man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaNamibiaNatur & kultur i Namibia
8 dager:

Natur & kultur i Namibia

Høydepunkter på denne reisen:

Sanddynene i Sossusvlei, Sesriem Canyon, Swakopmund, Det levende museet for ju/’hoansi-san folket.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Windhoek t/r
 • Transport som beskrevet i programmet
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger på godt hotell og lodges
 • 5 x frokost (dag 2, 3, 4, 5, 6)
 • 3 x middag (dag 2, 3, 6)
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Sossusvlei
 • Sesriem Canyon
 • Det levende museet for ju/’hoansi-san folket
 • Inngangsbilletter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 2.730 kr.
Vi anbefaler deg å bestille i meget godt tid for å få plass på denne reisen.

Vennligst ta kontakt med oss for å få oppgitt priser for barn.
Velg denne reise fordi…

Namibia er et fantastisk, variert og kontrastfylt land. Her kan du oppleve verdens eldste ørken og verdens høyeste sanddyner i den enorme namibiske ørkenen med rød sand som strekker seg flere tusen kilometer langs Atlanterhavskysten. Kanskje er du så heldig å få øye på noen av dyrene som har vent seg til de helt spesielle klimatiske forholdene i ørkenen. Landet er også rikt på historie og en flott arkitektonisk kulturarv fra den tyske kolonitiden, som du bl.a. kan beundre i kystbyen Swakopmund.

Namibia har minst 11 etniske grupper, og du skal besøke ju/’hoansi-san folket i Det levende museet. Her lærer du om ju/’hoansi-san folkets kamp for å overleve i den moderne verden og om deres spennende kultur, som går hele 20.-30.000 år tilbake i tiden og dermed er landets eldste.

Det er mulighet til å forlenge reisen med noen dager på det private naturreservatet Onjala Lodge. Her kan du dra på minisafari og oppleve mange av Namibias dyr på nært hold.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Namibia med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Windhoek – Sesriem
Dag 2: Ankomst i Windhoek – Sesriem

Etter ankomst på Windhoeks internasjonale flyplass går du gjennom passkontrollen, henter bagasjen din og fortsetter gjennom tollen. Ute i ankomstområdet venter din engelsktalende sjåfør, som kjører deg til lodgen din.

Turen går sørover til Sesriem ved Namibørkenen, som strekker seg 2.000 km langs Afrikas atlanterhavskyst. Den regnes for å være verdens eldste ørken, mer enn 50 millioner år gammel. Her får du oppleve en flott natur med dyr som har tilpasset seg ørkenen. De berømte røde sanddynene ved Sossusvlei er verdens høyeste og rager flere hundre meter over bakken.

Du ankommer Sossusvlei Lodge ved inngangen til Namibias største nasjonalpark, Namib Naukluft Park, som dekker et område på 50.000 km2, større enn Sveits og Nederland.

Overnatting Elegant Desert Lodge 

Dag 3: Sossusvlei og Sesriem Canyon
Dag 3: Sossusvlei og Sesriem Canyon

Du starter tidlig om morgenen og kjører til Sossusvlei, der du opplever det dramatiske fargespillet i ørkenen når solen langsomt stiger opp.

Hvis du har lyst, kan du vandre opp til toppen på en av verdens høyeste sanddyner og nyte den enestående utsikten over Sossusvlei og den uttørkede sjøen Deadvlei, der døde, skulpturlignende trær strekker sine nakne grener mot den høye, blå himmelen.

Deretter kan du spise en god frokost under et akasietre før turen går til Sesriem Canyon, som er 30 meter dyp og 3 km lang og formet av Tsauchab-elvens løp gjennom flere millioner år.

Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Du kan delta i noen av aktivitetene på lodgen eller slappe av ved poolen.

Overnatting Elegant Desert Lodge 

Dag 4: Sossusvlei – Swakopmund
Dag 4: Sossusvlei – Swakopmund

Denne dagen kan du starte med en helt spesiell opplevelse, en fantastisk ballongferd over Sossusvlei.

I dag kjører du mot kysten, til byen Swakopmund. Turen går langs Namib Naukluft Park og videre gjennom det imponerende ørkenlandskapet ved Kuiseb. Du kjører forbi det berømte månelandskapet, og underveis kan du også få mulighet til å se Namibias interessante nasjonalplante, Welwitschia mirabilis.

Swakopmund har 42.000 innbyggere og er Namibias største kystby og mest populære ferieby. Byens tyske kolonihistorie ses tydelig i den vakre arkitekturen, som står i sterk kontrast til Namibørkenen. Overnatting på Hotel Zum Kaiser.

Du kan lese mer om turen her (denne turen betales ekstra):

Overnatting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 5: Swakopmund
Dag 5: Swakopmund

Dagen er til fri disposisjon. Det tilbys mange ulike utflukter som kan kjøpes ekstra. Ta en tur på museet, Krystallgalleriet eller Akvariet. Kanskje har du lyst på en naturskjønn flytur over ørkenen eller sandboarding i de høye sanddynene? Det er også mulighet for å bli med på delfinsafari i Walvis Bay. Her kan du se delfinene boltre seg i bukten og Cape-pelsselen, som godt kan finne på å hoppe opp bak på katamaranen.

