man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaNamibiaSafari & san-folk i Namibia
8 dager:

Safari & san-folk i Namibia

Høydepunkter på denne reisen:

Etosha nasjionalpark, San-folket i Ombili Foundation

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Windhoek t/r
 • Transport som beskrevet i programmet
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger på godt hotell og lodge
 • 5 x frokost (dag 3, 4, 5, 6, 7)
 • 4 x middag (dag 2, 3, 4, 5)
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • 3 x safari i Etosha nasjonalpark
 • Besøk hos Ombili Foundation
 • Inngangsbilletter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 1.950 kr.
Rabatt ved større grupper.

Vi anbefaler deg å bestille i meget godt tid for å få plass på denne reisen.

Vennligst ta kontakt med oss for å få oppgitt priser for barn.
Velg denne reise fordi…

Langs vestkysten nord for Sør-Afrika ligger Namibia, et av Afrikas vakreste og mest kontrastfylte land. Her finner du enestående landskaper med enorme åpne vidder, taffelfjell, saltsletter, ørken med røde sanddyner og forrevne kyster. Samtidig er det et land med et fantastisk dyreliv og mange spennende kulturer med en kulturarv fra både tyske koloniherrer og landets urinnvånere.

På denne reisen skal du på eventyr i Etosha nasjonalpark, berømt for sin enorme saltslette og varierte dyreliv med elefanter, oryxantiloper, løver, sjiraffer, svarthodet impala, verdens største og minste antilopeart, lillabrystede blåråker og mange, mange flere. Du besøker Ombili Foundation, der du møter san-folket som representerer Afrikas eldste kultur, og avslutter reisen i hovedstaden Windhoek, en by sterkt preget av den tyske kolonitiden.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Namibia med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Windhoek – Etosha
Dag 2: Ankomst i Windhoek – Etosha

Etter ankomst på Windhoeks internasjonale flyplass går du gjennom passkontrollen, henter bagasjen din og fortsetter gjennom tollen. Ute i ankomstområdet venter en engelsktalende sjåfør som kjører deg til lodgen din som ligger rett ved den østlige inngangen til den verdensberømte Etosha nasjonalpark.

Turen fra flyplassen går nordover via Otjiwarongo og gruvebyen Tsumeb, og etter ca. 4 timer er du fremme ved Mokuti Etosha Lodge, der du skal tilbringe 4 netter.

Overnatting Mokuti Lodge 

Dag 3: Safari i Etosha nasjonalpark
Dag 3: Safari i Etosha nasjonalpark

Etosha er en av Afrikas flotteste nasjonalparker. Parken er berømt for den 5.000 km2 store saltsletten Etosha Pan som er så stor at den kan ses fra verdensrommet. Dette enorme åpne området er restene av en uttørket sjø, og den hvite, nærmest uendelige saltsletten er fantastisk og nesten surrealistisk.

Til tross for de ekstreme forholdene er det likevel et rikt dyreliv her, og nasjonalparken regnes for å være blant Afrikas absolutt beste steder å se dyreliv, spesielt rundt vannhullene som også tiltrekker seg trekkfugler som kommer for å hekke.

Denne morgenen skal du på game drive, og du har gode sjanser til å se løver, giraffer, sebraer, elsdyrantiloper (en av de største antilopene), Damara Dik-Dik (en av de minste antilopene) og elefanter på jakt etter mat og vann eller hvilende i skyggen av et tre.

Tilkjøpsmulighet: Safari i åpen jeep. Dagspris ca. 700-800 NAD (Kan kun bestilles på lodgen)

Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Overnatting Mokuti Lodge 

Dag 4: Ombili Foundation og safari i Etosha nasjonalpark
Dag 4: Ombili Foundation og safari i Etosha nasjonalpark

Etter frokost besøker du Ombili Foundation nær byen Tsumeb. Organisasjonens formål er å forbedre levevilkårene til san-folket som representerer den eldste kulturen i Afrika, 25-30.000 år gammel. San-folket var opprinnelig et bushfolk fra det sørlige Afrika som levde i ett med naturen som jegere og samlere. Men opp gjennom årene er deres levevilkår stadig blitt truet av koloniherrer og statsmaktens gradvise overtakelse av folkets tradisjonelle leveområder. Mange av disse urinnvånerne er blitt brukt som gjetere og landarbeidere uten å få annet i lønn enn alkohol og litt mat, noe som har ført til sult og alkoholisme. I dag har san-folket flere steder dårlige levekår og store problemer med å klare seg i det moderne Namibia.

Derfor ble Ombili Foundation opprettet, og her lever det i dag rundt 480 san-folk som skal hjelpes til å bli integrert i nåtidens samfunn. Du får muligheter til å stille dem spørsmål om kulturen deres og hvordan det er for dem å leve i vår moderne verden.

Deretter er det tid til lunsj og enda et safarieventyr i Etosha nasjonalpark.

Overnatting Mokuti Lodge 

Dag 5: Safari i Etosha nasjonalpark
Dag 5: Safari i Etosha nasjonalpark

I dag venter turens siste safari. Hold utkikk etter sjeldne og vakre dyr og fugler som oryxantiloper med sine lange, svarte horn, svarthodede impalaer, leoparder, geparder, hyener, ville hunder, gjøgleørner og den lillabrystede blåråken med sin flotte og fargerike fjærdrakt.

