• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Praktisk informasjon om Namibia

Denne siden gir deg svar på alle praktiske spørsmål som kan oppstå i forbindelse med at du skal være med på en av våre reiser til Namibia. Få f.eks. vite mer om vær, visum og vaksiner.

Praktisk informasjon om Namibia

Praktisk informasjon om Namibia

Denne siden gir deg svar på alle praktiske spørsmål som kan oppstå i forbindelse med at du skal være med på en av våre reiser til Namibia. Få f.eks. vite mer om vær, visum og vaksiner.

1. Klimaet i Namibia

Med et gjennomsnitt på 300 soldager i året er Namibia et av verdens mest solrike land. Klimaet er generelt tørt, og selv etter nedbør er luftfuktigheten lav.
Der er likevel store klimaforskjeller i landets ulike regioner. I det sentrale høylandet rundt hovedstaden Windhoek, ca. 1.700 meter over havet, ligger sommertemperaturen i januar på ca. 30°C om dagen og ca. 17°C om natten. Om vinteren, i juli, er de tilsvarende temperaturene 20°C og 7°C. Det faller kun ca. 370 mm regn per år, og nedbøren kommer hovedsakelig i perioden januar-mai.
I ørkenområdene Namib og Kalahari ligger sommertemperaturene over 40°C, mens de i vintermånedene ligger på 20°C til 25°C. Om natten kan temperaturen falle til under 0°C.
Langs kysten er klimaet annerledes enn i resten av landet. De spesielle vind- og strømforholdene langs Atlanterhavskysten betyr at det ca. 200 dager i året ligger en dyne av havtåke og dis som kan strekke seg et stykke inn i landet. Gjennomsnittstemperaturen i Swakopmund ligger på ca. 20°C om sommeren (i januar), mens den om vinteren i august ligger på 16°C. Tåken kan føre til klimaet føles råkaldt.

Vær og årstider kan oppsummeres slik:

 • Desember til mars: varmt med tordenbyger fra januar, vegetasjonen blir frodig grønn
 • April til mai: regnet avtar og temperaturene synker
 • Juni til september: det er vinter, behagelige temperaturer (noen steder kanskje litt kjølig) og ingen nedbør, nettene er kalde og det kan bli frost i ørkenen, vegetasjonen blir brun
 • Oktober og november: temperaturene stiger og det kan komme enkelte regnbyger, vegetasjonen begynner å bli grønn igjen

De beste safarimånedene i Etosha er fra mai til november, for da blir slettene tørre og dyrene må til vannhullene i Etosha for å drikke.

2. Reiseform

På rundreiser foregår utflukter og transfers i mindre internasjonale grupper med engelsktalende guider. Gruppene kan ha opptil 16 deltakere.
På kjør-selv-reiser følger du på egen hånd en rute med planlagte overnattinger.

3. Når er det best å reise til Namibia?

Namibia er et helårsreisemål, et av Afrikas aller beste!
Været og årstidene:

 • Desember til mars: varmt med tordenbyger fra januar, vegetasjonen blir frodig grønn
 • April til mai: regnet avtar og temperaturene synker
 • Juni til september: det er vinter, behagelige temperaturer (noen steder kanskje litt kjølig) og ingen nedbør, nettene er kalde og det kan bli frost i ørkenen, vegetasjonen blir brun
 • Oktober og november: temperaturene stiger og det kan komme enkelte regnbyger, vegetasjonen begynner å bli grønn igjen
4. Reisevilkår

Vennligst les våre generelle reisevilkår grundig, for de utgjør en del av avtalevilkårene i forbindelse med reiser kjøpt hos Afrika-safari.dk. For reiser kjøpt hos oss gjelder den danske ”Loven om pakkerejser”.
Klikk her for å lese reisevilkårene våre.

5. Hjelp til å tegne reiseforsikring

På vår side om forsikring får du all den informasjonen du trenger.
Klikk her for å gå til vår side om forsikring.

