man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKilimanjaroMachame-ruten
10 dager:

Machame-ruten (Whiskyturen)

Høydepunkter på reisen:

Moshi, Shira-platået, Kilimanjaro Western Breach, Lava Tower, Great Barranco Wall, Heim-breen, Karanga Valley, Stella Point, Uhuru Peak.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Kilimanjaro t/r
 • Transfer fra Kilimanjaro flyplass til hotellet ditt t/r
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 overnattinger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (én overnatting før og én etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Machame-ruten
 • 5 overnattinger i telt på Kilimanjaro, inkl. helpensjon
 • All mat tilberedes av en lokal kokk
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • Mulighet for å kjøpe safari eller badeferie etter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighet for bestigning året rundt
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
Ekstra akklimatiseringsdag: kr. 2.580

Kilimanjaro – Afrikas høyeste og vakreste, frittstående fjell

Afrikas høyeste og vakreste, frittstående fjell er Kilimanjaro, som reiser seg 4065 meter på en høyslette, som ligger 1833 meter over havets overflate. Vi følger Whisky ruten opp til snøen ved Uhuru Peak, det vil si fjelltoppen 5895 meter over havets overflate. Til sammenligning er Alpenes høyeste fjell Mont Blanc ”kun” 4800 meter høyt.

Turen til toppen krever ikke profesjonelt klatreutstyr, og bortsett fra den aller siste etappen er det faktisk snakk om en lang vandretur i fantastisk vakre og avvekslende omgivelser. Men undervurder ikke turen, da deler av vandringen foregår i 5000 meters høyde, hvor luftens oksygen innhold er ekstremt lavt.

Whisky ruten (Machame Ruten) varer 6 dager, noe som er utfordrende for kroppens tilpasning. Med utgangspunkt i Moshi er opplevelsen fordelt på 4,5 dagers oppstigning og 1,5 dagers nedstigning. Ruten er 60 km med 40 km opp til fjelltoppen og 20 km nedstigning fra toppen. Det er en vakker rute, hvor dere både opplever den sørvestlige side og sørsiden av fjellet, fordi dere vandrer opp et sted og ned et annet sted.

For at kroppen skal tilpasses kan man få tilføyd en ekstra dag ved å utvide turen fra Barranco Camp til Barafu Camp fra 1 til 2 dager. Velges dette, vil dere vandre fra Barranco Camp til en lavere beliggende leir i Karanga Valley, hvor det er rennende vann. Dagen etter vil dere så vandre fra Karanga Valley Camp til Barafu Camp og komme videre i det planlagte ruteforløpet derfra.

Profesjonelle bærere tar seg av alt utstyr, inklusiv telt, og de koker og tilbereder deres mat.

Her overnatter dere i telt. Middag serveres i et middagstelt eller på et teppe utenfor. Whisky ruten byr på visuelle opplevelser, som kommer som perler på en snor – fra den sene ettermiddags solnedgangen ved Shira, til den tidlige disete morgens åpenbaringer av Kibo´s enorme Barranco vegg. Størstedelen av Kilimanjaro er nå nasjonalpark. Fjellet er tett på ekvator og du kan bli med på en Kilimanjaro tur året rundt.

Velg denne reise fordi…

Machame-ruten er en av de vakreste og mest populære rutene, med høy suksessrate. Machame-ruten kalles også Whisky-ruten. Ruten starter ved Machame Gate, den sørvestlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Du vandrer gjennom et landskap med mangeartet vegetasjon, først frodig regnskog, så heilandskap, deretter klippelandskap og til slutt alpint ørkenlandskap. Fra Shira-platået er det en fantastisk utsikt til breene ved Western Breach, og ved Stella Point kan du beundre den flotte soloppgangen. Den siste oppstigningen til toppen foregår fra sørøst, og nedstigningen følger Mweka- ruten sørover. Turen er hard og krevende, men når du står på Uhuru Peak, belønnes du med en spektakulær utsikt i nesten 6 km høyde og får en opplevelse for livet.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp
Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Etter frokost forlater du Moshi og kjører til landsbyen Machame – en kjøretur på 50 min. Her møter du  teamet av guider, kokker og bærere som forbereder og pakker utstyret ditt. Deretter går turen til Machame Gate, den sørvestlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Her er der innsjekking og  registrering før du begynner din vandring gjennom regnskogen til toppen av Kilimanjaro. Kilimanjaro består av tre utslukte vulkaner: Kibo med det høyeste punktet Uhuru (5.895 moh.), Mawenzi (5.149 moh.) og Shira (3.962 moh.).

