man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaNamibiaNamibias beste
16 dager:

Namibias beste

Høydepunkter på denne reisen:

Etosha nasjonalpark, Den forsteinede skogen Skov, klippemalerier ved Twyfelfontein, Orgelpipedalen, friluftsmuseet Damara Village.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Windhoek t/r
 • Transport som beskrevet i programmet
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 13 overnattinger på gode hoteller og lodges
 • 13 x frokost (dag 3 – 15)
 • 11 x middag (dag 2 – 9, 12 – 14)
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Byrundtur i Windhoek
 • Okonjima Nature Reserve
 • 2½ dager med safariturer i Etosha nasjonalpark
 • Den forsteinede skogen, Orgelpipedalen, Burnt Mountain
 • Damaraland
 • Klippemalerier ved Twyfelfontein
 • Friluftsmuseet Damara Village
 • Sossusvlei
 • Inngangsbilletter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 4.950 kr.
Rabatt ved større grupper.

Vennligst ta kontakt med oss for å få oppgitt priser for barn.
Velg denne reise fordi…

Namibia er et land med enorme kontraster. Byene er preget av den tyske kolonitiden, og flere av dem har vakker arkitektur fra kolonitiden. Mange har fremdeles tysk som førstespråk. Landskapene er i en klasse for seg. Namibørkenens røde sand ligger helt ut til Atlanterhavets blå vann og du vil se helt surrealistiske kontraster mellom det tørre og det våte element. Det er her du finner de verdensberømte sanddynene i Sossusvlei.

UNESCO-verdensarven ved Twyfelfontein rommer over 2 500 forhistoriske klippemalerier av dyr og mennesker – noen av dem flere tusen år gamle. Kalahariørkenen er ikke bare gold, grå sand – her er det massevis av dyr og planter, og san-folket har levd med og i denne enestående naturen gjennom mange tusen år. Den største perlen blant severdighetene er likevel Etosha nasjonalpark, som utvilsomt kan måle seg med de beste nasjonalparkene i Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Tanzania og Kenya.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

Avgang med fly fra Norge til Windhoek.

Dag 2: Ankomst i Namibia, Windhoek
Dag 2: Ankomst i Namibia, Windhoek

Ved ankomst i Windhoek går du gjennom passkontrollen, henter bagasjen din og fortsetter gjennom tollen. Ute i ankomstområdet venter din engelsktalende guide, som følger deg inn til hotellet i Windhoek.
Resten av dagen er til fri disposisjon.

Windhoek er Namibias hovedstad, som med ca. 300 000 innbyggere er landets største by. Byen ligger 1 650 moh. i en vakker dal, mellom Eros-fjellene i nord og Auas-fjellene i sør. Mot vest grenser Khomas-høylandet mot Namibørkenen og Atlanterhavet. Windhoek er en moderne by med tydelig arkitektonisk innflytelse fra den tyske kolonitiden. Windhoeks bykjerne ligger ved Independence Avenue og kan gjerne utforskes til fots. Det travle sentrum av byen starter ved Ausspannplatz i sør og strekker seg frem til bydelen Katutura i nord.

Denne første kvelden blir du invitert på middag på hotellet. Her møter du guiden og dine medreisende på turen.

Overnatting Safari Court Hotel 

Dag 3: Windhoek – Waterberg
Dag 3: Windhoek – Waterberg

Etter frokost er det byrundtur i Windhoek før turen går mot Waterberg. På turen stopper du i Okahandja, der du besøker et treskjærermarked.

Waterberg er et massivt taffelfjell (fjell med flat topp) øst for Otjiwarongo i den nordlige delen av det sentrale Namibia. Fjellet er ca. 50 km langt, opptil 16 km bredt og hever seg opp mot 200 m over den omliggende sletten Omaheke, som Kalahari heter i dette området. Taffelfjellet danner en naturlig barriere for drivende skyer, så fuktigheten tvinges ut av skyene på fjellets skråninger og flate topp. Fjellet består av porøs sandstein og suger opp regnet som inne i fjellet kanaliseres frem til kildeutspring, som aldri tørres ut – selv ikke i tørketiden.

