disposisjon – du kommer sikkert til å bruke en del tid på å se utover elven og det rike dyrelivet som finnes her.

Dag 7: Chobe nasjonalpark

I dag skal du oppleve nasjonalparken. Dagen byr både på en avslappende båttur på elven der du har gode muligheter til å komme tett på flodhestene, samt en tradisjonell game drive på land.

Botswanas regjering satser på bærekraftig turisme, og du kan derfor oppleve uberørt og spennende natur med et fantastisk og rikt dyreliv. I Chobe nasjonalpark kan du blant annet oppleve bøfler, elefanter, løver, geparder og leoparder. Legg også merke til det utrolige fuglelivet på denne turen – blant annet Botswanas vakre nasjonalfugl, blåråken.

Om kvelden er du tilbake på lodgen, der middagen venter.

Overnatting:
Dag 8: Chobe nasjonalpark

Dagen i dag er til fri disposisjon. Kanskje har du bare lyst til å slappe av ved bassenget og nyte utsikten mot elven? Det er også mulig å kjøpe ekstra utflukter til nasjonalparken både hjemmefra og på lodgen.

Dag 9: Chobe nasjonalpark – Victoriafallene

Du blir hentet på hotellet og starter på kjøreturen mot Zambia. Turen tar ca. 2–4 timer, litt avhengig av ventetiden ved grenseovergangen i Kazungula. Kazungula er en liten landsby som ligger ved bredden av Zambezi-elven. Her møtes ikke mindre enn fire forskjellige land: Zambia, Zimbabwe, Botswana og Namibia. Du skal reise fra Botswana inn i Zambia, og turen over elven går med en lokal ferge. Du går selv gjennom immigrasjonskontoret og inn i Zambia, men guiden er selvsagt sammen med deg hele veien.

Du blir kjørt helt til hotellet i Livingstone i Zambia, hvor du har tre overnattinger ved bredden av Zambezi-elven.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 10-11: Opplevelser ved Victoriafallene

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon. Vi anbefaler imidlertid at du reserverer et par utflukter hjemmefra, siden det ofte er rift om plassene. Noen steder er det også begrensninger på antall deltakere på turene.

Du må naturligvis ikke gå glipp av en spasertur rundt fossefallene. Gåturen ut på Knife Edge Bridge er absolutt verdt å anbefale. Herfra har du enestående utsikt mot fossefallene, og i regnsesongen (ca. november–april) må du forberede deg på å bli nesten gjennomvåt på gåturen. Heldigvis er lufttemperaturen varm, så det er bare morsomt å føle naturkreftene tett på kroppen!

Der er nok å finne på. Området er et sant aktivitetsmekka med et hav av opplevelser.

Dag 12: Hjemreisen starter

Det er på tide å si farvel til Afrika – med mindre du velger å forlenge reisen med f.eks. en tur til Cape Town eller kanskje en badeferie på Mauritius?

Ved avreise blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, hvor hjemreisen – eller reisen videre – starter.

Dag 13: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en fantastisk reise.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferie på Mauritius, 5 netter

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Storbyferie i Cape Town, 4 netter

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Tillegg for enkeltrom 9.455 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.