På den første delen av ruten i lavlandet kan det være vått og sølete. Du vandrer på vakre stier gjennom den tette regnskogen, der du kanskje er heldig og får et glimt av dyrelivet, for eksempel de interessante og meget sjeldne svarte og hvite colobusapene. Bærerne går i forveien, så teltet ditt står klart når du ankommer Machame Camp.

Høyder: Moshi: 915 moh., Machame Gate: 1.634 moh., Machame Camp: 2.834 moh.

Avstand: 10 km

Vandretid: 7-8 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp
Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp

Du vandrer det siste stykket gjennom regnskogen, og snart åpner heilandskapet seg og stiene blir mer steinete. Du vandrer over Shira-platået med utsikt til Kilimanjaro Western Breach, den vestlige kraterkanten med sin fantastiske bre. Du er nå vest for den utslukte vulkan Kibo på motsatt side av Marangu-ruten, og etter en kort vandring vestover ankommer du Shira 2 Camp.

Høyder: Machame Camp: 2.834 moh., Shira 2 Camp: 3.840 moh.

Avstand: 6 km

Vandretid: 7 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp
Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du østover. Landskapet blir tørrere, barere og mer steinete jo høyere opp du kommer. Underveis bliver du belønnet med flott utsikt til Kibo og Mt. Meru som stikker opp av de hvite skyene bak deg. Etter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Etter lunsj ved foten av Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis været tillater det, kan du nyte en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, der det også er en storslått utsikt til toppen av Kilimanjaro, nedover fjellsiden mot dalen og mot øst og den 300 meter høye Great Barranco Wall.

Dagens etappe vil by på utfordringer, både terreng- og høydemessig, så husk å ta det rolig og lytte til kroppen din. Selv om du avslutter dagen med kun 110 flere høydemeter, har du nådd en økning på 790 høydemeter ved Lava Tower, før du går ned til Barranco Camp.  Det er mange som merker de første tegn på høydesyke i disse høydene, så vær oppmerksom på selv de minste tegn, og informer guiden om det.

Høyder: Shira 2 Camp: 3.840 moh., Lava Tower: 4.630 moh., Barranco Camp: 3.950 moh.

Avstand: 5 km

Vandretid: 5 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley - Barafu Camp
Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley - Barafu Camp

Etter en natt under den imponerende Great Barranco Wall og en solid frokost klatrer du opp den beryktede klippeveggen – noe som heldigvis er lettere enn det ser ut til. På toppen, like under Heim-breen, som henger som kjempestore gardiner av is utover massivet, folder Kilimanjaros skjønnhet seg ut på fantastisk vis.

Ruten fører ned gjennom Karanga Valley og går sammen med Mweka-ruten, som du skal følger resten av veien mot toppen av Kilimanjaro. Etter en times vandring kommer du til Barafu Camp. Barafu Camp ligger utsatt til, på en høyderygg. Bakken er steinet og det blåser som regel sterkt. Pass på å gjøre deg kjent med terrenget rundt leiren før mørket faller på. Så er du godt forberedt når oppstigningen til toppen starter kort tid etter midnatt.

Forbered utstyret ditt og legg frem varme klær til neste dags vandring til toppen og oppbevar drikkevann i en termosflaske, slik at det ikke fryser til is. Sørg for å gå tidlig til sengs for å få ladet opp de menneskelige batteriene til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Barranco Camp: 3.950 moh., Barafu Camp: 4.600 moh.

Avstand: 8 km

Vandretid: 6-8 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp
Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Rundt midnatt står du opp. Du får servert et lett måltid før du i mørket starter den siste oppstigningen til toppen. Det vanskelige terrenget de ca. 6 timene frem Stella Point er den største utfordringen for de fleste. Målet er å nå Stella Point kort tid etter soloppgang, slik at du kan beundre den rødglødende soloppgangen. Pass på at pausen ikke blir for lang, for da kan det bli nesten uoverkommelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og tretthet. Du fortsetter langs kraterkanten, og på det siste stykket er det jevn stigning. Avhengig av årstiden kan det være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du har nådd toppen, 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak-skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Barafu Camp, en tur på ca. 3 timer. Her får du en kort og velfortjent hvil før du vandrer videre nedover den steinete stien til Mweka Camp, der det venter en velfortjent god natts søvn. Leiren ligger i den øverste delen av skogen, der det ofte er tåke og regn sent på ettermiddagen. Høydepunktet er nok at du her får både varmt vann og varm mat.