Overnatting Waterberg Wilderness Lodge 

Dag 4: Okonjima Nature Reserve
Dag 4: Okonjima Nature Reserve

I dag besøker du Okonjima Nature Reserve, et område på 160 km²t. Okanjima er synonymt med Africat Foundation, et reservat og rehabiliteringssenter for Afrikas store rovdyr. Rovdyr som ikke klarer seg i  sivilisasjonen får ofte et nytt hjem her.

Rovdyrene ferdes fritt i det innhegnede reservatet sammen med andre villdyr, og man forsøker å skape forhold som får rovdyrene til å fortsette å jage sin egen føde. Du får informasjon om arbeidet og kjører en tur i reservatet.  Du er tilbake på Waterberg Wilderness Lodge tidlig på ettermiddagen, som er til fri disposisjon.

Overnatting Waterberg Wilderness Lodge 

Dag 5: Etosha nasjonalpark
Dag 5: Etosha nasjonalpark

Du legger Waterberg bak deg og kjører via gruvebyen Tsumeb til den verdensberømte Etosha nasjonalpark. Etosha er en av Afrikas flotteste nasjonalparker. Parkens særtrekk er den 5.000 km² store saltsletten Etosha Pan som er så stor at den kan ses fra verdensrommet. Dette enorme åpne området er restene av en uttørket sjø, og den hvite, nærmest uendelige saltsletten er fantastisk og nesten surrealistisk.

For til tross for de ekstreme forholdene finner vi likevel et rikt dyreliv, spesielt rundt vannhullene. For safariturister er vannhullene de aller beste stedene å oppleve dyrene på. I dag er en halvdags safaritur inn i Etosha inkludert.

Bemerk vennligst at det på enkelte avreiser vil være to overnattinger ved den østlige delen av Etosha og én ved den sørlige delen.
Resten av programmet er uendret.

Dette gjelder følgende avreiser:
15. juli,  12. august, 11. november

Overnatting Mokuti Lodge 

Dag 6-7: Heldagsafariturer i Etosha nasjonalpark
Dag 6-7: Heldagsafariturer i Etosha nasjonalpark

Nasjonalparken Etosha er et av turens høydepunkter. Den enorme nasjonalparken regnes for at være blant Afrikas absolutt beste dyreobservasjonssteder. Du tilbringer to hele dager i fantastiske Etosha.

Du er på utkikk etter både stort og smått: sebra, gnu, sjiraff, elefant, kudu og struts kan ses i hele Afrika. Men i Etosha har du også veldig gode sjanser til å se sjeldne og meget vakre dyr og fugler: spydbukken, med sine lange, svarte horn, svarthodet impala, den største antilopen, eland, og den aller minste, damara dikdi. I tillegg kan du oppleve blåråken med sitt lilla bryst og meget vakre, fargerike fjærdrakt. Med så mange byttedyr dukker det også opp mange rovdyr: løver, leoparder, geparder, hyener, ville hunder og gøglerørner.

Tilkjøpsmulighet: Safari i åpen jeep. Dagspris ca. 700-800 NAD (Kan kun bestilles på lodgen).

Bemerk vennligst at det på enkelte avreiser vil være to overnattinger ved den østlige delen av Etosha og én ved den sørlige delen.
Resten av programmet er uendret.

Dette gjelder følgende avreiser:
15. juli, 12. august, 11. november

Overnatting Etosha Safari Lodge 

Dag 8: Den forstenede skogen, Damaraland, Twyfelfontein
Dag 8: Den forstenede skogen, Damaraland, Twyfelfontein

I dag kjører du til Damaraland gjennom det spektakulære taffelfjellandskapet i Ugab-dalen. Du besøker Den forsteinede skogen, der trestammene er over 200 millioner år gamle. Noen av dem ser ut som om de bare veltet for noen få år siden, for de har både bark og smågrener. Her i Den forsteinede skogen kan du også se Namibias særegne nasjonalplante, welwitschia. Planten har en meget spesiell form, og ligner ikke på noen annen kjent plante. Fra en tykk pælerot vokser det et par lange, brede, læraktige blader som kan bli flere meter lange. Bladene ligger på jorden og fortsetter å vokse hele plantens liv. Vinden og sanden sliter bladene i stykker, slik at mange eksemplarene ser litt rufsete og slitt ut. Blomstene er primitive og hunnplantene danner små kongler. Man tror at denne planten kan bli opptil 1 000 år gammel.

