Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Lake Naivasha

Lake Naivasha er en av de store ferskvannsjøene i Øst-Afrika, som er skapt naturlig av det massive Rift Valleys System, hvor klodens indre energi skubber rundt med kontinentalplatene, og akkurat her i Øst-Afrika holder på å trekke kontinentet fra hverandre.

Populære reiser: Lake Naivasha

Ha Kuna Matata Safari

Oppdag det fantastiske dyre-livet og naturen i Kenyas beste nasjonalparker.

10 dager inkl. flyKaribu Kenya & Zanzibar

Kombiner Kenya-safari med en avslappende ferie på den eksotiske øya Zanzibar.

14 dager inkl. flyKenya & Mombasa

Vår berømte Karibu Kenya-safari kombinert med en avslappende ferie på den kenyanske kysten.

14 dager inkl. flyLake Naivasha er ikke kun en liten sjø i Afrika. Sjøen dekker et areal på 160 km2 og har nesten sitt eget lille værsystem. Sjøens navn stammer fra Maasai og betyr «opprørt vann», et navn sjøen har fått på grunn av de lokale stormene som plutselig kan oppstå i området. Selve sjøen er omgitt av et større sumpområde, så avhengig av nedbøren kan det samlede areal for sjøen variere en del.

Sjøens historie forteller mye om området. Vannmengden i sjøen har vært veldig varierende de siste hundre årene. Sjøen har tidvis fungert som vannkilde for å vanne de lokale landbruksområdene. Faren for uttørring fikk satt i gang en redningsplan, og vannstanden steg igjen til de naturlige 6 meter. Da vannstanden på 60-tallet plutselig falt, skyldes det noe helt annet, nemlig geotermisk aktivitet. Bevegelser i undergrunnen flyttet vannet fra Lake Naivasha til mindre omkringliggende innsjøer.

Området er kjent som en del av det store Rift Valley System, hvor de kontinentale bevegelsene sakte er i ferd med å trekke det afrikanske kontinentet i flere deler, og Lake Naivasha er en av de mange sjøene i Øst-Afrika der prosessen på et senere tidspunkt vil føre sjøene sammen og skape det østafrikanske hav .

Man har også hatt suksess med å utnytte naturens krefter, og i området finnes det flere kraftverk som utnytter kreftene til  strømproduksjon. Området rundt sjøen er i stor grad bebodd av europeere som er kommet hit for å slå seg til ro.

En tur til Lake Naivasha er besøket verd på grunn av den flotte naturen, det varierte fuglelivet og ikke minst Hells Gate National Park, som ligger i forbindelse med sjøen.