Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Amboseli Nasjonalpark

Amboseli Nationalpark i Kenya er stedet for deg, der ønsker å oppleve elefantene i deres naturlige miljø. Her har man siden 1972 i samarbeide med lokale Masaier hatt et sterkt fokus på å bedre levekårene for elefantene, og det er her du har størst sjanse for å se de majestetiske dyrene.

Har du spørsmål om Amboseli Nationalparken og et besøk her, så ta gjerne kontakt til en av våre eksperter på feltet på telefon
85 29 54 24.

Populære reiser: Amboseli Nasjonalpark

Karibu Kenya & Zanzibar

Kombiner Kenya-safari med en avslappende ferie på den eksotiske øya Zanzibar.

14 dager inkl. flyKaribu Safari i Kenya og ferie i Doha

Opplev Kenyas fantastiske dyreliv kombinert med Arabisk kultur og opplevelser i Doha – 2 verdensdeler på 1 ferie!

11 dager inkl. flyKenya & Mombasa

Vår berømte Karibu Kenya-safari kombinert med en avslappende ferie på den kenyanske kysten.

14 dager inkl. flyStrandferier og Safari i 3 nationalparker

Oppdag det fantastiske dyrelivet i tre nasjonalparker og kombiner med avslappende strandferie i Mombasa.

14 dager inkl. flyNasjonalparken Amboseli er kaldt ”det beste sted i Afrika” hvis man gjerne vil se elefanter. Dessuten får du her den beste opplevelsen av Mount Kilimanjaro, verdens høyeste frittstående fjell. Opplevelsen blir faktisk kun bedre hvis man står på selve fjellet.

Kombinasjonen av rikt dyreliv, enestående natur og geologi, og en spektakulær følelse av Øst-Afrika når det er best er det som har gjort Amboseli til en af de mest besøkte nasjonalparkene i Kenya.

Fra Observation Hill får du en helt fantastisk utsikt over området, spesielt den store sumpen og du vil nesten med garanti også se elefanter herfra. Bortsett fra store elefantflokker finner du også flodhester, bøfler, impala, sebra, gnu, giraffer, hyener og geparder – og sist men ikke minst vil vi nevne at området også har to store sumpområder hvor et stort antall fugler, blant annet pelikaner, bor og flyver gjennom.

Amboseli er også stedet for et av Afrikas største forskningsprosjekter når det kommer til elefanter. Det er det prosjekt i Afrika som har vart lengst, og siden oppstarten i 1972 har mere enn 1700 elefanter vært innom prosjektet. Formålet med prosjektet har vært å kartlegge elefantenes sosiale adferdt og gruppedynamikker. Prosjektet og det generelle fokuset på elefantenes liv har ført til at få krypskyttere er aktive i området, da også Masaiene hjelper til med beskyttelsen av dyrene.

Masaiene er den største befolkningsgruppen i området. De er en halvnomadisk krigerstamme som er kjent for deres fargerike drakter, utsmykning og ikke minst deres hoppende krigere. På tross av den krigerske avstamningen er Masaiene et vennlig og gjestfritt folkeslag som gjerne inviterer turistene inn i deres landsbyer for å fortelle om livet og lokale tradisjonene.