• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
12 dager

Safari i Kenya & Tanzania

Serengeti og Masai Mara: Besøk to av verdens beste safariområder på én og samme reise. Du reiser fra Kenya til Tanzania – og retur. Du kan velge å forlenge reisen med et badeferieopphold.

Safari i Kenya & Tanzania Safari i Kenya & Tanzania
12 dager

Safari i Kenya & Tanzania

Serengeti og Masai Mara: Besøk to av verdens beste safariområder på én og samme reise. Du reiser fra Kenya til Tanzania – og retur. Du kan velge å forlenge reisen med et badeferieopphold.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Det er den ultimate safarituren, hvor du opplever Kenya og Tanzania på én og samme reise
 • Opplev Masai Maras og Serengetis enorme sletter, Amboseli, Ngorongoro og Lake Naivasha – alt sammen på én reise
 • De fleste nettene i både Kenya og Tanzania bor du i safaritelt, og er tett på naturen – på den komfortable måten
 • Det er mulighet til å forlenge reisen med en badeferie til enten Mauritius, Mombasa eller Zanzibar

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

På denne reisen besøker du to av verdens beste safariland på én og samme reise. Du reiser fra Kenya til Tanzania – og retur til Kenya – der du også kan forlenge reisen med en badeferie, hvis du har lyst.
Turen er naturligvis en stor opplevelse under den årlige migrasjonen i Øst Afrika, og du følger nesten samme rute som dyrene når du beveger deg gjennom Tanzania fra Ngorongoro til Serengeti og inn i Masai Mara i Kenya. Men denne reisen er en opplevelse året rundt. Nettopp fordi så mange av de store nasjonalparkene er inkludert i reisen, kan vi virkelig garantere deg mange helt fantastiske safariopplevelser.

For å oppleve en ekte, klassisk safariatmosfære overnatter du de fleste nettene i klassiske ”safari-camps”. Det betyr at du sover i safaritelt. Teltene er romslige og har både ståhøyde, ordentlige senger og eget bad. Men veggene er av teltduk, så du kan både høre og lukte naturen rett utenfor. Det er jo nettopp dette en safari dreier seg om!

Reisen starter i Amboseli nasjonalpark i Kenya. Du kjenner sikkert denne parken fra bilder: her avbildes elefantene ofte med Kilimanjaro i bakgrunnen. Etter denne flotte introduksjonen i Kenya reiser du over grensen og besøker Tarangire nasjonalpark i Tanzania. Denne parken er spesielt kjent for elefanter og for sine kjempemessige baobabtrær. I Ngorongoro-krateret venter en ”Jurassic Park”-opplevelse, før landskapet igjen skifter dramatisk og du begir deg ut på de mektige slettene ved Serengeti. Her slutter de fleste safarier – men ikke din, for du krysser enda en gang grensen, og tilbake i Kenya venter nå Masai Mara. Siste stopp på reisen er Lake Naivasha før du blir kjørt til flyplassen i Nairobi. Men du trenger ikke reise rett hjem, for det er mulig å forlenge turen med en badeferie i Mombasa, på Zanzibar eller Mauritius.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger i Kenya, inkl. helpensjon
 • Amboseli nasjonalpark – elefanter ved foten av Kilimanjaro
 • Krysning av grensen mellom Kenya og Tanzania
 • 4 overnattinger i Tanzania, inkl. helpensjon
 • Tarangire nasjonalpark – flokker på flere hundre elefanter
 • Ngorongoro Crater – habitat for minst 30.000 dyr
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter ”The Big Five”
 • Krysningen av grensen mellom Tanzania og Kenya
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Lake Naivasha, med båttur på sjøen
 • Transport og safariturer i 4-hjulsdrevet Land Cruiser
 • Vann daglig på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Nairobi – Amboseli nasjonalpark

Ved ankomst il Nairobi blir du hentet på flyplassen av vår lokale guide. Fra flyplassen går turen nå sørover, til Amboseli nasjonalpark.
Selv om Amboseli er en av Kenyas minste nasjonalparker, er naturopplevelsene blant de største. Parken er spesielt berømt for den fabelaktige utsikten mot Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, og for sine mange elefanter. Amboseli var det første stedet i verden der man begynte å studere elefanter, og det var her man oppdaget at elefanter både feirer fødsler og sørger over døde familiemedlemmer. Mye av det vi vet om elefanter i dag er et resultat av forskningen her i parken.
Litt avhengig av når flyet ditt lander i Nairobi, spiser du enten lunsj på vei mot Amboseli eller etter ankomst på lodgen i Amboseli. Allerede om ettermiddagen venter de første safariopplevelsene når du drar på game drive i Amboseli. Elefantene er naturligvis høyt oppe på ønskelisten – og i ettermiddag våger vi oss nesten ut på å gi deg elefantgaranti. Men hold også utkikk etter hyener, sebraer, gnuer – og kanskje får du til og med se et av de store kattedyrene.
Tilbake i leiren venter middagen og deretter en god natts søvn. Finnes det noe bedre enn å falle i søvn til lydene av Afrika?

