• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
14 dager

Karibu Kenya & badeferie på Zanzibar

På denne reisen opplever du Kenyas største høydepunkter: Amboseli, Lake Naivasha og Masai Mara. Reisen avsluttes med en avslappende ferie på den eksotiske øya Zanzibar.

Karibu Kenya & badeferie på Zanzibar Karibu Kenya & badeferie på Zanzibar
14 dager

Karibu Kenya & badeferie på Zanzibar

På denne reisen opplever du Kenyas største høydepunkter: Amboseli, Lake Naivasha og Masai Mara. Reisen avsluttes med en avslappende ferie på den eksotiske øya Zanzibar.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du opplever Kenyas største høydepunkter på en klassisk safaritur og avslutter med badeferie
 • Du opplever de store dyreflokkene i Masai Mara – som gir de fleste bakoversveis
 • Reisen rundes av med en avslappende 4* badeferie på Zanzibars kritthvite sandstrender
 • Du kjører på safari i Afrikasafaris egen landcruiser med strøm og Wi-Fi

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

På denne reisen har vi kombinert safarieventyret i Kenya med en deilig avsluttende badeferie.

Først venter safari i en av Kenyas minste nasjonalparker. I Amboseli har du flott utsikt til Kilimanjaro med snø på toppen. Klimaet her er tørt og vegetasjonen sparsom, så derfor er det enkelt å få øye på de ville dyrene.

Herfra går turen gjennom Great Rift Valley til Lake Naivasha. Her venter en seiltur på sjøen, som spesielt er kjent for sine flodhester og det rike dyrelivet.

I det verdensberømte viltreservatet Masai Mara har du mulighet til å møte alle The Big 5 og et utall ulike byttedyrarter. Det er også mulighet til å besøke de høye, rødkledte masaiene i deres landsbyer.

Etter dette eventyret er det tid til avslapning på deilige Zanzibar. Her kan du ligge på de kritthvite sandstrendene, utforske den historiske byen Stone Town, smake på øyas krydder og eksotiske frukter, seile med en tradisjonell dhow eller dra på oppdagelsesferd i nasjonalparken Jozani Chwaka Bay.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger, inkl. helpensjon
 • Amboseli nasjonalpark – elefanter ved foten av Kilimanjaro
 • Seiltur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med 4-hjulstrekk med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Zanzibar, inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort ****, inkl. halvpensjon
 • Mulighet til å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reise
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Nairobi til Amboseli Nasjonalpark

Utenfor flyplassen blir du hentet av sjåføren din for de neste dagene, og dere setter kursen sørover, mot Amboseli nasjonalpark.

Litt avhengig av når du ankommer, spiser du enten lunsj underveis eller etter ankomst på lodgen. Hvis du er litt heldig, venter allerede om ettermiddagen turens aller første safari.

Dag 3: Amboseli Nasjonalpark

Amboseli nasjonalpark er en av Kenyas minste, men her mangler det ikke på store opplevelser. Parken er spesielt kjent sine store flokker av elefanter, og mange av dem har kjempestøttenner. Synet av elefantene med Kilimanjaro i bakgrunnen er et av de mest kjente motivene fra Afrika. Den sparsomme vegetasjonen i Amboseli gjør det lettere å få øye på de ville dyrene. Hvis du er fugleinteressert, blir du heller ikke skuffet i Amboseli, for deler av parken er sumpområder nesten året rundt. Du har med deg matpakke i dag, så hele dagen tilbringes i parken.

Dag 4: Amboseli - Lake Naivasha

I dag skifter du ut det tørre landskapet med en stor ferskvannssjø: Lake Naivasha. Men først går turen tilbake i retning Nairobi. Etter lunsj kjører du det siste stykket mot Lake Naivasha, en ferskvannssjø som ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. Her venter en ettermiddagsbåttur på sjøen. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper (marekatter) og et rikt og variert fugleliv, med både standfugler og trekkfugler.

Dag 5: Masai Mara Nasjonalpark

Dagens tur går fra Lake Naivasha til Masai Mara. Det er en lang kjøretur, men den vil gi deg et godt inntrykk av hvordan livet leves på landet i Kenya. Len deg tilbake i setet og la deg fascinere av de landskapene og landsbyene som suser forbi vinduene. Husk at det både er Wi-Fi og strøm i bilen, så du har gode muligheter til å dele feriebilder med familie og venner.