6. Språk

Det offisielle språket i Namibia er engelsk. Mange snakker tysk (32 %) og afrikaans (60 %), for Namibia var tidligere både tysk og sør-afrikansk koloni.  Namibia består i tillegg av flere ulike folkeslag, og derfor finnes det et stort språkmangfold, som bl.a. inkluderer oshiwambo, som snakkes av 48 % av befolkningen, og herero (10 %). San-folkenes språk, som naro, ǃxóõ, kung-ekoka, og ǂkxʼauǁʼein snakkes også i Namibia (dette er språk der det lages ”klikkelyder” med tungen)

7. Vaksiner

Myndighetene krever ingen vaksiner for reisende til Namibia, med mindre du har besøkt områder med gul feber i løpet av de siste 6 månedene.
Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Du kan også lese mere om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

8. Visum

Norske statsborgere kan reise til Namibia og oppholde seg der i maks. 90 dager uten visum. Du må ha med deg gyldig pass, som også må være gyldig i 6 måneder etter hjemreisen fra Namibia.

Utenriksdepartementets hjemmeside finner du også informasjon om visumregler.

Namibia – når du reiser med barn under 18 år
Namibia har innskjerpet reglene for innreise med barn under 18 år og innført samme regler som Sør-Afrika. Det betyr at barn under 18 år må ha med sin fødselsattest oversatt til engelsk. Dette gjelder også selv om barnet reiser med begge foreldre.

Hvis barnet kun reiser med én forelder eller uten foreldre, kreves det skriftlig samtykke fra den andre forelderen/begge foreldre, i form av en fullmakt og en kopi av den andre forelderens pass med underskrift, som må tas med på reisen. Dette gjelder også ved felles foreldreansvar. I tillegg må barnets fødselsattest (på engelsk) fremlegges. Hvis én av foreldrene er avgått ved døden, må det medbringes en dødsattest, oversatt til engelsk.

Vær oppmerksom på at en fullmakt kun er gyldig når den er bekreftet av en offisiell myndighet i Norge. I Norge gjøres dette blant annet hos Fylkesmannen. Du får attester på engelsk ved å rette en henvendelse til Folkeregisteret (du må først logge deg inn i Altinn).

Vi anbefaler at du kontakter Fylkesmannen eller Utenriksdepartementet angående oversettelse av eventuelt andre nødvendige dokumenter.

Vi anbefaler at du kontakter Namibias ambassade i Sverige hvis du skal reise med barn under 18 år og har spørsmål om den dokumentasjonen som kreves eller andre ting.

9. Bagasjen din

Vi benytter mange forskjellige flyselskaber til Namibia, derfor kan det variere hvor mye du kan ta med i innsjekkert bagasje, samt håndbagage. Se informasjon om dette på flybilletten din eller kontakt oss hvis du har spørsmål om dette.

Vi anbefaler deg å pakke tingene dine i myke bager når du skal på safarireise. Det er nemlig enklere å pakke safaribilene med myke bager enn med kofferter. Det er spesielt vanskelig å få plass til kofferter med hardt skall. Derfor ber vi deg om å unngå å bruke kofferter med harde kanter, hvis mulig.

Sørg også for at du har alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen. Det inkluderer f.eks. pass, visum, flybilletter, forsikringer, kredittkort, penger og kamera, men også evt. info om helsetilstanden din og livsviktig medisin.

Det kan blåse kaldt fra flyets aircondition, så ta en vindjakke med i håndbagasjen, og kanskje også safarihatten.

10. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt. Hvis du legger merke til feil i navn, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

11. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for drikkepenger. Dessuten finner du viktige telefonnumre til våre lokale representanter samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

12. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Flyselskapet vil tildele deg en plass på flyet når du sjekker inn. Hvis du har spesifikke ønsker, kan du reservere seter på flyselskapets hjemmeside. De fleste flyselskaper har et menypunkt som heter ”manage my booking”. Som hovedregel er dette noe du skal betale for,  så ha kredittkortet ditt klar, når du går i gang. Det varierer når flyselskapene åpner for reservasjon av seter, men ofte kan du reservere seter fra bestillingstidspunktet og inntil 48 timer før avgang.

Mange flyselskaper tilbyr dessuten også oppgradering til seter med ekstra benplass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Du kan selv oppgradere via flyselskapets hjemmeside mot betaling.

Vi gjør dessuten oppmerksom på at flyselskapet har full råderett over alle seter på flyet, og at de derfor alltid har rett til å foreta endringer i en reservasjon. Hvis du ikke reserverer seter før avreise, vil du få tildelt en plass av flyselskapet når du sjekker inn.

13. Valuta

Valutaen i Namibia heter namibisk dollar. På www.valutakalkulator.net kan du alltid se den nøyaktige kursen i forhold til både norske kroner, euro og sør-afrikanske rand. Vanlige kredittkort som Visa og Mastercard kan brukes mange steder, og i byene finnes det minibanker (ATM). Kredittkort brukes på hoteller, restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder.