Etter safarien kjører du tilbake til lodgen. Resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan slappe av under den afrikanske himmelen, ta en dukkert i bassenget, vandre på de markerte turstiene eller ta en tur til Ontouka Reptile Park som ligger like i nærheten.

Overnatting Mokuti Lodge 

Dag 6: Etosha – Windhoek
Dag 6: Etosha – Windhoek

Du kjører til hovedstaden Windhoek, som med ca. 300.000 innbyggere er landets største by. Den ligger i 1.650 meters høyde i vakker dal som ligger mellom Eros-fjellene i nord og Auas-fjellene i sør. Mot vest faller Khomas-høylandet ned mot Namibørkenen og Atlanterhavet. Windhoek er en moderne by med en arkitektur som er sterkt preget av den tyske kolonitiden. Windhoeks bykjerne ligger rundt Independence Avenue og er lett å utforske til fots. Det travle sentrumsområdet starter ved Ausspannplatz i sør og strekker seg frem til bydelen Katutura i nord.

Overnatting Safari Court Hotel 

Dag 7: Hjemreisen starter
Dag 7: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen, der du setter kursen for Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 8: Hjemkomst
Dag 8: Hjemkomst

Du lander hjemme i Norge etter en spennende og opplevelsesrik reise.

Kombiner safari med:
Privat naturreservat ved Onjala Lodge 4 dager/3 netter
Privat naturreservat ved Onjala Lodge 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.695 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.750 kr.
Enkeltromstillegg: + 750 kr.

Du tilbringer 3 netter i det private naturreservatet ved Onjala Lodge, som ligger 40 minutters kjøring fra hovedstaden Windhoek.

Naturreservatet består av 1.700 hektar bush, der du kan oppleve det fantastiske dyrelivet som omfatter dyr som sjiraffer, svarte gnuer, vortesvin, sebraer og spydbukker med lange, svarte horn. Hvis du er heldig, kan du også få øye på leoparder.

Onjala er en ekte perle midt i den uberørte namibiske bushen. Her kan du i ro og mak lade batteriene ved å slappe av ved svømmebassenget eller skjemme deg bort på spaet. Du kan også bare sitte på verandaen og nyte omgivelsene med en bok og lytte til de mange dyrelydene. Det er også mulig å kjøpe interessante utflukter.

Oppholdet inkluderer helpensjon.

Nedenfor kan du se et utvalg av disse tilleggsutfluktene:

Overnatting Onjala Lodge 

Victoriafallene 4 dager/3 netter
Victoriafallene 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.200 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.800 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.600 kr.

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Oppgraderingsmuligheter:

Mauritius for voksne 6 dager/5 netter
Mauritius for voksne 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Cape Town 5 dager/4 netter
Cape Town 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.700 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.000 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.100 kr.

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting Protea Hotel Fire & Ice Cape Town 

Oppgraderingsmuligheter i Cape Town:

Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter
Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.200 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøyen Mauritius er en av de mest fascinerende øyene i Det indiske hav og et ekte paradis hvis du reiser med barn. Her er et deilig klima året rundt og en utrolig vennlig lokalbefolkning. Øya er omkranset av krystallklart vann og vakre, barnevennlige strender som er beskyttet av et fargestrålende korallrev som gjør det til et perfekt sted å snorkle. Mauritius har en utrolig vakker natur med frodige skoger, små laguner og fosser som bruser nedover fjellsidene.

Mauritius er det perfekte stedet for hele familien, og det er mange aktiviteter både på land og til vanns. 8 km fra stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, der du kan se kjempeskilpadder, sebraer, tigere, løver, giraffer, aber og 1500 fuglearter. Der er også mulighet til å kjøre segway, gå på hengebroer og mye, mye mer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Chobe nasjonalpark 4 dager/3 netter
Chobe nasjonalpark 4 dager/3 netter

Pr. person i dobbeltrom: + 10025
Pr. barn u/12 år: + 10025
Enkeltromstillegg: + 3000

Hvis du drømmer om safari med elefantgaranti, skal du dra til nasjonalparken Chobe i Botswana. Det er nemlig her du finner den største konsentrasjonen av elefanter på hele det afrikanske kontinentet. Minst 50.000 elefanter lever her – noen hevder til og med at det er opptil 120.000. I tillegg kan du se massevis av bøfler, gnuer, sebraer, sjiraffer, antiloper, løver, flodhester, krokodiller og et rikt fugleliv med f.eks. storker, bietere og gribber. Det er heller ikke uvanlig å se både hyener, leoparder eller de sjeldne ville hundene. Det er ikke uten grunn at Botswana ofte blir kåret til et av Afrika beste safarireisemål!
Nasjonalparken Chobe byr på helt enestående og varierte safariopplevelser, med både tradisjonell game drives og mange aktiviteter på den livgivende Chobe-elven.
Denne 4 dagers safariforlengelse til Chobe gir deg det beste av begge verdener, både til lands og til vanns, og vi har til og med lagt inn en fridag i programmet der du f.eks. kan kjøpe en tur til de mektige Victoria Falls, en ekstra elveseilas eller flere game drives. Dette er en enestående mulighet til å oppleve Botswana, nå som du har reist hele veien til Afrika!

Overnatting Chobe Safari Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.