man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaNamibiaEtosha nasjonalpark & Sossusvlei
Kjør selv | 18 dager:

Etosha nasjonalpark & Sossusvlei

Høydepunkter på denne reisen:

Windhoek, Okonjima-naturreservatet, Etosha nasjonalpark, Fransfortein-fjellene, Erongo-fjellene, Swakopmund, Namibørkenen, Sossusvlei, Sesriem Canyon.

Følgende er inkludert i reisen:

  • Fly fra Norge til Windhoek t/r
  • 15 dagers leie av bil fra Avis, Toyota Hilux 4-hjulstrekker eller tilsvarende, inkl. nødvendige forsikringer
  • 15 overnattinger på gode hoteller og lodger
  • 15 x frokost (dag 3-17)
  • 11 x middag (dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15)
  • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
  • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Vennligst vær oppmerksom at det fra 1. januar 2019 er endringer av følgende overnattinger:

  • Dag 7: I stedet for Etosha Village bor du på Etosha Safari Lodge
Tillegg for enkeltrom 3.750 kr.
Vi anbefaler deg å bestille i meget godt tid for å få plass på denne reisen.

Vennligst ta kontakt med oss for å få oppgitt priser for barn.
Velg denne reise fordi…

Hvis du ønsker friheten til å oppleve Namibia på egenhånd på en rute med planlagte overnattinger, er denne kjør-selv-ferien kanskje noe for deg. Namibia er et fantastisk land å kjøre rundt i, med fine veier og gode biler. En bilreise i Namibia kan anbefales!

Denne reisen tar deg med til den sentrale og nordlige delen av landet. Du besøker den sjarmerende kystbyen Swakopmund som ligger mellom Atlanterhavet og den enorme Namibørkenen. Et av turens høydepunkter er den berømte nasjonalparken Etosha, som i tillegg til det fantastiske dyrelivet også er berømt for sin store saltslette. Saltsletten er så stor at den kan ses fra verdensrommet. Ved Sossusvlei får du se de flere hundre meter høye, røde sanddynene og den uttørkede sjøen Deadvlei. Ikke langt fra Tsauchab-elven ligger den 30 meter dype Sesriem Canyon, som absolutt er verdt et besøk. Hvis du liker fotturer, kan du med fordel utforske Fransfontein- og Erongo-fjellene som er omgitt av naturreservater med ville dyr. Du avslutter reisen i hovedstaden Windhoek.

Vennligst vær oppmerksom at det fra 1. januar 2019 er endringer av følgende overnattinger:

Dag 7: I stedet for Etosha Village bor du på Etosha Safari Lodge

Du kan se beskrivelser av alle hotellene i programmet nedenfor.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Namibia med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Windhoek
Dag 2: Ankomst i Windhoek

Etter ankomst på Windhoeks internasjonale flyplass går du gjennom passkontrollen, henter bagasjen din og fortsetter gjennom tollen. Du henter leiebilen og kjører til hotellet ditt, en kjøretur på ca. 1 time.

Windhoek er ikke bare Namibias hovedstad, det er også landets største by med 300.000 innbyggere. Byen ligger i 1.650 meters høyde, i en vakker dal som grenser mot Eros-fjellene i nord og Auas-fjellene i sør. Mot vest faller Khomas-høylandet ned mot Namibørkenen og Atlanterhavet.

Windhoek er en moderne by med en arkitektur som tydelig er påvirket av den tyske kolonitiden. Her smelter europeisk tradisjon og afrikanske kulturer sammen.

Windhoeks bykjerne ligger ved Independence Avenue og kan gjerne utforskes til fots. Det travle sentrumsområdet starter ved Ausspannplatz i sør og strekker seg frem til bydelen Katutura i nord. Hvis du har tid, anbefaler vi et besøk på håndverkssenteret Craft Center, der du kan kjøpe fint namibisk håndverk, bøker, fotografier og lokale delikatesser.

Dagens kjørelengde: Ca. 45 km

Overnatting The Elegant Guesthouse 

Dag 3: Windhoek – Okonjima naturreservat
Dag 3: Windhoek – Okonjima naturreservat

Du setter kursen nordover og kjører til Okonjima naturreservat gjennom Okahandja-dalen. Underveis passerer du et par gårder, og du kan nyte den spektakulære utsikten over den endeløse savannen.

Dagens kjørelengde: Ca. 230 km

Overnatting Okonjima Plains Camp 

Dag 4: Okonjima naturreservat
Dag 4: Okonjima naturreservat

Dagen er til fri disposisjon.

Okonjima naturreservat er synonymt med Africat Foundation, et reservat og rehabiliteringssenter for Afrikas store rovdyr som kommer i konflikt med sivilisasjonen. Rovdyrene ferdes fritt i det innhegnede reservatet sammen med andre ville dyr, og målet er å gi dem forhold som oppmuntrer dem til å jage sin egen mat

Du kan delta i reservatets aktiviteter og bl.a. bli med på game drive eller bushman walk. Dette er en fottur ledet av en buskmann som gjerne forteller om buskfolkets hverdag og levemåte.

