Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Swaziland

Vil du ha en opplevelse av Afrika når det er mest laidback og vennlig, så skal du besøke Swaziland, som er et lite afrikansk kongedømme inneklemt mellom Sør-Afrika og Mosambik. Landet er, til tross for sin beskjedne størrelse, en fantastisk naturopplevelse, da landet kan tilby både flotte fjell, flate savanner og dype regnskoger, og det er derfor mulig å oppleve mange forskjellige sider av afrikas natur på kort tid.

Populære reiser: Swaziland

Opplev Sør-Afrika

Opplev den fantastiske naturen og dyrelivet i Kruger National Park.

9 dager inkl. flyLuksussafari i Sør-Afrika

Safariopplevelser i Kruger Parken med “Game drives” og “Bush Walks” på savannen.

12 dager inkl. flySafari & Victoria Falls

Safariopplevelser kombinert med et opphold ved et av verdens mest spektakulære fossefall.

12 dager inkl. flySør-Afrika & Cape Town

Safari med game drives og bush walks kombinert med et opphold i vakre Cape Town.

13 dager inkl. flySafari & Mauritius

Utforsk Sør-Afrikas natur og dyreliv, og slapp av på de eksotiske strendene i Mauritius.

14 dager inkl. flyI Swaziland er det kongen som styrer landet, i alle fall rent administrativt. I praksis er det kongemoren, som under navnet «den store hunnelefant», fungerer som religiøst og nasjonalt overhode. Den nåværende konge, Mswati 3. er kjent for en særdeles ekstravagant livsstil med store luksusbiler og flotte hus til hans mange koner.

Landet er fattig, og mer enn 2/3 av befolkningen lever for under en dollar om dagen. I tillegg har mer enn en tredjedel av den voksne befolkningen HIV eller aids, men til tross for utfordringene i hverdagen er lokalbefolkningen kjent for å være vennlige og imøtekommende. Landet har sitt navn fra den store befolkningsgruppen Swaziene, som er en bantu-stamme, en av de ca 400 forskjellige befolkningsgruppene i Afrika.

I tillegg består landets befolkning av en mindre del Zuluer, europeere og flyktninger fra Mosambik. Landet er i stor grad kristent, men ofte kombinert med lokale religioner, og språket er Swati og engelsk.