Overnatting Twyfelfontein Country Lodge 

Dag 9: Twyfelfontein
Dag 9: Twyfelfontein

Like ved siden av Twyfelfontein Country Lodge ligger en av Namibias fantastiske kulturseverdigheter.  Her finnes det over 2 500 klippemalerier, utført av san-folket for rundt 6 000 år siden. Klippemaleriene ved Twyfelfontein ble, sammen med huleboerstedene der, oppført på listen over UNESCO-verdensarvsteder i 2008.

Du besøker også Burnt Mountain og Orgelpipedalen. På friluftsmuseet Damara Village får du høre om damara-folkets gamle kultur. Museet er opprettet for å bevare restene av kulturen og for at skape et inntektsgrunnlag for damara-folket. Du hører om deres tradisjoner og kultur. Etter museumsbesøket er resten av dagen til fri disposisjon.

På lodgen kan du (mot å betale ekstra) ta en tur langs Aba Huab-elven, der det av og til er mulig å se ørkenelefanter.

Om kvelden kan du delta på en stjernekikketur. Himmelen over Namibia er blant verdens klareste, og du kan ofte se stjernenes ulike farger bare med det blotte øye. Også denne turen betales ekstra.

Du kan lese mer om utfluktene du kan kjøpe her:

Overnatting Twyfelfontein Country Lodge 

Dag 10: Twyfelfontein – Swakopmund
Dag 10: Twyfelfontein – Swakopmund

Turen går nå mot sør, og du passerer Namibias høyeste fjell, Brandberg. Herfra følger du Atlanterhavskysten til byen Swakopmund. Swakopmund har 42 000 innbyggere og er Namibias største kystby og mest populære ferieby. Byens tyske kolonihistorie gjenspeiles tydelig i den vakre arkitekturen, som står i sterk kontrast til Namibørkenen. I sanddynene utenfor byen kan du prøve sandboarding, og i bukten kan du padle kajakk.

Overnatting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 11: Swakopmund
Dag 11: Swakopmund

Dagen er til fri disposisjon. Du kan delta på mange forskjellige utflukter som kjøpes i tillegg. Besøk f.eks. museet, Krystalgalleriet eller Akvariet. Kanskje du har lyst på en spennende flytur over ørkenen og sanddynene? Naturligvis kan du også delta på delfinsafari i Walvis-bukten. Du kan glede deg over nærkontakt med Cape-pelsseler og se delfinene boltre seg i vannet.

Du kan lese mer om utfluktene du kan kjøpe her:

Overnatting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 12: Swakopmund – Namib Naukluft Park – Sesriem – Sossusvlei
Dag 12: Swakopmund – Namib Naukluft Park – Sesriem – Sossusvlei

Turen går først fra kysten og innover i landet, forbi det berømte månelandskapet. Deretter kjører du gjennom det imponerende ørkenlandskapet ved Kuiseb-kløften og Namib Naukluft Park frem til Sesriem.

Namib Naukluft Park, med sine nesten 50 000 km², større enn både Sveits og Holland, er Namibias største nasjonalpark. Parken ble opprettet for vel 100 år siden og inneholder helt enestående natur, som f.eks. de flere hundrede meter høye røde sanddynene ved Sossusvlei og ørkendyrene.

Overnatting Elegant Desert Lodge 

Dag 13: Sossusvlei
Dag 13: Sossusvlei

Du starter tidlig og kjører til Sossusvlei. På veien opplever du de dramatiske fargeendringene i ørkenen når solen langsomt stiger opp.

