• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
12 dager

Lemosho-ruten

Utfordre deg selv og bestig Afrikas høyeste fjell via Lemosho-ruten. Lemosho er spesielt populær pga. sin vakre natur, avsides beliggenhet og muligheten til å se noen av Afrikas berømte dyr.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Lemosho-ruten Lemosho-ruten
12 dager

Lemosho-ruten

Utfordre deg selv og bestig Afrikas høyeste fjell via Lemosho-ruten. Lemosho er spesielt populær pga. sin vakre natur, avsides beliggenhet og muligheten til å se noen av Afrikas berømte dyr.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 overnattinger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (én overnatting før og én etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Lemosho-ruten
 • 7 overnattinger i telt på Kilimanjaro, inkl. helpensjon
 • All mat tilberedes av en lokal kokk
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Mulighet for å kjøpe safari eller badeferie etter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighet for bestigning året rundt
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Reisen kort & godt

Lemosho-ruten er både en av de vakreste og yngste rutene til toppen av Kilimanjaro. Det er samtidig den lengste ruten. Den starter ved Londorossi Gate, den vestlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Ruten går først gjennom skog og tett regnskog, og ved Lemosho Glades er det muligheter til å se dyr. Deretter åpner landskapet seg og blir til heilandskap, og du vandrer over Shira-platået. Jo høyere opp du kommer, jo goldere og mer steinete blir terrenget. Du kommer forbi det berømte Lava Tower og bestiger Great Barranco Wall, før du vandrer videre mot den sørlige delen, til Karanga Valley. Siste oppstigning til toppen foregår fra øst, og nedstigningen følger Mweka-ruten sørover. Lemosho er nå en av de mest populære rutene på grunn av landskapets skjønnhet, den avsides beliggenheten og muligheten til å se noen av Afrikas flotte dyr.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du opplever de vakreste panoramautsikter på denne mer avsidesliggende ruten
 • Ruten er både nyere og lengre enn de andre rutene, og derfor fortsatt ikke så trafikkert
 • Det er gode muligheter for akklimatisering, og dermed høy suksessrate
 • Det er mulighet til å forlenge reisen med både safari eller strandferie på Zanzibar

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro.

Det vil dessuten bli anledning til å plante et tre i samarbeid med Zara Charity. Les mer her.

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting:
Dag 3: Moshi - Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp

Du kjører fra Moshi til Londorossi Gate, som er den vestlige innfallsporten til Kilimanjaro nasjonalpark. Kjøreturen tar ca. 3 timer. Ved ankomst til Londorossi Gate er der innsjekking og registrering. Det er her du møter ditt team av guider, kokke og bærere. Etter registrering kjører du videre i jeep til Lemosho Glades – en kjøretur på ca. 45 min. Herfra starter oppstigningen til toppen av Kilimanjaro.

Kilimanjaro består av tre utslukte vulkaner; Kibo med det høyeste punktet Uhuru (5.895 moh.), Mawenzi (5.149 moh.) og Shira (3.962 moh.). Du vandrer gjennom skog og regnskog, der du kanskje er heldig nok til å få et glimt av de meget sjeldne og meget vakre svarte og hvite colobus-apene eller noen av skogens mange andre dyr. Bærerne går i forveien, så teltet ditt står klart når du ankommer til Mti Mkubwa Camp.

Høyder: Moshi: 915 moh., Londorossi Gate: 2 250 moh., Lemosho Glades: 2 000 moh., Mti Mkubwa Camp: 2 750 moh.

Høydemeter fra Moshi til camp: 1 835 m

Avstand: 10 km

Vandretid: 3–4 timer

Dag 4: Mti Mkubwa Camp - Shira 1 Camp

Dagens etappe går gjennom det siste stykke av skogen, og snart åpner heilandskapet seg, med lyng, ville blomster, gress og steinete stier. Du vandrer over Shira-platået med flott utsikt til Kibo og Mt. Meru. Når du kommer til Shira 1 Camp, har du utsikt til Kilimanjaro Western Breach, den vestlige kraterkanten med sin  fantastiske isbre.

