man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKilimanjaroMarangu-ruten inkl. en akklimatiseringsdag
10 dager:

Marangu-ruten inkl. akklimatiseringsdag

Høydepunkter på denne reisen:

Moshi, Mawenzi, Kibo, Gilman’s Point, Uhuru Peak.

Følgende er inkludert i rejsen:

 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 overnattinger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (én overnatting før og én etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Marangu-ruten
 • 5 overnattinger i hytter på Kilimanjaro inkl. helpensjon og en akklimatiseringsdag
 • All mat tilberedes av en lokal kokk
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Mulighet for å kjøpe safari eller badeferie etter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighet for bestigning året rundt
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
Rabatt for større grupper
Velg denne reise fordi…

Marangu er også kjent som Coco Cola-ruten. Den starter ved Marangu Gate, som er den sørøstlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Du vandrer langs vakre stier gjennom skog og regnskog. Landskapet åpner seg og blir til heilandskap og de gigantiske senecios-plantene kommer til syne. Underveis kan du beundre utsikten til Kibo og Mawenzis takkede bjergtinder. Vi har lagt inn en akklimatiseringsdag, slik at du bedre kan venne deg til høydene, og her kan du evt. bruke dagen på å vandre til Maweni Tarn Hut eller Zebra Rocks. Heilandskapet blir langsomt avløst av det alpine ørkenlandskapet som forbinder Mawenzi og Kibo. Du vandrer forbi Gilman’s Point, der du kan nyte utsikten før oppstigningen til toppen, som foregår fra øst. Nedstigningen følger den sørøstlige siden, der du har utsyn til Kilimanjaro fra de mange utsiktspunktene.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Mandara Huts
Dag 3: Moshi - Mandara Huts

Etter frokost forlater du Moshi og kjører til Marangu Gate, som er den sørøstlige inngangen til Kilimanjaro nasjonallpark – en kjøretur på 45 min. Ved ankomst til Marangu Gate er det innsjekking og registrering, og det er også her du møter ditt team av guider, kokker og bærere. Herfra starter bestigningen til toppen av Kilimanjaro. Du vandrer langs vakre stier gjennom skog og regnskog med eukalyptustrær og forskjellige fuglearter, og kanskje er du også heldig nok til å få et glimt av de svarte og hvite colobus-apene. I disse lave høydene kan det være vått og sølete, så det er viktig å ha utstyret i orden – spesielt fottøyet. Ved ankomst til Mandara Hut kan du bare slappe av. Hvis du føler deg i form til det, kan du sammen med guiden og andre vandre en tur til Maundy Crater og utforske omgivelsene mens kokkene tilbereder kveldsmaten.

Høyder: Moshi: 915 moh., Marangu Gate: 1.860 moh., Mandara Huts: 2.740 moh.

Avstand: 8 km

Vandretid: 4-5 timer

Overnatting Hytter på Marangu-ruten

Dag 4: Mandara Huts – Horombo Huts
Dag 4: Mandara Huts – Horombo Huts

Dagens etappe går gjennom det siste stykke av skogen, og snart åpner heilandskapet seg. Underveis kan du beundre utsikten til Mawenzis takkede tinder som rager opp i den afrikanske himmelen. Der er mange som merker de første tegnene på høydesyke i disse høydene, så vær oppmerksom på selv de minste tegn og informer guiden om det. Ved ankomst til Horombo Hut kan du pakke ut og nyte utsikten til Kibo før kveldsmaten blir servert.

Høyder: Mandara Huts: 2.740 moh., Horombo Huts: 3.690 moh.

Avstand: 7 km

Vandretid: 5-6 timer

Overnatting Hytter på Marangu-ruten

Dag 5: Akklimatiseringsdag
Dag 5: Akklimatiseringsdag

For å venne deg til høyden har du i dag en ekstra dag og overnatting ved Horombo Hut. Hvis du er trett eller plaget av høyden, er det viktig at du blir i leiren og at du får slappet godt av. Hvis du ikke er plaget av høyden, kan du vandre opp til Mawenzi Hut i 4.330 meters høyde, og herfra er det en fantastisk utsikt til Kibo og Mawenzi. Dit opp er det en stigning på 640 meter. Ta turen i rolig tempo og nyt det fantastiske landskapet. Alternativt kan du vandre opp til de imponerende Zebra Rocks i 4.000 meters høyde, en stigning på 310 meter.

Høyder: Horombo Huts: 3.690 moh., Mawenzi Hut: 4.330 moh., Zebra Rocks: 4.000 moh.

Overnatting Hytter på Marangu-ruten

Dag 6: Horombo Huts - Kibo Huts
Dag 6: Horombo Huts - Kibo Huts

I dag kan du se frem til det vakre og varierende landskapet. Du vandrer videre over heilandskapet, som senere blir til det tørre og golde høylandet som forbinder Mawenzi og Kibo. Landskapet er preget av store og små vulkanstein som vitner om den tidligere vulkanske aktiviteten. Den siste del av etappen frem til Kibo Huts er ganske bratt og anstrengende. Etter ankomst til Kibo Huts skal du forberede utstyret ditt og legge frem varme klær til neste dags vandring til toppen. Oppbevar drikkevannet ditt i en termosflaske, så det ikke fryser til is. Sørg for å gå tidlig til sengs for å få ladet opp de menneskelige batteriene til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Horombo Huts: 3.690 moh., Kibo Huts: 4.695 moh.