14. Kjøreavstander

Namibia er et meget stort land, ca. dobbelt så stort som Tyskland. Derfor er også avstandene som tilbakelegges store. På rundreisen ”Namibias høydepunkter” tilbakelegger du (ca.) disse strekningene:

Dag 2: 100 km
Dag 3: 350 km
Dag 4: 250 km
Dag 5: 530 km, inkludert safaritur i Etosha. Fra lodge til lodge er det ca. 380 km
Dag 6: 150 km safari i Etosha
Dag 7: 150 km safari i Etosha
Dag 8: 340 km
Dag 9: 50 km
Dag 10: 350 km
Dag 11: 90 km
Dag 12: 450 km
Dag 13: 130 km
Dag 14: 310 km
Dag 15: 100 km

15. Bil/buss

På rundreisen ”Namibias høydepunkter” kjører dere i følgende typer biler/minibusser:
Grupper med opptil 6 deltagere kjører Toyato Quantum.
Grupper med 6 til 9 deltagere kjører i en 10 seters Mercedes Benz Sprinter.
Grupper med 9 til 12 deltagere kjører i en forlenget Mercedes Benz Sprinter.
Grupper med 12 til 16 deltagere kjører i en 20 seters Oryx Midi-buss eller en Fuso-buss.

toyota-quantum1 bil-1 bil-2b bil-3b

16. Tips

Tips er både vel ansett og meget vanlig. Generelt sett skal du selvfølgelig gi tips etter hvor fornøyd du er med den servicen du har fått. Følgende satser er veiledende:

 • Guide: NAD 30 til 50 pr. person pr. dag
 • Lokal guide: NAD 10 – 20 pr. person for halvdagsturer, og 30 til 50 pr. person for en heldagstur
 • Hoteller/lodger: det er en boks til tips i resepsjonen. Pengene som legges i boksen blir fordelt mellom alle serviceansatte, bortsett fra safari- og aktivitetsguider
 • Restauranter: Tips er ikke inkludert med mindre det er tydelig anført på regningen. Hvis du er tilfreds med servicen, og det ikke allerede er anført tips på regningen, bør du betale ca. 10 % i tillegg til beløpet på regningen.
17. Helligdager

Det er alltid en spesiell opplevelse å være med på andre lands tradisjoner og feiringer. Nedenfor kan du se en oversikt over helligdager, viktige festivaler og andre spesielle merkedager.

Vær oppmerksom på at enkelte museer og attraksjoner kan være stengt på disse dagene.

18. Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Namibia varierer med Norges sommer- og vintertid:
Sommertid: Namibia er 1 time bak. Vintertid: Namibia er 2 timer bak.

19. Elektrisitet og lading av mobiltelefoner, kameraer m.m.

Namibia har 220 V. Støpslene har 3 runde plugger, en tykk og to tynnere. Derfor må du sørge for å ta med deg en adapter på reisen hvis du f.eks. vil lade opp en bærbar PC, telefon eller kamera.

20. Telefon og Internett

Den internasjonale landkoden for Namibia er +264. Det kan være dyrt å ringe hjem fra eller motta samtaler i Namibia, så sjekk evt. dekning og priser med mobiloperatøren din.
Det er Wi-Fi på de fleste hotellene. På grunn av de store avstandene kan forbindelsen noen ganger være dårlig eller ikke-eksisterende. Der er ikke Wi-Fi på Twyfelfontein Country Lodge.

21. Mat og drikke

Det namibiske kjøkkenet er sterkt påvirket av tysk og sør-afrikansk mat. Både vilt og oksekjøtt serveres ofte, og kjøttet her er av meget høy kvalitet. Det brukes mange slags krydder og urter i maten, men rettene er sjelden sterke, bare velsmakende. I tillegg finner du en rekke spesialiteter fra de ulike stammene i Namibia, f.eks. maisgrøt, mielie pap eller ristede larver, mopane worms.
Øl produseres lokalt – prøv en Hansa eller en Camelthorn. Vin produseres lokalt i små mengder, og det meste av vinen kommer fra Sør-Afrika.

22. Reisende med innskrenket bevegelighet

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at reisene våre generelt ikke egner seg for bevegelseshemmede personer. Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.