man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKenyaSafari i Kenya & Mombasa
16 dager:

Luksus safari i Kenya & badeferie i Mombasa

Høydepunkter på denne reisen:

The Giraffe Centre, Karen Coffee Garden, Karen Blixen-museet, ekvator, Samburu nasjonalpark, Great Rift Valley, Thompson Falls, Lake Naivasha, Masai Mara nasjonalpark, Mombasa.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 7 overnattinger i Kenya inkl. helpensjon
 • Besøk på Giraffe Center og lunsj i Karen Coffee Garden
 • Besøk på Karen Blixen Museum
 • Kulinariske opplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu nasjonalpark – kryss ekvator og på safari efter leopard, elefanter og løver
 • Seiltur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med 4-hjulstrekk med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Mombasa, inkl. transfer
 • 6 overnattinger i Mombasa på det 4-stjerners Severin Sea Lodge, inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien i Mombasa
 • Fly fra Mombasa til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 10.475 kr.
Velg denne reise fordi…

På denne reisen går du i Karen Blixens fotspor, og du skjønner raskt hvorfor hun ble så fascinert av dette flotte østafrikanske landet. Du krysser ekvator og har mulighet til å komme helt tett innpå det fantastiske og mangfoldige dyrelivet i nasjonalparkene Samburu og Masai Mara med sine karakteristiske akasietrær som gir skygge til savannens dyr. Du opplever de fantastiske landskapene ved den 5.000 km lange Great Rift Valley med fosser, vulkankratre og sjøen Lake Naivasha, kjent for flodhester og et rikt og variert fugleliv. Det er også mulighet til å besøke de høye, rødkledte masaiene i deres landsbyer.

Etter dette eventyret er det tid til avslapning i Mombasa, der du kan nyte de kritthvite sandstrendene og ta en dukkert i det asurblå havet. Du kan også dra på oppdagelsesferd i Mombasa by og rusle gjennom de smale gatene i den gamle bydelen, nyte duftene av krydder og få vite mer om stedets spennende kultur og historie.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly til Kenya
Dag 1: Fly til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer
Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

 

Ved ankomst i Nairobi blir du hentet på flyplassen av vår lokale sjåfør som kjører deg til hotellet ditt. Der sjekker du inn og kan friske deg litt opp før dagens opplevelser i Nairobi begynner.

Dagen inkluderer besøk på ”The Giraffe Centre”, der du får den første dyreopplevelsen på denne Afrika-reisen. På senteret får du nærkontakt med sjiraffene og får lov til å mate dem for hånd, klappe dem eller til og med gi de grasiøse dyrene en klem. Lunsjen inntas i Karen Coffee Garden – den gamle administrasjonsbygningen til kaffeplantasjen, med etterfølgende besøk på det legendariske Karen Blixen. museet. Hvis tiden tillater det, blir det mulighet til å besøke Kazuri keramikkverksted og smykkefabrikk i nærheten, der enslige mødre lager perler av leire – et helt spesielt arbeidsprosjekt – eller elefantbarnehjemmet David Sheldrick Wildlife Trust.

Middagen serveres på den verdenskjente restauranten Carnivore.

Overnatting Fairmont Norfolk 

Dag 3: Nairobi - Samburu Nasjonalpark
Dag 3: Nairobi - Samburu Nasjonalpark

Etter frokost kjører du nordover og krysser ekvator i nærheten av Mount Kenya. Du får demonstrert Coriolis-effekten: vindene bøyer av mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige.

Etter å ha stått med ett ben på den nordlige halvkule og ett på den sørlige, kjører du mot Samburu, og underveis opplever du flere klima-og vegetasjonssoner: både høyslette, fjellområder og mer tørre områder. Etter lunsj kjører du på reisens første egentlige game drive. Samburu har en rekke dyr som kun finnes her: Greys sebra, sjiraffantilopen, den enorme gemsebukken, somalistrutsen og nettsjiraffen. Faktisk kan du på denne safarireisen oppleve hele tre forskjellige sjiraffarter: nettsjiraffer i Samburu, Rothschild-sjiraffer ved Lake Naivasha og masaisjiraffer i Masai Mara.

Overnatting Samburu Sopa Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 4: Samburu Nasjonalpark
Dag 4: Samburu Nasjonalpark

Her skal du ut på en heldags game drive der du tar med deg en piknik-lunsj og kanskje også frokost, slik at du får mer tid til selve safarien.

