man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKenyaSafari i Kenya & Zanzibar
16 dager:

Luksus safari i Kenya & badeferie på Zanzibar

Høydepunkter på denne reisen:

Nairobi med The Giraffe Centre, Karen Coffee Garden og Karen Blixen-museet. Ekvator, Samburus “spesielle fem”, Great Rift Valley, Thompson Falls, Lake Naivasha, Masai Mara, Zanzibar.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 7 overnattinger i Kenya, inkl. helpensjon
 • Besøk på Giraffe Center og lunsj i Karen Coffee Garden
 • Besøk på Karen Blixen Museum
 • Kulinariske opplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu nasjonalpark – kryss ekvator og på safari efter leopard, elefanter og løver
 • Seiltur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med 4-hjulstrekk med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Zanzibar, inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort**** inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien i Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 9.675 kr.
Velg denne reise fordi…

Denne reisen er for deg som både vil bli nærmere kjent med Kenya og avslutte med badeferie.

På denne reisen går du i Karen Blixens fotspor, og du skjønner raskt hvorfor hun ble så fascinert av dette flotte østafrikanske landet. Du krysser ekvator og har mulighet til å komme tett innpå det fantastiske og mangfoldige dyrelivet i nasjonalparkene Samburu og Masai Mara. Samburu har helt fantastiske landskaper og spesielle dyr du ikke finner andre steder, mens Masai Mara kjennetegnes av sine karakteristiske akasietrær som gir skygge til savannens dyr. Du opplever de fantastiske landskapene ved den 5.000 km lange Great Rift Valley med fosser og vulkankratre og sjøen Lake Naivasha, kjent for flodhester og et rikt og variert fugleliv. Det er også mulighet til å besøke de høye, rødkledte masaiene i deres landsbyer.

Etter dette eventyret er det tid til avslapning på deilige Zanzibar. Her kan du ligge på de kritthvite sandstrendene, utforske den historiske byen Stone Town, smake på øyas krydder og eksotiske frukter, seile i en tradisjonell dhow eller dra på oppdagelsesferd i nasjonalparken Jozani Chwaka Bay.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly til Kenya
Dag 1: Fly til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer
Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

Ved ankomst i Nairobi blir du hentet på flyplassen av vår lokale sjåfør som kjører deg til hotellet ditt. Etter en rask oppfriskning er du klar til dagens opplevelser i Nairobi og omegn.

Turen i dag går først til ”The Giraffe Centre”, der du får den første dyreopplevelsen på denne Afrika-reisen. Her får man nemlig lov til å mate sjiraffene for hånd, klappe dem eller til og med gi de elegante dyrene en klem. Lunsjen inntas i Karen Coffee Garden – den gamle administrasjonsbygningen til kaffeplantasjen, med etterfølgende besøk på det legendariske Karen Blixen-museet. Hvis tiden tillater det, blir det mulighet til å besøke Kazuri keramikkverksted og smykkefabrikk i nærheten, der enslige mødre lager perler av leire – et helt spesielt arbeidsprosjekt – eller elefantbarnehjemmet David Sheldrick Wildlife Trust.

Middagen serveres naturligvis på den verdenskjente restauranten Carnivore.

Overnatting Fairmont Norfolk 

Dag 3: Nairobi – Samburu Nasjonalpark
Dag 3: Nairobi – Samburu Nasjonalpark

Etter frokost kjører du nordover. Du krysser ekvator i nærheten av Mount Kenya og får demonstrert Coriolis-effekten: vindene bøyer av mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige.

Etter å ha stått med ett ben på den nordlige halvkule og ett på den sørlige, kjører du mot Samburu. Underveis opplever du flere klima-og vegetasjonssoner: både høyslette, fjellområder og mer tørre områder. Ved ankomst i Samburu sjekker du inn på lodgen din, der lunsjen venter.

Etter lunsj skal du ut på reisens første game drive. Samburu har en rekke dyr som kun finnes her: Greys sebra, sjiraffantilopen, den enorme gemsebukken, somalistrutsen og mange flere. På denne reisen har du faktisk muligheten til å bli kjent med ikke mindre enn tre sjiraffarter: nettsjiraffer i Samburu, Rothschild-sjiraffer ved Lake Naivasha og masaisjiraffer i Masai Mara.

Overnatting Samburu Sopa Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 4: Samburu Nasjonalpark
Dag 4: Samburu Nasjonalpark

Samburu består i virkeligheten av hele tre viltreservater: Samburu, Buffalo Hills og Shaba.  I dag tar du med deg matpakke – og kanskje også frokost – i bilen, slik at du har hele dagen til å oppleve det varierte landskapet og de mange interessante dyrene som lever her.

