man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaNamibiaNamibias høydepunkter
12 dager:

Namibias høydepunkter

Høydepunkter på denne reisen:

Windhoek, Sossusvlei, Sesriem Canyon, Swakopmund, Etosha nasjonalpark, det private viltreservatet ved Otjiwa Safari Lodge.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Windhoek t/r
 • Transport som beskrevet i programmet
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 9 overnattinger på gode hoteller og lodges
 • 9 x frokost (dag 2-10)
 • 7 x middag (dag 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10)
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Reisen inkluderer omfattende utfluktspakke:

 • Sossusvlei
 • Sesriem Canyon
 • Safari i Etosha nasjonalpark
 • Inngangsbilletter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 4.460 kr.
Vennligst ta kontakt med oss for å få oppgitt priser for barn.
Velg denne reise fordi…

Vil du oppleve Namibias store kontraster uten å måtte kjøre selv og har du begrenset tid til rådighet? Da skal du velge denne reisen.

Turen foregår i en mindre internasjonal gruppe med en lokalkjent guide som er med deg hele veien. Underveis bor du på gode hoteller og lodger. Vi har inkludert frokost alle dager og middag syv kvelder – samt naturligvis de viktigste av utfluktene.

Du opplever alle Namibias største høydepunkter: fra Namibørkenens røde sand og flere hundre meter høye sanddyner, som strekker seg 2.000 km langs Atlanterhavets blå hav, til den uttørkede sjøen Deadvlei, som står i dramatisk kontrast til den høye, blå himmelen. I det private viltreservat ved Otjiwa Safari Lodge og i Etosha nasjonalpark får du oppleve landets berømte og unike dyreliv med bl.a. elefanter, løver, leoparder, sjiraffer, oryx-antiloper, sabelantiloper og hvite nesehorn.

Namibia er kontrastenes land og byr på severdigheter i verdensklasse. Landskapene her, med dype kløfter og månelandskaper, er ganske enkelt fantastiske.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Namibia med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Windhoek
Dag 2: Ankomst i Windhoek

Etter ankomst på Windhoeks internasjonale flyplass går du gjennom passkontrollen, henter bagasjen din og fortsetter gjennom tollen. Ute i ankomstområdet venter din engelsktalende sjåfør, som kjører deg til hotellet ditt i den nordlige delen av Windhoek. Hvis du er heldig, kan du se ville dyr streife rundt underveis.

Windhoek er ikke bare Namibias hovedstad, det er også landets største by med 300.000 innbyggere. Den ligger i 1.650 meters høyde, i en vakker dal som grenser mot Eros-fjellene i nord og Auas-fjellene i sør. Mot vest faller Khomas-høylandet ned mot Namibørkenen og Atlanterhavet.

Windhoek er en moderne by med en arkitektur som tydelig er påvirket av den tyske kolonitiden. Windhoeks bykjerne ligger ved Independence Avenue og kan gjerne utforskes til fots. Det travle sentrumsområdet starter ved Ausspannplatz i sør og strekker seg frem til bydelen Katutura i nord.

Denne første kvelden blir du invitert på middag på hotellet. Her møter du guiden og dine medreisende på turen.

Overnatting Safari Court Hotel 

Dag 3: Windhoek – Sossusvlei (ca. 380 km)
Dag 3: Windhoek – Sossusvlei (ca. 380 km)

Du forlater Windhoek og kjører sørover, til Namibørkenen som strekker seg 2.000 km langs Afrikas atlanterhavskyst. Den regnes for å være verdens eldste ørken, mer enn 50 millioner år gammel. Her får du oppleve en flott natur med dyr som har tilpasset seg ørkenen. De berømte røde sanddynene ved Sossusvlei er verdens høyeste og rager flere hundre meter over bakken.

Du ankommer Sossusvlei Lodge ved inngangen til Namibias største nasjonalpark, Namib Naukluft Park, som dekker et område på 50.000 km2, større enn Sveits og Nederland.

Overnatting Elegant Desert Lodge 

Dag 4: Sossusvlei – Sesriem Canyon (ca. 60 km)
Dag 4: Sossusvlei – Sesriem Canyon (ca. 60 km)

Du starter tidlig om morgenen og kjører til Sossusvlei, der du opplever det dramatiske fargespillet i ørkenen når solen langsomt stiger opp.

