• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaNamibiaKjør-selv til Etosha nasjonalpark & Sossusvlei
18 dager

Kjør-selv til Etosha nasjonalpark & Sossusvlei

Nyt friheten ved å kjøre selv, og opplev dyrelivet på saltsletten i Etosha, rovdyr i Okonjima, daggry over sanddynene i Sossusvlei og den tyske kystbyen Swakopmund.

Kjør-selv til Etosha nasjonalpark & Sossusvlei Kjør-selv til Etosha nasjonalpark & Sossusvlei
18 dager

Kjør-selv til Etosha nasjonalpark & Sossusvlei

Nyt friheten ved å kjøre selv, og opplev dyrelivet på saltsletten i Etosha, rovdyr i Okonjima, daggry over sanddynene i Sossusvlei og den tyske kystbyen Swakopmund.

Velg denne reise fordi…

Hvis du ønsker friheten til å oppleve Namibia på egenhånd på en rute med planlagte overnattinger, er denne kjør-selv-ferien kanskje noe for deg. Namibia er et fantastisk land å kjøre rundt i, med fine veier og gode biler. En bilreise i Namibia kan anbefales!

Denne reisen tar deg med til den sentrale og nordlige delen av landet. Du besøker den sjarmerende kystbyen Swakopmund som ligger mellom Atlanterhavet og den enorme Namibørkenen. Et av turens høydepunkter er den berømte nasjonalparken Etosha, som i tillegg til det fantastiske dyrelivet også er berømt for sin store saltslette. Saltsletten er så stor at den kan ses fra verdensrommet. Ved Sossusvlei får du se de flere hundre meter høye, røde sanddynene og den uttørkede sjøen Deadvlei. Ikke langt fra Tsauchab-elven ligger den 30 meter dype Sesriem Canyon, som absolutt er verdt et besøk. Hvis du liker fotturer, kan du med fordel utforske Fransfontein- og Erongo-fjellene som er omgitt av naturreservater med ville dyr. Du avslutter reisen i hovedstaden Windhoek.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Windhoek t/r
 • 15 dagers leie av bil fra Avis, Toyota Hilux 4-hjulstrekker eller tilsvarende, inkl. nødvendige forsikringer
 • 15 overnattinger på gode hoteller og lodger
 • 15 x frokost (dag 3-17)
 • 11 x middag (dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15)
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Namibia med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Windhoek

Etter ankomst på Windhoeks internasjonale flyplass går du gjennom passkontrollen, henter bagasjen din og fortsetter gjennom tollen. Du henter leiebilen og kjører til hotellet ditt, en kjøretur på ca. 1 time.

Windhoek er ikke bare Namibias hovedstad, det er også landets største by med 300.000 innbyggere. Byen ligger i 1.650 meters høyde, i en vakker dal som grenser mot Eros-fjellene i nord og Auas-fjellene i sør. Mot vest faller Khomas-høylandet ned mot Namibørkenen og Atlanterhavet.

Windhoek er en moderne by med en arkitektur som tydelig er påvirket av den tyske kolonitiden. Her smelter europeisk tradisjon og afrikanske kulturer sammen.

Windhoeks bykjerne ligger ved Independence Avenue og kan gjerne utforskes til fots. Det travle sentrumsområdet starter ved Ausspannplatz i sør og strekker seg frem til bydelen Katutura i nord. Hvis du har tid, anbefaler vi et besøk på håndverkssenteret Craft Center, der du kan kjøpe fint namibisk håndverk, bøker, fotografier og lokale delikatesser.

Dagens kjørelengde: Ca. 45 km

Dag 3: Windhoek – Okonjima naturreservat

Du setter kursen nordover og kjører til Okonjima naturreservat gjennom Okahandja-dalen. Underveis passerer du et par gårder, og du kan nyte den spektakulære utsikten over den endeløse savannen.

Dagens kjørelengde: Ca. 230 km

Dag 4: Okonjima naturreservat

Dagen er til fri disposisjon.

Okonjima naturreservat er synonymt med Africat Foundation, et reservat og rehabiliteringssenter for Afrikas store rovdyr som kommer i konflikt med sivilisasjonen. Rovdyrene ferdes fritt i det innhegnede reservatet sammen med andre ville dyr, og målet er å gi dem forhold som oppmuntrer dem til å jage sin egen mat

Du kan delta i reservatets aktiviteter og bl.a. bli med på game drive eller bushman walk. Dette er en fottur ledet av en buskmann som gjerne forteller om buskfolkets hverdag og levemåte.

