Tlf. 85 29 54 24 | man-fre 9-16
ForsidePraktisk infoNamibia

Praktisk informasjon om Namibia

Denne siden gir deg svar på alle praktiske spørsmål som kan oppstå i forbindelse med at du skal være med på en av våre reiser til Namibia. Få f.eks. vite mer om vær, visum og vaksiner.

1. Følgende er ikke inkludert i prisen på pakkereisene våre
 • Måltider utover de nevnte
 • Avbestillings- og reiseforsikringer
 • Tips
 • Visum
 • Vaksiner
2. Klimaet i Namibia

Med et gjennomsnitt på 300 soldager i året er Namibia et av verdens mest solrike land. Klimaet er generelt tørt, og selv etter nedbør er luftfuktigheten lav.
Der er likevel store klimaforskjeller i landets ulike regioner. I det sentrale høylandet rundt hovedstaden Windhoek, ca. 1.700 meter over havet, ligger sommertemperaturen i januar på ca. 30°C om dagen og ca. 17°C om natten. Om vinteren, i juli, er de tilsvarende temperaturene 20°C og 7°C. Det faller kun ca. 370 mm regn per år, og nedbøren kommer hovedsakelig i perioden januar-mai.
I ørkenområdene Namib og Kalahari ligger sommertemperaturene over 40°C, mens de i vintermånedene ligger på 20°C til 25°C. Om natten kan temperaturen falle til under 0°C.
Langs kysten er klimaet annerledes enn i resten av landet. De spesielle vind- og strømforholdene langs Atlanterhavskysten betyr at det ca. 200 dager i året ligger en dyne av havtåke og dis som kan strekke seg et stykke inn i landet. Gjennomsnittstemperaturen i Swakopmund ligger på ca. 20°C om sommeren (i januar), mens den om vinteren i august ligger på 16°C. Tåken kan føre til klimaet føles råkaldt.

Vær og årstider kan oppsummeres slik:

 • Desember til mars: varmt med tordenbyger fra januar, vegetasjonen blir frodig grønn
 • April til mai: regnet avtar og temperaturene synker
 • Juni til september: det er vinter, behagelige temperaturer (noen steder kanskje litt kjølig) og ingen nedbør, nettene er kalde og det kan bli frost i ørkenen, vegetasjonen blir brun
 • Oktober og november: temperaturene stiger og det kan komme enkelte regnbyger, vegetasjonen begynner å bli grønn igjen

De beste safarimånedene i Etosha er fra mai til november, for da blir slettene tørre og dyrene må til vannhullene i Etosha for å drikke.

3. Reiseform

På rundreiser foregår utflukter og transfers i mindre internasjonale grupper med engelsktalende guider. Gruppene kan ha opptil 16 deltakere.
På kjør-selv-reiser følger du på egen hånd en rute med planlagte overnattinger.

4. Når er det best å reise til Namibia?

Namibia er et helårsreisemål, et av Afrikas aller beste!
Været og årstidene:

 • Desember til mars: varmt med tordenbyger fra januar, vegetasjonen blir frodig grønn
 • April til mai: regnet avtar og temperaturene synker
 • Juni til september: det er vinter, behagelige temperaturer (noen steder kanskje litt kjølig) og ingen nedbør, nettene er kalde og det kan bli frost i ørkenen, vegetasjonen blir brun
 • Oktober og november: temperaturene stiger og det kan komme enkelte regnbyger, vegetasjonen begynner å bli grønn igjen
5. Reisevilkår

Vennligst les våre generelle reisevilkår grundig, for de utgjør en del av avtalevilkårene i forbindelse med reiser kjøpt hos Afrika-safari.dk. For reiser kjøpt hos oss gjelder den danske ”Loven om pakkerejser”.
Klikk her for å lese reisevilkårene våre.

6. Hjelp til å tegne reiseforsikring

På vår side om forsikring får du all den informasjonen du trenger.
Klikk her for å gå til vår side om forsikring.

7. Språk

Det offisielle språket i Namibia er engelsk. Mange snakker tysk (32 %) og afrikaans (60 %), for Namibia var tidligere både tysk og sør-afrikansk koloni.  Namibia består i tillegg av flere ulike folkeslag, og derfor finnes det et stort språkmangfold, som bl.a. inkluderer oshiwambo, som snakkes av 48 % av befolkningen, og herero (10 %). San-folkenes språk, som naro, ǃxóõ, kung-ekoka, og ǂkxʼauǁʼein snakkes også i Namibia (dette er språk der det lages ”klikkelyder” med tungen)

8. Vaksiner

Myndighetene krever ingen vaksiner for reisende til Namibia, med mindre du har besøkt områder med gul feber i løpet av de siste 6 månedene.
Vi anbefaler deg å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent vaksinasjonsklinikk.
På http://www.fhi.no/ kan du lese mer om vaksinasjon for reiser til Namibia.

9. Visum

Norske statsborgere kan reise til Namibia og oppholde seg der i maks. 90 dager uten visum. Du må ha med deg gyldig pass, som også må være gyldig i 6 måneder etter hjemreisen fra Namibia.

10. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt.  Hvis du har kommentarer til reiseplanen eller legger merke til feil i navnene, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

11. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for drikkepenger. Dessuten finner du viktige telefonnumre til våre lokale representanter samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

12. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Vi anbefaler at du reserverer sete på flyet. Mange flyselskaper tilbyr også oppgradering av reserverte billetter til plasser med ekstra plass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gjøre på flyselskapets hjemmeside. De fleste selskaper har et punkt på menyen som heter ”manage my booking”.  Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for setereservasjon, så du må ha kredittkortet/betalingskortet ditt klart når du går i gang.