Hvis du har lyst, kan du vandre opp til toppen på en av verdens høyeste sanddyner og nyte den enestående utsikten over Sossusvlei og den uttørkede sjøen Deadvlei, der døde, skulpturlignende trær strekker sine nakne grener mot den høye, blå himmelen.

Deretter kan du spise en god frokost under et akasietre før turen går til Sesriem Canyon, som er 30 meter dyp og 3 km lang og formet av Tsauchab-elvens løp gjennom flere millioner år.

Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Du kan delta i noen av aktivitetene på lodgen eller slappe av ved poolen.

Overnatting Elegant Desert Lodge 

Dag 5: Sossusvlei - Swakopmund (ca. 370 km)
Dag 5: Sossusvlei - Swakopmund (ca. 370 km)

Denne dagen kan du starte med en helt spesiell opplevelse, en fantastisk ballongferd over Sossusvlei.

I dag kjører du mot kysten, til byen Swakopmund. Turen går langs Namib Naukluft Park og videre gjennom det imponerende ørkenlandskapet ved Kuiseb. Du kjører forbi det berømte månelandskapet, og underveis kan du også få mulighet til å se Namibias interessante nasjonalplante, Welwitschia mirabilis.

Swakopmund har 42.000 innbyggere og er Namibias største kystby og mest populære ferieby. Byens tyske kolonihistorie ses tydelig i den vakre arkitekturen, som står i sterk kontrast til Namibørkenen. I sanddynene utenfor byen kan du prøve sandboarding, og i bukten kan du padle en tur i kajakk.

Du kan lese mer om turen her (denne turen betales ekstra):

Overnatting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 6: Swakopmund
Dag 6: Swakopmund

Dagen er til fri disposisjon. Du kan blant annet delta på en av de mange utfluktene som kan kjøpes ekstra. Ta en tur på museet, Krystalgalleriet eller Akvariet. Kanskje har du lyst på en naturskjønn flytur over ørkenen og sanddynene? Det er også mulighet for å bli med på delfinsafari på Walvis Bay. Her får du se delfinene boltre seg i bukten og Cape-pelsselen, som godt kan finne på å hoppe opp bak på katamaranen.

Overnatting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 7: Swakopmund – Etosha (ca. 500 km)
Dag 7: Swakopmund – Etosha (ca. 500 km)

I dag går turen nordover, til Etosha via Outjo. Etosha er en av Afrikas mest interessante nasjonalparker. Parkens hovedattraksjon er den 5.000 km² store saltsletten Etosha Pan. Sletten er så stor at den til og med kan ses fra verdensrommet. Dette enorme åpne område er restene av en uttørket sjø, og den hvite, nærmest uendelige saltsletten er fantastisk og nesten surrealistisk.

Til tross for de ekstreme forholdene har området likevel et rikt dyreliv, og parken regnes for å være blant Afrikas absolutt beste steder å se dyr, spesielt rundt vannhullene, som også er et populære blant store flokker trekkfugler som kommer hit for å hekke.

Overnatting Etosha Safari Lodge 

Dag 8: Etosha nasjonalpark
Dag 8: Etosha nasjonalpark

Etosha nasjonalpark er et av turens aller største høydepunkter, og i dag skal du bli med på game drive. På turen kan du få se både løver, sjiraffer, gnuer, kuduer, sebraer og elefanter på jakt etter mat og vann eller hvilende i skyggen av et tre.

I Etosha er det også gode muligheter til å se meget sjeldne og vakre dyr og fugler, blant annet en av de største antilopene, eland, og en av de minste antilopene, samara dikdik. I tillegg kan du få oppleve spydbukken med sine lange, svarte horn, svarthodede impalaer, leoparder, geparder, hyener, gøglerørner og den lillabrystede blåråken med sin vakre, fargerike fjærdrakt.

Tilkjøpsmulighet: Safari i åpen jeep. Dagspris ca. 700-800 NAD (Kan kun bestilles på lodgen).

