man-fre 9-16
Meny
HomePraktisk infoMauritius

Praktisk informasjon om Mauritius

Denne siden gir deg svar på de oftest stilte spørsmålene om Mauritius, f.eks. om valuta og vaksiner.

Vi har for øyeblikket én tur som avsluttes med en reise til Mauritius.

1. Vær på Mauritius

Mauritius er et spennende reisemål året rundt. Det er alltid varmt – gjennomsnittstemperaturen for hele året ligger på på 23 grader. Sommeren varer fra desember til april. Her er det varmest, men det er også tiden hvor det regner mest. Perioden fra mai til november er tørrere, og temperaturene vil være mere behagelige og ikke så varmt som om sommeren.

Værstatistikk
JAN
FEB
MAR
APR
MAI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DES
Gennemsnittstemperatur
30
29
29
28
26
24
24
25
27
28
28
29
Gennemsnitts nedbør i mm
176
203
245
163
83
65
63
58
38
34
79
128
Vær statistikk Gennemsnitts temperatur Gennemsnitts nedbør i mm
JAN 30 176
FEB 29 203
MAR 29 245
APR 28 163
MAI 26 83
JUN 24 65
JUL 24 63
AUG 25 58
SEP 27 38
OKT 28 34
NOV 28 79
DES 29 128
2. Reisebetingelser

Les vennligst våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Afrikasafari.no. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for at lese reisebetingelsene.

3. Reiseforsikring

På vår side om forsikring kan du selv beregne og bestille din reiseforsikring.
Klikk her.

4. Vaksiner

Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Du kan også lese mere om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

Vær oppmerksom på forskriftene om gul feber – spesielt hvis du reiser inn via et annet afrikansk land.

5. Visum / Pas

Norske statsborgere kan oppholde seg på Mauritius uten visum i inntil 90 dager.

Ved innreise til Mauritius skal passet ditt være gyldig i 6 måneder etter utreisen. Videre skal du ha returbillett hjem, eller en billett videre til et annet land enn Mauritius.

Når du ankommer Mauritius skal du fylle ut en blankett hvor du skal skrive adressen på ditt oppholdssted på Mauritius: Veranda Paul & Virginie Hotel & Spa Mauritius, Route Royale, Grand Gaube, Ile Maurice.

Så lenge ikke oppholdet på Mauritius overskrider 3 måneder, trenger du ikke visum.

Utenriksdepartementets hjemmeside finner du også informasjon om visumregler.

6. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt. Hvis du legger merke til feil i navn, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

7. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for drikkepenger. Dessuten finner du viktige telefonnumre til våre lokale representanter samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

8. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Vi anbefaler at du reserverer sete på flyet. Mange flyselskaper tilbyr også oppgradering av reserverte billetter til plasser med ekstra plass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gjøre på flyselskapets hjemmeside. De fleste selskaper har et punkt på menyen som heter ”manage my booking”.  Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for setereservasjon, så du må ha kredittkortet/betalingskortet ditt klart når du går i gang.

Dessverre er det ikke like regler for når det åpnes for reservasjon av seter. Vi anbefaler derfor at du så tidlig som mulig prøver å reservere sete, for da får du også vite når du kan reservere, hvis det ennå ikke er mulig å gjøre det. Det er meget vanlig at det ikke er mulig å reservere sete før mellom 72 og 24 timer før avreise.

9. Koffert og håndbagasje

Vi benytter mange forskjellige flyselskaber til Sør-Afrika, derfor kan det variere hvor mye du kan ta med i innsjekkert bagasje, samt håndbagage. Se informasjon om dette på flybilletten din eller kontakt oss hvis du har spørsmål om dette.