Hvis du har lyst, kan du klatre opp til toppen av en av verdens høyeste sanddyner og nyte den enestående utsikten over Deadvlei og Sossusvlei. Fra parkeringsplassen kan man kun kjøre til sletten med firehjulstrekker.

Før vi kjører tilbake til lodgen er det også tid til et besøk ved Sesriem-kløften.

Overnatting Elegant Desert Lodge 

Dag 14: Sossusvlei – Windhoek
Dag 14: Sossusvlei – Windhoek

Denne dagen kan du starte med en helt spesiell opplevelse, en fantastisk ballongferd over Sossusvlei.

Turen går tilbake til Windhoek. Du kjører gjennom Rehoboth, baster-folkets hjemsted. Underveis besøker du Namibia Craft Centre, der du kan se og kjøpe forskjellige slags kunsthåndverk fra Namibia. Du finner alt fra smykker og broderier til treskjæringsarbeider fra mange av de forskjellige folkeslagene du er blitt kjent med på denne reisen.  Resten av dagen er til fri disposisjon i hovedstaden.

Du kan lese mer om turen her (denne turen betales ekstra):

Overnatting Safari Court Hotel 

Dag 15: Namibia – Norge
Dag 15: Namibia – Norge

Transfer til flyplassen. Hjemreise fra Windhoek til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 16: Hjemkomst til Norge
Dag 16: Hjemkomst til Norge

Du lander hjemme i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie.

Kombiner safari med:
Privat naturreservat ved Onjala Lodge 4 dager/3 netter
Privat naturreservat ved Onjala Lodge 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.695 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.750 kr.
Enkeltromstillegg: + 750 kr.

Du tilbringer 3 netter i det private naturreservatet ved Onjala Lodge, som ligger 40 minutters kjøring fra hovedstaden Windhoek.

Naturreservatet består av 1.700 hektar bush, der du kan oppleve det fantastiske dyrelivet som omfatter dyr som sjiraffer, svarte gnuer, vortesvin, sebraer og spydbukker med lange, svarte horn. Hvis du er heldig, kan du også få øye på leoparder.

Onjala er en ekte perle midt i den uberørte namibiske bushen. Her kan du i ro og mak lade batteriene ved å slappe av ved svømmebassenget eller skjemme deg bort på spaet. Du kan også bare sitte på verandaen og nyte omgivelsene med en bok og lytte til de mange dyrelydene. Det er også mulig å kjøpe interessante utflukter.

Oppholdet inkluderer helpensjon.

Nedenfor kan du se et utvalg av disse tilleggsutfluktene:

Overnatting Onjala Lodge 

Victoriafallene 4 dager/3 netter
Victoriafallene 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.200 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.800 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.600 kr.

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Oppgraderingsmuligheter:

Mauritius for voksne 6 dager/5 netter
Mauritius for voksne 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Cape Town 5 dager/4 netter
Cape Town 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.700 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.000 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.100 kr.

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting Protea Hotel Fire & Ice Cape Town 

Oppgraderingsmuligheter i Cape Town:

Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter
Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.200 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøyen Mauritius er en av de mest fascinerende øyene i Det indiske hav og et ekte paradis hvis du reiser med barn. Her er et deilig klima året rundt og en utrolig vennlig lokalbefolkning. Øya er omkranset av krystallklart vann og vakre, barnevennlige strender som er beskyttet av et fargestrålende korallrev som gjør det til et perfekt sted å snorkle. Mauritius har en utrolig vakker natur med frodige skoger, små laguner og fosser som bruser nedover fjellsidene.

Mauritius er det perfekte stedet for hele familien, og det er mange aktiviteter både på land og til vanns. 8 km fra stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, der du kan se kjempeskilpadder, sebraer, tigere, løver, giraffer, aber og 1500 fuglearter. Der er også mulighet til å kjøre segway, gå på hengebroer og mye, mye mer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.