Der er også mulighet til å utforske området på egen hånd på de opptil 8 km lange stiene der det lever mer enn 250 fuglearter.

Overnatting Okonjima Plains Camp 

Dag 5: Okonjima – Etosha nasjonalpark
Dag 5: Okonjima – Etosha nasjonalpark

I dag kjører du til Etosha nasjonalpark via gruvebyen Tsumeb.

Etosha er en av Afrikas flotteste nasjonalparker. Parkens særtrekk er den 5.000 km² store saltsletten Etosha Pan som er så stor at den kan ses fra verdensrommet. Dette enorme åpne området er restene av en uttørket sjø, og den hvite, nærmest uendelige saltsletten er fantastisk og nesten surrealistisk.

Til tross for de ekstreme forholdene er det likevel et rikt dyreliv her, og nasjonalparken regnes for å være blant Afrikas absolutt beste steder å se dyr, spesielt rundt vannhullene som også tiltrekker seg trekkfugler som kommer for å hekke.

Dagens kjørelengde: Ca. 340 km

Overnatting Mushara Lodge 

Dag 6: Etosha nasjonalpark
Dag 6: Etosha nasjonalpark

I dag kjører du på game drive i Etosha nasjonalpark på egenhånd. Her kan du bl.a. se tradisjonelle afrikanske dyr som sjiraffer, strutser, gnuer, sebraer, elefanter og løver på jakt etter mat og vann eller hvilende i skyggen av et tre. Løver kan være vanskelige å få øye på, for de er godt skjult i gresset, mens sjiraffene rager høyt over den tørre vegetasjonen. Hvis du ser godt etter, ser du kanskje at noen elefanter er større enn elefantene andre steder i Afrika. Det skyldes de vitaminene og næringsstoffene som finnes i jorden i Etosha nasjonalpark.

Overnatting Mushara Lodge 

Dag 7: Etosha nasjonalpark
Dag 7: Etosha nasjonalpark

Denne morgenen venter enda et safarieventyr i Etosha nasjonalpark. I dag kan du holde utkikk etter mer sjeldne og truede som elander (en av de største antilopene), damara dikti (en av de minste antilopene), spydbukker, svarte nesehorn og leoparder.

Hvis du besøker Etosha nasjonalpark i regntiden (november-april), har du fantastiske muligheter til å beundre det mangfoldige fuglelivet som består av mer enn 340 arter. Etter kraftige regnskyll fylkes saltsletten med vann, og dette tiltrekker fugler som. Flamingoer og bietere. Kanskje får du også se verdens tyngste flygende fugl, koritrappen.

Rett før solnedgang kjører du til den sørlige delen av parken til Andersson gate, der lodgen din ligger.

Merk: Fra 1. januar 2019 bor du på Etosha Safari Lodge i stedet for Etosha Village.

Overnatting Etosha Village  / Etosha Safari Lodge 

Dag 8: Etosha – Fransfortein-fjellene
Dag 8: Etosha – Fransfortein-fjellene

I dag kjører du til Gelukspoort Guestfarm som på norsk betyr ”Lykkeporten gjestegård”. Farmen har en fantastisk beliggenhet ved Fransfortein-fjellene, og omfatter et landområde på 5.000 hektar der det lever mange ville dyr. Ved ankomst blir du tatt godt imot av vertskapet, Christa og Frank Glöditzsch.

Dagens kjørelengde: Ca. 160 km

Overnatting Gelukspoort Guestfarm 

Dag 9: Fransfortein-fjellene
Dag 9: Fransfortein-fjellene

Dagen er til fri disposisjon slik at du kan slappe av ved bassenget, nyte den vakre hagen og observere fuglelivet. Der er også mulighet til å utforske de fjellrike omgivelsene på de mange oppmerkede stiene og oppleve dyrelivet til fots i bil. Vertene dine tar deg gjerne med og deler sine kunnskaper med deg.

Når det lir mot ettermiddag, søker mange av dyrene mot vannhullene for å drikke, og når solnedgangen nærmer seg, kan du med en sundowner i hånden beundre en fantastisk panoramautsikt over det vakre landskapet og Fransfortein-fjellene meds den rødglødende solen går ned i horisonten.

Overnatting Gelukspoort Guestfarm 

Dag 10: Fransfortein-fjellene – Erongo-fjellene
Dag 10: Fransfortein-fjellene – Erongo-fjellene

I dag kjører du via Omajete og Omaruru mot Erongo-fjellene. Her venter to overnattinger i vakre omgivelser på Erongo Wilderness Lodge.

Dagens kjørelengde: Ca. 220 km

Overnatting Erongo Wilderness Lodge 

Dag 11: Erongo-fjellene
Dag 11: Erongo-fjellene

Dagen er til fri disposisjon.

Du kan slappe av og nyte omgivelsene, tilbringe dagen ved bassenget med en god bok eller kanskje delta i en av lodgens aktiviteter. Her tilbyr det blant annet fotturer i det fjellrike landskapet. I fjellene kan du besøkte ett av de seks stedene med klippemalerier i Namibia, Paula Cave, der du får se flotte hulemalerier som ble fredet allerede i 1951.