Les mer om tilleggsutfluktene her:

Overnatting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 6: Swakopmund – Erongo
Dag 6: Swakopmund – Erongo

Eventyret går videre til Spitzkoppe ved Erongo-fjellene. Her besøker du Det levende museet for ju/’hoansi-san-folket. De er representanter for Afrikas eldste kultur som er hele 25-30.000 år gammel. San-folket var opprinnelig et buskfolk fra det sørlige Afrika, og de har tradisjonelt levd i ett med naturen som jegere og samlere. Men opp gjennom årene er levevilkårene deres blitt truet av koloni- og statsmaktenes gradvise overtagelse av deres tradisjonelle leveområder.

Ved ankomst blir du møtt av en guide som tar deg med ut på en tur til fots ut i bushen, der du lærer om buskmennenes tradisjonelle jaktmetoder. Du får god tid til å stille spørsmål om denne eldgamle kulturen og hvordan det er mulig for den å overleve i en moderne verden.

Deretter besøker du en lokal landsby, der du får innblikk i dagliglivet og ser hvordan tradisjonell mat og smykker lages.

Du kjører videre til lodgen din, der du skal bo den kommende natten.

Overnatting Erongo Wilderness Lodge 

Dag 7: Erongo - hjemreisen starter
Dag 7: Erongo - hjemreisen starter

Du blir hentet på lodgen og kjørt til Windhoeks internasjonale flyplass, der hjemreisen starter med mellomlanding(er) underveis.

Dag 8: Hjemkomst til Norge
Dag 8: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie.

Kombiner safari med:
Privat naturreservat ved Onjala Lodge 4 dager/3 netter
Privat naturreservat ved Onjala Lodge 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.695 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.750 kr.
Enkeltromstillegg: + 750 kr.

Du tilbringer 3 netter i det private naturreservatet ved Onjala Lodge, som ligger 40 minutters kjøring fra hovedstaden Windhoek.

Naturreservatet består av 1.700 hektar bush, der du kan oppleve det fantastiske dyrelivet som omfatter dyr som sjiraffer, svarte gnuer, vortesvin, sebraer og spydbukker med lange, svarte horn. Hvis du er heldig, kan du også få øye på leoparder.

Onjala er en ekte perle midt i den uberørte namibiske bushen. Her kan du i ro og mak lade batteriene ved å slappe av ved svømmebassenget eller skjemme deg bort på spaet. Du kan også bare sitte på verandaen og nyte omgivelsene med en bok og lytte til de mange dyrelydene. Det er også mulig å kjøpe interessante utflukter.

Oppholdet inkluderer helpensjon.

Nedenfor kan du se et utvalg av disse tilleggsutfluktene:

Overnatting Onjala Lodge 

Victoriafallene 4 dager/3 netter
Victoriafallene 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.200 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.800 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.600 kr.

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Oppgraderingsmuligheter:

Mauritius for voksne 6 dager/5 netter
Mauritius for voksne 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Cape Town 5 dager/4 netter
Cape Town 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.700 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.000 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.100 kr.

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting Protea Hotel Fire & Ice Cape Town 

Oppgraderingsmuligheter i Cape Town:

Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter
Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.200 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøyen Mauritius er en av de mest fascinerende øyene i Det indiske hav og et ekte paradis hvis du reiser med barn. Her er et deilig klima året rundt og en utrolig vennlig lokalbefolkning. Øya er omkranset av krystallklart vann og vakre, barnevennlige strender som er beskyttet av et fargestrålende korallrev som gjør det til et perfekt sted å snorkle. Mauritius har en utrolig vakker natur med frodige skoger, små laguner og fosser som bruser nedover fjellsidene.

Mauritius er det perfekte stedet for hele familien, og det er mange aktiviteter både på land og til vanns. 8 km fra stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, der du kan se kjempeskilpadder, sebraer, tigere, løver, giraffer, aber og 1500 fuglearter. Der er også mulighet til å kjøre segway, gå på hengebroer og mye, mye mer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Chobe nasjonalpark 4 dager/3 netter
Chobe nasjonalpark 4 dager/3 netter

Pr. person i dobbeltrom: + 10025
Pr. barn u/12 år: + 10025
Enkeltromstillegg: + 3000

Hvis du drømmer om safari med elefantgaranti, skal du dra til nasjonalparken Chobe i Botswana. Det er nemlig her du finner den største konsentrasjonen av elefanter på hele det afrikanske kontinentet. Minst 50.000 elefanter lever her – noen hevder til og med at det er opptil 120.000. I tillegg kan du se massevis av bøfler, gnuer, sebraer, sjiraffer, antiloper, løver, flodhester, krokodiller og et rikt fugleliv med f.eks. storker, bietere og gribber. Det er heller ikke uvanlig å se både hyener, leoparder eller de sjeldne ville hundene. Det er ikke uten grunn at Botswana ofte blir kåret til et av Afrika beste safarireisemål!
Nasjonalparken Chobe byr på helt enestående og varierte safariopplevelser, med både tradisjonell game drives og mange aktiviteter på den livgivende Chobe-elven.
Denne 4 dagers safariforlengelse til Chobe gir deg det beste av begge verdener, både til lands og til vanns, og vi har til og med lagt inn en fridag i programmet der du f.eks. kan kjøpe en tur til de mektige Victoria Falls, en ekstra elveseilas eller flere game drives. Dette er en enestående mulighet til å oppleve Botswana, nå som du har reist hele veien til Afrika!

Overnatting Chobe Safari Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.