man-fre 9-16
Meny
HomePraktisk infoKenya

Praktisk informasjon om Kenya

Denne siden gir deg svar på spørsmål om visum, vaksiner og valuta, samt andre spørsmål som kan oppstå når du skal være med på en safari i Kenya. Hvis du har ytterligere spørsmål, sitter vi klar til å hjelpe deg.

1. Vær og dyreliv i Kenya måned for måned

Man kan dra på safari i Kenya året rundt.

Januar, februar og mars
Alle 3 måneder er gode safarimåneder, kort etter den korte regntiden. En del trekkfugler er på vinterbesøk fra Europa. Gresset er ikke så høyt at man ikke kan ”finne” dyrene. Gode muligheter for å se store flokker av elefanter.

April samt første halvdel av mai
Dette er normalt den ”store” regntiden. Dette betyr ikke at man ikke kan dra på safari. Regnet kommer i kraftige byger som varer i noen timer, det regner ikke hele dagen på samme måte som det ofte gjør her hjemme.

Siste halvdel av mai og juni
Dette er gode safarimåneder. Etter regntiden er alt frodig og i slutten av juni vil zebraene begynne å trekke nordover fra Tanzania og inn i Kenya. De kommer før gnuene, som kommer etter noe senere.

Juli, august, september og oktober
Mot slutten av juli kommer gnuene vandrende fra Serengeti og nordover Ettersom gresset her begynner å gulne, trekker dyrene videre på jakt etter nye beiteområder. Men de skal krysse både Grumeti-elven i Tanzania og Mara-elven i Kenya, og her venter krokodillene, så det er en farefull reise de legger ut på. Samlet er det over 1,5 million gnuer samt flere hundre tusen sebra som årlig tilbakelegger en strekning på omlag 3000 km. Man regner med at rundt 250.000 gnuer må gi tapt overfor rovdyr eller drukner på ferden.

November og desember
Roen senker seg over savannen. Normalt kommer det en liten regntid i denne perioden som frisker opp naturen etter at alle gnuene har forladt området.

Værstatistikk
JAN
FEB
MAR
APR
MAI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DES
Nedbør (mm)
58
50
92
242
190
39
18
24
31
61
150
108
Nedbør dager
4
4
8
15
13
5
3
4
4
7
14
9
Dagtemp.
26
27
27
25
24
23
22
23
25
26
24
24
Nattemp.
11
11
12
13
12
10
9
9
10
11
13
12
Solskinns timer
288
266
267
204
189
159
130
127
180
226
198
257
Vær  statistikk Nedbør (mm) Nedbør dager Dag temp. Nat   temp. Solskinns timer
JAN 58 4 26 11 288
FEB 50 4 27 11 266
MAR 92 8 27 12 267
APR 242 15 25 13 204
MAI 190 13 24 12 189
JUN 39 5 23 10 159
JUL 18 3 22 9 130
AUG 24 4 23 9 127
SEP 31 4 25 10 180
OKT 61 7 26 11 226
NOV 150 14 24 13 198
DES 108 9 24 12 257
2. Reisebetingelser

Les vennligst våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Afrikasafari.no. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for at lese reisebetingelsene.

3. Reiseforsikring

På vår side om forsikring kan du selv beregne og bestille din reiseforsikring.
Klikk her.

4. Vaksiner

Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Du kan også lese mere om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

Vær oppmerksom på forskriftene om gul feber – spesielt hvis du reiser inn via et annet afrikansk land.

5. Visum

Norske statsborgere skal ha gyldig visum for å reise til Kenya. Husk at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter innreise i Kenya.

Fra 1. juli innførte Kenya elektronisk turistvisum, eVisa. Men man kan likevel fremdeles søke om visum manuelt ved ankomst til flyplassen i Kenya. Myndighetene i Kenya arbeider for at det nye eVisa skal erstatte den manuelle prosessen ved ankomst til flyplassen. Overgangen har imidlertid vist seg å ta lengre tid enn først ventet.

Derfor kan du søke om visum til Kenya enten manuelt ved ankomst i flyplassen i Kenya eller på nettet før avreise.

Manuell søknad om visum ved ankomst til Kenya:

Ved ankomst til flyplassen i Kenya skal du fylle ut et søknadsskjema, samt betale 50 USD. Dette pleier å gå forholdsvis raskt. Husk kulepenn! Under punktet der du skal fylle ut adressen i Kenya skriver du navnet til det første hotellet/lodgen der du skal overnatte.

Elektronisk søknad om visum innen avreise til Kenya:
På hjemmesiden www.evisa.go.ke kan du søke om elektronisk eVisa og betale med kredittkort. Visumavgiften er USD 50, i tillegg påløper en serviceavgift på USD 1.
Du kan søke om visum til Kenya tidligst 3 måneder før avreise.

