man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKilimanjaroMachame-ruten & safari
11 dager:

Machame-ruten & safari i 2 nasjonalparker

Høydepunkter på denne reisen:

Moshi, Machame Camp, Shira-platået, Kilimanjaro Western Breach, Shira Camp, Lava Tower, Great Barranco Walls, Barranco Camp, Karanga Valley, Barafu Camp, Stella Point, Uhuru Peak, Mweka Camp, Tarangire nasjonalpark, Lake Manyara nasjonalpark.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 netter på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (1 før og 1 etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro – vi følger Machame-ruten (Whiskyturen)
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • 5 netter på Kilimanjaro i telt inkl. helpensjon
 • All mat tilberedes av lokale kokker, til og med på fjellet
 • Fantastiske visuelle opplevelser
 • Valgfri avreisedato og mulighet for bestigning året rundt
 • 1 overnatting på Highview Hotel i Karatu inkl. helpension
 • Safari i Lake Manyara nasjonalpark
 • Safari i Tarangire nasjonalpark
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Inngangsbilletter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 2.100 kr.
Ekstra akklimatiseringsdag: 2.580 kr.

Kilimanjaro – Afrikas høyeste og vakreste, frittstående fjell

Afrikas høyeste og vakreste, frittstående fjell er Kilimanjaro, som reiser seg 4065 meter på en høyslette, som ligger 1833 meter over havets overflate. Vi følger Whisky ruten opp til snøen ved Uhuru Peak, det vil si fjelltoppen 5895 meter over havets overflate. Til sammenligning er Alpenes høyeste fjell Mont Blanc ”kun” 4800 meter høyt.

Turen til toppen krever ikke profesjonelt klatreutstyr, og bortsett fra den aller siste etappen er det faktisk snakk om en lang vandretur i fantastisk vakre og avvekslende omgivelser. Men undervurder ikke turen, da deler av vandringen foregår i 5000 meters høyde, hvor luftens oksygen innhold er ekstremt lavt.

Whisky ruten (Machame Ruten) varer 6 dager, noe som er utfordrende for kroppens tilpasning. Med utgangspunkt i Moshi er opplevelsen fordelt på 4,5 dagers oppstigning og 1,5 dagers nedstigning. Ruten er 100 km med 62 km opp til fjelltoppen og 38 km nedstigning fra toppen. Det er en vakker rute, hvor dere både opplever den sørvestlige side og sørsiden av fjellet, fordi dere vandrer opp et sted og ned et annet sted.

For at kroppen skal tilpasses kan man få tilføyd en ekstra dag ved å utvide turen fra Barranco Camp til Barafu Camp fra 1 til 2 dager. Velges dette, vil dere vandre fra Barranco Camp til en lavere beliggende leir i Karanga Valley, hvor det er rennende vann. Dagen etter vil dere så vandre fra Karanga Valley Camp til Barafu Camp og komme videre i det planlagte ruteforløpet derfra.

Profesjonelle bærere tar seg av alt utstyr, inklusiv telt, og de koker og tilbereder deres mat.

Her overnatter dere i telt. Middag serveres i et middagstelt eller på et teppe utenfor. Whisky ruten byr på visuelle opplevelser, som kommer som perler på en snor – fra den sene ettermiddags solnedgangen ved Shira, til den tidlige disete morgens åpenbaringer av Kibo´s enorme Barranco vegg. Størstedelen av Kilimanjaro er nå nasjonalpark. Fjellet er tett på ekvator og kan bestiges året rundt.

Velg denne reise fordi…

Hvis du er på jakt etter utfordringer og eventyr, er denne reisen noe for deg.

Midt på den tanzanianske savannen reiser Afrikas høyeste fjell seg 5.895 meter over havoverflaten. Målet er Uhuru Peak. Du behøver ikke å være fjellklatrer for å bestige dette majestetiske fjellet, du må bare være i vanlig god form, ha utstyret i orden og en sterk vilje. Å kunne si at man har besteget Afrikas høyeste fjell, er ofte motivasjon nok i seg selv.

