• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
8 dager

Karibu Kenya-safari

Dette er den klassiske Kenya-rundreisen med de største høydepunktene. Fra Amboselis elefanter går turen videre til flodhester i Lake Naivasha før du avrunder reisen med Masai Mara.

Karibu Kenya-safari Karibu Kenya-safari
8 dager

Karibu Kenya-safari

Dette er den klassiske Kenya-rundreisen med de største høydepunktene. Fra Amboselis elefanter går turen videre til flodhester i Lake Naivasha før du avrunder reisen med Masai Mara.

Velg denne reise fordi…

Denne reisen er for deg som vil oppleve Kenyas høydepunkter.

Reisen starter i en av Kenyas minste nasjonalparker: Amboseli. Parken er spesielt kjent for sine store elefantflokker, som ofte poserer med Kilimanjaro i bakgrunnen. Parken er flat som en pannekake, klimaet er tørt og vegetasjonen sparsom, og derfor er det meget lett å få øye på de ville dyrene.

Fra Amboseli kjører du gjennom de fantastiske landskapene ved Great Rift Valley mot sjøen Lake Naivasha, kjent for sine flodhester og varierte fugleliv. I det verdensberømte viltreservatet Masai Mara er det naturligvis spesielt The Big 5 som er den store attraksjonen, sammen med mange ulike byttedyr. Det er også mulighet for å besøke de høye, rødkledte masaiene i deres landsbyer.

Dette er en klassisk rundreise i Kenya med de største høydepunktene.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger i Kenya, inkl. helpensjon
 • Amboseli nasjonalpark – elefanter ved foten av Kilimanjaro
 • Seiltur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med 4-hjulstrekk med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly til Kenya

I dag er det avreise med fly til Kenya. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Nairobi til Amboseli Nasjonalpark

Du blir hentet på flyplassen av sjåføren din, som kjører deg sørover, mot Amboseli nasjonalpark.

Litt avhengig av når flyet ditt lander i Nairobi, spiser du enten lunsj på vei mot Amboseli eller etter ankomst på lodgen i Amboseli. Hvis det er tid til det, venter turens aller første safari allerede i ettermiddag.

Dag 3: Amboseli Nasjonalpark

Amboseli nasjonalpark er en av Kenyas minste, men her mangler det ikke på store opplevelser. Et av de mest klassiske bildene fra Afrika viser en stor elefantflokk midt på savannen med Mt. Kilimanjaro i bakgrunnen. Nå vet du at du er i Afrika. Stå gjerne tidlig opp i dag og nyt soloppgangen – utsikten til fjellet er ofte best først på dagen Og nettopp elefantene er grunnen til at denne parken er så kjent. Du finner neppe større elefanter med større støttenner noe annet sted i Afrika. Den sparsomme vegetasjonen i Amboseli gjør det lettere å få øye på de ville dyrene her enn andre steder. Parken har også et rikt fugleliv. Du har med deg matpakke i dag, så du kan tilbringe hele dagen i parken. Matpakken spiser du på en liten høyde der du har fenomenal utsikt både over sumpområdene og de knusktørre delene av Amboseli.

Dag 4: Amboseli - Lake Naivasha

En ny dag med nye opplevelser ligger foran deg. Fra flate Amboseli går reisen nå mot nord og det kuperte landskapet i Great Rift Valley. Dagens mål er Lake Naivasha. Underveis blir det tid til en pause et sted der du kan spise lunsj, og det blir også mulighet for å ta et bilde eller to av utsikten over Great Rift Valley. Lake Naivasha er en ferskvannssjø som ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. En båttur på sjøen blir et av de store høydepunktene her. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper (marekatter) og et rikt og variert fugleliv, med både standfugler og trekkfugler.

Dag 5: Masai Mara Nasjonalpark

Etter frokost kjører du i retning Masai Mara. Trafikken i Kenya kan være uforutsigelig, så det meste av dagen er avsatt til kjøreturen til Masai Mara. Len deg godt tilbake i setet, kanskje med din yndlingssnack og en lydbok eller musikk i ørene, og la deg fascinere av synet av Kenya utenfor vinduene. Husk at det både er Wi-Fi og strøm i bilen, så du kan også benytte anledningen til å gjøre venner og familie misunnelige med et par feriebilder.

