• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
10 dager

Hakuna Matata-safari

Denne reisen er for deg som vil oppleve litt mer av flotte Kenya. Du opplever det fantastiske dyrelivet og den praktfulle naturen i Kenyas beste og mest varierte nasjonalparker.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hakuna Matata-safari Hakuna Matata-safari
10 dager

Hakuna Matata-safari

Denne reisen er for deg som vil oppleve litt mer av flotte Kenya. Du opplever det fantastiske dyrelivet og den praktfulle naturen i Kenyas beste og mest varierte nasjonalparker.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 7 overnattinger i Kenya, inkl. helpensjon
 • Besøk på Giraffe Center og lunsj i Karen Coffee Garden
 • Besøk på Karen Blixen Museum
 • Kulinariske opplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu nasjonalpark – kryss ekvator og på safari efter leopard, elefanter og løver
 • Seiltur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med 4-hjulstrekk med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Reisen kort & godt

Denne reisen er for deg som gjerne vil oppleve litt mer av Kenya. Du går i den danske forfatteren Karen Blixens fotspor, og du skjønner raskt hvorfor hun ble så fascinert av dette flotte østafrikanske landet. Naturen, dyrelivet og de mange forskjellige menneskene du møter underveis bidrar til å gi deg en fantastisk og autentisk afrikansk opplevelse.

Du krysser ekvator og har mulighet til å komme helt tett innpå det fantastiske og mangfoldige dyrelivet i viltreservatene Samburu og Masai Mara. Førstnevnte med sine ”spesielle fem” og de enestående landskapene, og sistnevnte med de karakteristiske akasietrærne som gir skygge til savannens dyr. Du opplever de fantastiske landskapene ved den 5.000 km lange Great Rift Valley med fosser, vulkankratre og sjøen Lake Naivasha, kjent for sine flodhester og varierte fugleliv. Det er også mulighet til å besøke de høye, rødkledte masaiene i deres landsbyer.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du opplever Nairobi, Samburu, Riftdalen og Masai Mara på én og samme reise
 • Gled deg til å oppleve «de fem spesielle» i Samburu og «The Big 5» på Masai Maras gressletter
 • Opplev Nairobi med elefantbarnehjemmet, Karen Blixens gård og den verdensberømte restauranten «Carnivore»
 • Du kjører på safari i Afrikasafaris egen landcruiser med strøm og Wi-Fi

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

Du blir hentet på flyplassen av vår lokale sjåfør som kjører deg til hotellet ditt. Etter en liten pause begynner dagens sightseeingtur i Nairobi og omegn.

Dagen inkluderer besøk på ”The Giraffe Centre”, der du får den første dyreopplevelsen på denne Afrika-reisen. På senteret får du nærkontakt med sjiraffene og får lov til å mate dem for hånd, klappe dem eller til og med gi de grasiøse dyrene en klem. Lunsjen inntas i Karen Coffee Garden – den gamle administrasjonsbygningen til kaffeplantasjen, med etterfølgende besøk i det legendariske Karen Blixen. museet. Hvis tiden tillater det, blir det mulighet til å besøke Kazuri keramikkverksted og smykkefabrikk i nærheten, der enslige mødre lager perler av leire – et helt spesielt arbeidsprosjekt  –  eller elefantbarnehjemmet David Sheldrick Wildlife Trust.

Middagen serveres på den verdenskjente restauranten Carnivore.

Middagsmaten skal vi nyte på det verdenskjente Carnivore.

Dag 3: Nairobi - Samburu viltreservat

Etter frokost går turen nordover. Du krysser ekvator i nærheten av Mount Kenya og får demonstrert Coriolis-effekten: hvordan vindene bøyer av mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige.

Etter å ha stått med ett ben på den nordlige halvkule og ett på den sørlige, kjører du mot Samburu. Underveis opplever du flere klima-og vegetasjonssoner: både høyslette, fjellområder og mer tørre områder.

Du sjekker inn på lodgen i Samburu, der lunsjen venter.

Etter lunsj kjører du på reisens første egentlige game drive. Samburu har en rekke dyr som kun finnes her: Greys sebra, sjiraffantilopen, den enorme gemsebukken, somalistrutsen og nettsjiraffen. Faktisk kan du på denne safarireisen oppleve hele tre forskjellige sjiraffarter: nettsjiraffer i Samburu, Rothschild-sjiraffer ved Lake Naivasha og masaisjiraffer i Masai Mara.

Dag 4: Samburu viltreservat

Her skal du ut på en heldags game drive der du tar med deg en piknik-lunsj og kanskje også frokost, slik at du får mer tid til selve safarien.