Du vandrer gjennom den varierte vegetasjonen som består av frodig regnskog, heier, klipper og alpint ørkenlandskap. Fra Shira-platået er det en fantastisk utsikt til breene ved Western Breach, og ved Stella Point blir du vitne til en knallrød soloppgang. Turen er hard og krevende, men når du når Uhuru Peak, belønnes du med en spektakulær utsikt i nesten 6 km høyde og en enestående opplevelse du vil huske resten av livet.

Deretter venter en spennende safari i to av Tanzanias fantastiske nasjonalparker.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp
Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Etter frokost forlater du Moshi og kjører til landsbyen Machame – en kjøretur på 50 min. Her møter du  teamet av guider, kokker og bærere som forbereder og pakker utstyret ditt. Deretter går turen til Machame Gate, den sørvestlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Her er der innsjekking og  registrering før du begynner din vandring gjennom regnskogen til toppen av Kilimanjaro. Kilimanjaro består av tre utslukte vulkaner: Kibo med det høyeste punktet Uhuru (5.895 moh.), Mawenzi (5.149 moh.) og Shira (3.962 moh.).

På den første delen av ruten i lavlandet kan det være vått og sølete. Du vandrer på vakre stier gjennom den tette regnskogen, der du kanskje er heldig og får et glimt av dyrelivet, for eksempel de interessante og meget sjeldne svarte og hvite colobusapene. Bærerne går i forveien, så teltet ditt står klart når du ankommer Machame Camp.

Høyder: Moshi: 915 moh., Machame Gate: 1.634 moh., Machame Camp: 2.834 moh.

Avstand: 10 km

Vandretid: 7-8 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp
Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp

Du vandrer det siste stykket gjennom regnskogen, og snart åpner heilandskapet seg og stiene blir mer steinete. Du vandrer over Shira-platået med utsikt til Kilimanjaro Western Breach, den vestlige kraterkanten med sin fantastiske bre. Du er nå vest for den utslukte vulkan Kibo på motsatt side av Marangu-ruten, og etter en kort vandring vestover ankommer du Shira 2 Camp.

Høyder: Machame Camp: 2.834 moh., Shira 2 Camp: 3.840 moh.

Avstand: 6 km

Vandretid: 7 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 5: Shira 2 Camp - Lava Tower - Barranco Camp
Dag 5: Shira 2 Camp - Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du østover. Landskapet blir tørrere, barere og mer steinete jo høyere opp du kommer. Underveis bliver du belønnet med flott utsikt til Kibo og Mt. Meru som stikker opp av de hvite skyene bak deg. Etter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Etter lunsj ved foten av Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis været tillater det, kan du nyte en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, der det også er en storslått utsikt til toppen av Kilimanjaro, nedover fjellsiden mot dalen og mot øst og den 300 meter høye Great Barranco Wall.

Dagens etappe vil by på utfordringer, både terreng- og høydemessig, så husk å ta det rolig og lytte til kroppen din. Selv om du avslutter dagen med kun 110 flere høydemeter, har du nådd en økning på 790 høydemeter ved Lava Tower, før du går ned til Barranco Camp.  Det er mange som merker de første tegn på høydesyke i disse høydene, så vær oppmerksom på selv de minste tegn, og informer guiden om det.

Høyder: Shira 2 Camp: 3.840 moh., Lava Tower: 4.630 moh., Barranco Camp: 3.950 moh.

Avstand: 5 km

Vandretid: 5 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 6: Barafu Camp - Karanga Valley - Barafu Camp
Dag 6: Barafu Camp - Karanga Valley - Barafu Camp

Etter en natt under den imponerende Great Barranco Wall og en solid frokost klatrer du opp den beryktede klippeveggen – noe som heldigvis er lettere enn det ser ut til. På toppen, like under Heim-breen, som henger som kjempestore gardiner av is utover massivet, folder Kilimanjaros skjønnhet seg ut på fantastisk vis.

Ruten fører ned gjennom Karanga Valley og går sammen med Mweka-ruten, som du skal følger resten av veien mot toppen av Kilimanjaro. Etter en times vandring kommer du til Barafu Camp. Barafu Camp ligger utsatt til, på en høyderygg. Bakken er steinet og det blåser som regel sterkt. Pass på å gjøre deg kjent med terrenget rundt leiren før mørket faller på. Så er du godt forberedt når oppstigningen til toppen starter kort tid etter midnatt.

