man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKenyaHa Kuna Matata safari
10 dager:

Ha Kuna Matata safari

Høydepunkter på denne reisen:

Oplevelser i Nairobi, The Giraffe Centre, Karen Coffee Garden, Karen Blixen-museet og elefantbarnehjemmet, ekvator, Samburu viltreservat, Great Rift Valley, Thompson Falls, Lake Naivasha, Masai Mara.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 7 overnattinger i Kenya, inkl. helpensjon
 • Besøk på Giraffe Center og lunsj i Karen Coffee Garden
 • Besøk på Karen Blixen Museum
 • Kulinariske opplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu nasjonalpark – kryss ekvator og på safari efter leopard, elefanter og løver
 • Seiltur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med 4-hjulstrekk med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 5.700 kr.
Velg denne reise fordi…

Denne reisen er for deg som gjerne vil oppleve litt mer av Kenya. Du går i den danske forfatteren Karen Blixens fotspor, og du skjønner raskt hvorfor hun ble så fascinert av dette flotte østafrikanske landet. Naturen, dyrelivet og de mange forskjellige menneskene du møter underveis bidrar til å gi deg en fantastisk og autentisk afrikansk opplevelse.

Du krysser ekvator og har mulighet til å komme helt tett innpå det fantastiske og mangfoldige dyrelivet i viltreservatene Samburu og Masai Mara. Førstnevnte med sine ”spesielle fem” og de enestående landskapene, og sistnevnte med de karakteristiske akasietrærne som gir skygge til savannens dyr. Du opplever de fantastiske landskapene ved den 5.000 km lange Great Rift Valley med fosser, vulkankratre og sjøen Lake Naivasha, kjent for sine flodhester og varierte fugleliv. Det er også mulighet til å besøke de høye, rødkledte masaiene i deres landsbyer.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly til Kenya
Dag 1: Fly til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer
Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

Du blir hentet på flyplassen av vår lokale sjåfør som kjører deg til hotellet ditt. Etter en liten pause begynner dagens sightseeingtur i Nairobi og omegn.

Dagen inkluderer besøk på ”The Giraffe Centre”, der du får den første dyreopplevelsen på denne Afrika-reisen. På senteret får du nærkontakt med sjiraffene og får lov til å mate dem for hånd, klappe dem eller til og med gi de grasiøse dyrene en klem. Lunsjen inntas i Karen Coffee Garden – den gamle administrasjonsbygningen til kaffeplantasjen, med etterfølgende besøk i det legendariske Karen Blixen. museet. Hvis tiden tillater det, blir det mulighet til å besøke Kazuri keramikkverksted og smykkefabrikk i nærheten, der enslige mødre lager perler av leire – et helt spesielt arbeidsprosjekt  –  eller elefantbarnehjemmet David Sheldrick Wildlife Trust.

Middagen serveres på den verdenskjente restauranten Carnivore.

Middagsmaten skal vi nyte på det verdenskjente Carnivore.

Overnatting Fairmont Norfolk 

Dag 3: Nairobi - Samburu Nasjonalpark
Dag 3: Nairobi - Samburu Nasjonalpark

Etter frokost går turen nordover. Du krysser ekvator i nærheten av Mount Kenya og får demonstrert Coriolis-effekten: hvordan vindene bøyer av mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige.

Etter å ha stått med ett ben på den nordlige halvkule og ett på den sørlige, kjører du mot Samburu. Underveis opplever du flere klima-og vegetasjonssoner: både høyslette, fjellområder og mer tørre områder.

Du sjekker inn på lodgen i Samburu, der lunsjen venter.

Etter lunsj kjører du på reisens første egentlige game drive. Samburu har en rekke dyr som kun finnes her: Greys sebra, sjiraffantilopen, den enorme gemsebukken, somalistrutsen og nettsjiraffen. Faktisk kan du på denne safarireisen oppleve hele tre forskjellige sjiraffarter: nettsjiraffer i Samburu, Rothschild-sjiraffer ved Lake Naivasha og masaisjiraffer i Masai Mara.

Overnatting Samburu Sopa Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 4: Samburu Nasjonalpark
Dag 4: Samburu Nasjonalpark

Her skal du ut på en heldags game drive der du tar med deg en piknik-lunsj og kanskje også frokost, slik at du får mer tid til selve safarien.

