• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden

Praktisk informasjon om Mauritius

Denne siden gir deg svar på de oftest stilte spørsmålene om Mauritius, f.eks. om valuta og vaksiner.

Vi har for øyeblikket én tur som avsluttes med en reise til Mauritius.

Praktisk informasjon om Mauritius

Praktisk informasjon om Mauritius

Denne siden gir deg svar på de oftest stilte spørsmålene om Mauritius, f.eks. om valuta og vaksiner.

Vi har for øyeblikket én tur som avsluttes med en reise til Mauritius.

1. Vær på Mauritius

Mauritius er et spennende reisemål året rundt. Det er alltid varmt – gjennomsnittstemperaturen for hele året ligger på på 23 grader. Sommeren varer fra desember til april. Her er det varmest, men det er også tiden hvor det regner mest. Perioden fra mai til november er tørrere, og temperaturene vil være mere behagelige og ikke så varmt som om sommeren.

Værstatistikk
JAN
FEB
MAR
APR
MAI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DES
Gennemsnittstemperatur
26
26
26
25
23
22
21
21
21
23
24
25
Gennemsnitts nedbør i mm
228
228
178
178
101
76
76
76
50
50
50
152
Vær statistikk Gennemsnitts temperatur Gennemsnitts nedbør i mm
JAN 26 228
FEB 26 228
MAR 26 178
APR 25 178
MAI 23 101
JUN 22 76
JUL 21 76
AUG 21 76
SEP 21 50
OKT 23 50
NOV 24 50
DES 25 152
2. Reisebetingelser

Les vennligst våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Afrikasafari.no. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for at lese reisebetingelsene.

3. Reiseforsikring

På vår side om forsikring kan du selv beregne og bestille din reiseforsikring.
Klikk her.

4. Vaksiner

Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Du kan også lese mere om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

Vær oppmerksom på forskriftene om gul feber – spesielt hvis du reiser inn via et annet afrikansk land.

5. Visum / Pas

Norske statsborgere kan oppholde seg på Mauritius uten visum i inntil 90 dager.

Ved innreise til Mauritius skal passet ditt være gyldig i 6 måneder etter utreisen. Videre skal du ha returbillett hjem, eller en billett videre til et annet land enn Mauritius.

Når du ankommer Mauritius skal du fylle ut en blankett hvor du skal skrive adressen på ditt oppholdssted på Mauritius: Le Meridien Ile Maurice Hotel, Village Hall Lane, Pointe aux Biches, Mauritius.

Så lenge ikke oppholdet på Mauritius overskrider 3 måneder, trenger du ikke visum.

Utenriksdepartementets hjemmeside finner du også informasjon om visumregler.

6. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt. Hvis du legger merke til feil i navn, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

7. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for drikkepenger. Dessuten finner du viktige telefonnumre til våre lokale representanter samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

8. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Flyselskapet vil tildele deg en plass på flyet når du sjekker inn. Hvis du har spesifikke ønsker, kan du reservere seter på flyselskapets hjemmeside. De fleste flyselskaper har et menypunkt som heter ”manage my booking”. Som hovedregel er dette noe du skal betale for,  så ha kredittkortet ditt klar, når du går i gang. Det varierer når flyselskapene åpner for reservasjon av seter, men ofte kan du reservere seter fra bestillingstidspunktet og inntil 48 timer før avgang.

Mange flyselskaper tilbyr dessuten også oppgradering til seter med ekstra benplass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Du kan selv oppgradere via flyselskapets hjemmeside mot betaling.

Vi gjør dessuten oppmerksom på at flyselskapet har full råderett over alle seter på flyet, og at de derfor alltid har rett til å foreta endringer i en reservasjon. Hvis du ikke reserverer seter før avreise, vil du få tildelt en plass av flyselskapet når du sjekker inn.

9. Bagasjen din

Vi benytter mange forskjellige flyselskaber til Mauritius, derfor kan det variere hvor mye du kan ta med i innsjekkert bagasje, samt håndbagage. Se informasjon om dette på flybilletten din eller kontakt oss hvis du har spørsmål om dette.

Husk pent sommer tøy til kveldene. Langbukser for menn. Strandsandaler og badetøy er ikke tillatt i restauranten.

Sørg også for at du har alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen. Det inkluderer f.eks. pass, visum, flybilletter, forsikringer, kredittkort, penger og kamera, men også evt. info om helsetilstanden din og livsviktig medisin.

Det kan blåse kaldt fra flyets aircondition, så ta en vindjakke med i håndbagasjen.

10. Tidsforskjell

Tidsforskellen mellem Mauritius og Norge er (norsk tid + 2 timer), når det er sommertid her i landet, og (norsk tid + 3 timer) når det er vintertid.

11. Språk på Mauritius

De fleste innbyggere er tospråklige og snakker flytende fransk og engelsk. Kreolsk og fransk er hovedspråkene i hverdagen.

12. Transport fra flyplassen på Mauritius

På flyplassen i Mauritius skal dere gå til skranke 3 for deres transfer til hotellet.

13. Valuta

Valutaen heter Mauritius Rupee (MUR). 100 MUR er ca 25 norske kroner. De fleste steder tar i mot de vanligste betalingskortene Visa, Mastercard og Diners. Du kan veksle til MUR på flyplassen, i banker og på hotellet. Vil du veksle tilbake til norske kroner husk å gjøre dette på flyplassen før du reiser hjem.

14. Tips

Det er inkludert en tillegg på 10 prosent på regningene ved restauranter og hoteller. Derfor forventes det normalt ikke at man gir tips på Mauritius. Men hvis man har fått ekstraordinær god service og vil belønne det, er det selvsagt helt i orden å gi tips.

15. Helligdager

Det er alltid en spesiell opplevelse å være med på andre lands tradisjoner og feiringer. Nedenfor kan du se en oversikt over helligdager, viktige festivaler og andre spesielle merkedager.

Vær oppmerksom på at enkelte museer og attraksjoner kan være stengt på disse dagene.

16. Reisende med innskrenket bevegelighet

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at reisene våre generelt ikke egner seg for bevegelseshemmede personer. Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.