Om ettermiddagen kan du nyte en forfriskende ”sundowner” og se den fantastiske solnedgangen over Erongo- og Brandberg-fjellene.

Overnatting Erongo Wilderness Lodge 

Dag 12: Erongo-fjellene – Swakopmund
Dag 12: Erongo-fjellene – Swakopmund

I dag kjører du mot kysten, til byen Swakopmund, via Karibib og Usakos.

Swakopmund har 42.000 innbyggere og er Namibias største kystby og mest populære ferieby. Byens tyske kolonihistorie gjenspeiler seg tydelig i den vakre arkitekturen.

Du skal bo sentralt, hotellet ligger rett ved på stranden og den berømte fiske- og skalldyrrestauranten Jetty 1905.

Dagens kjørelengde: Ca. 240 km

Overnatting Organic Square Guesthouse 

Dag 13: Swakopmund
Dag 13: Swakopmund

Dagen er til fri disposisjon. Du kan delta på mange forskjellige utflukter som kjøpes i tillegg. Besøk f.eks. museet, krystallgalleriet eller akvariet. Kanskje du har lyst på en spennende flytur over ørkenen og sanddynene? Naturligvis kan du også delta på delfinsafari i Walvis-bukten. Her kan du se to delfinarter boltre seg i vannet og Cape-pelsseler, som godt kan finne på å hoppe på «hekken» av katamaranen.

Du kan lese mer om utfluktene du kan kjøpe her:

Overnatting Organic Square Guesthouse 

Dag 14: Swakopmund – Tsauchab River
Dag 14: Swakopmund – Tsauchab River

Før du i dag kjører videre til Tsauchab River kan du legge inn et besøk ved det berømte månelandskapet rett utenfor Swakopmund, der du også kan se Namibias nasjonalplante Welwitschia mirabilis.

Du fortsetter gjennom det fantastiske landskapet ved Kuiseb Canyon og kjører langs Namib Naukluft som dekker et område på 50 000 km², større enn både Sveits og Holland. Namib Naukluft Park er en del av Namibørkenen, som regnes for å være verdens eldste ørken, mer enn 50 millioner år gammel. Her kan du se imponerende natur med dyr som har tilpasset seg ørkenen og verdens høyeste sanddyner ved Sossusvlei. Noen av dem er flere hundre meter høye.

Du ankommer lodgen din ved Tsauchab River, rundt 20 km fra Sesriem.

Dagens kjørelengde: Ca. 370 km

Overnatting Hoodia Desert Lodge 

Dag 15: Sossusvlei – Sesriem Canyon
Dag 15: Sossusvlei – Sesriem Canyon

I dag kan du stå tidlig opp og kjøre til Sossusvlei, der du opplever du de dramatiske fargeendringene i ørkenen når solen langsomt stiger opp.

Hvis du har lyst, kan du klatre opp til toppen av en av verdens høyeste sanddyner og nyte den enestående utsikten over Sossusvlei og den uttørkede sjøen Deadvlei, der døde, skulpturlignende trær strekker sine nakne grener mot den knallblå himmelen. Fra parkeringsplassen kan man kun kjøre til sletten med firehjulstrekker.

Deretter kjører du videre til Sesriem Canyon. Denne kløften er 30 meter dyp og 3 km lang og skapt av Tsauchab-elven som har rent her i flere millioner år.

Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan delta i noen av aktivitetene på lodgen eller slappe av ved bassenget.

Dagens kjørelengde: Ca. 160 km

Overnatting Hoodia Desert Lodge 

Dag 16: Sossusvlei – Windhoek
Dag 16: Sossusvlei – Windhoek

Denne dagen kan du starte med en helt spesiell opplevelse, en fantastisk ballongferd over Sossusvlei.

Du kjører i dag mot nordøst gjennom den historiske byen Rehoboth til Windhoek, der du skal tilbringe den siste natten.

Rehoboth er hjemstedet til rundt 35.000 bastere, etterkommere av hollandske koloniherrer og innfødte afrikanere. Basterne bosatte seg i Rehoboth i 1871 og vedtok sine egne lover før Namibia kom under tysk styre i 1884. Hvis du har tid, kan du besøke byens museum som er åpent alle hverdager fra 9-12 og 14-16 samt lørdager fra 9-12.

Vest for Rehoboth ligger Oanob-demningen, som ble ferdigstilt i 1990, året da Namibia ble selvstendig. Oanob-demningen forsyner Rehoboths innbyggere med vann og har en kapasitet på 34.505.000 m³. Det er elven Oanob som er demmet opp og fyller reservoaret. Både demningen og reservoaret er oppkalt etter elven.

Du ankommer Windhoek om ettermiddagen.

Dagens kjørelengde: Ca. 380 km

Du kan lese mer om turen her (denne turen betales ekstra):

Overnatting The Elegant Guesthouse 

Dag 17: Hjemreisen starter
Dag 17: Hjemreisen starter

Du kjører til Windhoek flyplass, der du leverer leiebilen din og setter kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 18: Hjemkomst til Norge
Dag 18: Hjemkomst til Norge

Du lander hjemme i Norge etter en spennende og opplevelsesrik reise.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.