Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Table Mountain

Du kan nesten ikke si Cape Town uten å si Table Mountain. Fjellet danner bakgrunn for storbyen og er en del av Cape Towns flagg, og fungerer nesten som en beskyttende vegg mellom byen og resten av kontinentet. Fjellet er et av de mest besøkte turistmål i Cape Town og i Sør-Afrika, og det er det en grunn til. Fra toppen av fjellet har du en fantastisk utsikt, og både turen opp og turen ned kan utnyttes til fysiske utfordringer og utforskning.

Populære reiser: Table Mountain

Sør-Afrika & Cape Town

Safari med game drives og bush walks kombinert med et opphold i vakre Cape Town.

13 dager inkl. flyFjellformasjonen er i sin helhet formet som en hestesko, som starter i sørvest med Signal Hill, en flatere klippeformasjon som opp gjennom tiden har vært brukt til å signalisere værsituasjonen med flagg til skipene rundt, så de kunne forberede seg på dårlig vær som kunne oppstå i bukten utenfor Cape Town.

På vestsiden av Tablemountain flankeres det karakteristiske platå av det 669 meter høye Lions Head, som er en spiss klippeformasjon spesielt populær blant både klatrere og paraglidere.

Bunnen av hesteskoen er det tilsynelatende flate platå, som er ca 3 km fra vest til øst. Det var i hulene her at den opprinnelige Khoikhoi-stamme slo seg ned da de kom til området omkring år 0, og det var fremdeles denne stammen som var dominerende da den første europeeren seilet inn i bukten på 1500-tallet.

Disse hulene er den dag i dag absolutt verd et besøk. I motsetning til mange av de andre større hulene man kan besøke rundt i verden er hulene i Table Mountain skapt i sandsten, mot normalt kalksten.

Det er populært å klatre eller hike opp fjellet, og det finnes guidede turer som tilbyr forskjellige vanskelighetsgrader. Det finnes også en Jeep-rute opp fjellet, og ganske nært denne ruten finnes de karakteristiske hulene.

Det anbefales å ta turen opp som en kombinasjon av Jeep og fottur – og hvis du er tøff nok, Mountainbike. Jeep-rutene er markert og brukes også i stor grad av mountainbikere.

Velger du å gå hele veien opp langs den mest direkte ruten, skal du regne med mellom 1-3 timer, alt etter hvor god form du er i. Det finnes også lengere ruter, som ikke er like krevende.