Overnatting Etosha Safari Lodge 

Dag 9: Etosha – Det private viltreservatet ved Otjiwa Safari Lodge (ca. 200 km)
Dag 9: Etosha – Det private viltreservatet ved Otjiwa Safari Lodge (ca. 200 km)

I dag kjører du til det private viltreservatet ved Otjiwa Safari Lodge via byen Outjo, berømt for sitt bakeri. Hvis bakeriet er åpent, stopper vi naturligvis her, slik at du kan nyte en kopp kaffe eller te med deilig ferskt brød eller kaker – apfelstrudelen er fantastisk!

Du ankommer Otjiwa Safari Lodge, en av Namibias eldste farmer. Lodgen ligger midt i den uberørte  namibiske naturen og består av 12.000 hektar bushland, der du kan se opptil 25 viltarter og et rikt fugleliv. Det er bl.a. her du finner den majestetiske afrikanske fiskeørnen, hvite nesehorn og en av landets største flokker av sabelantiloper.

Etter du har sjekket inn kan du slappe av og nyte lodgens fantastiske omgivelser i ro og mak.

Overnatting Otjiwa Safari Lodge 

Dag 10: Det private viltreservatet ved Otjiwa Safari Lodge
Dag 10: Det private viltreservatet ved Otjiwa Safari Lodge

Dagen er til fri disposisjon. Det er mulighet for å delta i en av lodgens mange aktiviteter og utflukter som bl.a. fotturer, game drive, fugletitting, nesehorn-tracking eller besøk til et fôringssted for gribber. Om ettermiddagen kan du nyte en sundowner ved poolen.

Overnatting Otjiwa Safari Lodge 

Dag 11: Hjemreisen starter (ca. 210 km)
Dag 11: Hjemreisen starter (ca. 210 km)

Du blir hentet på lodgen og kjørt til Windhoeks internasjonale flyplass, der hjemreisen starter med mellomlanding(er) underveis.

Dag 12: Hjemkomst til Norge
Dag 12: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie.

Kombiner safari med:
Privat naturreservat ved Onjala Lodge 4 dager/3 netter
Privat naturreservat ved Onjala Lodge 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.695 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.750 kr.
Enkeltromstillegg: + 750 kr.

Du tilbringer 3 netter i det private naturreservatet ved Onjala Lodge, som ligger 40 minutters kjøring fra hovedstaden Windhoek.

Naturreservatet består av 1.700 hektar bush, der du kan oppleve det fantastiske dyrelivet som omfatter dyr som sjiraffer, svarte gnuer, vortesvin, sebraer og spydbukker med lange, svarte horn. Hvis du er heldig, kan du også få øye på leoparder.

Onjala er en ekte perle midt i den uberørte namibiske bushen. Her kan du i ro og mak lade batteriene ved å slappe av ved svømmebassenget eller skjemme deg bort på spaet. Du kan også bare sitte på verandaen og nyte omgivelsene med en bok og lytte til de mange dyrelydene. Det er også mulig å kjøpe interessante utflukter.

Oppholdet inkluderer helpensjon.

Nedenfor kan du se et utvalg av disse tilleggsutfluktene:

Overnatting Onjala Lodge 

Victoriafallene 4 dager/3 netter
Victoriafallene 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.200 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.800 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.600 kr.

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Oppgraderingsmuligheter:

Mauritius for voksne 6 dager/5 netter
Mauritius for voksne 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Cape Town 5 dager/4 netter
Cape Town 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.700 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.000 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.100 kr.

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting Protea Hotel Fire & Ice Cape Town 

Oppgraderingsmuligheter i Cape Town:

Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter
Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.200 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøyen Mauritius er en av de mest fascinerende øyene i Det indiske hav og et ekte paradis hvis du reiser med barn. Her er et deilig klima året rundt og en utrolig vennlig lokalbefolkning. Øya er omkranset av krystallklart vann og vakre, barnevennlige strender som er beskyttet av et fargestrålende korallrev som gjør det til et perfekt sted å snorkle. Mauritius har en utrolig vakker natur med frodige skoger, små laguner og fosser som bruser nedover fjellsidene.

Mauritius er det perfekte stedet for hele familien, og det er mange aktiviteter både på land og til vanns. 8 km fra stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, der du kan se kjempeskilpadder, sebraer, tigere, løver, giraffer, aber og 1500 fuglearter. Der er også mulighet til å kjøre segway, gå på hengebroer og mye, mye mer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.