Høyder: Mti Mkubwa Camp: 2 750 moh., Shira 1 Camp: 3 500 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 750 m

Avstand: 8 km

Vandretid: 5-6 timer

Dag 5: Shira 1 Camp - Shira 2 Camp

Du fortsetter oppstigningen over platået til Shira 2 Camp. Der er flere ruter du kan følge, og dette gjør dagen til en utmerket akklimatiseringsdag. Under dagens vandring kan du ha utsikt til det enorme Kibo- massivet, og du kan også oppleve skyer i øyenhøyde.

Høyder: Shira 1 Camp: 3 500 moh., Shira 2 Camp: 3 840 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 340 m

Avstand: 12 km

Vandretid: 6-7 timer

Dag 6: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du østover. Landskapet blir tørrere, barere og mer steinete jo høyere opp du kommer. Underveis bliver du belønnet med flott utsikt til Kibo og Mt. Meru som stikker opp av de hvite skyene bak deg. Etter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Etter lunsj ved foten av Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis været tillater det, kan du nyte en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, der det også er en storslått utsikt til toppen av Kilimanjaro, nedover fjellsiden mot dalen og mot øst og den 300 meter høye Great Barranco Wall.

Dagens etappe vil by på utfordringer både terreng- og høydemessig, så husk å ta det rolig og lytte til kroppen din. Selv om du avslutter dagen med kun 110 flere høydemeter, har du nådd en økning på 790 høydemeter ved Lava Tower, før du går ned til Barranco Camp.  Der er mange som merker de første tegn på høydesyke i disse høydene, så vær oppmerksom på selv de minste tegn, og informer guiden om det.

Høyder: Shira 2 Camp: 3 840 moh., Lava Tower: 4 630 moh., Barranco Camp: 3 950 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 110 m

Avstand: 6 km

Vandretid: 5 timer

Dag 7: Barranco Camp - Karanga Camp

Etter en natt under den imponerende Great Barranco Wall klatrer du opp den beryktede klippeveggen – noe som heldigvis er lettere enn det ser ut til. Over veggen, like under Heim-breen, folder Kilimanjaros skjønnhet seg ut på fantastisk vis. Ruten fører ned gjennom Karanga Valley, der Karanga Camp ligger. Herfra har du utsikt til Mawenzis takkede tinder som rager opp i den afrikanske himmelen.

Det er viktig at du får slappet godt av resten av dagen, for nå nærmer oppstigningen til Uhuru Peak seg.

Høyder: Barranco Camp: 3 950 moh., Karanga Camp: 4 200 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 250 m

Avstand: 4 km

Vandretid: 3½ timer

Dag 8: Karanga Camp - Barafu Camp

Dagens vandreetappe går til Barafu Camp. Du vandrer gjennom det dramatiske og spektakulære landskapet som består av store og små vulkansteiner, som vitner om den tidligere vulkanske aktiviteten. På den siste strekningen til Barafu Camp følger du Mweke-ruten. Undervis er det utsikt til Kibo og Mawenzi.

Barafu Camp ligger utsatt til, på en høyderygg. Bakken er steinet og det blåser som regel sterkt. Pass på å gjøre deg kjent med terrenget rundt leiren før mørket faller på. Så er du godt forberedt når oppstigningen til toppen starter kort tid etter midnatt.

Forbered utstyret ditt og legg frem varme klær til neste dags vandring til toppen og oppbevar drikkevann i en termosflaske, slik at det ikke fryser til is. Sørg for å gå tidlig til sengs for å få ladet opp de menneskelige batteriene til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Karanga Camp: 4 200 moh., Barafu Camp: 4 550 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 350 m

Avstand: 4 km

Vandretid: 3½ timer

Dag 9: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Rundt midnatt blir du vekket, og etter en snack starter den siste oppstigningen til Uhuru Peak. Å vandre i dette vanskelige terrenget i mørke frem til soloppgang er den største utfordringen for de fleste. Målet er å nå Stella Point ved soloppgang. Ved Stella Point stopper du for å beundre den flotte soloppgangen. Pass på at pausen ikke blir for lang, for da kan det bli nesten uoverkommelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og tretthet. Du fortsetter langs kraterkanten, og det siste stykke til Uhuru Peak er en jevn stigning. Avhengig av årstiden kan der være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du står på toppen i 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Barafu Camp. Her får du en kort og velfortjent hvil før du vandrer videre nedover den steinede stien til Mweka Camp, der det venter en velfortjent god natts søvn.