Der er også mulighet til å utforske området på egen hånd på de opptil 8 km lange stiene der det lever mer enn 250 fuglearter.

Dag 5: Okonjima – Etosha nasjonalpark

I dag kjører du til Etosha nasjonalpark via gruvebyen Tsumeb.

Etosha er en av Afrikas flotteste nasjonalparker. Parkens særtrekk er den 5.000 km² store saltsletten Etosha Pan som er så stor at den kan ses fra verdensrommet. Dette enorme åpne området er restene av en uttørket sjø, og den hvite, nærmest uendelige saltsletten er fantastisk og nesten surrealistisk.

Til tross for de ekstreme forholdene er det likevel et rikt dyreliv her, og nasjonalparken regnes for å være blant Afrikas absolutt beste steder å se dyr, spesielt rundt vannhullene som også tiltrekker seg trekkfugler som kommer for å hekke.

Dagens kjørelengde: Ca. 340 km

Dag 6: Etosha nasjonalpark

I dag kjører du på game drive i Etosha nasjonalpark på egenhånd. Her kan du bl.a. se tradisjonelle afrikanske dyr som sjiraffer, strutser, gnuer, sebraer, elefanter og løver på jakt etter mat og vann eller hvilende i skyggen av et tre. Løver kan være vanskelige å få øye på, for de er godt skjult i gresset, mens sjiraffene rager høyt over den tørre vegetasjonen. Hvis du ser godt etter, ser du kanskje at noen elefanter er større enn elefantene andre steder i Afrika. Det skyldes de vitaminene og næringsstoffene som finnes i jorden i Etosha nasjonalpark.

Dag 7: Etosha nasjonalpark

Denne morgenen venter enda et safarieventyr i Etosha nasjonalpark. I dag kan du holde utkikk etter mer sjeldne og truede som elander (en av de største antilopene), damara dikti (en av de minste antilopene), spydbukker, svarte nesehorn og leoparder.

Hvis du besøker Etosha nasjonalpark i regntiden (november-april), har du fantastiske muligheter til å beundre det mangfoldige fuglelivet som består av mer enn 340 arter. Etter kraftige regnskyll fylkes saltsletten med vann, og dette tiltrekker fugler som. Flamingoer og bietere. Kanskje får du også se verdens tyngste flygende fugl, koritrappen.

Rett før solnedgang kjører du til den sørlige delen av parken til Andersson gate, der lodgen din ligger.

Dag 8: Etosha – Fransfortein-fjellene

I dag kjører du til Gelukspoort Guestfarm som på norsk betyr ”Lykkeporten gjestegård”. Farmen har en fantastisk beliggenhet ved Fransfortein-fjellene, og omfatter et landområde på 5.000 hektar der det lever mange ville dyr. Ved ankomst blir du tatt godt imot av vertskapet, Christa og Frank Glöditzsch.

Dagens kjørelengde: Ca. 160 km

Dag 9: Fransfortein-fjellene

Dagen er til fri disposisjon slik at du kan slappe av ved bassenget, nyte den vakre hagen og observere fuglelivet. Der er også mulighet til å utforske de fjellrike omgivelsene på de mange oppmerkede stiene og oppleve dyrelivet til fots i bil. Vertene dine tar deg gjerne med og deler sine kunnskaper med deg.

Når det lir mot ettermiddag, søker mange av dyrene mot vannhullene for å drikke, og når solnedgangen nærmer seg, kan du med en sundowner i hånden beundre en fantastisk panoramautsikt over det vakre landskapet og Fransfortein-fjellene meds den rødglødende solen går ned i horisonten.

Dag 10: Fransfortein-fjellene – Erongo-fjellene

I dag kjører du via Omajete og Omaruru mot Erongo-fjellene. Her venter to overnattinger i vakre omgivelser på Erongo Wilderness Lodge.

Dagens kjørelengde: Ca. 220 km

Dag 11: Erongo-fjellene

Dagen er til fri disposisjon.

Du kan slappe av og nyte omgivelsene, tilbringe dagen ved bassenget med en god bok eller kanskje delta i en av lodgens aktiviteter. Her tilbyr det blant annet fotturer i det fjellrike landskapet. I fjellene kan du besøkte ett av de seks stedene med klippemalerier i Namibia, Paula Cave, der du får se flotte hulemalerier som ble fredet allerede i 1951.

