man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKenyaSafari i Kenya & Zanzibar
16 dager:

Luksus safari i Kenya & badeferie på Zanzibar

Høydepunkter på denne reisen:

The Giraffe Centre, Karen Coffee Garden, Karen Blixen-museet, ekvator, Samburu nasjonalpark, Great Rift Valley, Thompson Falls, Lake Naivasha, Masai Mara nasjonalpark, Zanzibar.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 7 overnattinger i Kenya inkl. helpensjon
 • Besøk på Giraffsenter og lunsj i Karen Coffee Garden
 • Kulinariske opplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu Nasjonalpark – kryssing av ekvator og på safari etter leopard, elefanter og løver
 • Båttur på Lake Naivasha beliggende i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon af ville dyr
 • Transport og safariturer i firehjulstrukket Land Cruiser
 • Vann hver dag på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Zanzibar inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort **** inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 9.675 kr.
Velg denne reise fordi…

På denne reisen går du i Karen Blixens fotspor, og du skjønner raskt hvorfor hun ble så fascinert av denne østafrikanske perlen. Du krysser ekvator og har mulighet til å komme helt nær innpå det fantastiske og mangfoldige dyrelivet i nasjonalparkene Samburu og Masai Mara med sine karakteristiske akasietrær som gir savannens dyr skygge. Du opplever de fantastiske landskapene ved den 5.000 km lange Great Rift Valley med fossefall, vulkankrater og sjøen Lake Naivasha, kjent for sine flodhester og varierte fugleliv. Du kan også besøke de høye, rødkledte masaiene i landsbyene deres.

Etter dette eventyret er det tid til å slappe av på deilige Zanzibar. Her kan du nyte de kritthvite sandstrendene, utforske den historiske byen Stone Town, smake på øyas krydder og eksotiske frukter, dra på seiltur i en tradisjonell dhow eller dra på oppdagelsesferd i Jozani Chwaka Bay nasjonalpark.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly til Kenya
Dag 1: Fly til Kenya

Med fly fra Norge til en flyplass i Europa og videre med nattfly til Afrika. Ankomst i Nairobi neste morgen.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer
Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

En glad og morgenfrisk sjåfør og guide venter på flyplassen i Nairobi for å kjøre oss ut på betagende og uforglemmelige opplevelser, som perler på en snor.

Vi sjekker inn på Fairmont Norfolk i Nairobi. Etter en liten pause går turen til Karen Blixens farm ved foten af Ngong Hill.

Vi besøker også “The Giraffe Centre”, der vi får vår første nærkontakt med det afrikanske dyreliv. Vi får lov å håndmate, klappe eller til og med klemme de majestetiske giraffene.
Lunsj i Karen Coffee Garden – den gamle administrasjonsbygningen på Karen Blixens kaffeplantasje.

Mulighet for å besøke det nærliggende Kazuri keramikverksted – og  smykkefabrik eller elefantbørnehjemmet David Scheldrick Wildlife Trust.

Middagsmaten skal vi nyte på det verdenskjente Carnivore.

Overnatting Fairmont Norfolk 

Dag 3: Nairobi - Samburu Nasjonalpark
Dag 3: Nairobi - Samburu Nasjonalpark

Etter frokost kjører vi nordover og krysser ekvator i nærheten av Mount Kenya og får demonstrert Coriolis effekten om, hvorfor vindene avbøyes mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige.

Etter å ha stått med et ben på den nordlige halvkule og et på den sørlige, kjører vi mot Samburu og underveis opplever vi flere klima- og vegetasjonssoner; både høyslette, fjellområder og  mere golde områder. Lunsj på Samburu Sopa Lodge.

Etter lunsj kjører vi game drive med åpent tak, stille og rolig for at komme helt tett på dyrene. Samburu er kjennetegnet ved flere dyr som man kun finner her: netgiraffen, Grevy’s sebra, giraffantilopen, den enorme gemsebukken og Somali strutsen med flere.

Overnatting Samburu Sopa Lodge 

Dag 4: Samburu Nasjonalpark
Dag 4: Samburu Nasjonalpark

Heldags game drive, hvor vi medbringer picnic lunsj og kanskje også frokost, så vi har bedre tid til selve safarien.