Når du søker om visum, laster du opp et bilde av passet ditt samt et passbilde (maks. 500 x 500 piksler). Etter registreringen på hjemmesiden tar det ca. 5 dager før visumet er utstedt. Det elektroniske visumet skal skrives ut og tas med sammen med passet og forevises ved ankomsten til Kenya.

Hvis du har problemer eller spørsmål om det elektronisk visumet eVisa, kan du ta kontakt med den kenyanske ambassaden i Stockholm (som også er ansvarlig for Norge): +46 (0) 8 21 83 009.
https://kenya.visahq.com/embassy/norway/

Andre ting du må være oppmerksom på i forbindelse med visum:

• Ved innreise til Kenya skal du fylle ut et innreisekort som utleveres på flyet. Hvis ikke, finner du kortene ved visumskranken
• Ved utreise fra Kenya skal du fylle ut et utreisekort som du finner i avgangsterminalen

Utenriksdepartementets hjemmeside finner du også informasjon om visumregler.

Hvis du har bestilt en kombinasjonstur med safari i Kenya og badeferie på Zanzibar (Tanzania), trenger norske statsborgere visum til både Kenya og Tanzania. Visum til Tanzania kan ordnes ved innreisen til Zanzibar. Husk å ta med deg 50 USD i kontanter for å betale visumet ditt.

6. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt. Hvis du legger merke til feil i navn, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

7. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for drikkepenger. Dessuten finner du viktige telefonnumre til våre lokale representanter samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

8. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Vi anbefaler at du reserverer sete på flyet. Mange flyselskaper tilbyr også oppgradering av reserverte billetter til plasser med ekstra plass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gjøre på flyselskapets hjemmeside. De fleste selskaper har et punkt på menyen som heter ”manage my booking”.  Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for setereservasjon, så du må ha kredittkortet/betalingskortet ditt klart når du går i gang.

Dessverre er det ikke like regler for når det åpnes for reservasjon av seter. Vi anbefaler derfor at du så tidlig som mulig prøver å reservere sete, for da får du også vite når du kan reservere, hvis det ennå ikke er mulig å gjøre det. Det er meget vanlig at det ikke er mulig å reservere sete før mellom 72 og 24 timer før avreise.

9. Bagasjen din

Vi benytter mange forskjellige flyselskaber til Kenya, derfor kan det variere hvor mye du kan ta med i innsjekkert bagasje, samt håndbagage. Se informasjon om dette på flybilletten din eller kontakt oss hvis du har spørsmål om dette.

Vi anbefaler deg å pakke tingene dine i myke bager når du skal på safarireise. Det er nemlig enklere å pakke safaribilene med myke bager enn med kofferter. Det er spesielt vanskelig å få plass til kofferter med hardt skall. Derfor ber vi deg om å unngå å bruke kofferter med harde kanter, hvis mulig.

Sørg også for at du har alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen. Det inkluderer f.eks. pass, visum, flybilletter, forsikringer, kredittkort, penger og kamera, men også evt. info om helsetilstanden din og livsviktig medisin.

Det kan blåse kaldt fra flyets aircondition, så ta en vindjakke med i håndbagasjen, og kanskje også safarihatten.

Vær oppmerksom på at all bruk, import og produksjon av plastposer, som for eksempel de bæreposene vi får i butikker, er forbudt i Kenya.

Vi anbefaler derfor at du ikke bruker plastposer når du pakker bagasjen din. Bruk i stedet stoffposer eller poser av et annet vanntett materiale enn plast. Hvis man bærer f.eks. håndbagasje synlig i plastposer ved ankomst til Kenya, blir man bedt om å avlevere dem. Dette inkluderer også plastposer fra f.eks. ”Duty Free”-butikker.

10. Transfers

Ved ankomst til flyplassen i Nairobi eller Mombasa blir du hentet av vår lokale representant.
Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

11. Transport i Kenya

Vår dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide henter dere i Nairobi International Airport i Kenya. Han kjører dere til hotellet, og dere er sammen med ham alle dagene på dagtid, hvor han kjører dere på safariturer og annen sightseeing.

På avreisedagen kjører sjåføren/guiden dere til Nairobis internasjonale flyplass.

