man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKenyaKaribu Kenya & Zanzibar
14 dager:

Karibu safari i Kenya & badeferie på Zanzibar

Høydepunkter på denne reisen:

De store elefantflokkene og utsikt til Kilimanjaro fra Amboseli nasjonalpark, Great Rift Valley, lokale landsbyer, seiltur på Lake Naivasha, masaier, Masai Mara, badeferie på Zanzibar.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Nairobi, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger, inkl. helpensjon
 • Amboseli nasjonalpark – elefanter ved foten av Kilimanjaro
 • Seiltur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med 4-hjulstrekk med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Zanzibar, inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort ****, inkl. halvpensjon
 • Mulighet til å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reise
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 8.615 kr.
Velg denne reise fordi…

På denne reisen har vi kombinert safarieventyret i Kenya med en deilig avsluttende badeferie.

Først venter safari i en av Kenyas minste nasjonalparker. I Amboseli har du flott utsikt til Kilimanjaro med snø på toppen. Klimaet her er tørt og vegetasjonen sparsom, så derfor er det enkelt å få øye på de ville dyrene.

Herfra går turen gjennom Great Rift Valley til Lake Naivasha. Her venter en seiltur på sjøen, som spesielt er kjent for sine flodhester og det rike dyrelivet.

I det verdensberømte viltreservatet Masai Mara har du mulighet til å møte alle The Big 5 og et utall ulike byttedyrarter. Det er også mulighet til å besøke de høye, rødkledte masaiene i deres landsbyer.

Etter dette eventyret er det tid til avslapning på deilige Zanzibar. Her kan du ligge på de kritthvite sandstrendene, utforske den historiske byen Stone Town, smake på øyas krydder og eksotiske frukter, seile med en tradisjonell dhow eller dra på oppdagelsesferd i nasjonalparken Jozani Chwaka Bay.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly til Kenya
Dag 1: Fly til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Nairobi til Amboseli Nasjonalpark
Dag 2: Nairobi til Amboseli Nasjonalpark

Utenfor flyplassen blir du hentet av sjåføren din for de neste dagene, og dere setter kursen sørover, mot Amboseli nasjonalpark.

Litt avhengig av når du ankommer, spiser du enten lunsj underveis eller etter ankomst på lodgen. Hvis du er litt heldig, venter allerede om ettermiddagen turens aller første safari.

Overnatting Amboseli Sopa Lodge 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 3: Amboseli Nasjonalpark
Dag 3: Amboseli Nasjonalpark

Amboseli nasjonalpark er en av Kenyas minste, men her mangler det ikke på store opplevelser. Parken er spesielt kjent sine store flokker av elefanter, og mange av dem har kjempestøttenner. Synet av elefantene med Kilimanjaro i bakgrunnen er et av de mest kjente motivene fra Afrika. Den sparsomme vegetasjonen i Amboseli gjør det lettere å få øye på de ville dyrene. Hvis du er fugleinteressert, blir du heller ikke skuffet i Amboseli, for deler av parken er sumpområder nesten året rundt. Du har med deg matpakke i dag, så hele dagen tilbringes i parken.

Overnatting Amboseli Sopa Lodge 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 4: Amboseli - Lake Naivasha
Dag 4: Amboseli - Lake Naivasha

I dag skifter du ut det tørre landskapet med en stor ferskvannssjø: Lake Naivasha. Men først går turen tilbake i retning Nairobi. Etter lunsj kjører du det siste stykket mot Lake Naivasha, en ferskvannssjø som ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. Her venter en ettermiddagsbåttur på sjøen. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper (marekatter) og et rikt og variert fugleliv, med både standfugler og trekkfugler.

Overnatting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 5: Masai Mara Nasjonalpark
Dag 5: Masai Mara Nasjonalpark

Dagens tur går fra Lake Naivasha til Masai Mara. Det er en lang kjøretur, men den vil gi deg et godt inntrykk av hvordan livet leves på landet i Kenya. Len deg tilbake i setet og la deg fascinere av de landskapene og landsbyene som suser forbi vinduene. Husk at det både er Wi-Fi og strøm i bilen, så du har gode muligheter til å dele feriebilder med familie og venner.

Først kjører du forbi den gamle vulkanen Longnot. Herfra tar du av mot vest og inn i masaienes rike. Langs veien ser du mange menn iført den typiske røde klesdrakten. Masaiene har ingen tradisjon for å dyrke jorden, de lever av kveg som gresser mellom giraffer, sebraer og andre av savannens planteetere.

Litt avhengig av tiden og trafikken tar vi et kort stopp i Narok, masaienes «hovedstad». Etter hvert ser du færre landsbyer utenfor vinduene, men stadig flere ville dyr. Da vet du at du nærmer deg Masai Mara.

Det er mulig å besøke en masailandsby. Dette skal dere avtale med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene.

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 6: Masai Mara Nasjonalpark
Dag 6: Masai Mara Nasjonalpark

Hele dagen i dag er avsatt til game drive i Masai Mara viltreservat. Ofte får gjestene med seg en matpakke som spises underveis, slik at tiden kan utnyttes best mulig. Det er umulig å si hva man får se på en game drive. Store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, gaseller og bøfler kan vi nesten garantere. Og med byttedyr følger jegerne: løver, hyener, geparder og leoparder. Men husk å også utkikk etter de mindre dyrene. Her er det både et rikt fugleliv og fargerike firfirsler som skjuler seg i buskene.

De neste dagene vil du få se massevis av dyr, og noen av dem vil du være glad for å oppleve fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man bivåne den 1.200 km lange vandringen til over en million gnuer og et par hundre tusen sebraer pluss store flokker av Thompson-gaseller.

Det er på denne vandringen at en del dyr blir ofre for de store nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Hva med å oppleve savannen mens solen står opp – flyvende i en luftballong?

I varmluftballong over bushen

Hva med å oppleve savannen, mens solen står opp – flygende i luftballong?

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 7: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar
Dag 7: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar

Etter frokost forlater du Masai Maras fantastiske dyreliv og returnerer til Nairobi, der du flyr til Zanzibar og en avslappende badeferie.

Ved ankomst på Zanzibar blir du hentet av vår lokale samarbeidspartner som kjører deg til hotellet ditt.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Dag 8-12: Avslapping og opplevelser på Zanzibar
Dag 8-12: Avslapping og opplevelser på Zanzibar

Dagene på Zanzibar er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (uoffisielt kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er velsignet med både flott natur og interessant kultur. Her finner du kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, og alle har de satt sitt preg på øya. Her finner du også en av Afrikas mest spennende byer, med flotte eksempler på arabisk arkitektur. For ikke å forglemme det velsmakende swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen.

Her er et lite utvalg av våre turer som kan kjøpes på stedet: 

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar: 

Dag 13: Hjemreisen starter
Dag 13: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen (med mellomlanding(er) starter.

Dag 14: Hjemkomst
Dag 14: Hjemkomst

Flyet lander i Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.