man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKenyaSafari i Kenya; Nesehorn & Masai Mara
8 dager:

Safari i Kenya; Nesehorn & Masai Mara

Høydepunkter på denne reisen:

Great Rift Valley, Lake Naivasha, cykeltur i Hells Gate National Park, nesehorn i Lake Nakuru National Park, Masai Mara

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Nairobi, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger, inkl. helpensjon
 • Båttur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Vandring på Crescent Island – kom tett innpå dyrene
 • Sykkeltur i Hells Gate Nasjonalpark
 • Heldagstur til Lake Nakuru, med gode muligheter for å se nesehorn
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i 4-hjulsdreven Land Cruiser med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 5.700 kr.
Rabatt for større grupper
Velg denne reisen fordi …

Hvis du vil ha en smaksprøve på alt det du kan oppleve i Kenya, skal du velge denne reisen. Reisen er et perfekt valg for deg som har begrenset tid til rådighet. Opplevelsene kan enkelt kombineres med badeferie etter safaridelen, slik at du får to ferier på samme reise, hvis tiden strekker til.

Turens helt store høydepunkt er naturligvis Masai Mara og det fantastiske dyrelivet her.

Men før du kommer hit skal du først få oppleve ferskvannssjøen Lake Naivasha i Great Rift Valley. Sjøen og områdene rundt har gode muligheter for aktive opplevelser, og du skal både på båttur på sjøen, på vandring på Crescent Island og på sykkeltur i Hells Gate nasjonalpark før turen går videre til Masai Mara.

Dagene i Masai Mara byr på dyreoplevelser i verdensklasse. Hva man opplever i Masai Mara er aldri godt å vite – det er jo nettopp det som er så fascinerende ved naturen. Men vi kan garantere et ikke to dager her er like – og at du kommer tilbake med kameraet fullt av ”blinkskudd”.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise til Kenya
Dag 1: Flyreise til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Nairobi – du kjører til Great Rift Valley og Lake Naivasha
Dag 2: Ankomst Nairobi – du kjører til Great Rift Valley og Lake Naivasha

På flyplassen i Nairobi venter sjåføren vår på deg. Turen går rett mot nordvest og Great Rift Valley, som strekker seg 6.000 km fra Jordandalen gjennom Øst-Afrika til Mocambique. Great Rift Valley består av kløfter og sprekker – noen av dem er ganske smale og andre steder helt opptil 100 km brede. Ferskvannssjøen Lake Naivasha ligger i Great Rift Valley, og her kan du blant annet se flokker av flodhester og et meget variert fugleliv.

Allerede ved ankomsten til Lake Naivasha venter reisens første opplevelse: en båttur på sjøen. Mange steder står krokete, bladløse trær som skulpturer i vannet. De blir til perfekte landeplasser for storker, hegrer, ibiser osv.

Du går i land på den lille øya Crescent Island som ligger ved sjøens østlige bredd. Her lever det flokker av sebraer, sjiraffer, gnuer og antiloper. Det lever ingen rovdyr på øya, og det er derfor mulig å dra på en ”walking safari”. Siden dyrene her ikke har noen naturlige fiender, kan man komme nær innpå dem og f.eks. oppleve hvor høy en sjiraff virkelig er.

Dagens siste opplevelse er en sykkeltur i Hells Gate nasjonalpark. Det er en av de minste nasjonalparkene i Kenya, og som på Crescent Island kan man også her bevege seg rundt blant dyrene på en litt annen måte enn vanlig. Turen hit inkluderer en sykkeltur og en kort vandring i Hells Gate nasjonalpark. Parken er spesielt kjent for sine meget vakre klippeformasjoner og mange varme kilder.

Overnatting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 3: Heldagstur til Lake Nakuru nasjonalpark
Dag 3: Heldagstur til Lake Nakuru nasjonalpark

Lake Nakuru Nasjonalpark, som ligger nord for Lake Naivasha, er et av de beste stedene i hele Afrika hvis du vil se de utrydningstruede nesehornene. Det hvite nesehornet kan man ofte se, men her kan du kan også være så heldig å få et glimt av det enda mer truede svarte nesehornet. Dagen i dag brukes på en heldags safaritur i Lake Nakuru nasjonalpark.

I tillegg til nesehorn er parken kjent for både bøfler, sebraer, antiloper og til tider også store kattedyr. Men det er ingen elefanter her.

Overnatting Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara
Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

Etter frokost venter kjøreturen til Masai Mara. Det meste av dagen vil du bruke på reisen til Masai Mara. Trafikken i Kenya kan være uforutsigelig, så det er vanskelig å si akkurat hvor lang tid det tar. Det er til gjengjeld en spennende kjøretur gjennom Kenyas landskaper – avbrutt av landsbyer med livlige markeder, vakre utsikter og gateselgere som tilbyr frukt og grønnsaker til alle som kommer forbi.

Len deg godt tilbake i setet, lytt til en lydbok eller musikk og nyt synet av Kenya som glir forbi utenfor vinduene. Husk at det er Wi-Fi og strøm i bilen, så du kan også benytte anledningen til å gjøre dem der hjemme misunnelige med et par feriebilder.