Først kommer du forbi den gamle vulkanen Longnot. Herfra tar du av mot vest og inn i masaienes rike. Langs veien ser du mange menn iført den typiske røde klesdrakten. Masaiene har ingen tradisjon for å dyrke jorden, de lever av kveg som gresser mellom giraffer, sebraer og andre av savannens planteetere. Du kjører gjennom lokale landsbyer der handelen går livlig, og mange steder vinker folk til passasjerene i bilene.

Det blir et raskt stopp i Narok, masaienes «hovedstad», før vi fortsetter mot Masai Mara. Etter hvert blir det færre landsbyer, men desto flere dyr å se utenfor vinduene.

Det er mulig å besøke en masailandsby. Dette skal dere avtale med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene.

Dag 6: Masai Mara Nasjonalpark

I dag skal du på heldags game drive i Masai Mara viltreservat, den kenyanske delen av det enorme Serengeti-økosystemet og i regntiden hjemsted for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr.

 

Masai Mara trenger neppe noen nærmere introduksjon. På de store slettene her vil du møte store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, gaseller og andre planteetende byttedyr for jegerne: løver, hyener, geparder og leoparder. De neste dagene vil du få se massevis av dyr, og noen av dem vil du være glad for å oppleve fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man bivåne den 1.200 km lange vandringen til over en million gnuer og et par hundre tusen sebraer pluss store flokker av Thompson-gaseller.

Det er på denne vandringen at en del dyr blir ofre for de store nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Hva med å oppleve savannen mens solen står opp – flyvende i en luftballong?

Dag 7: Masai Mara - Nairobi – Hjemreisen starter

Etter frokost forlater du Masai Maras fantastiske dyreliv og kjører til Nairobi, en fin kjøretur gjennom den spektakulære Great Rift Valley via byen Narok.

Etter lunsj fortsetter du til flyplassen, der hjemreisen starter med mellomlanding(er) underveis. Hvis du ønsker det, kan du også kjøpe to overnattinger i Nairobi med en heldagsutflukt der du får oppleve noen av Nairobis største høydepunkter, som elefantbarnehjemmet og [den danske forfatteren] Karen Blixens tidligere hjem.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Dag 8: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Forleng reisen din

Nairobis severdigheter, 2 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 3.700 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.700 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.700 kr.

Kenyas hovedstad og største by, Nairobi, ble grunnlagt i 1899 som et stopp på den britiske jernbanelinjen til Uganda, Afrikas perle. I dag er det en av Øst- Afrikas mest kosmopolitiske byer og en ekte kulturell smeltedigel med mange severdigheter og attraksjoner. Flere av de mest interessante får du oppleve på denne storbyforlengelsen.

Du har kanskje allerede hørt om elefantbarnehjemmet David Sheldrick Wildlife Trust i Nairobi? Hver dag, ved middagstid, inviteres besøkende inn på ”barnehjemmet”, og der kan du se de de små elefantene drikke av tåteflaskene dyrepasserne holder. Det er en både morsom og ganske rørende opplevelse, og man kommer helt nær de små elefantene og får vite mer om arbeidet til denne organisasjonen.

Du har sikkert også hørt om [den danske forfatteren] Karen Blixens liv i Afrika – og kanskje du har sett filmen Out of Africa med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollene. Filmen begynner med ordene: ”I had a farm i Africa at the foot of the Ngong Hills”. Karen Blixens tidligere hjem er i dag blitt til museum, og når man er I Nairobi bør man absolutt legge inn et besøk her. Karen Blixen har vært viktig for byen, og hun har fått en hel bydel oppkalt etter seg: Karen.

Visst du at man på Giraffe Centre kan håndmate sjiraffer? Et besøk her står også på dagens program, og vi skal også innom smykkefabrikken Kazuri, der enslige mødre får arbeide slik at de kan forsørge barna sine.

Alt dette kan du oppleve på denne lille forlengelsen med to netter i Nairobi og en heldagsutflukt.

Enkeltromstillegg 4.640 kr.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.