Forbered utstyret ditt og legg frem varme klær til neste dags vandring til toppen og oppbevar drikkevann i en termosflaske, slik at det ikke fryser til is. Sørg for å gå tidlig til sengs for å få ladet opp de menneskelige batteriene til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Barranco Camp: 3.950 moh., Barafu Camp: 4.600 moh.

Avstand: 8 km

Vandretid: 6-8 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 7: Barafu Camp - Uhuru Camp - Mweka Camp
Dag 7: Barafu Camp - Uhuru Camp - Mweka Camp

Rundt midnatt står du opp. Du får servert et lett måltid før du i mørket starter den siste oppstigningen til toppen. Det vanskelige terrenget de ca. 6 timene frem Stella Point er den største utfordringen for de fleste. Målet er å nå Stella Point kort tid etter soloppgang, slik at du kan beundre den rødglødende soloppgangen. Pass på at pausen ikke blir for lang, for da kan det bli nesten uoverkommelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og tretthet. Du fortsetter langs kraterkanten, og på det siste stykket er det jevn stigning. Avhengig av årstiden kan det være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du har nådd toppen, 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak-skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Barafu Camp, en tur på ca. 3 timer. Her får du en kort og velfortjent hvil før du vandrer videre nedover den steinete stien til Mweka Camp, der det venter en velfortjent god natts søvn. Leiren ligger i den øverste delen av skogen, der det ofte er tåke og regn sent på ettermiddagen. Høydepunktet er nok at du her får både varmt vann og varm mat.

Høyder: Barafu Camp: 4.600 moh., Uhuru Peak: 5.895 moh., Mweka Camp 3.100 moh.

Avstand: 5 km opp og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer opp, 7 timer ned

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 8: Mweka Camp – Moshi
Dag 8: Mweka Camp – Moshi

Turens siste etappe er 3 timers enkel vandring nasjonalparken til Mweka Gate. Her sjekker du ut før du blir kjørt tilbake til landsbyen Moshi. På hotellet venter en velsmakende lunsj og et – lenge etterlengtet – deilig varmt bad. Alle som har gjennomført bestigningen får overrakt et diplom.

Høyder: Mweka Camp 3.100 moh., Mweka Gate 1.850 moh., Moshi 915 moh.

Avstand: ca. 10 km

Vandretid: 3 timer

Overnatting Springlands Hotel

Dag 9: Tarangire Nasjonalpark
Dag 9: Tarangire Nasjonalpark

Sjåføren/guiden henter dere på hotellet, og så går turen videre på safari i Tarangire Nasjonalpark.
Tarangire Nasjonalpark (2600 km2) med sitt enorme panoramalandskap, som favner ni forskjellige vekstsoner. Vi opplever en savanne fylt med majstetiske baobabtrær og akasier, som nesten tar oppmerksomheten bort fra alle dyrene. Landskapet gjennomskjæres av den livgivende Tarangire elven, som aldri tørker ut.

Hit søker store flokker av bøfler, og den største konsentrasjonen av elefanter i hele verden. Vi ser dem i flokker på opptil 100 elefanter. Pluss geparder, leoparder, løver, hyener, pytonslanger som kryper i trær, og alle mulige byttedyr: kudu, impala, gaseller osv.

Overnatting Highview Hotel

Dag 10: Lake Manyara Nasjonalpark - hjemreisen starter
Dag 10: Lake Manyara Nasjonalpark - hjemreisen starter

Vi sjekker tidlig ut fra hotellet og besøker Lake Manyara Nasjonalpark. Dette er en av en av Tanzanias minste nasjonalparker på 330 km2, hvor innsjøen utgjør 200 km2. Området mellom innsjøen og de 600 meter høye Rift Valleyskråningene i vest byr på åpne gressletter, en jungellignende skog og sump. Et eldorado for 380 fuglearter, og ikke minst store elefant- og bavian flokker.

Etter lunsj kjører vi til flyplassen, der du setter kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst i Norge
Dag 11: Hjemkomst i Norge

Du ankommer Norge etter en opplevelse for livet.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.