Dag 3: Amboseli nasjonalpark

Dagen tilbringes med safari i Amboseli. Pga. det tørre klimaet og de åpne slettene har du her flotte muligheter til å se ville dyr, og utsikten er helt fantastisk. Kanskje du til og med får knipset din egen versjon av det verdensberømte motivet med elefanter som vandrer over savannen med fjellet Kilimanjaro og de ikoniske akasietrærne i bakgrunnen – det ultimative Afrika-motivet!

Dag 4: Amboseli – Tarangire. Krysning av grensen fra Kenya til Tanzania

Det er tidlig avreise fra Amboseli i dag. Du blir kjørt til grensen mellom Kenya og Tanzania – det er en tur på vel 1½ time. Guiden hjelper deg med formalitetene og sørger for at du kommer deg over grensen. På den andre siden venter din tanzaniske guide som nå tar over. Fra grensen kjører du via Arusha og videre til Tarangire nasjonalpark.
Tarangire er – som Amboseli – best kjent for sine elefanter. Men der motivene i Amboseli krydres med akasietrær, er det i Tarangire de enorme, eldgamle og på alle måter majestetiske baobabtrærne som bokstavelig talt dominerer bildet.
Her i parken lever det mange gnuer og sebraer, og også kuduer, impalaer og gaseller trives godt. Byttedyrene tiltrekker både løver, leoparder og hyener, og hvis du virkelig har flaks, kommer det kanskje en vill hund forbi.
Det kommer ville dyr til elven året rundt, og siden det er færre besøkende her enn i f.eks. Ngorongoro-krateret, vil du få mange fine dyreopplevelser.

Du kjører videre til Highview Hotel, der du har én overnatting.

Dag 5: Highview via Ngorongoro-krateret til Serengeti

Det er vanskelig å unngå å tenke på Jurassic Park når du står på kanten av Ngorongoro-krateret. Foran deg ligger verdens største ubrutte kaldera (vulkankrater). En kaldera dannes når en vulkan styrter sammen, slik det skjedde med Ngorongoro for 2-3 millioner år siden. Kraterbunnen har et areal på 260 km2 og er vel 600 meter dyp. Den næringsrike vulkanske jorden gir god grobunn for ulike vekster og tiltrekker seg derfor dyr i hopetall. Ifølge beregningene skal det leve over 30.000 store dyr i krateret – blant annet det utrydningstruede svarte nesehornet, som her beskyttes av bevæpnede rangere. Det eneste dyret du ikke finner i krateret er sjiraffen. Den klarer ikke å komme seg ned de bratte kraterveggene på sine lange, slanke ben. En reise til Tanzania er ikke fullendt uten et besøk i Ngorongoro-krateret, og det er nettopp dette du starter dagen med i dag. Det er dyr overalt. Flere løvefamilier, gnuer, elefanter, bøfler, sebraer og massevis av fuglearter.
Tidlig på ettermiddagen forlater du krateret og setter kursen mot Serengeti. Dette er en flott kjøretur. Langsomt blir landskapet flatere. Her og der står det sebraer og sjiraffer, og overalt ligger det små masai-landsbyer. Av og til må bilen stoppe hvis en masai krysser veien med geiteflokken sin. Når du krysser grensen til Serengeti, er det slutt på masaiene. Nå tar de ville dyrene over. Så langt øyet rekker ser du flokker av gnuer og sebraer. De store koritrappene er godt synlige i landskapet. Dette er den største flyvende fuglen i Afrika, og den ses ofte sammen med gnuer, for koritrapper spiser de små insektene som gnuene er glade for å bli kvitt.
Du overnatter midt på Serengeti-sletten og faller enda en gang i søvn til lydene av Afrika utenfor teltet ditt.

