Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Kariega Game Reserve

I det østlige Afrika, også kjent som Eastern Cape, finner vi denne enestående og frodige oasen. Kariegadalen er kjent for sin vakre og varierte natur, to store elver, skogkledde åser og åpne gressletter. Kom tett innpå det rike dyrelivet og opplev en verden langt fra hverdagen.

Populære reiser: Kariega Game Reserve

Malaria-fri Familiesafari

Bli med på en spennende safari i Kariega med barnevennlige utflukter og strender.

9 dager inkl. flyMalaria-fri Safari Kariega

Kom helt tett på de ville dyrene i Kariega Game Reserve og opplev strendene ved Sunshine Coast.

9 dager inkl. flyVerdt å vite

Reservatet

I det 19. århundre ble det meste av jorden i Eastern Cape brukt til jordbruk. Av frykt for at de bosattes familier og husdyr skulle bli angrepet av de ville dyrene i området, ble jakt svært utbredt, og dette forårsaket stor skade på mange dyrearter. Dette fortsatte dessverre langt inn i det 20. århundre, og det er unødvendig å si at mange innfødte dyr ble sterkt truet, og i noen tilfeller var de nær utryddelse.

Reservatet ble opprettet for 20 år siden i nettopp dette området, ettersom de naturskjønne arealene inneholder alt det dyrelivet krever – fra buskas til åpne gressletter, våte enger og tørre bakkeskråninger.

De 10 000 malariafrie hektarene i Kariega River Valley strekker seg gjennom fem forskjellige økosystemer som krysses av både Bushmans og Kariega River. Dette enestående landskapet danner rammene om en variert safari, der det er mulighet for å se mer enn 25 forskjellige dyrearter.

Safari

Hvert år besøker tusenvis av gjester Kariega Game Reserve, for reservatet byr nemlig på opplevelser som hele familien sent vil glemme.

Mange besøker området først og fremst for å oppleve det som kalles «The Big 5» – løver, elefanter, neshorn, leoparder og bøfler – på nært hold boltre seg i sine vante omgivelser. Dessuten kan man være heldig og få se flodhester, giraffer, sebraer og mange andre av dyrene som Afrika er kjent for. De tradisjonelle game drives gjennom Kariega Game Reserve foregår i åpne jeeper gjennom naturen, der man får rikelig anledning til å observere og fotografere dyrene på nært hold.

Så ikke glem kameraet hjemme og dra på utflukt i den ville naturen i de mest storslåtte omgivelsene!

Gravide og små barn

Hvis man er gravid og usikker på om man kan reise, er det smart å snakke med fastlegen og få litt veiledning om helserisikoen ved reisen og oppholdet og den økte risikoen som svangerskapet i seg selv medfører.

Hvis du ønsker å reise med barn, er Sør-Afrika et land med mange flotte muligheter. Sørafrikanerne elsker nemlig barn og viser det gjerne, så det kan fort bli en veldig hyggelig opplevelse. Når det gjelder mat trenger du ikke å være bekymret for om barna får sunn nok mat i ferien. Sør-Afrika er et veldig rent land med mange økologiske avlinger, og du kan til og med drikke vannet rett fra kranene. Langs landeveiene kan man se små gårdsutsalg med lokale ferske frukter, egne syltede varer og olivenoljer, nøtter, tørkede frukter og lokal vin.

Kariega Game Reserve tar også varmt imot barna og sørger for at de føler seg velkomne og får fantastiske opplevelser på de utvalgte utfluktene.

Klima

Området har et subtropisk klima med milde vintre (mai til september) og varme somre (oktober til april). Klimaet er svært moderat gjennom hele året.