Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Samburu Nasjonalpark

Samburu National Park er for dig, der ønsker å oppleve det ville Afrika, uten for mange turister.
Parken er fortsatt relativt ukjent, siden de fleste turistene velger de større og mere kjente parker.
Samburu er imidlertid ett flott sted å oppleve ikke bare dyr som giraff og sebra, men også den fantastiske natur og geologi i Great Rift Valley og særlig det gjestfrie lokale stammefolk, Samburufolket.

Populære reiser: Samburu Nasjonalpark

Ha Kuna Matata Safari

Oppdag det fantastiske dyre-livet og naturen i Kenyas beste nasjonalparker.

10 dager inkl. flyHa Kuna Matata & strandferie på Zanzibar

Kombiner Ha Kuna Matata-safari med en avslappende strandferie på de hvite sandstrendene i Zanzibar.

16 dager inkl. flyHa Kuna Matata & strandferie i Mombasa

Uforglemmelige safariopplevelser kombinert med avslappende strandferie i Mombasa.

16 dager inkl. flySamburu nasjonalpark ligger i den nordlige delen av Kenya, og kalles også ”de store dyrs land”.
Området ligger i Great Rift Valley, det store geologiske system hvor den afrikanske tektoniske plate langsomt er i ferd med å bli delt i to.

Her er det en del vulkansk aktivitet, og i den lavtliggende delen av området oppsamles vannet fra de høyere beliggende områder i floden Uaso Nyiro, som er livsnerven gjennom området. Her kan man se flest dyr, her er det frodig og her finnes sist men ikke minst et stort antall krokodiller.

I Safari-sammenheng er det ofte snakk om «the big 5», og det har man også i Samburu-parken, «the Samburu 5», de 5 vigtigste dyr i nasjonalparken.  Det er sebra, giraff, oryx, gerenuk og den sjeldne somali-strutsen som kun finnes i denne delen av Afrika.

Samburu nasjonalpark er hjemsted for Samburufolket, som er i familie med Masaiene. Samburuene er gjestfrie, og setter en ære i å invitere turister inn i deres hjem og vise dem deres liv og fortelle om folkets historie.

I parken er det også mange muligheter for å dra på en annerledes safari, enten til fods eller på dromedarer.

Turister og safarigjester i Samburu beskriver nasjonalparken som fantastisk, og at det beste ved parken er at den fremdeles er forholdsvis ukjent, da mange prioriterer de store parkene først. Derfor er det mere stille i Samburu, og følelsen av at ting er litt mer uberørt av sivilisasjonen gir en helt spesiell safari-opplevelse.