Avstand: 12 km

Vandretid: 5-6 timer

Overnatting Hytter på Marangu-ruten

Dag 7: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts
Dag 7: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts

Rundt midnatt står du opp, og etter et lett måltid går turen ut i natten. Det vanskelige terrenget med løse stein du skal gå i de neste timene er for de fleste den største utfordringen på hele turen. Målet er å være fremme ved Gilman’s Point ved daggry, så du kan nå Kibos høyeste punkt Uhuru kort tid etter soloppgang. Du tar en kort pause ved Gilman’s Point, der det er flott utsikt. Du fortsetter langs kraterkanten, og det siste stykke til Uhuru Peak er det jevn stigning. Avhengig av årstiden kan der være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du står på toppen i 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Kibo Huts, og den går overraskende raskt. Her får du lunsj og en velfortjent hvil før du vandrer videre ned til Horombo Huts, hvor der venter en velfortjent god natts søvn.

Høyder: Kibo Huts: 4.695 moh., Uhuru Peak: 5.895 moh., Horombo Huts: 3.690 moh.

Avstand: 6 km opp og 15 km ned

Vandretid: 8 timer opp og 6 timer ned.

Overnatting Hytter på Marangu-ruten

Dag 8: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi
Dag 8: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi

Dagens etappe er en tur over åpent heilandskap, ned til Mandara Huts, der du spiser frokost. Deretter fortsetter du ned gjennom regnskogen til nasjonalparkens inngang. Ved Marungu Gate sjekker du ut, og så blir du kjørt tilbake til Moshi, der du får servert en velsmakende middag. Her får alle som har gjennomført bestigningen overrakt et diplom.

Høyder: Horombo Huts: 3.695 moh., Marangu gate: 1.830 moh., Moshi: 915 moh.

Avstand: 20 km

Vandretid: 6 timer

Overnatting Springlands Hotel

Dag 9: Hjemreisen starter
Dag 9: Hjemreisen starter

I dag sjekker du ut fra hotellet og blir kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 10: Hjemkomst i Norge
Dag 10: Hjemkomst i Norge

Du ankommer Norge etter en opplevelse for livet.

Kombiner safari med:
Safari (1n) og badeferie på Zanzibar (6n) 8 dager/7 netter
Safari (1n) og badeferie på Zanzibar (6n) 8 dager/7 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 
11.875 kr.
Enkeltromstillegg: +  4.995 kr.

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Highview Hotel / Ocean Paradise Resort 

Safari (4n) og badeferie på Zanzibar (6n) 11 dager/10 netter
Safari (4n) og badeferie på Zanzibar (6n) 11 dager/10 netter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltrom: + 21.995 kr.

Tanzania er kjent for sine vakre landskaper og fantastiske nasjonalparker. Du skal til Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby, og tre av landets viktigste nasjonalparker.

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias eldste. De nærmest endeløse slettene brytes bare av akasietrær, små sjøer og enkelte elver. Spredt over den store parken lever så å si alle Afrikas mest berømte dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er berømt for den store migrasjonen der gnuer og sebraer i millionvis vandrer fra sted til sted på jakt etter vann og beite.

Det er ikke mye gir større inntrykk enn Serengeti, det måtte i tilfelle være Ngorongoro-krateret som ligger som et sunket paradis sørøst for Serengeti. På bunnen av denne utslukte vulkanen kan du nemlig oppleve alle de kjente savannedyrene.

Med sine kun 330 km2 er Lake Manyara nasjonalpark en av Tanzanias minste. Men det den mangler i størrelse, tar den igjen når det gjelder natur og dyreliv. Parken er den mest varierte i Tanzania med både regnskog, elver, savanne og den 200 km2 store sjøen med samme navn. Her kan du se bavianer, rosa flamingoer, de uvanlige treklatrende løvene, elefanter, flodhester og mange byttedyr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Highview Hotel / Ocean Paradise Resort 

Safari Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dager/4 netter
Safari Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltrom: + 13.600 kr.

Tanzania er kjent for sine vakre landskaper og fantastiske nasjonalparker. Du skal til Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby, og tre av landets viktigste nasjonalparker.

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias eldste. De nærmest endeløse slettene brytes bare av akasietrær, små sjøer og enkelte elver. Spredt over den store parken lever så å si alle Afrikas mest berømte dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er berømt for den store migrasjonen der gnuer og sebraer i millionvis vandrer fra sted til sted på jakt etter vann og beite.

Det er ikke mye gir større inntrykk enn Serengeti, det måtte i tilfelle være Ngorongoro-krateret som ligger som et sunket paradis sørøst for Serengeti. På bunnen av denne utslukte vulkanen kan du nemlig oppleve alle de kjente savannedyrene.

Med sine kun 330 km2 er Lake Manyara nasjonalpark en av Tanzanias minste. Men det den mangler i størrelse, tar den igjen når det gjelder natur og dyreliv. Parken er den mest varierte i Tanzania med både regnskog, elver, savanne og den 200 km2 store sjøen med samme navn. Her kan du se bavianer, rosa flamingoer, de uvanlige treklatrende løvene, elefanter, flodhester og mange byttedyr.

Overnatting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Badeferie på Zanzibar 7 dager/6 netter
Badeferie på Zanzibar 7 dager/6 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 7.475 kr.
Enkeltromstillegg: +  3.100 kr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar:

Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark 2 dager/1 natt
Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark 2 dager/1 natt

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.400 kr.
Enkeltromstillegg: +  2.100 kr.

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Overnatting Highview Hotel

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.