Dessverre er det ikke like regler for når det åpnes for reservasjon av seter. Vi anbefaler derfor at du så tidlig som mulig prøver å reservere sete, for da får du også vite når du kan reservere, hvis det ennå ikke er mulig å gjøre det. Det er meget vanlig at det ikke er mulig å reservere sete før mellom 72 og 24 timer før avreise.

13. Valuta

Valutaen i Namibia heter namibisk dollar. På www.valutakalkulator.net kan du alltid se den nøyaktige kursen i forhold til både norske kroner, euro og sør-afrikanske rand. Vanlige kredittkort som Visa og Mastercard kan brukes mange steder, og i byene finnes det minibanker (ATM). Kredittkort brukes på hoteller, restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder.

14. Kjøreavstander

Namibia er et meget stort land, ca. dobbelt så stort som Tyskland. Derfor er også avstandene som tilbakelegges store. På rundreisen ”Namibias høydepunkter” tilbakelegger du (ca.) disse strekningene:

Dag 2: 100 km
Dag 3: 350 km
Dag 4: 250 km
Dag 5: 530 km, inkludert safaritur i Etosha. Fra lodge til lodge er det ca. 380 km
Dag 6: 150 km safari i Etosha
Dag 7: 150 km safari i Etosha
Dag 8: 340 km
Dag 9: 50 km
Dag 10: 350 km
Dag 11: 90 km
Dag 12: 450 km
Dag 13: 130 km
Dag 14: 310 km
Dag 15: 100 km

15. Bil/buss

På rundreisen ”Namibias høydepunkter” kjører dere i følgende typer biler/minibusser:
Grupper med opptil 6 deltagere kjører Toyato Quantum.
Grupper med 6 til 9 deltagere kjører i en 10 seters Mercedes Benz Sprinter.
Grupper med 9 til 12 deltagere kjører i en forlenget Mercedes Benz Sprinter.
Grupper med 12 til 16 deltagere kjører i en 20 seters Oryx Midi-buss eller en Fuso-buss.

toyota-quantum1 bil-1 bil-2b bil-3b

16. Tips

Tips er både vel ansett og meget vanlig. Generelt sett skal du selvfølgelig gi tips etter hvor fornøyd du er med den servicen du har fått. Følgende satser er veiledende:

 • Guide: NAD 30 til 50 pr. person pr. dag
 • Lokal guide: NAD 10 – 20 pr. person for halvdagsturer, og 30 til 50 pr. person for en heldagstur
 • Hoteller/lodger: det er en boks til tips i resepsjonen. Pengene som legges i boksen blir fordelt mellom alle serviceansatte, bortsett fra safari- og aktivitetsguider
 • Restauranter: Tips er ikke inkludert med mindre det er tydelig anført på regningen. Hvis du er tilfreds med servicen, og det ikke allerede er anført tips på regningen, bør du betale ca. 10 % i tillegg til beløpet på regningen.
17. Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Namibia varierer med Norges sommer- og vintertid:
Sommertid: Namibia er 1 time bak. Vintertid: Namibia er 2 timer bak.

18. Elektrisitet og lading av mobiltelefoner, kameraer m.m.

Namibia har 220 V. Støpslene har 3 runde plugger, en tykk og to tynnere. Derfor må du sørge for å ta med deg en adapter på reisen hvis du f.eks. vil lade opp en bærbar PC, telefon eller kamera.

19. Telefon og Internett

Den internasjonale landkoden for Namibia er +264. Det kan være dyrt å ringe hjem fra eller motta samtaler i Namibia, så sjekk evt. dekning og priser med mobiloperatøren din.
Det er Wi-Fi på de fleste hotellene. På grunn av de store avstandene kan forbindelsen noen ganger være dårlig eller ikke-eksisterende. Der er ikke Wi-Fi på Twyfelfontein Country Lodge.

20. Mat og drikke

Det namibiske kjøkkenet er sterkt påvirket av tysk og sør-afrikansk mat. Både vilt og oksekjøtt serveres ofte, og kjøttet her er av meget høy kvalitet. Det brukes mange slags krydder og urter i maten, men rettene er sjelden sterke, bare velsmakende. I tillegg finner du en rekke spesialiteter fra de ulike stammene i Namibia, f.eks. maisgrøt, mielie pap eller ristede larver, mopane worms.
Øl produseres lokalt – prøv en Hansa eller en Camelthorn. Vin produseres lokalt i små mengder, og det meste av vinen kommer fra Sør-Afrika.

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Topp 5 reiser
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Opplevelsesrik safari og hvite sandstrender.
 
Sydafrika & Cape Town
Sydafrika & Cape Town
Unik safari kombineret med storbyoplevelser.
 
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Opplev det fantastiske dyrelivet og den fantastiske naturen i 4 av de mest kjente nasjonalparkene.
 
Safari i Sør-Afrika & Mauritius
Safari i Sør-Afrika & Mauritius
Utforsk Sør-Afrikas natur og dyreliv, og slapp av på de eksotiske strendene i Mauritius.
 
Luksus safari i Sør-Afrika
Luksus safari i Sør-Afrika
Opplev den fantastiske naturen og dyrelivet i Kruger National Park.
 

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.