12. Kjøreavstander

Kjøreavstander for Karibu Kenya & Mombasa og Karibu Kenya & Zanzibar turene:

 • Dag 2: Nairobi – Amboseli: ca. 250 km, ca. 3 timer
 • Dag 4: Amboseli – Lake Naivasha: ca. 350 km, ca. 5 timer
 • Dag 5: Lake Naivasha – Masai Mara: ca. 250 km, ca 4-5 timer
 • Dag 7: Masai Mara – Nairobi: ca. 265 km, ca. 6 timer

I alt ca 1115 km – uten gamedrive

Kjøreavstander for 10 dagers luksussafariHa Kuna Matata & Mombasa
og Ha Kuna Matata & Zanzibar:

 • Dag 3: Nairobi – Samburu: ca. 320 km, ca. 6 timer
 • Dag 5: Samburu – Lake Naivasha: ca. 340 km, ca. 6 timer
 • Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara:ca. 250 km, ca. 4-5 timer
 • Dag 9: Masai Mara – Nairobi: ca. 265 km, ca. 6 timer

I alt ca 1175 km – uten gamedrive

Kjøreavstander for Mombasa & Tsavo East, Amboseli, Tsavo West:

 • Dag 4: Mombasa – Tsavo East ca 120km (2,5 time)
 • Dag 5: Tsavo East – Amboseli ca 290 km (4 timer)
 • Dag 6: Amboseli – Tsavo West: ca 110km (2 timer)
 • Dag 7: Tsavo West – Mombasa: ca 280 km (6 timer med lunsjstop)

I alt ca 800 km – uten gamedrive

Husk alle avstander og tidsangivelser er omtrentlige, og med forbehold for vær -og føreforhold. Veistandarden i Kenya kan ikke sammenliknes med veiene i Nord-Europa.

13. Safari i 4-hjulsdrevne Land Cruisere

Sammen med vår samarbeidspartner i Kenya investerer vi stadig i nye 4-hjulsdrevne Land Cruisere for å gi alle gjestene våre de beste safariopplevelsene i Afrika-safaris egne biler.

Alle biler har strømuttak, slik at du kan lade mobiltelefonen eller kameraet ditt underveis (husk adapter), og det er tilgang til Wi-Fi i alle bilene. I alle våre biler er det også kikkerter til disposisjon, slik at du kan se alle safaridyrene og den flotte naturen enda mer detaljert.

Det er mulig å åpne taket på bilene når du er på safari, for å få bedre utsyn til alt det interessante du ser. Det kan være opptil 5-7 personer i én Land Cruiser.

Det er også mulig å reservere en privat Land Cruiser mot et tillegg i prisen. Ta kontakt med oss for å få mer informasjon om dette.

For å gjøre pakkingen og transporten av bagasjen så enkel som mulig, anbefaler vi å bruke myke bager/reisevesker fremfor harde kofferter.

Se bilder av de nye bilene her.

14. Masaibesøk i Masai Mara

Dersom dere vil besøke en masailandsby koster dette 25 USD per person og betales direkte til masaiene. Avtal direkte med guiden hvis dere vil besøke masaiene.

15. Mombasa og Fly-In safari Masai Mara

Dersom du har booket turen Mombasa & Fly-In safari Masai Mara, flyr dere direkte fra Mombasa til Masai Mara. Dog er det begrensning på 10 kg bagasje per person. Bagasje som dere ikke har bruk for under de 3 dagene med safari, kan settes igjen i bagasjerom på hotellet i Mombasa.

16. Måltider under safarien

Alle måltider inklusive pikniklunsj er inkludert i prisen. Drikkevarer er for egen regning.

17. Valuta

Kenyas valuta heter Kenyan shilling (KSH). Se Googles aktuelle veiledende kurs her. Du kan veksle fra dollar til shilling, og den beste kursen får du på flyplassen. Sørg for å ha mindre beløb på deg (1 – 5 dollar sedler) da dette er mest gangbart på markeder, betaling av tips og lignende. Du kan også ta ut kontanter på Visa og Master Card i minibankene, samt betale med kortene noen steder. Det er også mulig å betale med USD (mest brukt), Euro samt engelske pund i Kenya.

18. Tips

I Kenya er det vanlig å gi guider, servitører og annet servicepersonale tips.
Derfor forventes dette, men det er selvfølgelig opp til deg hvor mye du vil gi.
Det er en god idé å gi guiden tips dag-for dag så han føler at hans gode innsats blir belønnet.
Gi tips personlig og ha alltid litt små sedler til tips klar i lommen.

Som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:

 • 10-15 USD pr. person pr. dag til guiden
 • 2 USD for bagasje som portøren bærer for deg
 • 10% i barer og restauranter
 • 2 USD om dagen til ham/hun som gjør rent på rommet
19. Helligdager

Det er alltid en spesiell opplevelse å være med på andre lands tradisjoner og feiringer. Nedenfor kan du se en oversikt over helligdager, viktige festivaler og andre spesielle merkedager.

Vær oppmerksom på at enkelte museer og attraksjoner kan være stengt på disse dagene.

20. Tidsforskjell

Kenya er tre timer foran GMT. Altså en time foran Norge når vi har sommertid, og to timer foran når vi har vintertid.

21. Språk i Kenya

Kenya har mange forskjellige stammer og lokale språk. Men engelsk og kiswahili er de to offisielle hovedspråkene, som gir felles identitet i det store landet. Barna lærer engelsk på skolen fra første klasse.