Dag 6: Safari i Serengeti nasjonalpark

Heldagssafari i Serengeti på utkikk etter “The Big Five”: løver, leoparder, elefanter, nesehorn og bøfler. Du har hele dagen til å nyte dyrene og naturen i fantastiske Serengeti.

Økosystemet her i parken regnes for å være blant verdens eldste, og du vil føle nok deg både ydmyk og imponert når du sitter i landcruiseren og suger alle inntrykkene til deg. Utenfor tørkeperioden er det, i tillegg til de nevnte dyrene, også mange thompsongaseller, bøfler, topier (en antilopeart), grantgaseller, elsdyrantiloper, vortesvin, ørner, strutser å se i nasjonalparken. I dag vil du sikkert også se og lukte flodhester som velter seg i såkalte hippo-pools.

De neste to nettene skal du tilbringe i Ikoma Wildcamp. Ikoma ligger rett utenfor den nordvestlige delen av Serengeti nasjonalpark. Her er det en fenomenal utsikt over Serengeti-sletten og mulighet til å få andre og helt unike opplevelser som du ikke kan få inne i selve nasjonalparken.

Dag 7: Walking safari og game drive om kvelden

Ikomas beliggenhet rett utenfor nasjonalparken gir også mulighet til en rekke aktiviteter som ikke er mulige inne i selve nasjonalparken. Det nyter du godt av i dag. I dag skal du nemlig ut på en guidet vandring i den flotte naturen. Ledsaget av en bevæpnet sikkerhetsvakt og en guide forlater du leiren. Underveis kan du møte gaseller, antiloper, sebraer, gnuer, sjiraffer, elefanter, hyener, bøfler – og kanskje til og med løver. Det er en fantastisk opplevelse å gå rundt i den ville naturen der alt er nytt, ukjent og overraskende!
Om kvelden venter enda en unik opplevelse du kun kan få utenfor selve nasjonalparken: en game drive i mørket. Mange av dyrene på den afrikanske savannen er mest aktive om natten. Da skinner ikke den varme solen på himmelen, og gresseterne kommer frem for å spise i ly av mørket. Det vet selvfølgelig de opportunistiske kattedyrene godt, så i motsetning til om dagen, da disse dyrene for det meste ligger i skyggen og puster, kan du om kvelden være så heldig å få øye på både løver og hyener på din vandring gjennom bushen.

Vi kan varmt anbefale en game drive om kvelden. Det er noe helt spesielt å sitte i bilen i mørket og vite at dyrene går rundt deg. I mørket skjerpes dessuten flere sanser, og lydene fra bushen vil høres tydeligere enn om dagen.

Dag 8: Serengeti – Masai Mara. Krysning av grensen fra Tanzania til Kenya
Dag 9: Masai Mara

I går var du i Serengeti – i dag skal du på game drive i Masai Mara. Men visste du at Masai Mara faktisk er en del av det enorme Serengeti-økosystemet? Masai Mara er likevel vesentlig mindre enn Serengeti, og konsentrasjonen av dyr er derfor ofte noe større på den kenyanske siden av grensen. På de mektige slettene møter du store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for de jagende løvene, hyenene, leopardene og gepardene.
De neste dagene vil du se store mengder dyr fra ditt sete i den beskyttende landcruiseren. Fra juli til oktober kan man her oppleve den 1.200 km lange vandringen av over en million gnuer, et par hundre tusen sebraer pluss massevis av thompsongaseller på den kenyanske siden av The Great Migration. Det er på denne vandringen av mange dyr blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Dag 10: Masai Mara – Lake Naivasha

Tiden er kommet til å ta avskjed med Masai Mara og de store slettene. Turen går gjennom masai-land og forbi den gamle vulkanen Longnot før du kommer frem til Lake Naivasha. Lake Naivasha er en ferskvannssjø som ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 moh. Området er spesielt kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper og et rikt og variert fugleliv med både standfugler og trekkfugler.
Ettermiddagen er til fri disposisjon. Nyt svømmebassenget eller gå en tur i den deilige hagen det ofte er både antiloper, sjiraffer og aper. Hvis du har lyst til å bevege deg litt etter mange dager i safaribil, er det mulig å kjøpe en guidet sykkeltur til Hells Gate nasjonalpark. Denne turen kan vi varmt anbefale. Hells Gate er en helt annen opplevelse enn de store åpne slettene du har oppholdt deg på de seneste dagene og vil helt sikkert gi deg enda et nytt perspektiv på Kenya!

