Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Gorillatrekking og safari

Den afrikanske fjellgorillaen er blant de mest utrydningstruede dyr i verden, og det er kun få steder igjen hvor gorillaene kan oppleves i deres naturlige habitat. Hos Afrika Safari har vi  de beste gorilla-vandringer for deg som vil ha noe ekstra ut av din ferie. Ring til oss på 85 29 54 24 så hjelper vi deg med å planlegge den beste turen med en gorillavandring som selve høydepunktet.

Populære reiser: Gorillatrekking og safari

Safari & Gorillasporing

Spennende safari i Uganda kombinert med gorillasporing i regnet.

10 dager inkl. flyØsker du å legge ut på en gorilla trekking skal du være forberedt på at det er en helt spesiell tur, hvor du kommer til å oppleve noe av Afrikas tetteste skog til fots. Du kommer ikke tettere på «det mørke Afrika» enn her.Gorillaene lever dypt inne i jungelen, i større eller mindre grupper. Kun helt spesielle guides får lov til å føre turister til gorillaenene, både for å sikre gorillaenes ve og vel, men ikke minst av hensyn til turistenes sikkerhet. Selv om gorillaer i utgangspunktet er fredelige, og stort sett ønsker å leve et stille og uforstyrret liv i jungelen, kan de som andre ville dyr angripe hvis de føler seg truet. Det skjer heldigvis kun i skjeldne tilfeller, og siden de godkjente guidene vet hvilke tegn man skal være oppmerksomme på, har man til nå ikke opplevd noen angrep når turen har vært ledet av en godkjent guide.

Gorillavandringene tilgodeser ikke bare turistene. Pengene som tjenes på å lede turister inn i skogen og la dem oppleve gorillaer i deres naturlige omgivelser går også til å sikre deres overlevelse. De fleste med litt interesse for gorillaer kjenner til Dian Fossey fra filmen «Gorillas in the myst», basert på boken av samme navn fra 1983. Den dag i dag er det stort fokus på forbedringer av gorillaers levevilkår, og det skjer ved å bekjempe krypskyttere og rehabilitering av gorillaer fra fangenskap.Alt dette gjør at gorillavandring koster noe. Det er en opplevelse kun noen få kan oppleve, og det vil bli et minne for resten av livet. Derfor er det også en opplevelse for dem som ønsker å bidra til å styrke gorillaene i fremtiden, og som har forståelsen for at gorillavandring skjer på gorillaenes vilkår.