Foruten de for stedet unike dyr kan vi også se elefanter, leoparder, løver, geparder, impalaer, og mange forskjellige fugler. De stedkjente/ lokale mener, at Samburu har sin helt egen fuglelyd.

På denne safarien kan vi oppleve tre forskjellige giraffer: netgiraffer i Samburu, Rothschild giraffer ved Lake Naivasha og masai giraffer i Masai Mara.

Rekkefølgen på opplevelser som er beskrevet er forbeholdt endringer hvis lokale forhold tilsier det.

Overnatting Samburu Sopa Lodge 

Dag 5: Samburu – Lake Naivasha
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Etter frokost kjører vi ned i Rift Valley – en 5.000 km lang kløft, som går tvers i gjennom hele Øst-Afrika og er fylt med gamle vulkanske kratere. Lake Naivasha er en ferskvannssjø som ligger på en blanding av vulkanske bergarter og sedimentære avleiringer.

Lunsj ved Thompson Falls.

Ettermiddags-båttur på sjøen som ligger på det  høyeste punktet av Great Rift Valley på 1890 meter over havet. Området er kjent for flodhester, giraffer, waterbuck, fløyelsaper og et rikt og variert fugleliv, både stamfugler og trekkfugler.

Overnatting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 6: Masai Mara
Dag 6: Masai Mara

Så går turen til den fantastiske Masai Mara nasjonalpark, den kenyanske delen av det enorme Serengeti økosystemet. På veien ut til Masai Mara vil det bli mulighet for å besøke de rødkledde masaiene i en by ute på savannen. Det er et stolt folk, som lever, som deres forfedre har gjort i 400 år. Entreen betales direkte til masaiene (15 Euro).

Masaiene måler sin rikdom i antall kyr og koner. Jo flere de har, desto rikere er de. Konene installeres i hver sin hytte, og det er dem som må gjøre det grove arbeidet som å bygge hytter og hente ved, mens mennene er virkelig gode til å slappe av.
Den daglige kosten består av melk blandet med kreaturenes blod og kanskje litt majsgrød. Til fest serveres det kjøtt fra egne dyr.

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmulighet

Dag 7: Masai Mara
Dag 7: Masai Mara

De neste dagene kjører vi game drive morgen og ettermiddag. Kanskje tar vi med både frokost og pikniklunsj, som vi kan nyte sammen med en fantastisk utsikt.

Man får aldri nok av Masai Mara, fordi savannen er så foranderlig – lyset, fargene, duftene, blandingen av dyr, ja, alt forandrer seg hele tiden.

Hva med å oppleve savannen, mens solen står op – flygende i luftballong?

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmulighet

Dag 8: Masai Mara
Dag 8: Masai Mara

Under migrasjonen i ca. juli til oktober er Masai Mara hjemsted for den største konsentrasjonen av ville dyr i hele verden. Da kan man oppleve den 1.200 km lange vandringen etter vann og nytt gress av over en million gnuer sammen med et par hundretusen sebraer pluss en masse Thompsongaseller. Det er under denne vandringen, at en del av dem blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de krysser Marafloden.

På de mektige slettene møter vi store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, giraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder. Her kommer vi tett på et vell av ville dyr, som vi opplever fra en trygg og sikker Land Cruiser.

Det er en stor opplevelse å sitte rundt bålet om kvelden etter en dag fylt med god safari, og opplever den mektige stjernehimmelen og hører nattelydene på savannen.

Dersom dere vil besøke en masailandsby koster dette 25 USD per person (ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene. Avtal direkte med guiden hvis dere vil besøke masaiene.

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmulighet

Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar
Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar

Etter frokost forlater vi Masai Maras fantastiske dyreliv og kjører tilbake til Nairobi, hvor vi setter kuresen mot den avslappende badeferien på Zanzibar.

Ved ankomst på Zanzibar venter vår representant og kjører dere til hotellet hvor det vennlige personale vil ta godt i mot dere.

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Dag 10-14: Avslapping og opplevelser på Zanzibar
Dag 10-14: Avslapping og opplevelser på Zanzibar

Dagene er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og kultur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Her er et lite utvalg av våre turer som kan kjøpes på stedet: 

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar: 

Dag 15: Hjemreisen starter
Dag 15: Hjemreisen starter

Du bli hentet på hotellet og kjørt til flyplassen der du setter kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 16: Hjemkomst
Dag 16: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en deilig og spennende ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.