Foruten de ”spesielle fem” kan du her i Samburu også se elefanter, leoparder, løver, geparder, impalaer, og massevis av fugler. De lokalkjente mener at Samburu har sin helt egen fuglelyd. Landskapene er varierte og meget vakre, og du kan være så heldig å se masaienes slektninger, samburuene, og en av deres kamel-karavaner.

Vær oppmerksom på at det kan forekomme endringer i programmet.

Overnatting Samburu Sopa Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 5: Samburu – Lake Naivasha
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Etter frokost kjører du ned i Great Rift Valley. Den 5.000 km lange kløften strekker seg gjennom hele Øst- Afrika og har mange gamle vulkanske kratre.

Det blir et par stopp underveis, og lunsj spiser du ved Thompson Falls.

Hvis trafikken – og tiden – er på din side, skal du i ettermiddag på seiltur på Lake Naivasha. Denne ferskvannssjøen ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper (marekatter) og et rikt og variert fugleliv, både standfugler og trekkfugler. Du går i land og går en tur på den lille øya Cresent Island, der det lever sebraer, sjiraffer og gnuer. Alle dyrene er relativt tamme, så du kan komme ganske nær innpå dem. Er trafikken for stor til at du rekker seilturen i dag, blir du med ut på sjøen i morgen, før avreise til Masai Mara.

Overnatting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 6: Masai Mara
Dag 6: Masai Mara

Der er ingen vei utenom: Masai Mara ER høydepunktet på enhver reise til Kenya. Og i dag er det din tur. Fra morgenen av går turen mot det fantastiske viltreservatet Masai Mara, den kenyanske delen av det enorme Serengeti-økosystemet. I regntiden er dette hjemstedet for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr. Du må regne med at kjøreturen hit tar en god del av dagen. Det er både Wi-Fi og strøm i bilen, så du har muligheter til å laste opp feriebilder, ta en lur eller bare nyte synet av Kenya som suser forbi. Du kommer gjennom en del små landsbyer der det nesten alltid er et livlig folkeliv på gatemarkedene. Det blir også et par stopp underveis.

På de enorme slettene møter du store flokker elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene kommer du nær innpå mange dyr som du opplever fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man oppleve den 1.200 km lange vandringen etter vann og friskt gress med over en million gnuer sammen med et par hundre tusen sebraer og store flokker Thompson-gaseller. Det er på denne vandringen at en del dyr blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Mange tror at det er best å reise til Masai Mara under den store migrasjonen, men det er mange dyr på gresslettene året rundt.

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 7-8: Masai Mara
Dag 7-8: Masai Mara

De neste dagene kjører du på game drive morgen og ettermiddag. Noen dager tar du med både frokost og piknik-lunsj som du kan nyte sammen med en fantastisk utsikt, men dette avtales med guiden, som vet alt om dyr og værforhold.

 

Man får aldri nok av Masai Mara, for savannen er så foranderlig – lyset, fargene, luktene, dyrelivet. Alt er i endring, hele tiden.

Hvis du ønsker å besøke en masailandsby, kan du avtale dette med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene. Dette er et stolt folk som lever slik forfedrene deres har gjort det i 400 år. Masaiene måler rikdom i antall kveg og koner. Jo flere, jo rikere. Konene installeres i hver sin hytte, og det er dem som utfører arbeid som å bygge hytter og hente brensel. Den daglige kosten er melk blandet med husdyrenes blod og kanskje litt maisgrøt. Til fest serveres det kjøtt fra egne dyr.

Hva med å oppleve savannen mens solen står opp – flyvende i en luftballong?

I varmluftballong over bushen

Hva med å oppleve savannen, mens solen står op – flygende i luftballong?

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Mombasa
Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Mombasa

I dag må du dessverre forlate savannen. Turen går tilbake til Nairobi. Herfra reiser du videre til nye eventyr i den livlige havnebyen Mombasa, med kritthvite sandstrender, grønne palmer, asurblått hav, korallrev og en spennende historie.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Overnatting Severin Sea Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 10-14: Avslapping og opplevelser i Mombasa
Dag 10-14: Avslapping og opplevelser i Mombasa
Dag 15: Hjemreisen starter
Dag 15: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Her er et lite utvalg av våre turer som kan kjøpes på stedet: 

Oppgraderingsmuligheter i Mombasa: 

Dag 16: Hjemkomst
Dag 16: Hjemkomst

Du kommer hjem etter en opplevelsesrik ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.