Jo nærmere du kommer Masai Mara, jo flere menn kledt i rødt får du se. Du kjører gjennom lokale landsbyer, der det handles med alt mulig, og mange steder blir det vinket ivrig til passasjerene i bilene. Hvis du har lyst, kan du f.eks. kjøpe litt frukt underveis – bare si fra til sjåføren.

Det blir et kort stopp i Narok, masaienes hovedstad, før du fortsetter mot Masai Mara. Etter hvert som landsbyene blir færre, vil du se flere ville dyr.

Du har også mulighet til å besøke en masailandsby. Dette avtaler du med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 5-6: Opplevelser i Masai Mara
Dag 5-6: Opplevelser i Masai Mara

De neste dagene tilbringer du i Masai Mara – den kenyanske delen av det enorme Serengeti-økosystemet, og i regntiden hjemsted for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr.

På de enorme slettene vil du møte store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene får du se utrolig mange dyr, og du opplever dem på nærmeste hold fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man her oppleve den 1.200 km lange vandringen på jakt etter vann og friskt gress til mer enn en million gnuer som ledsages av et par hundre tusen sebraer og mange Thompson-gaseller. Det er på denne vandringen av en del av dyrene blir ofre for de digre nilkrokodillene når de krysser Mara-elven.

Mange tror at det er best å være i Masai Mara under den store migrasjonen, men på gresslettene her er det mange dyr året rundt.

De neste dagene tilbringer du med å kjøre på game drive. Hvordan dagen tilbringes avhenger av været, dyrelivet og deg. Vanligvis snakker du med guiden på forhånd om hva dere skal gjøre – om du har noen spesielle ønsker. Guiden, med sin store erfaring med dyrelivet og området, vil gjøre sitt beste for å oppfylle dem.

Hva med å oppleve savannen mens solen står opp – flyvende i en luftballong?

Overnatting Mara Simba Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Hjemreise
Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Hjemreise

I dag er dessverre tiden kommet til å ta avskjed med savannen. På veien gjennom Masai Mara venter en siste game drive før du setter kursen mot Nairobi og flyplassen.

Du kan naturligvis også velge å forlenge reisen med et badeferieopphold – eller kanskje bli et par dager i Nairobi og oppleve alt denne interessante byen har å by på.

Dag 8: Ankomst i Norge
Dag 8: Ankomst i Norge

Du lander i Norge etter en deilig ferie i Kenya.

Kombiner safari med:
Badeferie på Zanzibar, 6 netter
Badeferie på Zanzibar, 6 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 7.500 kr.
Enkeltromstillegg: +  3.150 kr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar:

Mauritius for voksne, 5 netter
Mauritius for voksne, 5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Badeferie i Mombasa, 5 netter
Badeferie i Mombasa, 5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.550 kr.
Pr. barn u/12 år: + 5.100 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.500 kr.

Avslutt safarien din med badeferie i Mombasa.

Her kan du slappe av på de kritthvite strendene i skyggen av et palmetre, bade i det varme, asurblå havet og snorkle ved de flotte korallrevene. Du har også tid til å gå på oppdagelsesferd i byen Mombasa, Kenyas nest største by. Her kan du glede deg til å rusle gjennom de smale gatene som er preget av både afrikansk og arabisk kultur. De lokale markedene har masse lokal mat og eksotiske krydder.

Dagene i Mombasa er til fri disposisjon, men det er mulig å kjøpe ekstrautflukter hvis du har lyst til å se mer av Mombasa by eller området rundt.

Overnatting Severin Sea Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Opplev Nairobis severdigheter, 2 netter
Opplev Nairobis severdigheter, 2 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 3.700 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.700 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.700 kr.

Kenyas hovedstad og største by, Nairobi, ble grunnlagt i 1899 som et stopp på den britiske jernbanelinjen til Uganda, Afrikas perle. I dag er det en av Øst- Afrikas mest kosmopolitiske byer og en ekte kulturell smeltedigel med mange severdigheter og attraksjoner. Flere av de mest interessante får du oppleve på denne storbyforlengelsen.

Du har kanskje allerede hørt om elefantbarnehjemmet David Sheldrick Wildlife Trust i Nairobi? Hver dag, ved middagstid, inviteres besøkende inn på ”barnehjemmet”, og der kan du se de de små elefantene drikke av tåteflaskene dyrepasserne holder. Det er en både morsom og ganske rørende opplevelse, og man kommer helt nær de små elefantene og får vite mer om arbeidet til denne organisasjonen.

Du har sikkert også hørt om [den danske forfatteren] Karen Blixens liv i Afrika – og kanskje du har sett filmen Out of Africa med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollene. Filmen begynner med ordene: ”I had a farm i Africa at the foot of the Ngong Hills”. Karen Blixens tidligere hjem er i dag blitt til museum, og når man er I Nairobi bør man absolutt legge inn et besøk her. Karen Blixen har vært viktig for byen, og hun har fått en hel bydel oppkalt etter seg: Karen.

Visst du at man på Giraffe Centre kan håndmate sjiraffer? Et besøk her står også på dagens program, og vi skal også innom smykkefabrikken Kazuri, der enslige mødre får arbeide slik at de kan forsørge barna sine.

Alt dette kan du oppleve på denne lille forlengelsen med to netter i Nairobi og en heldagsutflukt.

Overnatting Fairmont Norfolk 

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.