Høyder: Barafu Camp: 4.600 moh., Uhuru Peak: 5.895 moh., Mweka Camp 3.100 moh.

Avstand: 5 km opp og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer opp, 7 timer ned

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 8: Mweka Camp – Moshi
Dag 8: Mweka Camp – Moshi

Turens siste etappe er 3 timers enkel vandring nasjonalparken til Mweka Gate. Her sjekker du ut før du blir kjørt tilbake til landsbyen Moshi. På hotellet venter en velsmakende lunsj og et – lenge etterlengtet – deilig varmt bad. Alle som har gjennomført bestigningen får overrakt et diplom.

Høyder: Mweka Camp 3.100 moh., Mweka Gate 1.850 moh., Moshi 915 moh.

Avstand: ca. 10 km

Vandretid: 3 timer

Overnatting Springlands Hotel

Dag 9: Hjemreisen starter
Dag 9: Hjemreisen starter

I dag sjekker du ut fra hotellet og blir kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 10: Hjemkomst i Norge
Dag 10: Hjemkomst i Norge

Du ankommer Norge etter en opplevelse for livet.

Kombiner safari med:
Safari (4n) og badeferie på Zanzibar (6n) 11 dager/10 netter
Safari (4n) og badeferie på Zanzibar (6n) 11 dager/10 netter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltrom: + 21.995 kr.

Tanzania er kjent for sine vakre landskaper og fantastiske nasjonalparker. Du skal til Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby, og tre av landets viktigste nasjonalparker.

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias eldste. De nærmest endeløse slettene brytes bare av akasietrær, små sjøer og enkelte elver. Spredt over den store parken lever så å si alle Afrikas mest berømte dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er berømt for den store migrasjonen der gnuer og sebraer i millionvis vandrer fra sted til sted på jakt etter vann og beite.

Det er ikke mye gir større inntrykk enn Serengeti, det måtte i tilfelle være Ngorongoro-krateret som ligger som et sunket paradis sørøst for Serengeti. På bunnen av denne utslukte vulkanen kan du nemlig oppleve alle de kjente savannedyrene.

Med sine kun 330 km2 er Lake Manyara nasjonalpark en av Tanzanias minste. Men det den mangler i størrelse, tar den igjen når det gjelder natur og dyreliv. Parken er den mest varierte i Tanzania med både regnskog, elver, savanne og den 200 km2 store sjøen med samme navn. Her kan du se bavianer, rosa flamingoer, de uvanlige treklatrende løvene, elefanter, flodhester og mange byttedyr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Highview Hotel / Ocean Paradise Resort 

Safari Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dager/4 netter
Safari Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltrom: + 13.600 kr.

Tanzania er kjent for sine vakre landskaper og fantastiske nasjonalparker. Du skal til Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby, og tre av landets viktigste nasjonalparker.

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias eldste. De nærmest endeløse slettene brytes bare av akasietrær, små sjøer og enkelte elver. Spredt over den store parken lever så å si alle Afrikas mest berømte dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er berømt for den store migrasjonen der gnuer og sebraer i millionvis vandrer fra sted til sted på jakt etter vann og beite.

Det er ikke mye gir større inntrykk enn Serengeti, det måtte i tilfelle være Ngorongoro-krateret som ligger som et sunket paradis sørøst for Serengeti. På bunnen av denne utslukte vulkanen kan du nemlig oppleve alle de kjente savannedyrene.

Med sine kun 330 km2 er Lake Manyara nasjonalpark en av Tanzanias minste. Men det den mangler i størrelse, tar den igjen når det gjelder natur og dyreliv. Parken er den mest varierte i Tanzania med både regnskog, elver, savanne og den 200 km2 store sjøen med samme navn. Her kan du se bavianer, rosa flamingoer, de uvanlige treklatrende løvene, elefanter, flodhester og mange byttedyr.

Overnatting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Badeferie på Zanzibar 7 dager/6 netter
Badeferie på Zanzibar 7 dager/6 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 7.475 kr.
Enkeltromstillegg: +  3.100 kr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar:

Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark 2 dager/1 natt
Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark 2 dager/1 natt

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.400 kr.
Enkeltromstillegg: +  2.100 kr.

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Overnatting Highview Hotel

Safari (1n) og badeferie på Zanzibar (6n) 8 dager/7 netter
Safari (1n) og badeferie på Zanzibar (6n) 8 dager/7 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 
11.875 kr.
Enkeltromstillegg: +  4.995 kr.

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Highview Hotel / Ocean Paradise Resort 

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.