Foruten de ”spesielle fem” som man kun finner her, kan du også se elefanter, leoparder, løver, geparder, impalaer, og massevis av fugler. De lokalkjente mener at Samburu har sin helt egen fuglelyd.

Vær oppmerksom på at det kan forekomme endringer i programmet.

Overnatting Samburu Sopa Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 5: Samburu – Lake Naivasha
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Etter frokost kjører du ned i Great Rift Valley, en 5.000 km lang kløft som strekker seg gjennom hele Øst- Afrika og har mange gamle vulkanske kratre.

Lunsj spiser du ved Thompson Falls.

Hvis trafikken – og tiden – er på din side, skal du i ettermiddag på seiltur på Lake Naivasha. Denne ferskvannssjøen ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper (marekatter) og et rikt og variert fugleliv, både standfugler og trekkfugler. Du går i land og går en tur på den lille øya Cresent Island, der det både lever sebraer, sjiraffer og gnuer. Alle dyrene er relativt tamme, så du kan komme ganske nær innpå dem. Er trafikken for stor til at du rekker seilturen i dag, blir du med ut på sjøen i morgen, før avreise til Masai Mara.

Overnatting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 6: Masai Mara
Dag 6: Masai Mara

Nå går turen til den fantastiske nasjonalparken Masai Mara, den kenyanske delen av det enorme Serengeti-økosystemet. I regntiden er dette hjemstedet for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr.

På de enorme slettene møter du store flokker elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene kommer du nær innpå mange dyr som du opplever fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man oppleve den 1.200 km lange vandringen etter vann og friskt gress med over en million gnuer sammen med et par hundre tusen sebraer og store flokker Thompson-gaseller. Det er på denne vandringen at en del dyr blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Det er et stort øyeblikk når man etter en flott safari opplever den strålende stjernehimmelen og hører nattens lyder på savannen.

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 7-8: Masai Mara
Dag 7-8: Masai Mara

De neste dagene kjører du på game drive morgen og ettermiddag. Noen dager tar du med både frokost og piknik-lunsj som du kan nyte sammen med en fantastisk utsikt, men dette avtales med guiden, som vet alt om dyr og værforhold.

Man får aldri nok av Masai Mara, for savannen er så foranderlig – lyset, fargene, luktene, dyrelivet. Alt er i endring, hele tiden.

Hvis du ønsker å besøke en masailandsby, kan du avtale dette med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene. Dette er et stolt folk som lever slik forfedrene deres har gjort det i 400 år. Masaiene måler rikdom i antall kveg og koner. Jo flere, jo rikere. Konene installeres i hver sin hytte, og det er dem som utfører arbeid som å bygge hytter og hente brensel. Den daglige kosten er melk blandet med husdyrenes blod og kanskje litt maisgrøt. Til fest serveres det kjøtt fra egne dyr.

Hva med å oppleve savannen mens solen står opp – flyvende i en luftballong?

I varmluftballong over bushen

Hva med å oppleve savannen, mens solen står op – flygende i luftballong?

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 9: Masai Mara – Nairobi – Zanzibar
Dag 9: Masai Mara – Nairobi – Zanzibar

Etter frokost forlater du Masai Maras fantastiske dyreliv og kjører til Nairobi, der du flyr videre til den eksotiske øya Zanzibar, der du skal tilbringe 6 netter.

Ved ankomst på Zanzibar venter vår representant på å kjøre deg til hotellet, der det vennlige personalet vil ta godt imot deg.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 10-14: Avslapping og opplevelser på Zanzibar
Dag 10-14: Avslapping og opplevelser på Zanzibar

Dagene er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (uoffisielt kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er velsignet med både flott natur og interessant kultur. Her finner du kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt klima året rundt. Øya har en dramatisk historie med arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, og alle har de satt sitt preg på øya. Her finner du også en av Afrikas mest spennende byer, med flotte eksempler på arabisk arkitektur. For ikke å forglemme det velsmakende swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen.

Her er et lite utvalg av våre turer som kan kjøpes på stedet: 

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar: 

Dag 15: Hjemreisen starter
Dag 15: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen (med mellomlanding(er) starter.

Her er et lite utvalg av våre turer som kan kjøpes på stedet: 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar: 

Dag 16: Hjemkomst
Dag 16: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en fantastisk ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.