Om ettermiddagen kan du nyte en forfriskende ”sundowner” og se den fantastiske solnedgangen over Erongo- og Brandberg-fjellene.

Dag 12: Erongo-fjellene – Swakopmund

I dag kjører du mot kysten, til byen Swakopmund, via Karibib og Usakos.

Swakopmund har 42.000 innbyggere og er Namibias største kystby og mest populære ferieby. Byens tyske kolonihistorie gjenspeiler seg tydelig i den vakre arkitekturen.

Du skal bo sentralt, hotellet ligger rett ved på stranden og den berømte fiske- og skalldyrrestauranten Jetty 1905.

Dagens kjørelengde: Ca. 240 km

Dag 13: Swakopmund
Dag 14: Swakopmund – Tsauchab River

Før du i dag kjører videre til Tsauchab River kan du legge inn et besøk ved det berømte månelandskapet rett utenfor Swakopmund, der du også kan se Namibias nasjonalplante Welwitschia mirabilis.

Du fortsetter gjennom det fantastiske landskapet ved Kuiseb Canyon og kjører langs Namib Naukluft som dekker et område på 50 000 km², større enn både Sveits og Holland. Namib Naukluft Park er en del av Namibørkenen, som regnes for å være verdens eldste ørken, mer enn 50 millioner år gammel. Her kan du se imponerende natur med dyr som har tilpasset seg ørkenen og verdens høyeste sanddyner ved Sossusvlei. Noen av dem er flere hundre meter høye.

Du kommer til lodgen din, som ligger rundt 30 km fra Sesriem.

Dagens kjørelengde: Ca. 370 km

Dag 15: Sossusvlei – Sesriem Canyon

I dag kan du stå tidlig opp og kjøre til Sossusvlei, der du opplever du de dramatiske fargeendringene i ørkenen når solen langsomt stiger opp.

Hvis du har lyst, kan du klatre opp til toppen av en av verdens høyeste sanddyner og nyte den enestående utsikten over Sossusvlei og den uttørkede sjøen Deadvlei, der døde, skulpturlignende trær strekker sine nakne grener mot den knallblå himmelen. Fra parkeringsplassen kan man kun kjøre til sletten med firehjulstrekker.

Deretter kjører du videre til Sesriem Canyon. Denne kløften er 30 meter dyp og 3 km lang og skapt av Tsauchab-elven som har rent her i flere millioner år.

Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan delta i noen av aktivitetene på lodgen eller slappe av ved bassenget.

Dagens kjørelengde: Ca. 160 km

Dag 16: Sossusvlei – Windhoek

Denne dagen kan du starte med en helt spesiell opplevelse, en fantastisk ballongferd over Sossusvlei.

Du kjører i dag mot nordøst gjennom den historiske byen Rehoboth til Windhoek, der du skal tilbringe den siste natten.

Rehoboth er hjemstedet til rundt 35.000 bastere, etterkommere av hollandske koloniherrer og innfødte afrikanere. Basterne bosatte seg i Rehoboth i 1871 og vedtok sine egne lover før Namibia kom under tysk styre i 1884. Hvis du har tid, kan du besøke byens museum som er åpent alle hverdager fra 9-12 og 14-16 samt lørdager fra 9-12.

Vest for Rehoboth ligger Oanob-demningen, som ble ferdigstilt i 1990, året da Namibia ble selvstendig. Oanob-demningen forsyner Rehoboths innbyggere med vann og har en kapasitet på 34.505.000 m³. Det er elven Oanob som er demmet opp og fyller reservoaret. Både demningen og reservoaret er oppkalt etter elven.

Du ankommer Windhoek om ettermiddagen.

Dagens kjørelengde: Ca. 380 km

Dag 17: Hjemreisen starter

Du kjører til Windhoek flyplass, der du leverer leiebilen din og setter kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 18: Hjemkomst til Norge

Du lander hjemme i Norge etter en spennende og opplevelsesrik reise.

Tillegg for enkeltrom 3.750 kr.
Vi anbefaler deg å bestille i meget godt tid for å få plass på denne reisen.

Vennligst ta kontakt med oss for å få oppgitt priser for barn.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.