Foruten de ”spesielle fem” kan du her i Samburu også se elefanter, leoparder, løver, geparder, impalaer, og massevis av fugler. De lokalkjente mener at Samburu har sin helt egen fuglelyd. Landskapene er varierte og meget vakre, og du kan være så heldig å se masaienes slektninger, samburuene, og en av deres kamel-karavaner.

 

Overnatting:
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Etter frokost kjører du ned i Great Rift Valley. Den 5.000 km lang kløften strekker seg gjennom hele Øst- Afrika og har mange gamle vulkanske kratre – en slående kontrast til Samburu.

Det blir et par stopp underveis, og lunsj spiser du ved Thompson Falls.

Hvis trafikken – og tiden – er på din side, skal du i ettermiddag på seiltur på Lake Naivasha. Denne ferskvannssjøen ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper (marekatter) og et rikt og variert fugleliv, både standfugler og trekkfugler. Du går i land og går en tur på den lille øya Cresent Island, der det lever sebraer, sjiraffer og gnuer. Alle dyrene er relativt tamme, så du kan komme ganske nær innpå dem. Er trafikken for stor til at du rekker seilturen i dag, blir du med ut på sjøen i morgen, før avreise til Masai Mara.

Dag 6: Masai Mara

Det er ingen vei utenom: Masai Mara ER høydepunktet på enhver reise til Kenya. Og i dag er det din tur. Fra morgenen av går turen mot det fantastiske viltreservatet Masai Mara, den kenyanske delen av det enorme Serengeti-økosystemet. I regntiden er dette hjemstedet for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr. Du må regne med at kjøreturen hit tar en god del av dagen. Det er både Wi-Fi og strøm i bilen, så du har muligheter til å laste opp feriebilder, ta en lur eller bare nyte synet av Kenya som suser forbi. Du kommer gjennom en del små landsbyer der det nesten alltid er et livlig folkeliv på gatemarkedene. Det blir også et par stopp underveis.

På de enorme slettene møter du store flokker elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene kommer du nær innpå mange dyr som du opplever fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man oppleve den 1.200 km lange vandringen etter vann og friskt gress med over en million gnuer sammen med et par hundre tusen sebraer og store flokker Thompson-gaseller. Det er på denne vandringen at en del dyr blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Mange tror at det er best å reise til Masai Mara under den store migrasjonen, men det er mange dyr på gresslettene året rundt.

Dag 7-8: Masai Mara

De neste dagene kjører du på game drive morgen og ettermiddag. Noen dager tar du med både frokost og piknik-lunsj som du kan nyte sammen med en fantastisk utsikt, men alt dette avtales med guiden, som vet alt om dyr og værforhold.

Man får aldri nok av Masai Mara, for savannen er så foranderlig – lyset, fargene, luktene, dyrelivet. Alt er i endring, hele tiden.

Hvis du ønsker å besøke en masailandsby, kan du avtale dette med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene. Dette er et stolt folk som lever slik forfedrene deres har gjort det i 400 år. Masaiene måler rikdom i antall kveg og koner. Jo flere, jo rikere. Konene installeres i hver sin hytte, og det er dem som utfører arbeid som å bygge hytter og hente brensel. Den daglige kosten er melk blandet med husdyrenes blod og kanskje litt maisgrøt. Til fest serveres det kjøtt fra egne dyr.

Dag 9: Masai Mara - Nairobi

Dessverre er tiden kommet til å si farvel til savannen. Du kjører tilbake til Nairobi og tar flyet hjem til Norge.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Dag 10: Ankomst i Norge

Flyet lander i Norge sent på formiddagen.

Dag Strekning Ca. i km
Dag 3 Nairobi - Samburu, ca. 6 timer 320
Dag 5 Samburu - Lake Naivasha, ca. 6-7 timer 340
Dag 6 Lake Naivasha – Masai Mara, ca. 4-6 timer 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi, ca. 6-7 timer 265
I alt ca 1175 km – uten gamedriveHusk alle avstander og tidsangivelser er omtrentlige, og med forbehold for vær -og føreforhold. Veistandarden i Kenya kan ikke sammenliknes med veiene i Nord-Europa.
Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Gorillasporing i Uganda, 4 netter

Du har garantert sett bilder av de ville, hårete fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda.

Hvorfor ikke gjøre reisen i Øst-Afrika komplett og forlenge ferien med en tur til Uganda for å se de enestående fjellgorillaene?

Vi har gjort det enkelt for deg og laget denne fem dagers forlengelsen, hvor du i tillegg til gorillasporing også drar på «walking safari» i Lake Mburo nasjonalpark.

Vi har selvfølgelig inkludert fly, gorillatillatelse og helpensjon nesten alle steder.

Enklere blir det ikke!

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun ved min. 2 reisende.

Forlengelsen må bestilles senest 70 dager før avreise.

Tillegg for enkeltrom 6.000 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.