man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKenyaFamiliesafari i Kenya
13 dager:

Familiesafari i Kenya

Høydepunkter på denne reisen:

Familievennlig safari, elefantbarnehjem, Lake Naivasha, Masai Mara, familievennlig all inclusive badeferie i Mombasa.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Nairobi, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 1 overnatting i Nairobi, inkl. frokost
 • Besøk på David Sheldrick i Nairobi
 • 1 overnatting på lodge ved Lake Naivasha, inkl. helpensjon
 • Seiltur på Lake Naivasha beliggende i Great Rift Valley
 • 3 netter på barnevennlig lodge i Masai Mara, inkl. helpensjon
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av vill dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser 4-hjulstrekker
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Mombasa, inkl. transfer
 • 5 overnattinger i Mombasa på 4-stjerners familievennlig resort med “all inclusive”
 • Mulighet til å forlenge badeferien i Mombasa
 • Fly fra Mombasa til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 4.640 kr.
Prisen er basert på 4 reisende.
Tillegg ved 1,2 eller 3 reisende.
Rabatt ved større grupper.
Velg denne reisen fordi…

Drømmer du om å vise barna dine de ville dyrene i Afrikas, slik at de får oppleve dem i sitt rette element, og ikke bare i tegnefilmformat, som i ”Løvenes Konge”? Da er denne familiesafarien noe for deg.

Vi har laget et ekte familieeventyr, der vi har tatt hensyn til at du reiser sammen med barn som kanskje ikke er interessert i å sitte stille så lenge av gangen. På denne reisen bor dere på hoteller og barnevennlige lodger der dere kan bo på sammenhengende rom. Vi har også tatt hensyn til avstandene, som til tider kan være meget store i Afrika. Men på denne turen begrenser vi oss til den kjøringen som er absolutt nødvendig for å få en autentisk safari. Dere har jo også deres egen bil, så hvis barna blir slitne og lei eller trenger drikke eller snacks, kan dere stoppe akkurat når dere vil.

Turen begynner med et besøk på det berømte elefantbarnehjemmet i Nairobi. Ved Lake Naivasha kan man se flodhester, sjiraffer og aper, men høydepunktet er naturligvis de enorme dyreflokkene i Masai Mara. Alt er inkludert på safarien, både mat, drikke, transport, guide og overnattinger.

Som den perfekte avslutningen har vi inkludert et strandopphold på en deilig, barnevennlig resort i Mombasa med ”all inclusive”. Her kan hele familien slappe av og bare kose seg sammen etter de mange og store opplevelsene på familiesafarien.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Nairobi
Dag 2: Ankomst i Nairobi

Ved ankomst i Nairobi blir dere møtt på flyplassen av vår lokale guide. Dere blir kjørt til hotellet i Nairobi, der dere har én overnatting.

Nairobi er Kenyas hovedstad og en av Øst-Afrikas største byer. Her bor det vel 4 millioner innbyggere. Opprinnelig ble byen grunnlagt som et stopp på jernbanelinjen fra Mombasa til Uganda, men Nairobi ble raskt et sentrum for både storviltjegere og turister. I dag er det en storby med et variert forretnings- og kulturliv, og Nairobi er kanskje Øst-Afrikas mest kosmopolitiske by.

Overnatting Crowne Plaza Hotel 

Dag 3: Nairobi – Lake Naivasha
Dag 3: Nairobi – Lake Naivasha

Dere blir hentet på hotellet om morgenen og kjørt til elefantbarnehjemmet The David Sheldrick Wildlife Trust. Her tar man seg av små morløse elefantunger, oppfostrer dem og setter dem ut i naturen igjen. Hver formiddag åpner elefantbarnehjemmet dørene i én time, og da kan alle komme på besøk. Dere får se elefantbarna, og dyrepasserne forteller om elefantenes liv og organisasjonens arbeid. Det er en morsom og spennende opplevelse.

Elefantbarnehjemmet er selvfølgelig veldig populært, og siden åpningstiden er begrenset, kan det lett bli fullt. Hvis du vil ha en mer eksklusiv opplevelse, kan du bli sponsor for en elefant og få en mer privat opplevelse med elefantene. Hver ettermiddag åpner barnehjemmet nemlig i én time som er reservert for sponsorer. Du kan bli sponsor i ett år for 50 USD. Hvis du er interessert i dette, anbefaler vi en ekstra natt i Nairobi. Du kan lese mer om barnehjemmet og bli sponsor her.

Fra Nairobi går turen videre med bil til Lake Naivasha

Lake Naivasha er en ferskvannssjø som ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1.890 meter over havet. Her skal dere på båttur, og sjøen er kjent for sine flodhester, sjiraffer, waterbucks, fløyelsaper og et rikt og variert fugleliv.

Overnatting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara
Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

I dag går turen videre til det fantastiske naturreservatet Masai Mara, den kenyanske delen av det enorme økosystemet Serengeti, der dere skal på familiesafari. Husk at familien har egen privat bil – og dermed friheten til å stoppe når dere trenger en liten pause!

På de mektige slettene treffer man på store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene vil dere få se mange ville dyr, men dere opplever dem heldigvis fra en beskyttende Land Cruiser.

Det er umulig å forutsi hvilke opplevelser som venter når man er på safari. Ingen dager er like, og det jo nettopp dette som gjør det hele på spennende!

Fra juli til oktober kan man oppleve dyrenes lange migrasjon. Da vandrer over en million gnuer og bøfler sammen med et par hundre tusen sebraer pluss store flokker av Thompsons gaseller på leting etter vann og friskt gress. Det er på denne vandringen av mange gaseller blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de skal krysse Mara-elven.

Etter safarien kan dere slappe av på lodgen under den mektige stjernehimmelen og falle i søvn til lydene av den nattlige savannen.

Overnatting Mara Simba Lodge 

Dag 5-6: Familiesafari på Masai Mara
Dag 5-6: Familiesafari på Masai Mara

De neste dagene venter det flotte natur- og dyreopplevelser på game drives. Noen ganger tar dere kanskje med en piknik-lunsj som nytes sammen med en fantastisk utsikt. Det er været og naturen – og dere – som avgjør hvordan dagene blir!

Hvis dere har lyst til å dra til en masailandsby, skal dere avtale dette med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene. De er et stolt folk som fremdeles lever som forfedrene har gjort det i 400 år.

Masaiene måler sin rikdom i antall kyr og koner. Jo flere, jo rikere. Den daglige kosten deres er melk blandet med dyrenes blod og kanskje litt maisgrøt. Til fest serveres det kjøtt fra egne dyr.

Overnatting Mara Simba Lodge 

Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Mombasa
Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Mombasa

Fra den familievennlige safarien på savannen går reisen nå tilbake til Nairobi, der dere flyr videre mot nye eventyr i Mombasa. Her venter det kritthvite sandstrender, grønne palmer, asurblått hav, korallrev, en spennende historie og en livlig havneby.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Overnatting Voyager Beach Resort 

Dag 8-11: Avslapping og opplevelser i Mombasa
Dag 8-11: Avslapping og opplevelser i Mombasa

Dagene er til fri disposisjon.

Her er et utvalg turer som kan kjøpes på badeferien:

Overnatting Voyager Beach Resort 

Dag 12: Hjemreisen starter
Dag 12: Hjemreisen starter

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 13: Hjemkomst
Dag 13: Hjemkomst

Dere kommer hjem til Norge etter en flott ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.