Først kjører du forbi den gamle vulkanen Longnot. Herfra tar du av mot vest og inn i masaienes rike. Langs veien ser du mange menn iført den typiske røde klesdrakten. Masaiene har ingen tradisjon for å dyrke jorden, de lever av kveg som gresser mellom giraffer, sebraer og andre av savannens planteetere.

Litt avhengig av tiden og trafikken tar vi et kort stopp i Narok, masaienes «hovedstad». Etter hvert ser du færre landsbyer utenfor vinduene, men stadig flere ville dyr. Da vet du at du nærmer deg Masai Mara.

Det er mulig å besøke en masailandsby. Dette skal dere avtale med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene.

Dag 6: Masai Mara Nasjonalpark

Hele dagen i dag er avsatt til game drive i Masai Mara viltreservat. Ofte får gjestene med seg en matpakke som spises underveis, slik at tiden kan utnyttes best mulig. Det er umulig å si hva man får se på en game drive. Store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, gaseller og bøfler kan vi nesten garantere. Og med byttedyr følger jegerne: løver, hyener, geparder og leoparder. Men husk å også utkikk etter de mindre dyrene. Her er det både et rikt fugleliv og fargerike firfirsler som skjuler seg i buskene.

De neste dagene vil du få se massevis av dyr, og noen av dem vil du være glad for å oppleve fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man bivåne den 1.200 km lange vandringen til over en million gnuer og et par hundre tusen sebraer pluss store flokker av Thompson-gaseller.

Det er på denne vandringen at en del dyr blir ofre for de store nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Hva med å oppleve savannen mens solen står opp – flyvende i en luftballong?

I varmluftballong over bushen

Dag 7: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar

Etter frokost forlater du Masai Maras fantastiske dyreliv og returnerer til Nairobi, der du flyr til Zanzibar og en avslappende badeferie.

Ved ankomst på Zanzibar blir du hentet av vår lokale samarbeidspartner som kjører deg til hotellet ditt.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Dag 8-12: Avslapping og opplevelser på Zanzibar

Dagene på Zanzibar er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (uoffisielt kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er velsignet med både flott natur og interessant kultur. Her finner du kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, og alle har de satt sitt preg på øya. Her finner du også en av Afrikas mest spennende byer, med flotte eksempler på arabisk arkitektur. For ikke å forglemme det velsmakende swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen.

Dag 13: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen (med mellomlanding(er) starter.

Dag 14: Hjemkomst

Flyet lander i Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Dag Strekning Ca. i km
Dag 3 Nairobi – Amboseli, ca. 4-5 timer 250
Dag 4 Amboseli - Lake Naivasha, ca. 6-7 timer 350
Dag 5 Lake Naivasha – Masai Mara, ca 4-6 timer 250
Dag 7 Masai Mara – Nairobi, ca. 6-7 timer 265
I alt ca 1115 km – uten gamedriveHusk alle avstander og tidsangivelser er omtrentlige, og med forbehold for vær -og føreforhold. Veistandarden i Kenya kan ikke sammenliknes med veiene i Nord-Europa.
Velg mellom alternativene nedenfor
Kombiner med

Opplev Stone Town, 2 netter

Hvis du elsker Marrakech, vil du også elske Stone Town. Smale, svingete gater uten fortau. Et livlig mylder av barn og voksne, sykler, esler og kjøpmenn som tilbyr alt mellom himmel og jord fra de små butikkene som ligger helt ut mot gaten. På torgenes ”barazaer” (benker) midt i labyrinten sitter mennene og snakker over en kopp sterk kaffe mens barna spiller ball og en katt strekker seg dovent i solen.

Ved første øyekast ser byen kanskje ganske falleferdig ut, men se nærmere på dørene! Zanzibars største by er med god grunn blitt berømt for sine store, tunge og flott utsmykkede tredører.

Her er det markeder og museer, massevis av utfluktsmuligheter og et livlig havneområde. Om dagen finner du mange av Stone Towns innbyggere her, mange av  dem rusler en tur i dette hyggelige området. Unge gutter hopper og stuper fra kaien, og fisker- og turistbåter ankommer og legger fra. Om kvelden er det marked her.

Stone Town er en opplevelse for alle sanser. Her er det lukter og lyder, smaksinntrykk, farger, historie og kultur – Stone Town har alt. Ikke rart at denne byen til og med er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Tillegg for enkeltrom 8.615 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.