Du og din reiseledsager bør pakke koffertene på en sånn måte, at dere begge kan unnvære den ene kofferten. Det oplever dere sikkert ikke, men vi har da hørt om andre, som stod på en flyplass og manglet en koffert. Skjer det, kan det gå et par dager før en slik koffert blir levert til det hotellet, som dere bor på under safarien, det vil si: Pestana Kruger Lodge, Malelane 1320, Mpumalanga, Sør-Afrika. Tlf. +27 13 790 2500 / +27 13 7900 291. Skriv dette ned for sikkerhets skyld.

Sørg for å ha alle viktige, uunnværlige ting i håndbagasjen: pass, visum, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, evt. info om særlige helsestilstand(er) pluss malariapillene, livsviktig medisin (sukkersyke o.s.v.), medisin mot allergi eller for plutseligt magebesvær (f.eks Imodium) og smertestillende Panodil/Paracet o. l. Pluss kamera, kikkert o.s.v.
Det kan blåse kaldt fra flyets aircondition, så ta en vindjakke med i håndbagasjen, og kanskje også safarihatten.

10. Tidsforskjell

Tidsforskellen mellem Mauritius og Norge er (norsk tid + 2 timer), når det er sommertid her i landet, og (norsk tid + 3 timer) når det er vintertid.

11. Dresscode

Husk pent sommer tøy til kveldene. Langbukser for menn. Strandsandaler og badetøy er ikke tillatt i restauranten.

12. Språk på Mauritius

De fleste innbyggere er tospråklige og snakker flytende fransk og engelsk. Kreolsk og fransk er hovedspråkene i hverdagen.

13. Transport fra flyplassen på Mauritius

På flyplassen i Mauritius skal dere gå til skranke 3 for deres transfer til hotellet.

14. Valuta

Valutaen heter Mauritius Rupee (MUR). 100 MUR er ca 25 norske kroner. De fleste steder tar i mot de vanligste betalingskortene Visa, Mastercard og Diners. Du kan veksle til MUR på flyplassen, i banker og på hotellet. Vil du veksle tilbake til norske kroner husk å gjøre dette på flyplassen før du reiser hjem.

15. Tips

Det er inkludert en tillegg på 10 prosent på regningene ved restauranter og hoteller. Derfor forventes det normalt ikke at man gir tips på Mauritius. Men hvis man har fått ekstraordinær god service og vil belønne det, er det selvsagt helt i orden å gi tips.

16. Helligdager

Det er alltid en spesiell opplevelse å være med på andre lands tradisjoner og feiringer. Nedenfor kan du se en oversikt over helligdager, viktige festivaler og andre spesielle merkedager.

Vær oppmerksom på at enkelte museer og attraksjoner kan være stengt på disse dagene.

17. Informasjon om hotellet ”Veranda Paul & Virginie Hotel & Spa Mauritius”

Halvpensjon (frokost og middag) er inkludert i oppholdet på hotellet. Hotellet tilbyr følgende:

  • Internettforbindelse
  • Veksling av valuta
  • Vask/rens av tøy
  • Barnepass ( på forespørsel)
  • Bilutleie

Utover dette har hotellet en rekke fasiliteter og aktiviteter.Les mer om hotellet og se bilder, klik her.

18. Reisende med innskrenket bevegelighet

Vi vil gjøre degoppmerksom på at denne reisen generelt ikke egner seg for bevegelseshemmede personer. Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Topp reiser
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Opplevelsesrik safari og hvite sandstrender.
 
Sydafrika & Cape Town
Sydafrika & Cape Town
Unik safari kombineret med storbyoplevelser.
 
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Opplev det fantastiske dyrelivet og den fantastiske naturen i 4 av de mest kjente nasjonalparkene.
 
Safari i Sør-Afrika & Mauritius
Safari i Sør-Afrika & Mauritius
Utforsk Sør-Afrikas natur og dyreliv, og slapp av på de eksotiske strendene i Mauritius.
 
Luksus safari i Sør-Afrika
Luksus safari i Sør-Afrika
Opplev den fantastiske naturen og dyrelivet i Kruger National Park.
 

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.