Foruten de ”spesielle fem” kan du her i Samburu også se elefanter, leoparder, løver, geparder, impalaer, og massevis av fugler. De lokalkjente mener at Samburu har sin helt egen fuglelyd. Landskapene er varierte og meget vakre, og du kan være så heldig å se masaienes slektninger, samburuene, og en av deres kamel-karavaner.

Vær oppmerksom på at det kan forekomme endringer i programmet.

Overnatting Samburu Sopa Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 5: Samburu – Lake Naivasha
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Etter frokost kjører du ned i Great Rift Valley. Den 5.000 km lang kløften strekker seg gjennom hele Øst- Afrika og har mange gamle vulkanske kratre – en slående kontrast til Samburu.

Det blir et par stopp underveis, og lunsj spiser du ved Thompson Falls.

Hvis trafikken – og tiden – er på din side, skal du i ettermiddag på seiltur på Lake Naivasha. Denne ferskvannssjøen ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper (marekatter) og et rikt og variert fugleliv, både standfugler og trekkfugler. Du går i land og går en tur på den lille øya Cresent Island, der det lever sebraer, sjiraffer og gnuer. Alle dyrene er relativt tamme, så du kan komme ganske nær innpå dem. Er trafikken for stor til at du rekker seilturen i dag, blir du med ut på sjøen i morgen, før avreise til Masai Mara.

Overnatting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 6: Masai Mara
Dag 6: Masai Mara

Det er ingen vei utenom: Masai Mara ER høydepunktet på enhver reise til Kenya. Og i dag er det din tur. Fra morgenen av går turen mot det fantastiske viltreservatet Masai Mara, den kenyanske delen av det enorme Serengeti-økosystemet. I regntiden er dette hjemstedet for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr. Du må regne med at kjøreturen hit tar en god del av dagen. Det er både Wi-Fi og strøm i bilen, så du har muligheter til å laste opp feriebilder, ta en lur eller bare nyte synet av Kenya som suser forbi. Du kommer gjennom en del små landsbyer der det nesten alltid er et livlig folkeliv på gatemarkedene. Det blir også et par stopp underveis.

På de enorme slettene møter du store flokker elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene kommer du nær innpå mange dyr som du opplever fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man oppleve den 1.200 km lange vandringen etter vann og friskt gress med over en million gnuer sammen med et par hundre tusen sebraer og store flokker Thompson-gaseller. Det er på denne vandringen at en del dyr blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Mange tror at det er best å reise til Masai Mara under den store migrasjonen, men det er mange dyr på gresslettene året rundt.

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 7-8: Masai Mara
Dag 7-8: Masai Mara

De neste dagene kjører du på game drive morgen og ettermiddag. Noen dager tar du med både frokost og piknik-lunsj som du kan nyte sammen med en fantastisk utsikt, men alt dette avtales med guiden, som vet alt om dyr og værforhold.

 

Man får aldri nok av Masai Mara, for savannen er så foranderlig – lyset, fargene, luktene, dyrelivet. Alt er i endring, hele tiden.

Hvis du ønsker å besøke en masailandsby, kan du avtale dette med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene. Dette er et stolt folk som lever slik forfedrene deres har gjort det i 400 år. Masaiene måler rikdom i antall kveg og koner. Jo flere, jo rikere. Konene installeres i hver sin hytte, og det er dem som utfører arbeid som å bygge hytter og hente brensel. Den daglige kosten er melk blandet med husdyrenes blod og kanskje litt maisgrøt. Til fest serveres det kjøtt fra egne dyr.

Hva med å oppleve savannen mens solen står opp – flyvende i en luftballong?

I varmluftballong over bushen

Hva med å oppleve savannen, mens solen står op – flygende i luftballong?

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 9: Masai Mara - Nairobi
Dag 9: Masai Mara - Nairobi

Dessverre er tiden kommet til å si farvel til savannen. Du kjører tilbake til Nairobi og tar flyet hjem til Norge.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 10: Ankomst i Norge
Dag 10: Ankomst i Norge

Flyet lander i Norge sent på formiddagen.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.