Dag 11: Lake Naivasha – Nairobi. Hjemreise

Om morgenen venter en båttur på sjøen. Hold spesielt utkikk etter flodhester og noen av de mange fugleartene som holder til her i området. Utpå formiddagen setter du kursen mot Nairobi, der lunsjen venter. Ettermiddagen utnyttes på beste måte, med sightseeing i Nairobi.

Om kvelden er det avreise til flyplassen, der hjemreisen starter med mellomlanding(er) underveis.

Du kan også velge å forlenge reisen med noen dagers deilig badeferie i enten Mombasa, på Zanzibar eller Mauritius.

Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Kombiner med

Mauritius for voksne, 5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Merk: Hotel Le Meridien er stengt frem til 31. oktober 2019 pga. renovering. I denne perioden vil du i stedet bli innlosjert på The Westin Turtle Bay & Spa.

Mauritius for familier med barn, 5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.200 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøyen Mauritius er en av de mest fascinerende øyene i Det indiske hav og et ekte paradis hvis du reiser med barn. Her er et deilig klima året rundt og en utrolig vennlig lokalbefolkning. Øya er omkranset av krystallklart vann og vakre, barnevennlige strender som er beskyttet av et fargestrålende korallrev som gjør det til et perfekt sted å snorkle. Mauritius har en utrolig vakker natur med frodige skoger, små laguner og fosser som bruser nedover fjellsidene.

Mauritius er det perfekte stedet for hele familien, og det er mange aktiviteter både på land og til vanns. 8 km fra stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, der du kan se kjempeskilpadder, sebraer, tigere, løver, giraffer, aber og 1500 fuglearter. Der er også mulighet til å kjøre segway, gå på hengebroer og mye, mye mer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Merk: Hotel Le Meridien er stengt frem til 31. oktober 2019 pga. renovering. I denne perioden vil du i stedet bli innlosjert på The Westin Turtle Bay & Spa.

Badeferie i Mombasa, 5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.550 kr.
Pr. barn u/12 år: + 5.100 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.500 kr.

Avslutt safarien din med badeferie i Mombasa.

Her kan du slappe av på de kritthvite strendene i skyggen av et palmetre, bade i det varme, asurblå havet og snorkle ved de flotte korallrevene. Du har også tid til å gå på oppdagelsesferd i byen Mombasa, Kenyas nest største by. Her kan du glede deg til å rusle gjennom de smale gatene som er preget av både afrikansk og arabisk kultur. De lokale markedene har masse lokal mat og eksotiske krydder.

Dagene i Mombasa er til fri disposisjon, men det er mulig å kjøpe ekstrautflukter hvis du har lyst til å se mer av Mombasa by eller området rundt.

Badeferie på Zanzibar, 6 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.400 kr.
Enkeltromstillegg: +  5.600 kr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Nairobis severdigheter, 2 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 3.700 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.700 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.700 kr.

Kenyas hovedstad og største by, Nairobi, ble grunnlagt i 1899 som et stopp på den britiske jernbanelinjen til Uganda, Afrikas perle. I dag er det en av Øst- Afrikas mest kosmopolitiske byer og en ekte kulturell smeltedigel med mange severdigheter og attraksjoner. Flere av de mest interessante får du oppleve på denne storbyforlengelsen.

Du har kanskje allerede hørt om elefantbarnehjemmet David Sheldrick Wildlife Trust i Nairobi? Hver dag, ved middagstid, inviteres besøkende inn på ”barnehjemmet”, og der kan du se de de små elefantene drikke av tåteflaskene dyrepasserne holder. Det er en både morsom og ganske rørende opplevelse, og man kommer helt nær de små elefantene og får vite mer om arbeidet til denne organisasjonen.

Du har sikkert også hørt om [den danske forfatteren] Karen Blixens liv i Afrika – og kanskje du har sett filmen Out of Africa med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollene. Filmen begynner med ordene: ”I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills”. Karen Blixens tidligere hjem er i dag blitt til museum, og når man er I Nairobi bør man absolutt legge inn et besøk her. Karen Blixen har vært viktig for byen, og hun har fått en hel bydel oppkalt etter seg: Karen.

Visst du at man på Giraffe Centre kan håndmate sjiraffer? Et besøk her står også på dagens program, og vi skal også innom smykkefabrikken Kazuri, der enslige mødre får arbeide slik at de kan forsørge barna sine.

Alt dette kan du oppleve på denne lille forlengelsen med to netter i Nairobi og en heldagsutflukt.

Tillegg for enkeltrom 4.000 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.