Høyder: Barafu Camp: 4 550 moh., Uhuru Peak: 5 895 moh., Mweka Camp: 3 100 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 1 450 m

Avstand: 5 km opp og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer opp og 7 timer ned

Dag 10: Mweka Camp – Moshi

Etter frokost vandrer du til Mweka Gate, der du sjekker ut før du blir hentet og kjørt tilbake til hotellet i Moshi. På hotellet venter en velsmakende lunsj. Alle som har gjennomført bestigningen får overrakt et diplom.

Høyder: Mweka Camp: 3 100 moh., Mweka Gate: 1 850 moh., Moshi: 915 moh.

Høydemeter fra camp til Moshi: 2 185 m

Avstand: 10 km

Vandretid: 3 timer

Overnatting:
Dag 11: Hjemreisen starter

I dag sjekker du ut fra hotellet og blir kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 12: Hjemkomst i Norge

Du ankommer til Norge etter en opplevelse for livet.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Masai-eventyr på Osiligilai Maasai Lodge, 2 netter

Ønsker du å skjemme bort deg selv etter å ha stått på toppen av Kilimanjaro eller tilbrakt mange timer i en safaribil? Drømmer du om å komme tett på masaikulturen og oppleve masaienes skikker og tradisjoner – uten at det går på bekostning av komforten? Vil du våkne til soloppgangen over Kilimanjaro og ligge ved et basseng som har utsikt mot Afrikas høyeste fjell? Da kan du forlenge reisen din med to netter på Osiligilai Maasai Lodge.

Du finner denne lekre og autentiske lodgen cirka to timers kjøring fra Moshi, og vi kan nesten forsikre deg om at både naturen og kulturopplevelsen her vil ta pusten fra deg.

Lodgen ligger i et typisk masai-savanneområde med åpne sletter, beitemarker så langt øyet kan se og utsikt mot både Mount Meru og Mount Kilimanjaro. Den er eid av lokale masaier, som driver stedet med en stor porsjon entusiasme, noe som gjør at du føler deg svært velkommen og priviligert. Du får mange muligheter til å komme inn under huden på dette seminomadiske folket.

Du overnatter i en tradisjonell masaihytte med alle ønskede nødvendigheter, som toalett, elektrisitet og dusj med varmt vann – og en strategisk plassert seng, slik at du kan ligge og se solen gå opp over Kilimanjaro i de tidlige morgentimene.

Oppholdet på lodgen inkluderer alle måltider og en lang rekke aktiviteter, bl.a. spydkast og tradisjonell masaidans og -sang, mens du ser solen gå ned bak Mount Meru. Dessuten er det mulighet for å kjøpe forskjellige utflukter etter ytterligere aktiviteter, men du kan også velge å bare ligge ved bassenget og la deg oppsluke av utsikten mot Kilimanjaro, mens du nyter en kald øl og leser en god bok.

Vil du vite mer om hvordan det er å bo i Osiligilai Maasai Lodge? Da kan du lese reisebrevet fra vår Afrika-ekspert.

Safari (1n) og badeferie på Zanzibar (6n), 7 netter

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark, 1 natt

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Overnatting:
Badeferie på Zanzibar, 6 netter

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Gorillasporing i Uganda, 4 netter

Du har garantert sett bilder av de ville, hårete fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda.

Hvorfor ikke gjøre reisen i Øst-Afrika komplett og forlenge ferien med en tur til Uganda for å se de enestående fjellgorillaene?

Vi har gjort det enkelt for deg og laget denne fem dagers forlengelsen, hvor du i tillegg til gorillasporing også drar på «walking safari» i Lake Mburo nasjonalpark.

Vi har selvfølgelig inkludert fly, gorillatillatelse og helpensjon nesten alle steder.

Enklere blir det ikke!

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun ved min. 2 reisende.

Forlengelsen må bestilles senest 70 dager før avreise.

Rabatt for større grupper
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.