22. Myggnetting

Myggen kommer frem, når solen går ned, og temperaturen daler. Det er i tussmørket, de fleste blir stukket. Så på den tiden anbefaler vi lange bukser og kanskje en langermet skjorte/bluse. Bruk myggspray eller stift på ankler, håndledd, hender og i nakken.

Alle våre overnattingssteder på safarien i Kenya har myggenetting over sengene. Derfor trenger man ikke å ta med dette hjemmefra.

Sarova Panafric Hotel i Nairobi har dog ikke myggnetting da det heller ikke er nødvendig her.

23. Elektrisitet

De fleste hoteller og lodger får elektrisitet fra egne generatorer, som sjeldent slås av om natten. Men det kan skje, så husk å ta med lommelykt på ferien. Det er 240 volt, og det brukes tre bens stikkontakt med et annet format enn våre (engelske stikkontakter). Adaptere kan ofte leies eller kjøpes i hotellresepsjonene.

24. Inn- og utsjekking på hotellene

Etter en alltid hjertelig velkomst utfyller man et registreringskort i resepsjonen før utlevering av nøkler. Innsjekking skjer etter kl. 11 og utsjekking før kl. 10. Ved utsjekking betaler man sine ekstraregninger for drinker i restaurant og bar osv.

Vær oppmerksom på at hotellene nesten alltid ber om å få ta en kopi av passet ditt. De er pålagt å gjøre dette av de nasjonale turistmyndighetene.

25. Bagasje som er viktig å ta med
 • Lyst sommertøy til safariturene (sterke farger kan tiltrekke tsetse fluer, som veldig sjelden oppleves i noen av parkene).
 • Penere tøy til kveldene på hotellet og lodgen, f. eks. lange bukser og langermet skjorte, som beskytter mot mygg etter solnedgang og om nødvendig mot dagens sol.
 • Vindjakke, fleece da det kan være kjølig morgen og kveld. Hatt, som skjermer mot solen.
 • Sommerfottøy (f. eks. sportssko og bomullsokker). Unngå bare føtter og ben om kvelden p.g.a. mygg.
 • Fordelerboks til 3-4 stikkontakter, så barbermaskin, trimmer, el-tannbørste og batterier kan bli oppladet via en enkelt adapter.
 • Liten lommelykt og ekstra batterier
 • Solbriller
 • Myggmidler (både gå-vekk-mygg og kløestillende)
 • Solkrem og leppepomade
26. Husk å ta med som håndbagasje
 • Pass, Billetter, Penger/kredittkort
 • Den medisin, du bruker hjemme (alltid kun med i håndbagasjen, for tenk om du skulle miste kofferten!)
 • Håndmedisin: smertestillende, allergipiller, middel mod tynn mage (kanskje Imodium), malariapiller, plaster og desinfiserende servietter
 • Kikkert (så du får sett leoparden langt der ute i treet)
 • Kamera og flere memory cards enn du regnet med å få bruk for + batterioppladeren og en pose til å beskytte kameraet mot Afrikas fine, røde støv
 • Skulderveske med robust rem og glidelås, eller pengebelte, eller gode innerlommer, som kan dras igjen med glidelås
 • Et par fotokopier av alle personlige papirer, som pass, visum, flybilletter, reiseforsikring, vaksinasjonskort, internasjonale betalingskort (Master Card, Visakort m. fl.), kjørekort og hva som ellers er i lommeboken – alt sammen til fordeling i hverandres kofferter og vesker
 • Telefonliste til omgående sperring av forsvunnet betalingskort og til forsikringsselskapet m. fl.
 • Postadresser til de, som dere skal sende feriekort til
 • Notatbok og kulepenn
 • En god bok eller flere til den lange flyturen utover og hjem
 • Kanskje en engelsk/norsk – norsk/engelsk lommeordbok
27. Reisende med innskrenket bevegelighet

Vi vil gjøre degoppmerksom på at denne reisen generelt ikke egner seg for bevegelseshemmede personer. Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Topp reiser
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Opplevelsesrik safari og hvite sandstrender.
 
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Opplev det fantastiske dyrelivet og den fantastiske naturen i 4 av de mest kjente nasjonalparkene.
 
Safari i Sør-Afrika & Mauritius
Safari i Sør-Afrika & Mauritius
Utforsk Sør-Afrikas natur og dyreliv, og slapp av på de eksotiske strendene i Mauritius.
 
Sydafrika & Cape Town
Sydafrika & Cape Town
Unik safari kombineret med storbyoplevelser.
 
Luksus safari i Sør-Afrika
Luksus safari i Sør-Afrika
Opplev den fantastiske naturen og dyrelivet i Kruger National Park.
 

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.